Serbest Forum
September 27, 2023, 02:05:56 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
  Home Help Gallery Staff List Login Register  

Война в Босна (War of Bosna)

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Война в Босна (War of Bosna)  (Read 2951 times)
Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« on: March 16, 2013, 08:09:54 am »

Категорично съм за излизането на BG от въпросният ЕС и без това този съюз е толкова безполезен и никому ненужен, но от НАТО BG за нищо на света не бива да се чува за излизането и. Пак го казвам. В някой отношения не съм изобщо съгласен със позицията на САЩ, относно по казуса Палестина. Но като оставим Палестина малко настрана, и си погледнем и собствените си интереси тук на балканите, то убедително САЩ са къде къде по голямата алтернатива, от пред избора Империята на злото Русия (СССР). И недоумявам и другото. Босна защо все още не е присъединена към НАТО. Като искат сърбите да се присъединяват към НАТО. Мюсюлманите и Хърватите със сигурност го имат това желание и намерения, но пусти му Дейтън, дава права на убийците и изнасилвачите на жени, наравно със жертвите им. Просто НАТО трябва да стане жизнено-важен партньор за всеки който се присъедини. И мога да заявя гордо Serbest братко. Че по времето на 78 дневните американски бомбардировки над Сърбия през 1999 година лично АЗ съм ходил на протести организирани тогава от ВМРО в подкрепа на натовските бомбардировки над сърбите, и пред парламента щяхме да бием едни леви дегенерати, събрали се на палаткови лагери в защита на сръбските престъпници. Ами9 пак тяхната им милиция ги спаси от тогавашният ни линч, като една бабичка комунистка, пред сръбското посолство, за много малко щеше да изяде шамарите, защото развя един плакат НЕ на ВойНАТО, скъсаха и го плаката. И единствено пак милицията им тогава я спаси тази бабичка, махайки я от там.

И знаеш ли в този дух на изказване. Европа традиционно винаги е била зад сърбите в миналото на балканите. Когато Македония след 1918 година е била разпределяна между тогавашните т.н. победители в първата световна война между сърби и гърци, Русия в едно с Европа застават твърдо зад сърбите и гърците. Франция и Русия зад сърбите, а Англия зад гърците. Единствен Удроу Уилсън и тогавашна държава САЩ застават зад угнетените македонци, като тогава този американски Президент прогласява в тогавашното Общество на народите. Предшествиникът на сегашното ООН прословутите 14 точки на Удру Уилсън.

Така че нека разни русофилски недоразумения и скотове още да обвиняват в колониализъм САЩ. Но се вижда кой ги извършва бруталните военни престъпения даде ли им се повече свобода на действие. Но в подобни случай, САЩ винаги са вземали правилното отношение, относно дадени политически събития в дадено време.

Сега. Че си има много трески за дялане и тази държава САЩ, това е безспорно. И не смятам да им ги спестявам на янките критиките, с малката надежда, не да им вредя толкова, или да ги обиждам с нещо. А да ги накарам да се осъзнаят че грешат, навличайки си така по този начин, гневът на хората, и ако ако са умни и далновидни, в което не се съмнявам и най-малко, ще си вземат поука от грешките си, и ще продължат да бъдат флагмана на цивилизацията. И както се вижда, че не им ги спестявам треските за дялане, но къде са САЩ, млада и енергична държава. Къде е застаряващата Европа, още по малко, новата Византия Русия (СССР).

Така че действително. Ако нещата бяха оставени на волята само на Европа, казусът Босна, все още щеше да е онзи, който беше от преди 16/17 години, и нямаше да се реши по този твърд и радикален начин. Единственото нещо което може да се направи за Босна. Е да бъде картографирана, и да и бъдат ясно маркирани границите и, като сърбите да се изтеглят от източната и част, и Босна да си стане Босна на отделни държави, със съответните държавни символи и атрибути. Извинявам се много. Но при така създалите се обстоятелства, безумие да се иска Босна да е единна и цяла, при положението, че махнат лис е войските на НАТО от територията на Босна, войната пак ще пламне още по неудържимо, като резултата сега ще е в полза на босненските мюсюлмани, чувстващи се на предадени и унизени.

Инак се рискува, отново да пламне войната, и да се разгори с още по голяма сила. Просто сърбите нямат нито място, нито работа в Босна. Хайде. Съгласен съм за хърватите в Херциговина да се отделят в отделна държава като искат, но сърбите изобщо нямат никаква работа в Босна, и в случаят са окупатори, а не че са на тяхна си земя.

Защото по абсолютно същата причина. Земите до Ниш и Пирот, някога са принадлежали на BG но и до ден днешен си съществува един административен етноцид по тези земи, и никой, казвам абсолютно никой не взема отношение по тези проблеми, проблеми създадени именно от тази стара вещица Европа преди 80 години. Така че пак го казвам. Единственият интерес на балканите който може да гарантира някаква що годе стабилност е САЩ, колкото и да не ми се иска да го казвам.
Report Spam   LoggedPages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy