Serbest Forum
July 18, 2024, 08:56:36 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
  Home Help Gallery Staff List Login Register  

Декларация на Н.Д "Американофили"

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Декларация на Н.Д "Американофили"  (Read 663 times)
Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« on: March 13, 2013, 12:33:05 pm »

Декларация на Национално Движение ,,Американофили"

Национално движение „Американофили“ като отчита дълбоката политическа и икономическа криза, в която се намира българското общество, се присъединява към всички гласове на трезвото анти-комунистическо гражданското общество, които искат:

Скъсване с неокомунистическата практика на пълно оттегляне на частният сектор от икономическите процеси в страната;

Унищожаване на държавно-партийните монополи, чрез изкупуване от частният сектор на контролните пакети акции;

Възстановяване на икономическите права на частният сектор при експлоатацията на природните богатства на страната;

Пълна прозрачност на ценообразуването при доставянето на основни услуги за бита;

Спиране на комунистическо-русофилското разграбване на структуро определящи частни фирми и предприятия;

Рязко засилване на ролята на частният сектор в сферата на публично-държавните партньорства;

Активна частна политика, за откриване на нови работни места;

Рязко засилване на възможностите и на активностите на средната класа в банковия сектор;

След всякакви избори – да има ясна програма на законодателната и изпълнителната власт за ограничаване на сиво-червената русофилска икономика;

Към всеки централен контролен орган да се създаде обществен съвет от представители на фирмени и частни организации.

Изключване от изборните листи на всички партии свързани със русофилите и БСП, винаги участващи на парламентарните избори, на олигархо-тясно-партийна квота, предназначена за представители на изцяло правителствени организации.

Национално движение „Америакнофили“ е категорично против:

Опитите червените бунтове и метежи да бъдат потулени със сценарии на отделни комунистическо-нациоаналистически партии, и на структури на организираната червена престъпност, и на външни враждебни за България русофилски подривни сили;

Събиране на информация чрез СРС-та за лидерите на комунистическите бунтове и метежи, да бъде задължително;

Продължаващото насаждане в българското общество на туркофобски настроения и нагласи;

Противопоставянето на определени партии срещу гражданското общество едни срещу други, с цел обезсилването на енергията на справедливите протести.

Национално движение „Американофили“ категорично отстоява своята позиция, че:

Постигането на качествено ново равнище на отношенията и сътрудничеството между България и САЩ, е стратегически важно за излизане на страната ни от политическата, социално-икономическа и духовна криза;

Политическите, икономическите и духовните връзки между България и САЩ могат и трябва да станат катализатор на социално-икономическия и културен възход на целокупната българска нация;

Укрепването на позициите, ролята и мястото на туранизма и Исляма в съвременния свят, е значим фактор за съхраняване на тюркската национална идентичност на българската нация, в условията и предизвикателствата на глобализиращия се свят.
Report Spam   Logged

Share on Facebook Share on Twitter

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #1 on: March 13, 2013, 12:53:14 pm »

И тази декларация е повече от сериозна. Няма такова движение Американофили, но защото може да има Национално Движение Русофили, то защо тогава да няма и Национално Движение Американофили (НДА). САЩ може в дадени отношения да са за трепане, заради откровената си про-ционистка политика на държавното и управление. Но оставяйки настрана Близко-източните процеси, България много по голям национален интерес може да има тази държава от сътрудничеството си със САЩ, от колкото може да има реална полза от каквото и да е било сътрудничество със Русия (СССР).

Защото къде е заробващата Русия. И къде е свободолюбието на САЩ. Свободолюбие издигнато в култ. Защото може да е всичко останало. Но САЩ са много по предпочитан партньор, от пред руснаците. Защото в САЩ модела на Демокрация е много по да е развит, от колкото в допотопните съветски общества, под властта на Империята на злото Русия (СССР). Така че нека тази декларация да се приема съвсем на сериозно, а не е някакъв израз на подигравка и шега. Защото съм убеден че мнозинството от българските граждани, именно по този начин мислят и разсъждават, със симпатии гледат по посока на САЩ, и всеки си мечтае да се пресели в тази държава, и да допринесе за нейното и развитие с умственият си капацитет и потенциал.

Всеки го знае че АЗ никога не съм си пестял критиките си за тази държава САЩ когато си ги е заслужила справедливо. Но хора обичащи едно дадено нещо критикуват и живо се интересуват за това нещо, понеже държат на него, и се опитват да му покажат къде грешат с градивната си критика. Но ако бъда поставен пред избора да избирам между двете злини, Русия/САЩ, то убедително избирам по малката злина САЩ. И винаги бих и подкрепил политиката и на тази държава, освен с някой Близко-източни изключения като каузата Палестина.

Защото този казус, не е американски, а си е изцяло чужд, (не)американски, чисто ционистки казус. Казус насила наложен на американското общество, чрез могъщото ционистко лоби из върховете на американската политика. Но инак във всяко едно друго било политическо, било икономическо отношение, САЩ са истинският модел на управление и държавност, който ако успеем и тук да го приложим на практика, България убедително ще напредне и то много.

Категорично съм против да става България 52 щат на САЩ. Хубаво е да си опазим суверенитета и независимостта на отделна държава, със собствена тюркска култура и истинска история, история не обременена от разни митове и легенди. Но категорично американският модел на държавност е повече от полезно да бъде приложен тук в местните условия, който модел има неразрушими традиции, традиции насилствено прекъснати от русофилите, и чуждите руски лобита през тези злополучни години, назад във времето.

Няма да крия че тази декларация е буквално преписана от продажното Национално Движение Русофили 1/1 просто на базата на техният текст, видоизменяйки го, пресъздавам действително кое е полезно за целокупната българска нация, като отпадат русофило-поклонничеството, и долно-пробното продажничество, и се вижда кой е полезно, и кое е вредно за българската нация.

За да иска да разбере човек кой е правилно, и кое е вредно за народът на България, човек трябва да им чете декларациите на русофилите, и безродните червени продажници в обратен ред, за да му стане ясно кой е полезното, и кое е вредното. Така че ДА това е официалното ми подаване във все още несъществуващото Национално Движение Американофили, кандидат за членство. Като с тази (не)измислена Декларация, поставям началото, на това национално движение, заради което като за начало, от сега започвам да работя усилено, за да бъде реализиран този бъдещ американо-български проект, на взаимно сътрудничество между двата народа на България и САЩ, във всяко едно отношение, било икономическо, било културно, било научно, важното е да сме си полезни едни на други.

Американците може да не са много стока, то кой ли е идеален. Но успее ли човек да им вникне в манталитета и душевността им на янките, доста стойностни и качествени партньорски връзки могат да се изградят, напук на разните продажни и подривни чужди сили каквито са русофилските, и да изградим държавата си по американски модел в управлението и строгостта на закона.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #2 on: March 16, 2013, 09:59:12 am »

Четиринадесетте точки на Удроу Уилсън14-те точки са формулирани като основни принципи на програмата за мир след Първата световна война, изложена от президента на Съединените американски щати Удроу Уилсън в посланието му до двете камари на Конгреса на САЩ от 8 януари 1918 г.

1. Открити и публично сключвани мирни договори, след които няма да има никакви частни международни споразумения от какъвто и да било род, а дипломацията ще действа винаги искрено и пред очите на всички.

2. Неограничена свобода на корабоплаването извън териториални води както в мирно, така и във военно време, с изключение на случаите, когато моретата могат да бъдат напълно или частично закрити чрез международни действия в изпълнение на международни договорености.

3. Премахване, доколкото е възможно, на всички икономически бариери и установяване на равни условия за търговия за всички нации, обявяващи се за мир и обединяващи се за неговото поддържане.

4. Взаимни гаранции, че националните въоръжения ще бъдат съкратени до крайния предел, съвместим с вътрешната сигурност.

5. Свободно, непредубедено и абсолютно безпристрастно уреждане на всички колониални претенции, основано на строго спазване на принципа, че при уреждането на всички подобни въпроси, отнасящи се до суверенитета, интересите на засегнатото население трябва да имат еднаква тежест със справедливите претенции на правителството, чиито права трябва да бъдат установени.

6. Изтегляне на войските от цялата руска територия и такова уреждане на всички въпроси, засягащи Русия, което ще осигури най-доброто и най-свободно сътрудничество на другите нации в света, за да се даде на Русия безпрепятствена и пълна възможност за независимо определяне на нейното собствено политическо развитие и национална политика и за да й се осигури искрен и сърдечен прием в обществото на свободните нации при начина на управление, който тя сама избере. Дори нещо повече, гарантиране на всякакъв вид помощ, от която тя би имала нужда и самата тя би пожелала. Отношението на Русия към нейните нации-сестри през следващите месеци ще бъде пробният камък за тяхната добра воля, за тяхното разбиране на нейните нужди като различаващи се от техните собствени интереси и на тяхната разумна и безкористна симпатия.

7. В Белгия, целият свят ще се съгласи, войските трябва да бъдат изтеглени и тя трябва да бъде възстановена без каквито и да било опити да се ограничи суверенитета, с който тя се ползва като всички други свободни нации. Никое друго действие не би могло да послужи повече от това за възстановяване на доверието на нациите към законите, които те самите са установили и определили като ръководство в своите взаимоотношения. Без този оздравителен акт цялата структура и законна сила на международното право ще бъдат завинаги накърнени.

8. Войските трябва да бъдат изтеглени от цялата френска територия, а завладените части – възвърнати. Злото, причинено на Франция от Прусия през 1871 година, що се отнася до Елзас-Лотарингия, което безпокоеше световния мир почти петдесет години, трябва да бъде поправено, за да може мирът да бъде осигурен отново в интерес на всички.

9. Корекция на италианските граници по протежение на ясно различимите гранични линии на базата на народностна принадлежност.

10. На народите от Австро-Унгария, които ние бихме искали да видим със запазено и осигурено място сред нациите, трябва да бъде дадена най-свободната възможност за автономно развитие.

11. Войските трябва да бъдат изтеглени от Румъния, Сърбия и Черна гора, окупираните територии – възвърнати. На Сърбия трябва да бъде даден свободен и сигурен излаз на море и взаимоотношенията между отделните балкански държави трябва да се определят чрез дружеско обсъждане по протежение на исторически установените гранични линии на базата на народностна принадлежност. На отделните балкански държави трябва да бъдат дадени международни гаранции за политическа и икономическа независимост, както и за ненарушимостта на териториалната цялост.

12. На османските части от настоящата Османска империя трябва да бъде гарантирана безусловна самостоятелност. На другите националности обаче, които сега са под османска власт, трябва да се гарантира надеждна сигурност за съществуване и пълна възможност за самостоятелно развитие. Дарданелите трябва да бъдат постоянно открити като свободен път за корабите и търговията на всички нации под международни гаранции.

13. Трябва да бъде създадена независима полска държава, която да включва териториите с безспорно полско население, на която трябва да бъде гарантиран свободен и сигурен излаз на море и чиято политическа и икономическа независимост и териториална цялост трябва да бъдат гарантирани с международен договор.

14. Трябва да бъде образуван един всеобщ съюз на нациите (Общество на народите) въз основа на точно определени договорни клаузи, с цел да се дадат взаимни гаранции за политическа независимост и териториална цялост както на големите, така и на малките държави.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #3 on: March 16, 2013, 10:02:36 am »

Кой е Удроу Уилсън.Това е двадесет и осмият Президент на САЩ, от 1913 до 1921 година. Представител на научните среди, Президент на университета в Принстън. През 1919 г. Удроу Уилсън  е удостоен с Нобелова награда за мир. 14-те точки изразяват желанието на Удроу Уилсън за установяване на траен и справедлив мир в Европа и в целия свят след Първата световна война. Основополагащи са принципите на равноправие и справедливост при разрешаване на междудържавните спорове, като водещи трябва да са историческите наследство, народността на населението в спорните територии. Но справедливостта е последното нещо, с което се съобразяват победителките. Договорите (Версайският договор) са така изготвени и подписани, че победените са ощетени и ограбени за сметка на победителите. Не става въпрос само за територии, но и за икономически репарации, политически и военни ограничения и международна изолация.

Диктатът на победителите е до такава степен брутален и вулгарен, че става основа и на последвалата Втора световна война. Един от лозунгите на нацистите в Германия, е да се отмени промени несправедливия мирен договор от 1919 година. Неслучайно германският представител, който го подписва, казва на излизане от залата: "Това не е мир, а примирие за 20 години." Много лошо, но вярно пророчество. Точно след 20 години на 1 септември 1939 г. официално започва Втората световна война.

14-те точки се оказват наивни за европейската политическа действителност от онова време. Те са така формулирани, че да защитават интересите и на победените държави, а това е в пълно противоречие с политиката на победителите. Както великите сили - Великобритания и Франция, така и по-малките държави-победители като Сърбия, Румъния и Белгия искат да присвоят повече в територии, и да получат по-големи репарации и договорни политически клаузи.

Мирните договори са изготвени без участието и знанието на победените държави. Техните делегации са изолирани от процеса, и дори една от друга, а след изготвянето на текстовете на мирните договори, те само са извикани за да ги подпишат, и то отделно една от друга.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #4 on: March 16, 2013, 10:16:51 am »

Може да се каже, че благодарение на тази Декларация от четиринадесет точки, на американският държавен глава тогава след първата световна война. Президента на САЩ г-н Удроу Уйлсън. България си дължи суверенитета, и териториалната си цялост.

И поне малко от малко трябва да сме му благодарни на човека. Че ако бяха надделели напълно европейските конгломерации и аспирации на Разделяй и Владей тогава. До сега да сме разпокъсани на много части между съседните на България държави. Сърбия, Румъния и Гърция.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #5 on: April 06, 2013, 04:49:12 am »

За някой хора, решението на проблемите им, е много просто: отиват в Америка (САЩ) с 200$ в джоба и могат да станат какъвто си поискат, стига да си инициативни и пробивни. Ако не друго, то поне ще водят достоен начин на живот, а не тук да бъдеш унижаван от една свръх мързелива прослойка на обществото, и след това да ти разясняват колкото си неспособен да се оправиш в живота си, и не си направил нищо смислено, а в САЩ ще успяваш да си плащаш сметките, стига да не те мързи. Няма да те газят разни мутри по улиците с големите си джипове. Всъщност и ти, макар и не мутра, можеш да имаш голяма кола, или лъскав джип.

Ето тези работи нашите комунисти ги знаят много добре, и понеже няма какво да кажат, или да направят нещо друго по въпроса за да не е така, и за това то те се опитват да го отдадат на някакви си зли машинации, или конспирации, благоденствието им на хората, и всевъзможни теории на конспирациите измислят червените негодници, че видиш ли, където американците ги вършели по света за да са богати и проспериращи. Само че къде е логиката - елитите на Америка (САЩ) са толкова лоши и зли, пък осигуряват на триста милиона души добър начин живот, стига всеки само да си го поиска, отреденото му местенце относно американската мечта.

Лошите елити са си лоши елити - те осигуряват добруване само на обкръжението си, а жалко съществуване на всички останали. Ето тази истина съсипва комунистите, и не им дава и миг покои.

Американците са постигнали всичко с много труд, а такива като комунистите искат да ги разсипят тези ценности. Но хората и въпреки всичко, проявяват много смелост за да ги отстояват принципите си, пред лицето на врага (комунистите).

Комунистите са точно обратното - мързеливи, без честни, крадливи, и най-вече страхливи. Ето защо винаги ще губят войната, каквато и да е била тя. Конвенционална или глобална. Както и да го въртят, както и да го сучат, това, че в Америка (САЩ) хората живеят много по-добре, ами не е случайно, нито може да е плод на някаква злина, нито може да е плод на някакъв зъл гении. Това си е постижение на група от напредничави хора, а не на банда луди зомбита, каквито са комунистите. И това е, което най-много дразни комунистите, и разните им там левичари.

За това комунистите ще продължават да викат на черното че е бяло, а на бялото че е черно, а животът ще ги оборва все с необоримата и непобедимата си логика, и винаги ще губят, не само диспутите с трезвомислещите хора, но и каквито и да са били войни.
Report Spam   Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy