Atilla Blazhev
Hero Member
Севлиево
|
|
« on: February 06, 2013, 06:54:09 pm » |
|
"Искат да им се даде възможност да се само определят помаците на каквито те си решат. А бе кой ги пита тези помаци бе. Помаци ще ми бъдат. Я един нов възродителен процес, и да си научат истинският си произход. Кой са те че ще казват на какви ще се само определят. Ами така де. Живеят в BG и са BG граждани и това автоматично ги прави и етнически българи".
Подобни заплашителни изказвания, ще зазвучат от страна на разни националистически говеда, относно желанията на хората да се само определят на каквито те си решат. Защото в крайна сметка, помаците са си отделни индивиди, родени, възпитани, отраснали както всички останали нормални хора и деца на тази тук свещена за всички ни земя. И на тази база, тези хора са узрели за това да се само определят на каквито си искат. Не може някакви си невежи националистически нещастници, да им казват на хората те какви са по произход, при положението че те нито са им родители, нито пък най-малко настойници, че да им казват унизително как да се държат и на какви да се имат.
Иска помакинята да ходи с шалвари, ОК! традиционна модна линия. Иска помака да носи брада като салафит, добре, нова прическа, и пак модна, но този път бръснарска линия. Само не мога да разбера. Какво толкова се дразнят малцина на това, че хората искат да се носят като пингвини. Ами така им харесва, нека да си ходят. Не ми пречи, нито пък искам да ми се пречи. А и Помаците не са малки деца, че да бъдат постоянно принуждавани и превъзпитавани тези хора на какви да се чувстват. Ама били насила ислямизирани.
Добре бе Холам.
Като са насила принудени за да приемат исляма, кой ги спира сега да се откажат от него? и да преминат в християнството. Що за безумни твърдения, че са били насила по мюсюлманчени. За да не искат да приемат УЖ старата им вяра, ами значи не са карани на сила, а по свое желание са го приели този насила наложен Ислям. Защото в крайна сметка, хората казват. Ние сме помаци, и точка по въпроса. Инак всичко останало е израз на враждебност към тези хора, и открит шовинизъм. ОК! И славяни да са помаците. На мен не ми пречат. Но важното е че се наричат помаци, и за мен са помаци, а не българи, турци, джагатайци и джинджифайци, понеже някой си така е казал, или каквито и да са били други.
Убеден съм че турската държава никога не е имала етнически претенции към помаците, защото в самата Turkiye в състава на турската държава съвместно си съжителстват 75 народности, и помаците са 76 народност. Помаците, единственото което им е общото с тюрките, и гьок-турците, като единственото което обединява тюрки и помаци, е исляма, като една общо споделяна вяра в сунната. Но инак пак го казвам. Помаците имат пълното право да се само определят ако искат и на марсианци. АЗ лично ги приемам за равноправни на мен хора, на събратя по вяра, може да не сме една кръв с тях, но важното е че сме една вяра, и споделяме сходни верски убеждения.
И това са хора, с всичките им права и задължения, и като такива смятам да ги приемам и за в бъдеще време. А не да бъдат разглеждани помаците като черноработниците на търтеите, знаещи само да хленчат и да мрънкат, и да си търсят вечните си изкупителни жертви, за собствените си неудачи, в преизпълненият им комплексиран живот. И няма да позволя! Казвам го най-категорично. няма да позволя. Някакви си себични националистически малоумници, да ми казват заставайки ми насреща агресивно, аз как трябва да мисля, и как да разсъждавам за помаците, за торлаците, и за когото и да е било, в нашата обща Родина.
Нека някой да опита да ми казва на сила какво трябва да ми е мнението, или убеждението ми, и най-вече как да си обичам родината и всичко свързано с нея, и му обещавам че денят на страшният съд ще настъпи за него незабавно. За един за много малко щеше да настъпи, но му го предотвратиха дадени мои съветници, съветвали ме да не се занимавам с него.
Така че благоразумно е да бъда, и не само АЗ, но и мнозина като мен държани настрана от всякакви претенции, да се занимават и провокират опасни тенденции, че накрая от провокатори, на провокирани ще се окажат те, а не провокираните първоначално.
За това да си стоят мирно и кротко на задните си части, за да няма чудеса в живота им безполезен след това, като задължително други ще им бъдат виновните за техните им неприятности след това...
|