Serbest Forum
September 29, 2023, 08:40:31 am
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
  Home Help Gallery Staff List Login Register  

Християни приели Исляма

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Християни приели Исляма  (Read 2385 times)
Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« on: January 26, 2013, 04:46:29 pm »

Българите масово приемат и се обръщат към Исляма


Масово приемане на Исляма, е обхванало България в последните няколко години, отчитат религиозни спецове. Истината лъсна наскоро заради скандалите около съдебния процес срещу имамите ни в град Пазарджик, които са обвинени във връзки с крайни мюсюлмански групи от вярващи. Вместо тази новина да разбуни духовете в България, се оказва, че все повече българи застават на страната на исляма и настояват мюсюлманите и техните духовни водачи, най-сетне да бъдат оставени на мира.

По-голямата част от обществените защитници на Исляма, са всъщност млади християни, и то от големите градове, а не от традиционно тюрко-помашките селища и региони в Източна България, и Kircaali. Те обаче са омерзени и отблъснати от бездействието на владиците, и скандалите в Българската православна църква, и затова приемат Исляма изцяло по собствено желание.

Решението си да приемат Исляма, е обосновано от доста силни и конкретни мотиви. „Да сте чували някой поп освен отец Иван от Нови Хан да се грижи за бедните, сираците, болните? Християнските владици са напълно абдикирали от задължението си да възпитават морал у хората. Те си живеят пребогато, и тънат в лукс и разкош, и дори не познават миряните. На погребението на дядо ми попът 6 пъти си вдигна телефона, докато четеше опелото", отсича 29-годишната Гергана Георгиева от град София.

Момичето е една от многото млади българки с висше образование, работа и с много добър социален статус, който напоследък масово приемат исляма. Бум на приема на Исляма на млади момичета и жени има в София, Пловдив и Бургас, разказва още тя. Гергана участва в общност от свои посестрими мюсюлманки, които съвсем сами в някакъв момента от живота си са пристъпили прага на джамията, и са поискали Allah Тeallia да ги води по пътя им занапред във вярата.

Течението сред младите и новите общности от християни, приели доброволно Исляма, изобщо не е изненада за теолозите. През 2011 г. над 100 000 пълнолетни, изповядващи друга религия, са приели Исляма, в това число е и балдъзата на Тони Блеър. В Дания са около 4000, като повечето от тях са жени, 80% под 30 години. В  Швеция мюсюлманите са 5000, в Германия броят им е 20 000, в Испания - 50 000, във франция - 70 000, повечето от тях са жени. Причините за всички тях е отсъствието на духовни водачи в църквата, и те в 80 процента от случаите са млади жени под 30 години.

Младите хора, които се отказват от християнството, всъщност се бунтуват срещу наркотиците, алкохола консуматорското общество, и сексуалната свобода, които съсипват западните общества. Според европейските изследвания нуждата от духовни ценности и скъсване с материалистичната и консуматорската култура, тласка младите хора към Исляма.

„Имамите обаче знаят поименно всеки свой един последовател в селото или в града. Срещат се с него всяка седмица, обикалят по къщите, питат кой се нуждае от помощ. Ако някой от общността е в затруднено положение, имамът ги събира и всички се вдигат за да му помогнат на крайно нуждаещият се. Ето защо няма да прочетете, че тюрк е убил баба си, или е изнасилил дъщеря си, както правят всеки ден българите", разказва посестримата на Гергана Иванова Петкова. Гергана е от Бургас и, преди да приеме исляма, не познава никой представител на тази религия. Прочита Корана, и открива отговорите за живота, който винаги е търсила, а след това съобщава на близките си, че е приела Исляма. Родителите и обаче подкрепят решението и, въпреки че цял живот се молят пред лика на Иисус Христос.

„В България е прието, че ако християнка реши да приеме исляма, то непременно при нея има замесен мъж. И наистина в голям брой от случаите българките приемат мюсюлманската вяра в Allah, заради любовта. Все повече наши сънародници обаче сами избират да приемат Исляма, тъй като в исляма откриват упование и надежда. Откриват подкрепа и грижа", обяснява още причини за приема на Исляма от голям брой желаещи у нас както Гергана от София. И тя е категорична - групата в която се числи от млади българи християни, приели исляма, се увеличава с всеки изминал ден.

И за да не останат по назад разните им там шовинисти, ето с какво се опитват да са те пак печелившите, и въпреки в загубата им на вярващи във Всевишният души.

Помака християнин, служител на МВР Боян Саръев воюва за Иисус

Много са мюсюлманите, които искат да станат християни, твърди Боян Саръев. Той е убеден, че освен големият наплив за прием на Исляма, в сила е била и обратна тенденция. Самият той е завършил школата на МВР в Пазарджик, но от ченге се преквалифицира на свещеник, и пред последните повече от 20 години връща към християнството населението на Източните Родопи, като ги кара да приемат християнството.

Той е категоричен, че за да се самоопределят като българи, тези хора задължително трябва да минат към православното християнство. „На нас на Балканите генетически ни е заложено да бъдем православни християни. Тези протестантско-католически тенденции, американизирането на българската култура всъщност е денационализация. И ще доведе до абсолютен срив на българската нация в морален план, като национален дух и традиции. Моралът ще се срине. И българският народ окончателно и безвъзвратно ще се денационализира", обяснява свещеникът.

Боян Саръев е убеден, че в Родопите върви изкуствен процес на ислямизиране на населението. „Изграждат се джамии, изпращат се студенти в арабскитедържави, финансират се поклонения в светите места за Исляма Мекка и Медина. Изобщо се изливат страшно много пари. И не толкова сред турското население, а сред българо-мохамеданското в тези райони. Целта е то да се асимилира и да се откъсне от българския си корен. Първоначалната цел е то да бъде отчуждено и противопоставено на останалата част от българския народ", казва преквалифицираният милиционер в християнски поп Боян Саръев и се заканва да се бори докрай за Иисус и християнството.

Просто нищо ново не е научено, но нищо старо изобщо не е забравено. Няма какво да се обсъжда тенденциозното изказване на този преквалифициран милиционер в свещеник, нещо съвсем характерно за не реализиралите се милиционери в системата на МВР, и са преминали на попска служба, и такива говорят за национален характер, и не знам си още какви си неща. Боже опази от такива не реализирали се милиционери, да пазят България Боже.
Report Spam   Logged

Share on Facebook Share on Twitter

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #1 on: January 26, 2013, 05:31:37 pm »

Числото на християните в Германия, приели доброволно Исляма, е по-голямо от мюсюлманите, който приемат християнството, и възлизат на десетки хиляди годишно приели съвсем доброволно Исляма германски християни. Според директора на Ерлангенския център за изучаване на Исляма и Корана, и правото в Европа Йорн Тилман, цитиран от Baznica, данните за промяната на вярата сред емигрантите, и коренното население на Германия, са само ориентировачни. Според Тилман, броят на отказалите се от Исляма в Германия, е сравнително малък. Сред християните, приемащи Исляма, е голям броят на тези, влизайки в брак с мюсюлманин или мюсюлманка, и така и те стават мюсюлмани. Но има и много германци, които заявяват, че са "разочаровани от християнството", и затова променят вярата си, погнусени и омерзени от лицемерието в християнството. Друга част, предимно младежи, приемат Исляма, като форма на протест, и желание да заявят несъгласието си с определени тенденции и норми в обществото.
Report Spam   Logged

Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: +4/-0
Posts: 845


« Reply #2 on: January 27, 2013, 10:08:24 am »

 
Ето ме и мен след над 300 дена отсъствие Smiley . Атила ако те помоля би ли махнал тази снимка. Тя е от джамията в Ардино превърната от местното ДуПиСе в партиен дом за агитация. Хората на първата редица са местните деребеи на тази мафиотска клика нямаща нищо със религията ни.
Report Spam   Logged
Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #3 on: January 28, 2013, 07:00:53 am »


Ето ме и мен след над 300 дена отсъствие Smiley . Атила ако те помоля би ли махнал тази снимка. Тя е от джамията в Ардино превърната от местното ДуПиСе в партиен дом за агитация. Хората на първата редица са местните деребеи на тази мафиотска клика нямаща нищо със религията ни.

Съгласен съм да я махна брат, но нямам модераторски правомощия. Махни я ти, няма да ти се разсърдя.
Report Spam   Logged

tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #4 on: September 13, 2013, 01:58:20 pm »

Гледах един клип там едни германци приемат Исляма , но какво прави впечатление ? Те не знаят грам арабски , като папагали повтарят каквото им кажат двама съмнителни типа ...
т.е питам Ви аз какви мюсюлмани са тия !? Истинският мюсюлманин не казва само : Аллах акбар ! Истинският мюсюлманин живее по определени правила , а не като нашиите циганя тука , кеф ми ще съм европеец , кеф ми е ще съм мюсюлманин ...т.е не е до кеф работата , от къде духа вятърът и от къде пада парата ... такива папгали не са и не могат да бъдат мюсюлмани , нас ако излъжат себе си , ако заблудят , то Аллах в Съдния ден няма да могат ...Така , че бълдъзата на Тони Блеър да си гледа работата ! Тя , ако беше истинска мюсюлманка щеше да се омъжи за праведен мюсюлманин и щеше да я кара по-скромно , не да ми се мятка във властта на най-мръсната държава / знам , че някои ще кажат : Ааа не е мръсна много си е уредена - Да ! Уредена е с цената на живота на много негри , индийци , индианци и т.н. ... За тоя , който ще каже , че това са приказки на завистливи българи  , само един риторичен въпрос : На кого е угодна Англия на Аллаха или на Шейтана ?/
Относно двуличниците  германци : Ако си бяха дали трудът да научат арабски и  да прочетат Корана щяха да знаят , че руси и синеоки мъже колкото и да са праведни / а те не са / не могат да влязат в Рая и съответно и жените си не могат да вкарат там . Тогава защо ? Против кого са тръгнали ? Отговорът е много прост - срещу Русия . Не можаха да победят гадовете Русия по времето на Александър Невски , нито през Първата Световна Война , нито през Втората . Сега тарикатите ще използват арабите и не само арабите , а кавказците и другите , които са им се вързали . Вашите синове ще гинат , а швабите ще потриват доволно ръце , защото сте им повярвали . А те не са никакви мюсюлмани . Най-обикновени долни използвачи са .
Гледах преди един филм , турски " Холандската снаха" .  Там едно момиче се омъжи за турчин и прие Исляма , ако и от цялото обкръжение там само свекърът и да държеше на традициите и то по много първобитен начин . но накрая се оказа , че тя има емоционолен проблем : починал брат и и християнската религия не можела да и даде отговор ....Какъв отговор да и даде ? ...Така е с момичето с починалият дядо , какво значение има талефона на попа ? Дядката и починал - факт . Всички ще умрем - факт . Тя , ако си е сменила религията , за да прави на пук на някакъв простак с нищо не е по хубава от него . Аллах според Вас ще приветства ли тази причина ? Бог Сътворителят на всичко трябва да се приеме с открито и чисто сърце и душа ,  а не да се прави на пук или да се правят дребни сметчици на дребни душици .
Истинският мюсюлманин знае , че ще дойде денят в който Аллах пред портите на Рая ще претегли неговите деяния - там няма лъжа , няма оправдания , няма субективни и обективни причини ...
Така , че уважаеми братя мюсюлмани не се радвайте на количеството , а на качеството
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #5 on: October 28, 2013, 04:35:46 pm »

http://petel.bg/Ruski-uchen-zasne-choveshkata-dusha--kogato-napuska-tyaloto__53621
Руски учен засне човешката душа, когато напуска тялото

"Ученият подчертава, че аурата на хората може да страда от негативните ефекти на някои видове храна, вода и козметика."

Този пасаж от статията , доказва за пореден път колко са били верни препоръките на Пророка Мохамед ...до сега си мислех , че вредната храна , мръсната вода , изкуствената козметика вредят само с бактерии и алергии . Оказва се обаче , че изброените забранени неща оказват влияние на човека и чрез биополето си
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #6 on: November 01, 2013, 12:04:57 pm »

http://www.zajenata.bg/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-3-%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%8F%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D1%8F-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0-news10243.html
Лекарка, мъртва за 3 дни, видяла рая, събудила се в моргата

А сега да Ви запозная с поредната измама :
Въпросната лекарка и съпругът и били първи комунисти , докато не станали промените през 90-те . От скука ли или от нещо друго взели да се занимават с Православно християнство (на мен лично ми мирише на секта ) ...на 40 години докторката я заболяла глава и и открили аневризма , която спешно оперирали . По време на операцията тя умира и след 3 дни прекарани в моргата възкръсва ....като изгледате филма за малко да и се хванете .
Но има едно място където казва " ...като застанах пред Бог се изпотих... " Как аджеба се изпотява астрално тяло Huh Въздухът изпотява ли се или светлината се изпотява ?
Газила ливади , срещнала ангел и т.н. ... Пълни глупости .
Това е изключително рядък случай на кома , а не на смърт . Ако беше умряла , нямаше да помни нищо , тъй като мозъкът без кръвоснабдяване живее по-малко от 7 часа . А тя си помни докторлука , помни всичко ...
С две думи не се връзвайте на тази пропаганда . Това , както казах е кома и всичко останало е съчинено от някой поп с цел да използва случая . На горката докторка какво и остава освен да си взема хонорара от лекциите .
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #7 on: December 25, 2013, 11:56:18 am »

http://islam-today.ru/

IslamToday

Много интересен татарски сайт с радио Azan . В повечето случай пеят на арабски , но по принцип е татарско . Иначе пише на руски .
Оказва се , че като поназнайваш турски татарският е лесен за разбиране
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #8 on: January 04, 2014, 11:00:31 am »
Странное дело 98. Двойник Иисуса. 01.11.2013

А това е една много важна причина за отказ от християнство .
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #9 on: February 05, 2014, 11:22:16 am »

Ето тук една интересна информация :

Каким именем назвать мальчика?

Имя – это спутник человека и вспоминая человека, мы всегда называем его по имени. Пророк Мухаммад (ﷺ) говорил: «Поистине, в День Воскресения вы будете созваны вашими именами и именами ваших отцов. Так нарекайте же детей красивыми именами!»

Преимущество первым дать ребёнку имя в мусульманской традиции принадлежит отцу. Родители дают мальчику мусульманское имя и учат его культуре и основам Ислама для дальнейшего создания новой мусульманской семьи. От момента рождения малыша и до вечера – самое предпочтительное время чтобы дать ребёнку имя, об этом свидетельствует хадис. Можно этот процесс отложить и на позднее время, но не более чем на семь дней.

Выбирая имена для мальчиков, не стоит ориентироваться только на популярность или красивое звучание имени, очень важно знать его значение. «Больше всего будет гневить Аллаха и окажется в наихудшем состоянии пред Ним в День Воскресения человек, который назвал себя Владыкой всего сущего (Малик-уль-Амляк). А ведь нет владыки, кроме Аллаха».

В истории много фактов, когда родители называли ребёнка именем, не имея достаточных знаний по религии. Так, например, одному мальчику дали имя Иблис, которое взяли из Корана и не удосужились узнать его значение. А на самом деле это имя шайтана. Хорошо, что родители вовремя спохватились и поменяли имя сыну. И таких случаев предостаточно и касаются они не только исламских имён.
Какое имя выбрать мальчику?

Так как имя мальчика является частью его личности оно должно быть красивым и нести мощный заряд. Когда-то давно Пророк Мухаммад (ﷺ) даже менял людям их некрасивые имена. Например, мужчине с именем Калилан, что означает "скудный", он дал имя Касиран, что означает "обильный".

Существуют несколько рекомендаций при выборе имени:

• Мальчика нельзя называть именами Аллаха: Ар-Рахман, Куддус, Халик и т.п. Эти имена принадлежат только Всевышнему. Психологи также уверяют, что не стоит мальчика называть в честь отца. Таким способом мальчик теряет свою индивидуальность.

• Нельзя называть ребёнка в честь тиранов и избегать имён с приставкой абд. Такая приставка указывает на то, что мальчик является чьим-то слугой, помимо Аллаха. Например: Абд-аррасуль – раб Посланника, Абд-аннаби – слуга Пророка и т.п. Но такая приставка приветствуется в сочетании с одним из имени Аллаха: Абдуллах, Абдуррахман, Абдулхак, Абдулкерим, Абдулхай и т.п.

• Нежелательны имена, которые имеют самовосхваление и некую пошлость, а также не стоит называть мальчика именами, смысл которых внушает успех или несёт некую надежду: Хийам (Безумная любовь), Йасар (Достаток), Афлях (Самый преуспевающий), Нафи` (Приносящий пользу) и др.

Какое же лучше выбрать имя мальчику, учитывая эти рекомендации? Мухаммад советовал давать имена мальчикам из числа Пророков: Мухаммад, Йусуф, Исмаиль, Муса, Адам, Яхъя, Иса и пр. Также хорошо назвать ребёнка именем ангела или в честь выдающихся личностей ислама: Али, Хусейн, Умар, Хасан, Абу Бакр и пр. Считается, что благодать такого имени оказывает хорошее воздействие на судьбу мальчика.
Как выбрать имя для мальчика в 2014 году?

На сегодняшний день самое популярное имя мальчика – Мухаммад. Но это не означает, что всех поголовно малышей необходимо называть этим именем. Можно назвать ребёнка по календарю, используя популярные имена, которые присущи для данного месяца или дня рождения.

Будьте индивидуальны. Называйте своих детей самими прекрасными именами и в День Суда по ним их позовут в Рай!
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #10 on: April 08, 2015, 11:34:13 am »

Най-накрая положителен пример

БЕСЕДА С ИМАН ВАЛЕРИЕЙ ПОРОХОВОЙ

И Корана в най- добрият превод на съвременен език от Иман Валерия Порохова

http://священный-коран.рф/perevod-smyslov-porokhovoj-sury-1-20.html
Report Spam   Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy