Serbest Forum
September 29, 2023, 09:47:04 am
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
  Home Help Gallery Staff List Login Register  

BG историко-верски абсурди

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: BG историко-верски абсурди  (Read 1245 times)
Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« on: April 02, 2011, 11:35:49 am »

Канонизират изкланите Баташки жители

Моля за извинение че откривам поредната тема, която по един или друг начин разводнява форума с множество теми, но гледах, гледах къде да пусна тази откровенна подвеждаща по всякакви показатели и смисъл статия, целяща единствено разделяне на нацията на верски признак, и допълнително наливане на масло в така или иначе избуялият огън на национал верският шовенизъм, и сметнах да и отделя цяла тема, макар и да не си заслужава, но я пускам, защото абсурдите в тази инак раздирана от противоречия държава не свършват само с нея.

За какво я пускам темата?

Пускам я, защото виждам адски много несъотвествия и нагла политизация на този инак битов инцидент преди сто и кусур години, но най-редовно злоупотребяват със името на Исляма и стремежът му, да опази това което тези желаят да го разсипят.

Пускам я темата защото Синода на БПЦ (Българската православна църква) с това определено се заиграва с верските чувства на хората, опитвайки се да излезнат от самоизолацията си с твърде крайно опасно и демагогски поведение и държание, защото аферите и църковните им неразбории, твърде много хора отблъскват от себе си, и сега спешно се нуждаят от човешко преливане от пусто в празно.

Как могат да канонизаират светци? при факта че няма такива предпоставки. За какви предпоставки говоря? В църковните им канони ясно и недвусмислено е записано. Че светци се канонизират след всеобщо и единодушно решение на клир и миряни, за чудотворноста на един или друг човек, умрял за вярата им на тези определено кривославни християни.

Как може да канонизираш човек с титли измислени от земни хора звания, че и на икони да ги изобразяваш, и да им се кланяш и да им се молиш като на божество, като преясно им е казано в Десете им Божии заповеди "2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи". Какви тогава светци са? като те използват само името Божие, за да се всява смут и раздор. "3. Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог".

Как може офицери в попски? владишки и патриаршески раса от комунистическата ДС да канонизират светци, като никой не им е дал това автохтонно право. Светци се канонизрат на базата на вселенски събори, а не по усмотрението на поместните църкви. Но нали е всезнайно че християнството бъка от култове, секти, духовни течения и една камара самозванци вземащи се на твърде на серизоно, самопределяйки се дори и за господ, че Пророка Мухаммед (Мир нему) му се е наложило на човека да внася разяснения, относно истинското Христово учение, и да го защити срещу подобни разслоения и верски отцепления, че това което сега го предалгат за християнство, си е изцяло изопачена версия на учението на Христос. И те на това му викат вяра в бога.

Някакви чудеса направили ли са въпросните баташки мъченици? че да заслужават титлата светия. Поне един единствен пример да дадат. На нещо лечителско и чудотворно. Или с това искат да се насадят верски и религиозни чувства на нетърпимост спрямо Исляма и Тюркската цивилизация за престъпления, който дори и не са доказани по убедителен начин от страна на обвинителите, но от ответната страна много доказателства могат да се дадат, за славянската нетолерантност и нетърпомост срещу друговерците и различнио мислищите.

Като се започне от борис покръстителя на старобългарите, който на 100% са си били Тюрки, че завършим до последният Възродителен процес през 1989 г. и насилственото прогонване на над 300 - 400 хиляди човека от родните им земи и места, само защото на тези така им диктуват божествените гласове в главаите им, да славянизират на всяка цена и да асимилират превъзходждащи ги духовно, че и материално раси и народи, понеже те са си изостанали от към това отношение, на толерантност и човешко състрадание.

Защо не желаят от Синода на БПЦ да се направят съдебни ДНК експертизи на костите в костницата? с тези на местните жители, за да се установи имат ли нещо общо роднинската? или май наистина ще се окажат версиите, че костите са от осквернени Помашки гробища, за да подменят историята на баташкият конфликт, съвпаднал с тогавашните смутни и размирни времена в Османската империя, и сега постоянно злоупотребявайки с този грозен баташки факт, разни крайни елементи, нарушаващи страшно много точки от конституцията им, да не се сее верска, расова и етническа вражда и омраза под каквито и да са форми, и накрая да се окаже че въпросните канонизирани християнски светии, да се окажат 100% Мюсюлмани.

Изобщо на кой му е посякъл на акъла размътен и размекнал се от прекалено много отрова, за да ровичкат огъня на омразата по този крайно престъпен начин.
Report Spam   Logged

Share on Facebook Share on Twitter

Ziyaretçi
Newbie
*

Karma: +2/-0
Posts: 10« Reply #1 on: April 02, 2011, 12:14:33 pm »

Никога няма да излезнат абсурдите от историята, а ще се задълбочават дори. Това си е твърде печеливша политика от замандан време на разделяй и владей, и никой няма в тази държава българия за интерес, да им се прекъсне тази порочна политика на разделение. Защото губят от чисто финансов аспект. Всеки исторически мит е машина за правене на пари. Силно преекспониран, с цел да се печели повече. Ето това е реалноста в българия уважаеми форумци.
Report Spam   Logged
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: +4/-0
Posts: 845


« Reply #2 on: April 02, 2011, 05:00:12 pm »

Много сте прав(а) Ziyaretci . За съжаление много политици осребряват изопачената история за свои лични нужди.


Никога няма да излезнат абсурдите от историята, а ще се задълбочават дори. Това си е твърде печеливша политика от замандан време на разделяй и владей, и никой няма в тази държава българия за интерес, да им се прекъсне тази порочна политика на разделение. Защото губят от чисто финансов аспект. Всеки исторически мит е машина за правене на пари. Силно преекспониран, с цел да се печели повече. Ето това е реалноста в българия уважаеми форумци.
Report Spam   Logged
Analizator
Sr. Member
****

Karma: +1/-0
Posts: 262


« Reply #3 on: April 04, 2011, 09:38:31 am »

При Исляма няма ранг или титли между хората. Всички са равни пред Бога докато при Християнството виждаме че едни хора дават статут на други. Кой ли ги е опълномощил Grin
Никаква логика разбира се. Тези хора избити в Батак са светци а тези хилядите ослепени от византийците не са. Wink Или пък тези избити от фашистите  през 1923 г. Аз като мюсулманин знам че Господ ( Аллах) ще определи кой е грешник и кой не, но виждам че в БГ има хора които се бъркат в божиите работи та в последствие мизеруват. Тя мизерията не е вечне  но при положение че се вярва че тя е за да накаже обществата които се държат гордо и надменно спрямо другите народи.
Анлаяна сиври синек саз гиби гелир, анламаяна да давул зурна чалсан аз гелир. Hadi hayırlısı !!!
Report Spam   Logged
Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #4 on: April 04, 2011, 12:06:34 pm »

Analizator цял ден се разправям с един откровен луд верски фанатик в личният си блог, обяснявайки му някой неща, но това си е то заслепението им пусто.

Мен изкарват на заслепен, а сами не се виждат как изпадат в заслепение, кланяйки се на икони, на хора със статут на светци, като тези титли нито Пророка Мухаммед (Мир нему) е давал на хората възприели принципите на Исляма, нито самият Христос е давал звания на учениците си.

Единственно Христос е бил учител, а неговите първи последователи ученици. Но по нататак звания като светци, патриарси, и не знам си още каква организационна структура, не е известно да са давани.

Но те канонизират с тези титли, който дори и по техните канони не могат да бъдат канонизирани въпросните баташки "мъченици", защото няма ред предпоставки, за канонизация.

И всичкото това се прави, с цел да се внесе допълнително предизборно напрежение по между етносите в BG за да им върви предизборната реклама. Колко само меразко и долно. Залагат бомба със закъснител, заради една временна облага. Само до къде са изпаднали комунистите за да провокират ненавист и омраза.

Но пак ти го казвам и на теб. Върви и им го обясни на тези корави глави, че всичкото което го правят, е грешно пред Господ, и че в заповедите им който твърдят че спазват като Божии заповеди, им е казано! "2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи" а те точно това и правят.

Създават си кумири, кланят им се, нарушават собствените си заповеди, и след това се сърдят защо ги наричат идолопоклонници, и защо биват наказвани със непоносима мизерия както сам го каза. И заплашват с какво ли не, само и само да не им се казва истината.

Но не смятам повече да влизам в подробности. Ако имаш време и желание разбира се, влезни и сам погледни за какво става на въпрос. Блогът на Атила - Религиозните абсурди в BG. И се повесели от сърце, на човешкото невежество, опитващо се да се надскочи само.
Report Spam   Logged

Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: +4/-0
Posts: 845


« Reply #5 on: April 10, 2011, 01:32:54 am »

Една отдавна коментирана в оригналният Сербест Форум тема. Трябва ли българите да се гордеят, че национален герой им е един детеубиец ? Май цветът на българската нация върви няколко години след Сербест Форум.

   Левски не е бил обесен за революционна дейност, а за убийство.  Лъжите от миналото създават блудкаво настояще с фалшиви герои. Изопачаването на историята ражда изопачени народи. Лутащи се и неможещи да намерят мястото си в света. Децата на тези народи тръгват по този същият свят да търсят нормалното за себе си.

Според мен нациоанален герой на България трябва да бъде Хан Атилкес. Герой от по-новото време пък Стефан Стамболов. Един мой познат българин казва така: Ей, ние българите сме опасно племе. Само да се появи някой умен сред нас го разкъсваме като Стамболов.

Много мъка има по земите български. Много невинни избити. Кръвта на тези хора не дава мира на днешните обитатели там. Щастие не се гради върху нещастието на други.Христо Стоянов: Левски е безплътен идол и детеубиец

коментари/142
1 април 2011, 14:14

Христо Стоянов
Това твърди скандалният писател в новата си книга
"Знам пред какво се изправям, но се надявам, че живея в една нова България, която няма да скочи срещу мен, питайки ме кой съм аз, че да представям по този начин образа на Левски”, каза скандалният писател Христо Стоянов в "Свободна зона" за новия си роман "Другият Левски".

Очаква се романът му да разтърси иначе спокойния в момента литературен свят в България. Книгата му представя друга гледна точка към Апостола – през очите на майка му Гина, която не може да спре да мисли за това как синът й убил 14-годишно момче чираче от страх да не бъде предаден.

Книгата развива тезата, че основната причина за обесването на Левски е фактът, че той убива дете, а не заради подготовката на въстание и създаването на комитети. За това той трябало да получи най-много 15 години заточение в Диарбекир.

„Самите ние по-скоро имаме сатанинска история и нямаме реална представа за нея. Нямаме историческа памет и нещо ни кара да забравяме случилото се. Не поглеждаме от чисто човешката страна на нещата, определяме един идол или една икона и не ни интересува абсолютно нищо друго”, каза Стоянов.

„Книгата разглежда трагедията на една майка, която сама отглежда 6 деца, 5 от които умират. Аз не посягам на иконата Левски, а просто й давам плът”, допълни писателят.

Книгата на Стоянов е на българския пазар отскоро  и писателят вече е обект на гнева на читатели./БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/104397
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #6 on: October 26, 2013, 06:48:56 am »

Ох , сега върви нещо подобно и за Старозагорското клане . Уморих се да обяснявам , че на дъното на тази работа стои британският шпионин с френско гражданство от еврейски произход Соломон Леви паша . Че са извършвани израилтянски сатанистични обряди , че в цялата война от 1877-1878 г. са участвали само 2 000 души редовен турски аскер и всичките останали 10 000 са били албански баши бозук . Че парите за войната са откраднати от същият Соломон Леви паша и изнесени за Канада още в Истамбул в началото на войната ... И че в крайна сметка могат да се канонизират само за мъченици доказано живоодраните 12 младежи и 12 девойки . Другите не могат . + това към БПЦ могат да предявяват претенции само източно православни християни
Report Spam   Logged
e-chobanin
Newbie
*

Karma: +0/-0
Posts: 12


« Reply #7 on: March 12, 2014, 05:35:56 am »

Сега всеки мюсулмански гумени глави щер се хвърлят да ни обясняват как едва ли не турското робство не е било турско, а целият свят който е констатирал през вековете неввероятните извращения и жестокости на ненормалните мюсумлани, си измислят. Ветриоятно ще се оптат да нуи обснят че всички народи каро Гърция и Румъния, също не са били под робство, а осовбождението им е по  грешка .... Тврминът "Възродителен процес" характеризира период от българската история през които народа успява да се "възроди" въпреки че е все още под турско робство. Въпреки жестокостите на турската сган тогава, българия става най проспериращата и богата част от всички поробени от Турция, както и от самата Турция. В новата ни история терминът "Възродителен процес" е опорочен от определени политици които по този начин се опитват да заложат псохологически капан на бъдещите поколения. Да не могат да си спомнят за историята си без да си представят и смяната на имената на българските помаци. Саматъа смяна по принцип е била едно много полезно за помаците действие, даващо им възможността да се индантифицитрат като етнически българи извън страната. В момента българските мюсулмани доброволно сменят имената си за да са по конкурентни на запад, където труда на българина е ного ценен за разлика от този на турчина. (ПРАВИ ПАРИ ОТ ИНТЕРНЕТ)
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #8 on: September 24, 2014, 11:09:15 am »

Днес научих , че Априлското въстание , което е станало причина за Баташкото клане всъщност е инсценировка на британските тайни служби . И така започвам по реда :
Упадъкът на Отоманската империя съвпада с периода на Индустриалната революция ... Grin съвпада ама на пръв поглед всъщност ИР е причина за западането на ОИ .
Защо , ще попитате ...Защото превърнатата в суровинен източник и индустриален пазар ОИ е западнала икономически ...След като са намалели  силно приходите в държавната хазна султана се обезпокоил и решил да направи някой правни реформи . И така се стига до 1854 г. , когато Митхат паша , Зия паша и още други млади и образовани османци започват да се борят за Конституционна монархия и успяват в 1876 г. конституцията е провъзгласена ...но в 1877г. във връзка с войната султанът изземва всички правомощия...Митхат паша е пратен в изгнание и убит .
Каква всъщност е станало : В седемнадесети век в Англия е създадена Источната компания . Нейната дейност е всъщност разграбването на Китай , за тази цел те малко по малко за 50 г. са успели да направят наркозависими китайците и цели 200 г. необезпокоявано ограбват Китай ...Нали се досещате от къде са взимали афион ( да не ви обяснявам  , а който иска подробности да прочете четирилогията на Д. Талев там пише )
Също така освен , че ще им спрат афиона , английските служби са обезпокоени , че турците ще станат лош пример на англичаните - току-виж , че и те поискали конституция ...
А между другото око на Балканите били хвърлили не само руснаците , а и австро-унгарците .
И така организирайки Априлското въстание са предизвикали войната от 1877-1878 г.И с един куршум много зайци : Отстраняват Митхат паша , техният шпионин Соломон Леви паша открадва голяма част от златото на ОИ , скарва Русия и Австро-Унгария , Занимава Франция , като арбитър в разни регионални конфликти , а в същото време не обезпокоявано граби Китай и Индия ...
На султана е било явно обещано , ще му бъдат върнати териториите ( все пак Дизраели е бил министър на ВР кой друг , ако не той ще излъже ) . Защото в последващите войни Англия е на страната на Гърция . А Гърция във войната е искала да отцепи Измир , Афион и Антакия т.е. искали са и те парче от тортата "Наркопазар"


Определено хората , които са заклани и които кости са осквернени в тази манипулация са мъченици ...Не зависимо от религията и етническото им самосъзнание
Report Spam   Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy