Serbest Forum
July 18, 2024, 09:48:39 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
  Home Help Gallery Staff List Login Register  

Телеграфната записка от Сюлейман Пашаl

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Телеграфната записка от Сюлейман Пашаl  (Read 1786 times)
teo
Jr. Member
**

Karma: +2/-0
Posts: 56


Turkum ve gururduyuyorum!


« on: June 06, 2010, 10:42:04 pm »

Откривам тази тема,защото в пространството има много неистини за събитията в Старозагорско през 1877г.Искам да спомена и друга истина ,че там истъпленията не са започнати от Турци и Мюслюмани...И ТО Е В РЕЗУЛТАТ НА ТРАГИЧНИ СЪБИТИЯ СТАНАЛИ НАД МИРНОТО МЮСЛЮМАНСКО НАСЕЛЕНИЕ

Ето как се разказват нещата и как е била самата истина и кой е виновникът за тези събития:

Любенова махала дава 1013 жертви в поголовна сеч през 1877 г.

Касапницата край Раднево се сравнява по жестокост с Баташкото клане

Екатерина Терзиева

"...Село Гюнели махле със скромната си църквица стана в страшния ден 14 юли 1877 г. център на страшни изкупителни за народната свобода страдания. Обикновено се мисли, че проливането на човешка кръв в храма осквернява храма. За село Любенова махала може да се каже противното: неговият храм е преосветен с жертвоприношението на няколко стотици български християнски души, невинни жертви на озверени турци и черкези в оня паметен по ужаса си ден. От него ден този храм е станал светиня за българите, подобна на Голгота, от която чрез жертвата на Спасителя Христос възсия животът за света..."
Из брошурата, посветена на 100-годишнината на храма "Св. Вмч. Георги" в с. Любенова махала, Стара Загора, изд. "Светлина", 1937 г.
----
Днес малката черква "Св. Георги" в село Любенова махала (по Турско наричано Гюнели махле), на няколко километра от гр. Раднево, едва се крепи на старите си нозе. Попът, който сегиз-тогиз отваря вратите на храма, е също така библейски изнемощял. Хората сякаш са забравили паметните събития в черквата преди 130 г. и си спомнят за жертвата на предците си само в някой внезапен прилив на патриотизъм.
Селото води началото си от ХVI век. Пришълци от различни краища на страната дошли със семействата си и се заселили в гората. Дълго селото останало неизвестно дори за турската власт. Преди Освобождението Гюнели махле е наброявало 120 къщи, покрити със слама. Жителите му били чисти българи с дълбоко запазени нрави и обичаи. През 30-те години на ХIХ век селото станало малък търговски възел на пътя Стара Загора-Одрин. От честите срещи и разговори с търговците сред хората се зародила идеята да се построи храм. Създал се комитет, който да намери нужните средства. Била избрана и делегация, която да ходатайства пред турското правителство за храма. В Цариград, с помощта на епископ Иларион, членовете й се срещнали със султана и спечелили благоволението му. Условията били

храмът да бъде вкопан 3 м в земята,

да няма кубета и да се нарича "попска къща". Постройката била започната през 1832 г. Цялото село под ръководството на майстор Димитър Серги от Трявна се включило в строежа. Черквата била готова за 5 г.
Първото нападение над селото било през 1847 г. То било обсадено от т. нар. "тембелдеци", за да го ограбят. Преданието говори, че Гюнели махле било спасено от една стара жена - Гочев Колевица, която знаела отлично турски, отишла с бял байряк в лагера на нападателите и ги убедила в смиреността на населението. Така "тембелдеците" ограбили само няколко крайни къщи.
Най-паметна в историята на Гюнели махле остава кървавата трагедия, разиграла се по време на Руско-турската освободителна война. Още преди нея в селото започва да се изгражда таен революционен комитет. В записките си учителят Стефан Минчев пише, че през 1869 г. се срещнал с апостола Васил Левски в Стара Загора. Двамата отишли в селото, за да създадат комитета. В заверата влязъл и свещеникът Еню Попдимитров, който застанал начело на организацията. Турското правителство обаче надушило всичко и на 20 юни 1872 г. поп Еню бил арестуван. Легендата разказва, че щом свещеникът научил за идването на заптиетата в селото, извадил списъка със съзаклятниците,

разкъсал го на парчета и ги погълнал

Попът бил пратен на заточение в Диарбекир, където и починал, а името му било прославено в народна песен:
"Слънцето трепти, захожда,
сеймени в село дойдоха,
и за попа Еня питаха,
питаха и заловиха,
бели му ръце извиха,
извиха, още вързаха..."
Така селото било провъзгласено от турското правителство за "комитаджийско". Заптиета започнали всеки ден да идват в Гюнели махле. При най-малко съмнение върху някого семейството му било подлагано на малтретиране и грабеж.
Разни агенти на турци, черкези и башибозуци често ходели в Гюнели махле и искали големи откупи под предлог, че ще пазят селото.
На 12 април 1877 г. руският император Александър II обявява война на Турция. В хода й в Старозагорското поле русите срещнали съпротивата на многобройна турска войска, водена от Сюлейман паша. Руснаците били принудени да отстъпят след серия кръвопролитни боеве. Тогава в Гюнели махле се разиграла кървавата трагедия, която по своите зверства може да се сравни само с Баташкото клане.
По онова време пъдар на селото бил арнаутинът Садък - доверено око и ухо на турската власт. Садък отишъл при най-богатия тогава в селото - дядо Тончо, от когото поискал 1000 гроша, под предлог, че ще пази селото от напасти. Понеже старецът отказал, Садък заплашил, че селото скъпо ще си плати. Така и станало. Отишъл пъдарят в Нова Загора и донесъл на Реуф паша, че в Гюнели махле се събират комити. Пашата изпратил двама конници да проверят доноса. Те привикали хората, разпитали ги, хапнали, пийнали, взели каквито дарове им дали и си тръгнали. Една нещастна случайност станала причина за кървавото клане. Селянинът Таню Тодоров, огорчен и озлобен от посещението на конниците, и без да знае, че те са изпратени от пашата за проверка на донесението, стрелял със съчмалия пушка по тях и ранил единия кон. Пратениците разказали на пашата за случилото се и той се заканил да отмъсти. Още повече му повлияло

поредното донесение,

направено от началника на гарата в Радне махле (сега Раднево) Кмубас. Гръкът донесъл, че в Гюнели махле са се струпали много хора за отбрана в случай на нападение и поискал войска за тяхното разпръскване.
Междувременно надошлите селяни се събрали в храма, в общия двор с училището и в селото. Вратите на храма били дебели и здрави. По този начин църквата и училището се превърнали в нещо като крепост, пълна с мъже, жени и деца. Било 14 юли 1877 г. Към един часа се появило отделение турски войници, придружени от черкези и башибозуци, които по заповед на Реуф паша трябвало да нападнат селото. Мъжете, въоръжени с пушки, пищови, брадви и разни сечива, заели позиции по всички удобни места из къщите, дворовете, църквата и училището, за да отбраняват селото. Когато черкезите чули, че се стреля, се уплашили, защото помислили, че в селото има "московци". Поискали подкрепления от Нова Загора. Към 5 ч. следобед от съседното село Богданово се задала редовна турска войска с няколко оръдия, водена от Шевкет паша. Войската, заедно с черкезите и башибозуците, наброявала 2000 души. "Атаката започна. Огън и смърт се извиха над селото. Големи пушеци от дим и огнени кълба се издигаха до небето и осветляваха цялата околност. Общ вой от кучешки лай и рев на добитъка. Тоя вой се усилваше от страшните писъци на жените и децата. С превалянето на деня и настъпването на нощта, ужасите се усилваха и картината ставаше по-страшна" - така живите свидетели на трагедията са я описали ("Из страданията на българите и освобождението презъ 1877/78 год.", Г. Димитров). Войската обкръжила църквата. Дворът бил изпълнен предимно с мъже, а жените и децата се затворили в храма. Селяните, въоръжени с пушки, брадви и тарпани, застанали до оградата отвътре, убивали или наранявали всеки, който се опитвал да премине оградата. Това още повече озлобило войниците. Защитниците падали като пречупени снопове. След като ги омаломощили, турците нахлули в двора на храма и започнали поголовна сеч.

Дворът се изпълнил с трупове

След това атакували и църквата. Скоро на пода й труповете били един върху друг. Когато войниците се оттеглили да починат, църквата била нападната и от черкезите. Те искали да ограбят всички пари и ценности от хората вътре, като лъжели живите, че ако се предадат, ще бъдат пощадени.
Тъжна картина представлявало селото след трагедията. Навсякъде лежали обезобразени човешки трупове. Сред тези развалини само храмът стърчал, мълчалив свидетел на случилото се. Опитали се и него да разрушат - няколко пъти го заливали с газ и го палили. Благодарение на здравата си конструкция обаче църквата оцеляла.
Едва на третия ден - 16 юли, пристигнали консулите на Англия, Франция и Австрия. Те видели с очите си, че сред убитите няма комити или руснаци, а само обикновени беззащитни селяни. Било разпоредено жертвите да бъдат погребани в общ гроб в двора на църквата. При преброяването на труповете се оказало, че само в Божия храм и двора му са били избити 1013 души българи от Гюнели махле и съседните села. Общият брой на всички жертви в селото и околностите надхвърлял няколко хиляди души.
----
Каре
Вечна им памет!
В памет на кървавата трагедия през 1885 г. в двора на черквата в Гюнели махле е поставена паметна плоча, която стои и до днес. Върху камъка е написано:
"Проидохомъ сквозе огънь и воду низвелъ ни еси покой въ четиринадесетий ден вечерьта на месеца юлийь въ хилядо осемстотин седемдесеть и седма година, въ време руско-турската война, нападнаха селото ни черкези, башибозуци и многобройна турска войска и придадоха селото ни на огънь, като се видя окружено от толкоз кръвопийци, принуди се да побегне въ оградата на църквата, но и тамъ не намери спасение, понеже кръвопийците окръжиха оградата на църквата и яросно се впустнаха на сеч върху невинното население и избиха само въ църковната ограда мъже, жени и деца хиляда и тринадесет души, на които костите почиватъ тукъ при този памятникъ. Вечна имъ память. С. Гюнели-Махле, 21.VIII.1885 г."

------
 
Понеже много се спекулира със "поголовните " убийства на жени, деца старци в  Старозагорски район по време на  един къс период от 1876-1878 година от страна на Османците и най вече на "башибозука"(доброволци от мюслюмани които са защищавали семействата си и покъщнината си),аз искам да ви върна към архивите и да ви разшифровам телеграфната записка изпратена от Сюлейман Паша,към властите и Султана в Истанбул.Причините за тази изпратена телеграфна записка  са  че,по време на настъплението си Руските войски въоръжават местното християнско население и ги насъскват срещу мирното мюслюманско население.

Изпратеното на  4 август 1877г от село Бюклемели телеграфно съобщение от Сюлейман Паша гласи така:

Büklemeli köyünde Süleyman Paşa Hazretlerinden gelen 4 ağustos 1877 tarihli telgrafname.
"Geçen Cuma günü Rusyalılar, Bulgarlar Eski Zağra’dan bir saat sonra ve Yeni Zağra yönündeki Hristo isimli köyün erkek ve kadın Müslümanlarını köy dışına çıkarıp erkeklerin hepsini ve kadınların bir kısmını ateşle yakarak idam ile yanmış bedenleri bir sandığa doldurup üzerini toprakla örttükleri, güzergahımıza tesadüf eden Hristo köyünde gözümüzle gördüğümüz gibi kesin olarak kadınların bir kısmını Bulgarlar sürüyüp köyün arka tarafındaki dağlara götürmüş oldukları, her nasılsa içlerinden kurtulup kaçmış olan bir Müslüman’ın ifadesinden anlaşılmayla merkumun tarif ettiği dağlarda Bulgarları aramak ve şayet kadınlardan hayatta kalanlar var ise kurtarıp getirmek üzere iki tabur askeri şahane gönderilmişse de kadınlardan eser bulunamamıştır.Oradan hareketle gecelediğimiz Türkçe Büklemeli ve Bulgarca Dalyofa denilen köye geldiğimizde burada önlerine çıkan bir Müslüman’ın ve Bulgarlardan sağ olarak ele geçirilen bir çok caninin ifadelerine nazaran bu mertebede dahi yetmiş Müslüman köyün imamı dahi olduğu halde Bulgarlar bir samanlığa kapayarak ve Kazaklar da etrafını kuşatarak yakmış, kırk dördüncü katl ve idam ve köyde ne kadar kadın var ise de hepsinin namuslarına saldırarak içlerinde ölmeyen sekiz Müslüman’ı katl ve ikisini erkeklerle beraber ateşte yaktıkları, kalan kadın ve çocukların bir çoğunu köyün etrafında bir kadın ve çocuğu yan yana götürerek sıra ile öldürdükleri anlaşılmış. Bu bedenler, kol ve bacaklar kıyamete kadar etkisi geçmeyecek keder ve acımayla görülmüş. Hatta bizden başka İngiltere devletinin İstanbul Sefaretinin beraberimizde bulunan ataşe militeri Albay Mösyö Kayf dahi görmüştür. Saklanarak Bulgarların bulamadıkları yirmi kadın ve çocuk böyle kurtarılmıştır. Yine Rusyalılar istila zamanında Eski Zağra, Kızanlık ve tüm havalinin Müslümanlarının silahsız kaldığı, Bundan üç gün evvel Kızanlık’a bağlı Müflis köyünden dört yüz Müslüman’ı Bulgarlar çıkarıp Tunca nehri kenarına götürerek orada hepsini öldürdükleri, Zağra ile Kızanlık ve havalisinde Bulgarlar görülmedik vahşet ile Müslümanları öldürmeye devam ettikleri, oradan kaçıp gelen Müslümanların ifadelerinden anlaşılıp derhal bir tabur piyade ile Orduyu Hümayun yanındaki zeybek ve yardımcı süvarilerle o yöne saldırılmıştır. Moskofların Kızanlık’ı terk ile Balkan’a çekildikleri, Zeybek süvarileri Kızanlık ve havalisinde Müslümanları katleden Bulgarları cezalandırma ve kalan İslam nüfusunu kurtarmak için Kızanlık etrafında dolaşmakta oldukları ordugaha dönen piyade taburunun verdiği malumattan anlaşıldığı, feci hadiselerin engellenmesi için gerekli önlemlerin alınmasının büyük önem taşıdığı arz olunur. 4 Ağustos 1877.’’
Ще ви преведа буквално:
Миналият петък,руснаци и българи Един час след Стара Загора ,по пътя си към Нова Загора  влизат в село Христо(Може би Христово) и събират цялото мюслюманско население и ги изкарват  навън от село.Всички мъже мюслюмани са изгорени живи.От жените част са изгорени(може би старите и изнемощелите) и част са отвлечени в горите( предп
Report Spam   Logged

Share on Facebook Share on Twitter

teo
Jr. Member
**

Karma: +2/-0
Posts: 56


Turkum ve gururduyuyorum!


« Reply #1 on: June 06, 2010, 10:56:08 pm »

Продължение от горния постинг:

Миналият петък,руснаци и българи Един час след Стара Загора ,по пътя си към Нова Загора  влизат в село Христо(Може би Христово) и събират цялото мюслюманско население и ги изкарват  навън от село.Всички мъже мюслюмани са изгорени живи.От жените част са изгорени(може би старите и изнемощелите) и част са отвлечени в горите( предполагам по младите и по красивите).Всички полуизгорели човешки части са заровени в земята във  един сандък.Това всичко се научава от една избягала от отвлечените.Въпреки че, веднага се организира доброволен отряд да ги потърси ...не можахме да ги намерим и да проследим следите им.От там продължихме до село Бюклемели(Далйова) където пак научавам че Казаци и българи затваряйки в една плевня изгарят всички мюслюмани.Жените са изнасилени!Части от тела,крака ръце са видени лично от нас  в присъствието на изпратеника на Английското посолство в Истанбул Месю Полковник Кайф. При превземането на Стара Загора и на Казанлик,невъоръженото мюслюманско население (400 души) е изкарано навън от поселените места и в брега на река Тунджа са убити.От избягалите и спасилите се мюслюмани разбираме че, положението е много тежко и масово от където минават руснаци,казаци,българи изгарят живи мирното мюслюманско население.СТРАТЕГИЧЕСКО ВАЖНО  е за нас запазването на МЮСЛЮМАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ и затова сме изпратили подкрепления за спасяването им.Пристигат ежедневни съобщения за безчинствата на руснаци и българи.
4 август 1877 г."

Това телеграфно съобщение никога не исках да изкарам на бял ден.Просто на нас не в кръвта ни да ровим за мъст и отмъщение.Но засилващите се псевдопартритически неистини и тълкувания на историята ме принудиха да кажа че,не всичко което се разказва е така правдиво.Истината е една първо са убивани и изгаряни и изнасилвани мюслюмани и после е организирано защита.Защо ние не вдигаме врява до небесата а в България това продължава като че, ли е стратегическо важно.Защо ние не напомняме всеки ден и не зовем за мъст?Защото това не е присъщо за нас!Омразата не е в гените ни.Най големите ни врагове в историята Руснаците които са виновни в истребването на милиони мюслюмани в Кавказ,Крим,Балканите....днес са стратегически наши съседи и сме в икономически добри отношения.Няма да намерите един човек който да говори със злоба за нито един съсед камо против Русия.

От постнатото на Neru който по нагоре в самото начало съм дал....разбираме за безчинствата на "озлобените" турци над Любенова махала (Гюнели)Но никой не казва защо тези турци са озлобени.Говори се за кланета над българското население но, се забравят безчиствтата над мюслюманите.И освен това когато вникнеш по добре вътре в текстовете които са дадени в Википедия разбираш че, Любенова махала  е от 125 семейства ....но, "озлобените" турци са убили близо 2000 човека.Значи на едно семейство се пада 18 човека.Браво бе,такива пансиони никъде не съм видял.Значи и покъщнината и нивите са били огромни.Уж селото е дълбоко в горите скътано и "незабелязано" от Османците.....и хем имат прехрана и много добитък.Тогава да изхраниш 18 човека семейство е необходимо много открити паши за овцете и добитъка и много ниви за пшеница,царевица.Ето от къде се хваща лъжата в "възрожденското" творчество.Както се говореше че вътре в Баташката църква са изклани 5000 души без да мислят логически че църквата не побира и 200 човека.Те автоматически биха умрели от недостиг на въздух.Но по традиция във "възрожденското" искуство се продължава за "зверствата" на турците ....коитро дори забравят свещените правила на Корана и убиват  в свещени места на бога места и когато тези хора се молят на Бог.Но някои забравят че,свещено правило на Мюслюманина е да уважи молитвата на вярващия ако ще той да е христианин а и освен това изрично е казано че е голям грях да се влиза в църква,джамия и да се убиват мирни и вярващи хора.А защо се прави така че, "възрожденското" "искуство" на изопачаването на истината все  води "озлобения" турчин до църквата и там да убива?Защото, по този начин се гледа  да се изопачи дълголетието на Османската Империя,дължащо се именно на тази толерантност и уважение към религията и вярата на друговерците.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%B0
Report Spam   Logged
teo
Jr. Member
**

Karma: +2/-0
Posts: 56


Turkum ve gururduyuyorum!


« Reply #2 on: June 06, 2010, 11:10:58 pm »

Това е църквата където се крият много хора и в резултат на нападението на турци и черкези,само в двора на църквата броят на убитите е 1013 човека.А селото има 120 семейства! А от цялата околност на селото  са убити 2000 души!Излиза че всяка къща има близо 10 човека и даже повече!А и едно искам да спомена че нищо не се казва за църквата.Уж турците и черкезите са варвари а са оставили тази църква непокътната!Странно за един "варварин"!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8_%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8_(%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%B0)
Report Spam   Logged
teo
Jr. Member
**

Karma: +2/-0
Posts: 56


Turkum ve gururduyuyorum!


« Reply #3 on: June 06, 2010, 11:33:33 pm »

Тази тема е много важен исторически момент от съдбата на Помаци и Мюслюмани живеещи около Казанлък и Старозагорско.Тук са положени основите на омразата към всичко мюслюманско в най новата история на България.Именно костите на тези мюслюмани навремето прокопани от напуснати мюслюмански селски гробове и са пренесени в Баташката църква и са обявени за християнски.Баташкото население даже не си спомня за тези "свои роднини" които уж по "действителни снимки" там са стояли чак до идването на руснаците.По голяма "опашата -историческа лъжа " не съм чувал.За това сме майстори.За да изглежда по достоверна тетрадчицата на Левски,нашите "мастити" учени са добавили по нещо.Това не го казвам аз а самият доаен на българската "история" Божидар Димитров...
Report Spam   Logged
OTTOMAN
Hero Member
*****

Karma: +0/-1
Posts: 978« Reply #4 on: June 07, 2010, 10:45:35 am »

Поддържам това да се преразгледа тази изопачена история. Крайно време беше да се обсъдят тези напълно измислени факти от българската история. Моля всички които имат достоверна информация да споделят с нас.

Даже предлагам да тръгнем от 681 година от хан Аспарух.

Респект Тео
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #5 on: December 25, 2013, 11:38:52 am »

Това за изколването на невинни турци може би  не е вярно , тъй като е имало строга заповед от ген. Скобелев да не се убива мирното турско население .
А  що се отнася до Старозагорското клане , щом казвате , че е имало черкези да го допуснем ... Но е имало със сигурност 10 000 албански башибозук и /забележете / само 2 000 души редовна турска армия . Клането по принцип е провокирано от старозагорските евреи ...а любимият ви Соломон Леви паша ги е оставил да извършат сатанистически обряди не съвместими нито с Исляма , нито с Християнството : ритуално заколване  на млади мъже и девойки събиране на кръвта им в съдове  и потопяване дрехите / на евреите / в кръвта им , а на други  дране на кожите им на живо...
...........
А сега , кой е Соломон Леви паша . Английски шпионин и съученик от военното училище на гореспоменатият  ген. Скобелев ... Евреин по произход , но когато отишъл да се внедри в двора на Отоманската империя се е представил за изгонен професор по френски от Сорбоната по причина на това , че горкият много обичал жените и изложил жените на свои 10 /!?/ колеги го били изгонили от Франция и го обявили за персона Non gratta във 10 европейски държави  Wink ...Султанът имал една слабост - френският език . Всички я знаели .Това е причината сега България и Турция да са франкофолии , това е причината за построяването на Ориент експрес и това е причината тогава да се цени френското , а не руското , немското или английското образование ...
Тъй като на друго място писах вече за барон Хирш само ще добавя , че след оженването си за дъщерите на четирима влиятелни паши и сам ставайки паша Соломон Леви продължава да работи против Турция под прикритие . Обтяга отношенията между Отоманската , Австро-Унгарската И Руската империи заедно и по отделно ...и в 1877 г. войната е факт . Нали не си мислите че руският цар го е боляло някъде заради българският народ ? Неговата цел е била 1. Да придобие Задунайска губерния и 2. Да бъде убит ген. Столетов
Причини поради които руският цар е искал да бъде ликвидиран ген. Столетов :
1. той не е бил от дворянски произход
2. до ден днешен Столетов се явява най-младият генерал в руската армия и в света / става дума за истински генерал /
3. царицата го е искала за любовник , но той и отказал
4. по причина №1 е бил мразен от много боляри , но пък обичан от цялата руска войска
Сега продължаваме за Соломон паша . Успявайки след битката при Плевен да дискредитира Митхат паша /най-добрият за онова време турски главнокомандващ / , той става главнокомандващ ...ако до сега сте се чудили от къде на къде професор-лингвист става главнокамандващ на Отоманската империя срещу най-силната армия в света започнете четенето от начало ... и така докопвайки се до държавната хазна Соломон Леви отмъква един кораб със злато в неизвестна посока . А с някакви мижави 600 кг. злато се отправя към Стара Загора където смята да проведе битката  Wink с 2 000 войници . Явно за негова най-неприятна изненада се среща с 10 000 башибозук .
Не знам стана ли ви ясна до тук , че  Соломон Леви е дошъл  за да загуби , а не за да спечели войната ... Когато е загубил битката , той се е предал ...на съученикът си ... войниците които са го носили са казали : той тежеше над 200 кг.
Е има снимки повече от 80 кг. не е ...200 кг. е тежало златото , което той дава за подкуп да изкарат дебелия , че е той ...освен , че е бил съден от военен трибунал други сведения няма ...Остана ли са едни легенди , че е заровил златото из Балкана и от 130 г. разни иманяри го търсят ....
А горките старозагорци станали невинна жертва на политическите игри на Великите сили и сега някакви безхаберници ги плюят , че не били българи , а били турци ...може и турци да има между тях . Защо да няма ? На бедният човек живота в онези времена не е струвал нищо ...

Да историята трябва да се напише отново , но не от Аспарух , а от 16 000 години назад най-малко  Wink много чудни работи има из историята , преминаващи границата на фантазията дори
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #6 on: February 26, 2014, 01:11:19 pm »

Сега за да не си помисли някой , че клеветя английската корона и "светлата" памет на Сломон Леви паша гледайте това филмче , за английските шпиониВам и не снилось №4. "Шпионы Его Величества" (12.02.2014) Все 3 серии

А като бонус ще получите сведения от това , кой е граф Калиостро до това как в настоящата 2014 г САЩ ще задлъжнеят на британските корпорации с рекордната сума от 13 билиона $ .
Даже ще научите и какво е " $" с три чертички  Wink
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #7 on: May 01, 2014, 11:29:42 am »

Понеже вече Ви разказах как английският шпионин и масон Соломон Леви паша е отмъкнал в неизвестна посока парите отделени за война та от султана , си мисля , ч„е може да Ви е интересно и къде са парите на Китайският , Руският , Японският и др. царе и  императори :
Нам и не снилось №3. "Темная магия золота" (30.01.2013)

Във филма още : На кого пречат кюрдите , Защо взривиха кулите близнаци , Мусолини е бил масон , защо са отровили Сталин

Този филм ми събуди и подозренията , къде е изчезнал пенсионният фонд на Царство България  Huh ...Най-вероятно е внесен на "съхранение" Wink в САЩ ( това напълно може да се очаква от Борис III )
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #8 on: September 25, 2014, 11:12:17 am »

Продължавам по темата "Мизериите на Соломон Леви паша/шпион"
Ако някой не е чел книгата "история на Турция през ХХ век " препоръчвам му да я прочете ...и като стигне на стр. 16 с очите си да се увери .
И така сега моята версия :
Навремето бях чувала , че най-умния от пашите  , но и много жесток бил Митхат паша . Бил завършил Сорбоната , но какво от това като загубил битката при Плевен ....
Нещата изобщо не стоят така .
Към забележете хиляда седемстотин и някоя си година Отоманската империя започнала да запада и това съвпаднало с индустриалната революция ...Съвпаднала друг път - западането е следствие от индустриалната революция .
В същият този седемнадесети век е създадена Ост-Вест Ко - британско търговско дружество . Дружеството първоначално търгувало с тютюневи изделия и чай ...Ха-ха чаят бил бъкан с хашиш и цигарите също ...
Отоманската империя , Запада я бил превърнал в индустриален пазар и суровинна база ... В седемнадесети век леки коли ли е имало или нефт и газ е имало и т.н. СУРОВИНАТА е било точно афион . С него са направили наркозависимо населението на Индия и Китай и са ги ограбвали както си искат ... а историците нека си се чудят как един малък остров превзел Азия и Америка - първите с афион , а вторите с алкохол ...
И така я карали повече от 100 г. Но представете си се намерил някакъв си Митхат паша  френски възпитаник и взел да им пречи на интересите ... Организирал движението " Нови османци " заедно със Зия паша и още някакъв писател Намък някой си и това по времето когато лорд Дизраели е бил министър на външните работи . Искали да направят от Отоманската империя конституционна монархия ....но завалиите не преценили с кого си играят - това им струвало живота . (както и живота на изкланите батачани , изкланите арменци , загиналите във войните от 1877 , 1912 , 1923 , 1944 и т.н.)
Конституция султана обявил в 1876 г.
Но в това време султанският двор е бил разделен на 2 групи на Митхат паша и на Соломон паша . Както разбрахте Митхат паша е имал образование и идеи , а Соломон паша : 4 жени дъщери на най-влиятелните "стари" османци паши
Понеже сме в 1876 г. ще обясним за причините и организацията на Априлското въстание . Причините па пръв поглед са , че угнетеното българско население не може да издържа повече тежкия живот и , че уж Русия обещала да помогне ...оказва се , че Русия таквоз нящо не е обещавала , а само са проучвани възможностите за превземане на Балканите ...обаче и лигите на Австро-Унгария са се точили за същото - ами защо да не ги скара Дизраели ?
Ще се върнем малко назад , за да кажем 2-3 думи за "самоосвобождението" на Гърция - сомоосвободила се друг път ! Англичаните са ги "освободили" срещу о. Кипър ...А той им е трябвал за база срещу Русия , защото Китай , Индия и Турция не са вечни все ще им свършат златото и другите суровини и  идва ред на Русия ...
Както и да е Светът , който 500 г. не се трогна от съдбата на българите в 1876 се затръшка и едва ли не задължи Русия да отвори война на Отоманската империя ....И естествено за първи полководец е назначен Митхат паша . Той губи при Плевен точно както казват съвременниците му , защото е подценил силата на българският дух ...Както и да е ...важното е , че Митхат паша е дискредитиран , осъден на изгнание и убит . На негово място застава Соломон паша , той губи войната ( изпълнявайки мисията за която е изпратен) и същевременно открадва 3 кораба злато от султанската хазна ...
Обаче да продължим с организацията на въстанието . Ако Захари Стоянов не беше останал единственият свидетел и не беше грамотен , кой знае какво щяха да ни излъжат още ? Но така са ограничени били ...А Захари Стоянов е отровен , за да не издава подробности ...
Какво имаме : Някой си Гавраил Хлътев от Панагюрище , избягал и се върнал с фалшив полски паспорт ...и преспокойно си организирал въстание и се задявал със селските моми и т.н.
Хм ! Представете си , че сте мюдюри на Панагюрище идва някакъв с очевадно фалшив полски паспорт , не знае полски , облича се като българин , говори български ...и ще го оставите да си прави каквото му хрумне  Wink ... не разбира се и Хлътев е шпионин и мюдюрина е знаел за какво е изпратен и го е безпокоил само проформа ...
До времето на Берлинският конгрес явно султанът е имал надежда , че ще му върнат земите , но явно после е разбрал , че е вън от играта ...
За коя игра става дума - за наркобизнеса . Става му ясно когато Гърция в 1923 г. напада Отоманската империя и отцепва Афион , Антакия и  Измир ...Добре , че е бил Мустафа Кемал да се сети да купи 5 самолета ....
За да противостой на Русия , Англия използва и австро-унгарския престолоноследник : той още много млад е подведен да стане , пияница , комарджия , заразен е със сифилис и т.н. всъщност той не е застрелян - сам е умрял , но това е уж да се спаси реномето на Австро-Унгарският император  , а всъщност е повод за нова война в която Македония и най-вече Битоля се придават на Югославия (т.е. в наркобизнеса влиза Югославия , а не царство България) ....
Спирам до тук ...

Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #9 on: September 27, 2014, 04:07:26 am »

Стигнах до 1908 г. Чак тогава Младотурците са успели чрез въстание да принудят Абдул Хамид II  да приеме повторно Конституцията от 1876 г. ...Обаче кое е интересното освен , че Яне Сандански е бил един от участниците ...Ами въстанието е било на територията на Македония главно ... т.е. в района на производство на афион в европейската част  Wink ....т.е. май  Яне Сандански е агент правил се е на човек на Фердинант , а в същото време е и с турците и с англичаните и с руснаците и със сърбите ...Авно и за това са го убили от засада , английските му колеги ...твърде много е знаел за политиката и наркобизнеса .
А между другото сега си спомням , че във филма "Капитан Петко войвода " ясно беше показано , че въстанието на помаците от 1885 г. беше организирано от английски офицер .
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #10 on: September 30, 2014, 10:35:26 am »

В книгата стигнах до 1912 г. : Младотурците пазели живота на детронираният султан Абдул Хамид  II , защото той си бил изнесъл капиталите в чуждестранни банки ....
т.е. Вашият човек - Соломон е кандардисал султана да му даде да пари за войната и пари за банките ... после с някакви мижави 2-3 сандъка се отправя на война , а 3-та кораба както казахме в неизвестна посока ....
А какво представлава и кой организира Младотурската революция и най-вече защо ( ще предоставя на вас самите да си направите изводите ) :
пример 1 . Ленин е организирал революция - убиват императора - изчезва 1 влак със злато
пример 2 . Китайска революция - убиват императора - изчезва цяото злато на династия Го Мин Дан
................................
Друго което ми направи впечатление румелийските  паши са за младотурците , а анадолските за султана т.е. За какво им е бил на англичаните Анадола ? А виж наркоплантациите са друга работа  Wink
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #11 on: October 04, 2014, 01:50:13 am »

Стигнах и до 1918 г. през цялото време съм потресена от английската наглост . Използвали са Русия и България да се бият на север с Отоманската империя докато от юг са завзели всички нефтонаходища , а после и Баку и Махачкала . Създали са държавите Грузия , Армения и Азербаиджан за да могат да имат лесен достъп до нефта .
И след като са използвали българската армия за разчистване на европейската част са подарили териториите на Гърция . На Гърция са подарени още 3 провинции граничещи с Мраморно и Бяло море .
А Джихад-а го измислят гермонците като повод Отоманската империя да се включи на страната на Тройната коалиция и да нападне Русия . Подаряват на Отоманската империя 2 бойни кораба с екипажа , военният министър е германец + още 885,5 млн.$(златни) в оръжие и боеприпаси .
...А накрая английските войски още малко и да влязат в Истанбул , ако не бил военният гений Мустафа Кемал .
И така на 03.03.1918 г. е обявена капитолация
Report Spam   Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy