Serbest Forum
July 22, 2024, 06:12:06 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
  Home Help Gallery Staff List Login Register  

"Геноцидът" над Българите в Османската Им

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: "Геноцидът" над Българите в Османската Им  (Read 2756 times)
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: +4/-0
Posts: 845


« on: November 10, 2011, 03:41:46 pm »

Намерено случайно в нета.

    20-06-2011 18:55:04 |80.80.133.xxx| дончо

    Не е само Възродителният процес, през 1912 посред зима вмро и църквата покръстват насилствено 200 000 души в Родопите вж напр.: anamnesis.info/fonts/versiq.1.3/journal/ flash_journal/Plamena_Stoqnova/ Plamena_Stoqnova.html
    Не мога да дам преценка но , някои западни автори пишат за милион и половина избити мюсюлмани по време на Балканската война общо от трите войващи страни. Българската армия умишлено пуска напред четите на ВМРО , които колят и изнасилват повсеместно и след като армията пристигне , се прави че нищо не е било, само в Кавала са избити 7000души. Това учат в уневерситетите по света, където османската история е част от програмата в университетите Въобще има много нелицеприятни факти ,за които по света се пише и са азбучна истина , а у нас едивственото с което се отговаря е заклеймяване авторите като турски, немски, гръцки, сръбски и прочие агенти. Въобще цялата световна историография се заклеймява като заговор, за да не би българите да се "подведат" и да се приобщат към цивилизованата хуманитаристика. Всъщност агенти ,както се оказа са почти всички професори по история в бълг. университети, които дължат кариерата си изцяло на службите,срещу производство на идеология вместо история.На агента Тервел /Божидар Димитров/ дори уроците му по гръцки и латински са плащани от ДС.

http://librev.com/discussion-bulgaria/1262-2011-06-13-08-20-08
Тео ,
Малките държави за които говориш и за времето за което говориш - това е периода 1365 - 1422 - не са били атакувани от нито една християнска държава , нападенията за дело само на османски войски .Прочети самите турски автори по въпроса и ще видиш че е така .Фактът че османците не са успели да асимилира тцял един народ изобщо не означава че не са го искали .А Рилскяит манастир е бил няколко пъти пален и грабен от османските войски .
Report Spam   Logged


Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy