Dobre doshal Teo,
Otdavna te nyamashe i tvoyat agal pusteeshe i daje ti zavijdah che si imash agal tuk.
Bu yazina cevaben bir atasozu aklima geldi.
Ecnebinin bir sozu varmis, turkun sonradan gelen akli bende olsa....
Bende buna ilaveten diyorum ki,
Turkun sadece akli sonradan degil galiba gorme yetenekleri de sonradan olusuyor.
Haklimiyim acaba soz sizde...
Arkadaslar,
Gelis veya donus gibi bir sey yok.Her gun yazamazsiniz.Insanin her bir turlu nedeni olabilir.Benimde basimdan cok seyler gecti yazamadim.Ustelik isim 12 saat.Ise gidince ve gelince 14 oluyor.Yazmak cok isterdim ama ....olmadina olmuyor.
Benim koseme gelince......Zaten basindan herkez icin istedim.Herkezin fikri bir yerde toplu olarak daha farkli olur diye isabettim.
Isterseniz silebilirsiniz.Ben baska yerlerde veya baska forum yaratarak yazabilirdim.Yazmadim.....Amacim farkli da olsak beraber olursak daha guclu bir diskusyon yaratmis oluruz diye dusunmem.Burada senin yazin veya benim yazim meselesi degil.Mesele halkimiz icin!Gordugunuze gore,farkli da olsam sizden,ben hic kimsenin yazisini ne "kiskanirim" ne de benimserim.Farkliliklarla bastan baslamisktir Ardino forumunda ve orada bir ilke imza atarak ....bir kipirti,bir adim veya hareket ederek turk toplumunda diskusyon dusuncesi yaratmisiktir.Ilk olarak Adem,Serbest Korkmaz,Suzi,Arda Boy ve sonradan katilanlara sonsuz tesekurlerimi sunmak istiyorum.Ilk olarak ,turk toplumunun sorunlarini one koymusuktur.Cok defa DPS gibi guclu bir hareketin bizi savunmasiz birakirken biz ses yukselderek bazi konulara el atmisiktir.Bunovo ,Burgas,Plovdiv terminallerine (gara) Bulgar aganlari tarafindan tirenlere bomba koyuldu ve onlarca insan oldu.Bunlar turklerin ustune suruldu.Bu konularda hic haberi olmayan ve aylesine ve dinine duskun ve hic bir zaman anne ve cocuk vagonuna bomba koyup ta patlatsin diye bir dusuncesi olmayan insanlar tutuklandi ve olduruldu.Bu konuda DPS bizi hic bir zaman savunmadi ve sessiz kalarak bizim caliskan halkimizi yanliz birakmistir.Ondan sonra,daha cok konulara aydinlik vererek,bazi "soykirim" denilen konulara aydinlik getirmisiktir.Dinimiz icin cok konularda gorusmusuktur.Pomaklari her zaman desteklemisktir ve tarihe yazilmayan konulari sadece bize degil bulgarlara da anlatmisiktir.Amacim hic bir zaman kavga degil....aksi olarak her zaman dost yaratmaktir.Savasa gider gibi hic bir rakibime kufur etmedim.Burada en cok sovup sayilan Plamen Paskov'un Bizim Adem abimize ,bir isteyisle gereken hayati ilaclarini...ta Rusyadan bulup almistir.Dorulugu anlatirsak sovup saymadan ....meselemiz daha buyuk olur.
"Turkun akli sonundan gelirmis" ....derken bunu turk halki icin demedigini cok uzaktan goruyorum.Sozler benim icin.Turk halki buyuk oldugu icin ...bu tip ata sozleri yaratmistir.Kendini elestiren ve yanlisliklarini arayan ve gulen halk, herzaman buyuktur.ONUN ICIN HER ZAMAN DIYORUM....CUNNKU MESELEM HALKIM ICINDIR:"BENIM HALKIM HERE ZAMAN BUYUKLERIN YANINDA BUYUK....KUCUKLERIN YANINDA KUCUK! (DAHA DOGRUSU YARDIMA IHTIYACI OLAN MAGSUM INSANLARIN YANINDA IMIS) ....
Benim icin dedigin sozlere:Her zaman sozumdeyim ve su an DPS-nin yerine daha guclu bir parti yaratmadan....DPS-yi yikmak halkimiza zarar verir.Guclu bir finans yardimi olmadan her hangi bir parti yaratilamaz.Zaten bulgarin amaci bizi yiksin ve parcalasin....ve yeni bulgarlasma "prossesleri" kanunca onaylanarak....bizi bulgarlastirmaya ve kokumuzden uzaklastirmaya bakiyorlar.DPS-nin alt kisminda cok temiz insanlarimiz var.Ama bu zor gunlerde herkez aylesini doyurmak icin aciyla goz kapatmak ve sessizlige burunmektedir.Zannetymeryin bu konular halkimiz arasinda tartisilmiyor.