OTTOMAN
|
|
« on: December 07, 2010, 05:53:09 am » |
|
KIRCAALİ HAKKINDA
Zengin tarihi ve kültürel mirası ve eşi olmayan doğal fenomenler ile Kırcaali ilçesi insan kalbini etkilemektedir. Kırcaali şehri Doğu Rodopların en önemli idari, ticari, kültür ve sanayi merkezi olarak gelişmiştir.
Şehir Arda nehri boyunda ve iki baraj - Kırcaali Barajı ve Studen Kladanetc barajı arasında bulunrmaktadır. Kırcaali şehrinden sadece 18 km. uzaklıkta Eski Trakyalıların kutsal şehri Perperikon bulunmaktadır Avrupa tarhinde eşi olmayan tarihi bir eser.
Arkeolojik kazılar , seramik kompleks Perperikonun ülkenin en büyük megalit eseri ve bu topraklarda dördüncü asır Isadan önce insanların yaşadığını ıspatlamkatadır. İlçe tarih boyunca çok defa yok edilmiş ve yerle bir edilmiştir ve herşeye ramen hayatta kalmaya başarmıştır . Umutluyum ki Kaırcali gelecek asırlardada ayakta kalmaya başaracaktır.
Bu topraklarda doğumuş ve bu topraklarda büyümüş bir insan olarak halkımın sorunlarını yakından bilmekteyim. Belediye yönetimi Kalite Kontrol ve Yönetim Sistemi İSO 9001:2000i başarıyla ugulamaya başlamıştır. Benim ve ekibimin en önemli hedefi Kırcaali şehrini yaşamaya, tatile ve yatırıma çekici bir hale getirmek ve bunu başarbilmemiz için gelecek dört yıl boyunca öncelik verdiğimiz alanlar - başarılı projeler gerçekleştirmek, altyapıyı geliştirmek, hayat şartlarını üst seviyeye getirmek, doğal çevreyi korumak. Çünkü biliyorum ki insanlar belediyemizin en önemli zenginliğidir ve onalara yatırım en doğru yol dur. Bölgede bulgar ve türkler, hristiyan ve müslümanlar asırlar boyunca birlikte yaşayarak tüm dünyaya zaman testisni başarıyla geçmiş gerçek ve çalışan bir birlikte barış içinde yaşama modeli göstermektedir. Biliyorum ki gelenekler sayesinde bizi avrupa ailesiinin bir üyesi olarak kabul ve hissedecekler. Fakat bundan önce benim ve halkımın bir işin önemini anlamamız lazım müşterek gayret ile Kırcaaliyi Bulgaristanın başarılı Avrupa temsilcisi haline getirmek.
|
|
|
|
|
|