Serbest Forum
February 07, 2025, 11:28:44 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Home Help Gallery Staff List Login Register  

Haklar; BG nere, TR nere???İbretlik

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Haklar; BG nere, TR nere???İbretlik  (Read 1073 times)
OTTOMAN
Hero Member

« on: October 12, 2010, 01:47:12 pm »

KARTAL Kardes

Kurt meselesine gelince Bulgaristanda bu ornek yanlis oldu galiba. Bulgaristanda buna benzer bir durum olamaz. Olmamasi lazim. Bunu ornek olarak dahi konusmamamiz lazim.
Bulgaristanda haklari alacak insan yok halbuki onlar zaten verilmis ve bulgaristandaki turkler azinlik statusunde degil hukuken onlar cogunluk icindeler. Yani mecliste oy coklugu ile iktidari ele gecirebilir ve istedikleri degisiklikleri yapabilirler.
Ben anlayamiyorum buradaki konusmalarinizi. halen turkleri neden azinlik olarak goruyorsunuz. Oyle olmasini mi istiyorsunuz?
Bulgaristanda turkler cogunluk hukukuna sahipler bu duruma gore diger bulgar vatandaslariyla her hangi bir farki yoktur.
Bunu bozmak icin her turlu oyunlar yapilabilinir. Cunku bu durum diger bulgar vatandaslarinin hosuna gitmiyor. Kendileri halkimiza siz azinliksiniz imaji veriyorlar.
Turkce  televizyon kanallari radyo kanallari acilabilinir buna yasak yoktur.
Bulgaristanda resmi dil slavca da olsa bu kolayca degisebilir artik anlamaniz gerekiyor nasil.

Acilabilinecek baska bir parti azinlik partisi mi olmasini istiyorsunuz? yeni parti azinliklari temsil eden bir parti olamaz. Diger partiler gibi bir bulgaristan yasalarina uygun parti olacaktir.
Anayasaya uygun calismasi gerekecek ve her hangi bir anayasal degisikligi ancak referandum yoluyla yapabilecektir.

Azinlik statusune dusmek istersek yazalim pankartlari BİZ BULGARİSTANDA AZİNLİK BİLE DEGİLİZAZİNLİK OLMAK İSTİYORUUUUUZ diyelim.

bazi Bulgar vatandaslari gibi roman kardeslerimize yardim veriyorlar diye mahkemeye basvurarak roman olmak istemislerdi.

KARTAL kardes kurt ornegi yanlisti ve insallah benzer durum bulgaristanda yasanmaz.

İktidara gelip bulgaristani gercekten asil sahipleri olarak yonetebilecegimizi dunyaya gostermek lazim.

Report Spam   Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: