Истинската история и биография на Мустафа - Маню Шарков.
Сербез, ето как лъжеш в момента...
Целия интернет прерових, но никъде не срещнах, Мустафа Шарков да е карал българите - мюсюлмани да се отказват от вярата си, а навсякъде виждам, че това което се е опитвал да им внуши е че може да са българи и мюсюлмани едновременно.
Къде точно пише в биографията му, че се е опитвал като имам да отказва българите - мюсюлмани от Исляма?
Опитвал се е да се противопостави на техната турцизация, чрез дружества като "Туран" и респективно на цепенето и сепарирането на Родопите и да ги еманципира с българите - християни, като подобри живота им и им издейства равни права.
Самия той е бил вярващ и убеден мюсюлманин до края на дните си, колкото е бил и убеден българин, за да кара някой друг да се отрича от Исляма.
Виж, относно потурчването чрез Исляма, срещу това се е борил - да.
Това че ти приравняваш потурчване и Ислям, си е твой роблем. Двете неща, нямат почти нищо общо, освен това, че великотурския шовинизъм се е опитвал да употребява у нас Исляма за свои цели, колкото и великогърците, великосърбите и руските империалисти - Православието.
Ти между народоидентичност, национална идентичност и вяра, разлика правиш ли или тия понятия се сливат в едно за теб?
Това което писах преди го знам не само от интернет. Знам го от помаци , които са били жертва на този изключително груб и нахален гъзолизец на властта. Този терорист фашист разкътавал фамилията на помаците по това време. Едно от малкото добри неща, което комунистите са направили е , че са спасили хората от него поне за две години.
Основната цел на фашистката-терористична организация Родина е била тероризиране на помаците с цел насилстване превръщане в българи-християни.
даже твоите приятели от Атака го признават с гордост : В предишния брой разказахме за създаването на патриотичната организация "Родина" в Смолян през 1937 г., която провежда изключително широка дейност за връщането на българомохамеданите
към родовия корен и Христовата вяра.
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=48831&edition_id=820&format=html