Eski polis ajanı Nedim Gencev, Başmüftülük binasını ele geçirmeye çalıştıBulgaristanda Yüksek İdare Mahkemesi tarafından sözde başmüftü ilan edilen, komünist rejimin ajanlarından Nedim Gencev, avukatları aracılığıyla, Bulgaristan Müslümanları Başmüftülük binasını ele geçirmeye çalıştı.
Başmüftülük Basın Merkezinden yapılan açıklamada, 1989 yılında sona eren komünizm döneminde baskıcı Milli Güvenlik Servisi (DS) ajanı olarak yarbay rütbesiyle emekli olan Gencevin avukatlarının, önce müftülüğün güvenlik alarm sistemini devre dışı bıraktıkları belirtildi.
Daha sonra kapıları zorlayan avukatlar, binaya giremeyince, bir sonraki girişimde binaya icra yetkilileriyle birlikte girmeye çalışacaklarını belirttiler.
Başmüftülük yetkilileri, Nedim Gencevin taraftarlarının Bulgaristan Müslümanlarının itibarını zedelemesine izin vermeyeceklerini, önümüzdeki günlerde ülke genelinde bu adaletsizliği protesto edeceklerini bildirdiler.
http://www.milliyet.com.tr/eski-polis-ajani-nedim-gencev-basmuftuluk-binasini-ele-gecirmeye-calisti/dunya/sondakika/22.07.2010/1267077/default.htm