Serbest Forum
February 14, 2025, 05:28:11 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Home Help Gallery Staff List Login Register  

Nedim İbrahim Gencev Kimdir?

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Nedim İbrahim Gencev Kimdir?  (Read 1363 times)
asker
Global Moderator
Sr. Member

« on: January 17, 2011, 03:49:47 pm »

Eski polis ajanı Nedim Gencev, Başmüftülük binasını ele geçirmeye çalıştı

Bulgaristan’da Yüksek İdare Mahkemesi tarafından sözde başmüftü ilan edilen, komünist rejimin ajanlarından Nedim Gencev, avukatları aracılığıyla, Bulgaristan Müslümanları Başmüftülük binasını ele geçirmeye çalıştı.

Başmüftülük Basın Merkezinden yapılan açıklamada, 1989 yılında sona eren komünizm döneminde baskıcı Milli Güvenlik Servisi (DS) ajanı olarak yarbay rütbesiyle emekli olan Gencev’in avukatlarının, önce müftülüğün güvenlik alarm sistemini devre dışı bıraktıkları belirtildi.

Daha sonra kapıları zorlayan avukatlar, binaya giremeyince, bir sonraki girişimde binaya icra yetkilileriyle birlikte girmeye çalışacaklarını belirttiler.

Başmüftülük yetkilileri, Nedim Gencev’in taraftarlarının Bulgaristan Müslümanlarının itibarını zedelemesine izin vermeyeceklerini, önümüzdeki günlerde ülke genelinde bu adaletsizliği protesto edeceklerini bildirdiler.

http://www.milliyet.com.tr/eski-polis-ajani-nedim-gencev-basmuftuluk-binasini-ele-gecirmeye-calisti/dunya/sondakika/22.07.2010/1267077/default.htm
Report Spam   Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: