Serbest Forum
March 01, 2024, 01:44:21 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
  Home Help Gallery Staff List Login Register  

Nedim İbrahim Gencev Kimdir?

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Nedim İbrahim Gencev Kimdir?  (Read 1228 times)
asker
Global Moderator
Sr. Member
*****

Karma: +3/-0
Posts: 434« on: November 30, 2010, 02:38:26 am »

Щурмуваха мюфтийството

Поредната разпра за Главното мюфтийство се разигра в София. Още сутринта съдия-изпълнител влязъл в сградата, за да й направи опис. До обяд пред централата на ул. “Братя Миладинови” 27 вече се бяха събрали около 200 гневни мюсюлмани, привърженици на бившия лидер Мустафа Хаджи.

Към 14,30 ч тълпата се опита да щурмува сградата. Разбита бе една от страничните врати, чуха се викове, че охранители бият зам. главния мюфтия Ведат Ахмет. Оказа се, че той не е пострадал, но не е искал да излезе, защото след това нямало да го пуснат обратно. “Ще обсадим един месец сградата, докато не застане човекът, когото сме избрали”, викаха най-разярените привърженици на Хаджи. Пристигналата по спешност жандармерия овладя положението. Полицаи сложиха край зданието метални заграждения.

Според юриста на мюфтийството Асан Имамов съдия-изпълнителят Мариян Петков влязъл с хора на признатия от съда за лидер на мюсюлманите Недим Генджев и полиция. По думите му били изгонени служителите и вътре останали само хора от охранителна фирма. В течение на екшъна се появиха и народните представители от ДПС Касим Дал, Юнал Лютфи и Четин Казак, които обаче също не бяха пуснати да влязат. “Нищо ценно няма в сградата - само маси и столове. Това е инсценировка! Нямаме дългове към държавата, всеки месец си плащаме съвестно данъците”, заяви Хаджи. Напрежението се разсея чак когато се появи градският прокурор Николай Кокинов. “Сградата ще бъде опразнена и до края на седмицата ще бъдат разпитани всички, които са взели участие, и съдия-изпълнителят”, каза Кокинов.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=689844
Report Spam   LoggedPages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy