Degerli Kardesim,
"Misyonerlere pek fazla iş kalmamıştır" sozlerine katilmiyorum.
Ayni aginda ne demek istedigini de zannederim iyi biliyorum.
Evet, Bulgaristanda DPS(HOH)(Turkler ve Azinliklar icin en tehlikelidirler) ve tun Dunyada Muslumanlar,azinliklar ve ne yolu tutacagini bilmiyenler yoksul, fakirler,cahiller icin en tehlikeli Misionerlerdir-onlari gonderenler,masraflarini karsilayanlar ve onlari bildiginiz gibi destekleyendir!
Arkadaslar selamlar
Konuyla ilgili bende fikirlerimi soyleme hakkim dogdugunu hissettim.
Misyonerler zamaninda ve hatta gunumuzde Turkiyede cok dolastilar ve calismalarini her sekilde surduruyorlar. Bundan rahatsiz olmamamiz lazim cunku din bir karar meselesidir. Bir duygu meselesidir ve her birey kendi kararini vermekte ozgurdur.
Bu tespitleri zaman zaman bir cok kisi yapmistir fakat tespitten ote bu gune kadar gidilmemistir.
Evet arkadaslar suclamayi sanki atalarimizdan ogrenmisik ve her seyi bir baskasinin yapmasini beklemeye sanki alisigiz. Cunku yaptigimiz her seye kusuru bulacak insan olacaktir.
Konuyla ilgili forumda ayrintili bir yazi bulabilirsiniz.
Burada asil yapilacak sey ne yapmaliyiz, din kardeslerimize nasil yardimci olmaliyiz ki bu tur olaylar meydana gelmesin.
Foruma katilan herkezi konuyla ilgili fikirlerini soylemeye ve acik tartismaya davet ediyorum.
Buyurun meydan hepimizin.
BULGARISTANDA bulunan DIN kardeslerimizin durumlarini iyilestirmek icin ne yapmaliyiz. yapilacaklari hepimiz beraber kararlastirirsak bunlari yerine getirecek insanlar da bulunur insallah.
Bu calismalari her hangi bir partiden beklemek yanlistir. Din ile ilgili partilerin kaderlerini Turkiyede gorduk. Bunlari ancak sivil toplum kuruluslari veya beraber karar verebilecegimiz organizasyonlar yapmalidir.
Umarim duyarsiz kalmiyacaksiniz ve daha onceleri oldugu gibi ben sadece durumu tespit ediyorum bunu bilen kisiler yapsin dersek bu sekilde surecek gidecektir.
Fikirlerinizi bekler saygilarimi sunarim.