Serbest Forum
July 22, 2024, 05:58:32 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
  Home Help Gallery Staff List Login Register  

Добре дошли в RIBNOVO

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Добре дошли в RIBNOVO  (Read 1366 times)
asker
Global Moderator
Sr. Member
*****

Karma: +3/-0
Posts: 434« on: July 26, 2010, 03:21:11 am »

Добре дошли в RIBNOVO.COM

За достъп на живо към уеб камерата във Рибново адреса е:

http://tv.ribnovo.com/ss.html

За вход от Internet
User Name: ribnovo
password: com

или

За вход от NET.RIBNOVO
User Name: ribnovo2
password: com
Report Spam   Logged

Share on Facebook Share on Twitter

asker
Global Moderator
Sr. Member
*****

Karma: +3/-0
Posts: 434« Reply #1 on: July 26, 2010, 03:25:07 am »

Защо Рибново отказва да ни говори

ЕВГЕНИЯ ИВАНОВА, НБУ

В НАЧАЛОТО на май заведох студенти на теренен практикум в Родопите - в Кърджалийско, Доспатско и Гоцеделчевско. Преди това в лекциите си им бях разказвала за преминалото през какви ли не изпитания традиционно разбирателство между българи и турци, между християни и мюсюлмани. Така се наричаше и изследването, което през 1996-2000 г. провеждах там: “Планината Родопи - модел за толерантност на Балканите”.

Занимавам се с изследване на междуетническите и междурелигиозните отношения от 20 г. Пътувала съм в тези региони дори в месеците, следващи възродителния процес. Тогава хората правеха разлика между комунисти и българи и не бяха настроени враждебно към нас, обикновените граждани - заради действията на властта.

Едва ли бих преувеличила, ако определя чувството, което сега преживях в любимите си Родопи, като шок - изследователски, но преди всичко човешки. Преживях шок не защото хората внезапно бяха станали агресивни или враждебни, не толкова защото се отнасяха към “чуждите” с ясно изразено подозрение, а защото усетих категоричния им отказ от общуване. Никога - дори по времето на комунизма и след “възродителния” процес - не съм виждала турците от Кърджалийско толкова капсулирани, категорично чертаещи разделителна линия между “нас” и “вас”, отчетливо индиферентни към “не-своите”.

Такова поведение имат изплашените хора. Или хората, на които им е писнало. Или и двата типа хора.

Вече 20 г. с тези хора се извършват експерименти. Всеки път, когато някой лидер бъде осенен от идеята да си повиши рейтинга, упражнява красноречието си по техен адрес. “Етническата карта” се размахва, за да плаши и “нас”, и “вас” и да дълбае разделителни линии.

Вече 20 г. разликата между “власт” (независимо чия е) и “българи”, между “власт” и “турци” постепенно се заличава. Политическите чистки в тези райони получават етнически смисъл. Етнизират се дори социалните помощи и детските надбавки. Нагнетява се непрекъснато страх от “другите”.

През последните години нагнетяването на страх придобива все по-истеричен тон. “Атака”, ВМРО и Яне Янев (нерядко и ГЕРБ) плашат българите с “радикален ислям” без да разбират същността на понятието, а ДПС плаши турците с “Атака”, ВМРО, Яне Янев и Бойко Борисов. Резултатът е всеобща изплашеност.

А изплашените хора са опасни. Когато влязохме в Рибново и видяхме красивите руси момичета в традиционните им носии, студентите възкликнаха: “Това ли е радикалният ислям?” После посърнаха, защото почти никой не искаше да разговаря с тях. “Всички вие до един лъжете!” - каза жена, за която “вие” е станало синоним на православни българи.

Така се оказах в една и съща група с Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Яне Янев. Шокиращо, наистина.

Вероятно щях да си остана с шока и огорчението и нямаше да напиша този текст, ако не бях видяла във форума на с. Корница, Годелчевско (http:// kornitsa.com/forum/oeto /'ae-a-e-aam-a-aot-e-a-ko'/), една анкета, разпространявана сред българите мюсюлмани от региона. Неин автор е неизвестна за мен изследователка от университета в Тилбург, Холандия. Предназначена е за родителите (само!) на момчета от 8-и до 12-и клас и започва така: “Скъпи родителю,

Със следните твърдения бихме искали да разберем повече за вашия син, какво му харесва и какво не му харесва. Моля, напишете неговото име тук... и мислете за него, когато отговаряте. Уверяваме ви, че вашите отговори ще бъдат третирани анонимно.”

Следват 78 твърдения за идентификацията на младите хора с една или друга общност, които всъщност се свеждат до три:

- Той се смята за българин.

- Той се чувства силно привързан към семейството си.

- Радва го фактът, че е член на своята религиозна общност. Всички останали твърдения са варианти на цитираните. Очевидно, за изследователката е важно да измери степента на принадлежност на детето към “българщината”, към семейството (патриархалната среда) и към религията (ислям). И задава въпросите си с маниакална настойчивост, докато на родителя му писне. Или - докато се изплаши.

Попълнените “анонимни” анкети се предават на “учителя” (не е посочено кой). Ако не са съгласни да опишат сина си в зададените параметри, родителите трябва да съобщят това пак на “учителя”.

Един от участниците във форума на Корница допуска, че някой извършва преброяване на потенциални ислямски терористи. Възможно е, разбира се, да става дума и за най-обикновено невежество.

Питам се къде са блюстителите на националната сигурност, които преди 3 г. направиха международен скандал заради опита да се проведе една научна конференция. Къде са бдителните патриоти, изпратили ДАНС да арестува по бели гащи един кмет и един учител? Къде са ескадроните родолюбиви българи, които изпадат в екстаз, стане ли дума за паметник на ислямския воин и други оперетно-налудни инициативи на братя Юзеирови?

Няма ги. Не зная в колко села са изпратени тези анкети. Не зная дали са стигнали до Рибново, или до Кърджалийско. Зная обаче, че хората от Рибново и от Кърджалийско ми нямат доверие: заради натиска на “чуждите” и/или на “своите патриоти”, заради научната некадърност (не ми се иска да подозирам конспиративни сценарии зад напъните на колежката от Тилбург) и/или медийната безцеремонност - все едно. Резултатът е един и същ - страх и самозатваряне. Разделителни линии. Отказ от общуване.

Темата на онова, моето изследване - “Планината Родопи - модел за толерантност на Балканите” - започва да ми звучи все по-носталгично. И се чудя какво да говоря на студентите си през следващата учебна година…
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=506048
Report Spam   Logged

samvoin
Guest
« Reply #2 on: July 26, 2010, 10:21:45 am »

Проблемите на населението на Родопите /най - вече българското мюсюлманско население/, са затлачени от десетилетия, да не кажа столетия и от поредица погрешни политики и залитане от една крайност, в друга, като никога умишлено или не, не бе намерен правилния подход за разрешаването им.
Пред една бъдеща - адекватна българска националистическа организация, стои тежката задача да поведе една непримирима война със всяка форма на верски фундаментализъм и верски предразсъдъци, били те православни, католически, ислямски или каквито и да било други. Колкото и с регионалните, класовите и цензовите предразсъдъци... И тази борба, трябва да е точно толкова непримирима, колкото и борбата със, сатанинските секти, обсебващи нашето Отечество днес и подменящи традиционните вярвания и вековните морални устои на нашата нация и страна.
Верската толерантност, трябва да я има, доколкото религията не те кара да я поставиш над националната си принадлежност и националния ти дълг и доколкото е в синхрон с него и с твоите граждански задължения, религията трябва да е неприкосновенна и да не поражда никакви предразсъдъци у друговерците от твоята общност, или твоята нация.
Българският национализъм, трябва веднъж и завинаги да отрече верския подход и мислене /което не означава да не уважава Православното Християнство, като основна религия у нас и да има пренебрежително или грубо отношение към него/, защото обвързването на национална и родова принадлежност, с религиозна, в нашия случай ще е крайно вредно за родовото и национално единство.
Българският национализъм, не може да си позволи при настоящите обстоятелства и при обективния исторически ход и перипетии, на нашата нация и на българският род в частност, да съдържа в себе си елементи на религиозен фундаментализъм, от какъвто и да било тип. Поради простата причина, че още от Заветите на Левски насам, съвременният български национализъм е от светски характер. Не антирелигиозен и атеистичен, не, така го изопачаваха комунистите, той нямаше нищо общо с болшевишката същност и отношение към традиционните - основни религии у нас, но светски, в смисъла че поставяше националната принадлежност, над верската и смяташе че двете не могат да се обвържат.
Такъв беше ако не се лъжа и национализма на Мустафа Кемал Ататюрк /макар и доста по - дръстичен и радикален в това отношение, в своите действия.../.
Респективно, това е единствения правилен подход и в нашия случай.
Всяка идея за итернационално религиозно побратимяване, в нашия случай е отровна и унищожителна за българската нация, колкото и идеята за верското противопоставяне! Колкото и идеята, че при международни, търговски, съюзнически и други отношения, ние трябва да проявяваме религиозни предпочитания и предразсъдъци!
Тя е отровна, колкото и идеята за изравняване на българският и африканският "пролетариат"...
Когато РЗС отиде на 3-и март в Рибново и заяви че застава зад нашите сънародници с мюсюлманско вероизповедание, аз лично поздравих този акт на РЗС и го определих като един националноотговорен и високопатриотичен акт /както съм поздравявал и активните действия на РЗС срещу изборните манипулации на ДПС, срещу имотите на Симеон и срещу безобразията и своеволията на това правителство и най - вече МВР, които обаче излезнаха доста непостоянни и несистемни.../.
От самото начало, аз лично казвах и отстоявах позицията /заради което се появиха спекулации че съм бил принадлежал към тая партия - една нагла и вулгарна атакистка лъжа! Както и всички други кофи с помии и фекалии  от страна на психичноболни провокатори - внедрени в бившата ми партия и съставляващи "Атака", понастоящем, изречени и изписани по - мой адрес, предимно от анонимни или ако не са, то от контингенти на Карлуково, които не носят съдебна отговорност.../ че на РЗС трябва да се даде един толеранс, като на една нова формация - неучаствала досега във властта, последните 20 години, от нови кадри, формация изразяваща воля за борба с корупцията и "разбишкване" комфорта на старото статукво и олигархия от последните 20 години, както и на "чедата" на Луканов, стиснали в смъртоносна хватка България и излезнали в пъти по - алчни и кръвожадни, както и мразещи българите от самия си "татко", като свободомислещите хора на България, подкрепят всяка народополезна позиция и инициатива на партия РЗС, една от които е доста рационалните и положителни предложения в новата им проектоконституция.
Към днешна дата обаче, когато Яне Янев в последните месеци не е внесъл и едно предложение, касаещо България и българите в този парламент, когато не е предприел никакво адекватно действие от 10 март насам срещу настоящото статукво, започна да внася все по - абсурдни и по - абсурдни предложения, не кореспондиращи с първоначалните му афиши и действия в Рибново - да обедини българската нация и да задържи българите - мюсюлмани в нейното лоно.
Аз смятам, че предложението на Яне Янев, под очевидно израелска директива, в България да бъдат забранени бурките и забрадките, не кореспондира изобщо с подобни афиши /освен че е силно услужливо към ДПС и техния прицел в гласовете на българите - мюсюлмани.../ като горните и нещо повече, че е един абсолютно национално безотговорен, меко казано акт, от позицията и гледната точка на българските национални интереси и приоритети, но не и може би от гледна точка на израелските?!
С юдео - фашисткото поведение,което РЗС демонстрира напоследък особено, но и от доста време, няма как да помогне с нищо на българският народ и поставя въобще под съмнение останалите положителни инициативи, които заявява в свои декларации и позиции, както и в своята платформа и предизборни афиши.
Антитурското патриотарстване на РЗС, е далеч от кореспонденция с българските национални интереси в момента и все по - отчетливо се вижда че е в полза на "Велик Израел" и погазване правото на съществувание, на коренното население на онези територии, който като на глупаци ни се внушава от тази партия че е приятелска на България страна и особено на Православната Вяра, нещо на което може да се "върже" само някой пълен невеж, който не е прочел и един ред от Талмуда, какво представляват според него християните и в частност - православните /да не говорим че днешните евреи, са духовни последователи на разпналите нашия Спасител и така наречената им религия, носи името на неговия предател?! Докато според традиционния Ислям, Исус е Пророк.../?
Янев ни внушава че Израел е "приятелска държава", с която трябвало да вървим ръка за ръка, в моментв който ционисти и македонисти, отявлено и отчетливо антибългарски се прегърнаха в съседство от нас и си обещаха да бъдат неразривни в борбата си срещу коренните населения на техните региони, а уж Янев беше загриженза правата на българите в Македония?
Янев се дразни от намесата на турския посланник във вътрешните работи на България и на други съседни страни, но някак си му убягва бруталната генерал - губернаторска намеса на посланника на неговата любима страна, който включително ни нарежда на кого да пишем улици и на кого не, в България?!
Та нима не държавата Израел, разруши български паметници, паметници на онези които не позволиха евреи от България да отидат в трудовите лагери на Хитлер? Та нима не Израел, преби наши работници и не им плати? Нали Янев се грижеше за правата и достойнството на българите по - света?
А сепаратистките намеци на лидера на "Шалом" - Емил Кало?
А когато РЗС започне да разследва и нищи истински далаверите у нас и "удари" пак на евреи? "Антисемитизъм" ли ще бъде да ги осъди и вкара в затвора? Щом е "антисемитизъм" според тях, да кажеш азбучната истина че Соломон Паси, обслужва интересите на Израел, не на България, както и че у нас има в медиите - проеврейска цензура, както и в повечето страни на Западна Европа...
За свободата на словото и печата ли е, не на последно място РЗС, или е за "закони - наморници", тип - колониалното израелско владение, наречено ГДР /аналогичната управляваща в Унгария пишманконсервативна партия на Орбан, потвърди още веднъж приетите от така нареченото ляво правителство подобни закони, като само "утешително" ги допълни да важат и за комунизма.../?
Защо Яне Янев не погна далаверите на Зеленогорски в Плевен, които са по - очевадни от всички други и от които бъка, и защо РЗС в Плевен е в негласно съглашение със Зеленогорски и местното статукво и с управленското трио респективно на местно ниво - сините, "Атака" и ДПС? Защо мълчат тук?
Защо РЗС са по - меки в изказванията си, за престъпленията на управленията на сините, отколкото за престъпленията на ГЕРБ, БСП и ДПС? Никога не "кълвят" с такова настървление, правителствата на Филип Димитров и Иван Костов, с каквото правителствата на БСП, тройната коалиция и ГЕРБ /айде заявката че щели да се явят самостоятелно на предстоящи избори, е до някъде "успокоителна"/...
Всъщност България макар и формално, беше основно съсипана от правителството на Иван Костов, поне в стопански план, а унищожението на селския и поминък, окончателното унищожение, започна от правителството на Филип Димитров, както и масовата битова и организирана престъпност, беше легализирана и "отвързана" тогава.
Да, може би защото Израел има доста причини да е благодарен на Филип Димитров /първия "велик демократ" у нас, който искаше закони - наморници, в миналия парламент?!/, както и приятеля им и тила им на Балканите - БЮРМ... Не ги ли наричаше македонистите Янев - "сърбокомунисти и врагове на България", а БЮРМ - "бананова република"? А защо е подчинен на техните велики приятели и покровители от Израел тогава? Що за "български консерватор" е?Report Spam   Logged
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: +4/-0
Posts: 845


« Reply #3 on: July 26, 2010, 01:40:21 pm »

Защо Рибново отказва да ни говори

ЕВГЕНИЯ ИВАНОВА, НБУ

В НАЧАЛОТО на май заведох студенти на теренен практикум в Родопите - в Кърджалийско, Доспатско и Гоцеделчевско. Преди това в лекциите си им бях разказвала за преминалото през какви ли не изпитания традиционно разбирателство между българи и турци, между християни и мюсюлмани. Така се наричаше и изследването, което през 1996-2000 г. провеждах там: “Планината Родопи - модел за толерантност на Балканите”.

Занимавам се с изследване на междуетническите и междурелигиозните отношения от 20 г. Пътувала съм в тези региони дори в месеците, следващи възродителния процес. Тогава хората правеха разлика между комунисти и българи и не бяха настроени враждебно към нас, обикновените граждани - заради действията на властта.

Едва ли бих преувеличила, ако определя чувството, което сега преживях в любимите си Родопи, като шок - изследователски, но преди всичко човешки. Преживях шок не защото хората внезапно бяха станали агресивни или враждебни, не толкова защото се отнасяха към “чуждите” с ясно изразено подозрение, а защото усетих категоричния им отказ от общуване. Никога - дори по времето на комунизма и след “възродителния” процес - не съм виждала турците от Кърджалийско толкова капсулирани, категорично чертаещи разделителна линия между “нас” и “вас”, отчетливо индиферентни към “не-своите”.

Такова поведение имат изплашените хора. Или хората, на които им е писнало. Или и двата типа хора.

Вече 20 г. с тези хора се извършват експерименти. Всеки път, когато някой лидер бъде осенен от идеята да си повиши рейтинга, упражнява красноречието си по техен адрес. “Етническата карта” се размахва, за да плаши и “нас”, и “вас” и да дълбае разделителни линии.

Вече 20 г. разликата между “власт” (независимо чия е) и “българи”, между “власт” и “турци” постепенно се заличава. Политическите чистки в тези райони получават етнически смисъл. Етнизират се дори социалните помощи и детските надбавки. Нагнетява се непрекъснато страх от “другите”.

През последните години нагнетяването на страх придобива все по-истеричен тон. “Атака”, ВМРО и Яне Янев (нерядко и ГЕРБ) плашат българите с “радикален ислям” без да разбират същността на понятието, а ДПС плаши турците с “Атака”, ВМРО, Яне Янев и Бойко Борисов. Резултатът е всеобща изплашеност.

А изплашените хора са опасни. Когато влязохме в Рибново и видяхме красивите руси момичета в традиционните им носии, студентите възкликнаха: “Това ли е радикалният ислям?” После посърнаха, защото почти никой не искаше да разговаря с тях. “Всички вие до един лъжете!” - каза жена, за която “вие” е станало синоним на православни българи.

Така се оказах в една и съща група с Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Яне Янев. Шокиращо, наистина.

Вероятно щях да си остана с шока и огорчението и нямаше да напиша този текст, ако не бях видяла във форума на с. Корница, Годелчевско (http:// kornitsa.com/forum/oeto /'ae-a-e-aam-a-aot-e-a-ko'/), една анкета, разпространявана сред българите мюсюлмани от региона. Неин автор е неизвестна за мен изследователка от университета в Тилбург, Холандия. Предназначена е за родителите (само!) на момчета от 8-и до 12-и клас и започва така: “Скъпи родителю,

Със следните твърдения бихме искали да разберем повече за вашия син, какво му харесва и какво не му харесва. Моля, напишете неговото име тук... и мислете за него, когато отговаряте. Уверяваме ви, че вашите отговори ще бъдат третирани анонимно.”

Следват 78 твърдения за идентификацията на младите хора с една или друга общност, които всъщност се свеждат до три:

- Той се смята за българин.

- Той се чувства силно привързан към семейството си.

- Радва го фактът, че е член на своята религиозна общност. Всички останали твърдения са варианти на цитираните. Очевидно, за изследователката е важно да измери степента на принадлежност на детето към “българщината”, към семейството (патриархалната среда) и към религията (ислям). И задава въпросите си с маниакална настойчивост, докато на родителя му писне. Или - докато се изплаши.

Попълнените “анонимни” анкети се предават на “учителя” (не е посочено кой). Ако не са съгласни да опишат сина си в зададените параметри, родителите трябва да съобщят това пак на “учителя”.

Един от участниците във форума на Корница допуска, че някой извършва преброяване на потенциални ислямски терористи. Възможно е, разбира се, да става дума и за най-обикновено невежество.

Питам се къде са блюстителите на националната сигурност, които преди 3 г. направиха международен скандал заради опита да се проведе една научна конференция. Къде са бдителните патриоти, изпратили ДАНС да арестува по бели гащи един кмет и един учител? Къде са ескадроните родолюбиви българи, които изпадат в екстаз, стане ли дума за паметник на ислямския воин и други оперетно-налудни инициативи на братя Юзеирови?

Няма ги. Не зная в колко села са изпратени тези анкети. Не зная дали са стигнали до Рибново, или до Кърджалийско. Зная обаче, че хората от Рибново и от Кърджалийско ми нямат доверие: заради натиска на “чуждите” и/или на “своите патриоти”, заради научната некадърност (не ми се иска да подозирам конспиративни сценарии зад напъните на колежката от Тилбург) и/или медийната безцеремонност - все едно. Резултатът е един и същ - страх и самозатваряне. Разделителни линии. Отказ от общуване.

Темата на онова, моето изследване - “Планината Родопи - модел за толерантност на Балканите” - започва да ми звучи все по-носталгично. И се чудя какво да говоря на студентите си през следващата учебна година…
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=506048

Каква арогантност лъха само от авторката. Нарича хората така както те не искат да бъдат наричани и след това се чуди защо са викали "ние" и "вие". Да беше попитала преди това какви са и така да ги нарече.

Откакто съществува Третата Българска Държава от 1878 година е тероризирала тези хора и ги насилвала да са българи. Няма защо всичко да се прехвърля на комунистите. Така наречената кръстилка през 1913 гоина не е извършена от тях. Насилствената асимилация е била цел на почти всички български правителства. Тези хора обаче на инат си държат на своето и се затварят в себе си. Госпожата авторка на този материал явно нищо не разбира от междуетнически отношение. Язък, че троши народната пара.

П.П-Много хора включително пишещият тук Самвоин , не знае какво е ислямски фундаментализъм. Фундамент-основа е завръщането към чистият ислям от времето на пророка ни Мохамед (с.а.с.) и няма нищо отрицателно в него. Българите трябва да престанат веднъж завинаги да натрапват българщина на другите етноси в страната, ако искат да бъдат уважавани оттях и да няма деление на ние и вие.

 За да не се чудите защо има ние и вие да ви обясня. Ние означава ние жертвите, Вие означава вие насилниците. 
Report Spam   Logged
samvoin
Guest
« Reply #4 on: July 26, 2010, 07:31:16 pm »

Каква арогантност лъха само от авторката. Нарича хората така както те не искат да бъдат наричани и след това се чуди защо са викали "ние" и "вие". Да беше попитала преди това какви са и така да ги нарече.

Откакто съществува Третата Българска Държава от 1878 година е тероризирала тези хора и ги насилвала да са българи. Няма защо всичко да се прехвърля на комунистите. Така наречената кръстилка през 1913 гоина не е извършена от тях. Насилствената асимилация е била цел на почти всички български правителства. Тези хора обаче на инат си държат на своето и се затварят в себе си. Госпожата авторка на този материал явно нищо не разбира от междуетнически отношение. Язък, че троши народната пара.

П.П-Много хора включително пишещият тук Самвоин , не знае какво е ислямски фундаментализъм. Фундамент-основа е завръщането към чистият ислям от времето на пророка ни Мохамед (с.а.с.) и няма нищо отрицателно в него. Българите трябва да престанат веднъж завинаги да натрапват българщина на другите етноси в страната, ако искат да бъдат уважавани оттях и да няма деление на ние и вие.

 За да не се чудите защо има ние и вие да ви обясня. Ние означава ние жертвите, Вие означава вие насилниците. 

Аз в Рибново не знам да има друг етнос освен българският, както и някой да говори друг майчин език, освен българският /родопски диалект/.Както не знам и в някое туркоезично село, да се празнува с особено въодушевление 3 - и март, с каквото тази година се празнува в Рибново, където е видимо че редом с останалите българи считат че на този ден е настъпило тяхното Освобождение и са припознавали Османската империя като поробител /иначе не биха си оставили толкова българи - мюсюлмани  костите край Одрин/.
Ако на ДПС и Доган му е много удобно в Рибново да има някакъв небългарски етнос, защото така много по - лесно и трайно ще стане негов електорат и е най - добре за него тоя етнос да бъде турски, който етнос вече е обсебил и опасал в железо - бетонена хватка, било посредством страх, параноя, покупко - продажба или разиграване на етническата и национална карта.
Ако пък на интересите на Сорос отговаря измислянето на някакъв нов - трети "мюсюлмански" или "помашки" етнос /с дума - обидна и пренебрежителна за българите - мюсюлмани, поне за онези които познават истинското и значение/.
Ако за тази цел си и имат едни услужливи "националисти" като Сидеров, които умишленосе опитват да пренебрегнат това население и да не го припознаят като българско по - етнос, само защото не било православно и опитват да ни внушат идиотизма че всеки българин трябвало да е православен, или пък че всеки православен бил "наш брат" /аз въобще примерно не считам гърците за православни и поставям Православието на сърбите под съмнение, но както и да е това. То можем силно да спорим и колко от турците са баш мюсюлмани, особено у нас които съм срещал и се определят като такива, ама хайде.../. Това не значи че в тази посока са постигнали цялото това съзаклятие такива успехи, каквито си въобразяват, щом в Рибново все още се тачи 3 - и март и така ще бъде во веки веков!
Знаем че вековния комплот срещу нас на англичаните и евреите, редом с техните тогавашни роби - османизираните турци, много искаха векове наред да изменят съзнанието на българите - мюсюлмани и с тази цел ги ислямизираха, но това и беше техния сериозен "автогол".
Във видеото коетосъм сложил тук, в моята тема, ясно се вижда самосъзнанието на така наречените "помаци". На някои не им се ще да го признаят, ясно е, но е факт.
Какво като има ислямизирани българи? Има и християнизирани /каквито не винаги са били/, но те не са престанали да са българи и както има добри българи - православни, така имаи не по - малко добри българи - католици, мюсюлмани и паганисти!
Report Spam   Logged
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: +4/-0
Posts: 845


« Reply #5 on: July 27, 2010, 11:39:15 am »

Аз в Рибново не знам да има друг етнос освен българският, както и някой да говори друг майчин език, освен българският /родопски диалект/.Както не знам и в някое туркоезично село, да се празнува с особено въодушевление 3 - и март, с каквото тази година се празнува в Рибново, където е видимо че редом с останалите българи считат че на този ден е настъпило тяхното Освобождение и са припознавали Османската империя като поробител /иначе не биха си оставили толкова българи - мюсюлмани  костите край Одрин/.
Ако на ДПС и Доган му е много удобно в Рибново да има някакъв небългарски етнос, защото така много по - лесно и трайно ще стане негов електорат и е най - добре за него тоя етнос да бъде турски, който етнос вече е обсебил и опасал в железо - бетонена хватка, било посредством страх, параноя, покупко - продажба или разиграване на етническата и национална карта.
Ако пък на интересите на Сорос отговаря измислянето на някакъв нов - трети "мюсюлмански" или "помашки" етнос /с дума - обидна и пренебрежителна за българите - мюсюлмани, поне за онези които познават истинското и значение/.
Ако за тази цел си и имат едни услужливи "националисти" като Сидеров, които умишленосе опитват да пренебрегнат това население и да не го припознаят като българско по - етнос, само защото не било православно и опитват да ни внушат идиотизма че всеки българин трябвало да е православен, или пък че всеки православен бил "наш брат" /аз въобще примерно не считам гърците за православни и поставям Православието на сърбите под съмнение, но както и да е това. То можем силно да спорим и колко от турците са баш мюсюлмани, особено у нас които съм срещал и се определят като такива, ама хайде.../. Това не значи че в тази посока са постигнали цялото това съзаклятие такива успехи, каквито си въобразяват, щом в Рибново все още се тачи 3 - и март и така ще бъде во веки веков!
Знаем че вековния комплот срещу нас на англичаните и евреите, редом с техните тогавашни роби - османизираните турци, много искаха векове наред да изменят съзнанието на българите - мюсюлмани и с тази цел ги ислямизираха, но това и беше техния сериозен "автогол".
Във видеото коетосъм сложил тук, в моята тема, ясно се вижда самосъзнанието на така наречените "помаци". На някои не им се ще да го признаят, ясно е, но е факт.
Какво като има ислямизирани българи? Има и християнизирани /каквито не винаги са били/, но те не са престанали да са българи и както има добри българи - православни, така имаи не по - малко добри българи - католици, мюсюлмани и паганисти!

 Помаците, които аз ги познавам гордо твърдят, че са помаци и се обиждат, ако им кажа , че са българи-мюсюлмани. Казват, че не са каури и ако са били такива нямало да има нужда 10 пъти да ги "възраждат". Само българите се опитват да представят думата помак за обидна, като по този начин искат да отблъснат хората от тяхната идентичност. Това са трикове от миналото.

Тези хора са заставали пред танковете за правото да се наричат помаци и никой неможе да ме убеди, че тази дума е обидна за тях.
Report Spam   Logged
OTTOMAN
Hero Member
*****

Karma: +0/-1
Posts: 978« Reply #6 on: July 27, 2010, 02:26:08 pm »

Самотнивоине ти пак си забъркал каша бе приятелю. Ти понякога четеш ли това което пишеш? Не сме длъжни да си напрягаме мозъците в загатване на твоите мисли нали?
Определи най сетне дали ще разсъждаваш с чувствата или с логиката.
Какво значи,
«Аз в Рибново не знам да има друг етнос освен българският, както и някой да говори друг майчин език, освен българският /родопски диалект/»
Да ти обяснявам ли или че в родопите българска етническа группа няма? И откога днешният българският език има родопски диалект? Ръвта на тези хора по родопските села няма нищо общо с чистата българска кръв.
Или какво искаш да ни внушиш с това
Както не знам и в някое туркоезично село, да се празнува с особено въодушевление 3 - и март, с каквото тази година се празнува в Рибново, където е видимо че редом с останалите българи считат че на този ден е настъпило тяхното Освобождение и са припознавали Османската империя като поробител /иначе не биха си оставили толкова българи - мюсюлмани  костите край Одрин/.
Проповядваш национализъм ли? Какво празнуваш на 3 март бе приятелю Освобождение или истинското си поробване? Помисли си за чистката на руснаците през тези години. Или ти е малко мозъчето и не го разбираш?
Още един бисер на болен мозък
«аз въобще примерно не считам гърците за православни и поставям Православието на сърбите под съмнение, но както и да е това.»
Това е най извишеното ти изказване гений на невежеството.
Ти май си мислиш че православието е българска религия?
Никога никой не ти ли е казвал че Източно православната църква произлиза от Гърция? Че Гърците са приели християнството в този си вид много преди балканските народи да са знаели за християнството? И кой си ти че се съмняваш  в религията на другите? Кой ти е дал това право?
Още един бисер
«То можем силно да спорим и колко от турците са баш мюсюлмани, особено у нас които съм срещал и се определят като такива, ама хайде.../.»
Това е още по голяма подигравка с религията не се ли усещаш? Пак ще ти кажа никой не ти е дал право да решаваш кой каква религия изповядва и кой колко вярва. Няма баш мюсюлмани има само мюсюлмани.
Пореден бисер
«Това не значи че в тази посока са постигнали цялото това съзаклятие такива успехи, каквито си въобразяват, щом в Рибново все още се тачи 3 - и март и така ще бъде во веки веков!»
Това няма да коментирам. Само мисля че има нарушение на правилата на форума.
Предлагам да се разгледа участието на Самотниятвоин в този форум.
Report Spam   Logged
samvoin
Guest
« Reply #7 on: July 27, 2010, 05:50:27 pm »

Помаците, които аз ги познавам гордо твърдят, че са помаци и се обиждат, ако им кажа , че са българи-мюсюлмани. Казват, че не са каури и ако са били такива нямало да има нужда 10 пъти да ги "възраждат". Само българите се опитват да представят думата помак за обидна, като по този начин искат да отблъснат хората от тяхната идентичност. Това са трикове от миналото.

Тези хора са заставали пред танковете за правото да се наричат помаци и никой неможе да ме убеди, че тази дума е обидна за тях.

Защо не отидеш в Златоград, или в Ксанти да попиташ мюсюлманите като какви се определят по - народност?
А Полковник Серафимов и Мустафа - Маню Шарков и те ли се определяха като "помаци"?  Те знам че са заставали пред танковете, ама за това да се наричат българи.
Ами българите - мюсюлмани край Волга, така наречените чуваши, и те ли са "помаци" или са отделна народност?
Report Spam   Logged
samvoin
Guest
« Reply #8 on: July 27, 2010, 08:10:15 pm »

Самотнивоине ти пак си забъркал каша бе приятелю. Ти понякога четеш ли това което пишеш? Не сме длъжни да си напрягаме мозъците в загатване на твоите мисли нали?
Определи най сетне дали ще разсъждаваш с чувствата или с логиката.
Какво значи,
«Аз в Рибново не знам да има друг етнос освен българският, както и някой да говори друг майчин език, освен българският /родопски диалект/»
Да ти обяснявам ли или че в родопите българска етническа группа няма? И откога днешният българският език има родопски диалект? Ръвта на тези хора по родопските села няма нищо общо с чистата българска кръв.
Или какво искаш да ни внушиш с това
Както не знам и в някое туркоезично село, да се празнува с особено въодушевление 3 - и март, с каквото тази година се празнува в Рибново, където е видимо че редом с останалите българи считат че на този ден е настъпило тяхното Освобождение и са припознавали Османската империя като поробител /иначе не биха си оставили толкова българи - мюсюлмани  костите край Одрин/.
Проповядваш национализъм ли? Какво празнуваш на 3 март бе приятелю Освобождение или истинското си поробване? Помисли си за чистката на руснаците през тези години. Или ти е малко мозъчето и не го разбираш?
Още един бисер на болен мозък
«аз въобще примерно не считам гърците за православни и поставям Православието на сърбите под съмнение, но както и да е това.»
Това е най извишеното ти изказване гений на невежеството.
Ти май си мислиш че православието е българска религия?
Никога никой не ти ли е казвал че Източно православната църква произлиза от Гърция? Че Гърците са приели християнството в този си вид много преди балканските народи да са знаели за християнството? И кой си ти че се съмняваш  в религията на другите? Кой ти е дал това право?
Още един бисер
«То можем силно да спорим и колко от турците са баш мюсюлмани, особено у нас които съм срещал и се определят като такива, ама хайде.../.»
Това е още по голяма подигравка с религията не се ли усещаш? Пак ще ти кажа никой не ти е дал право да решаваш кой каква религия изповядва и кой колко вярва. Няма баш мюсюлмани има само мюсюлмани.
Пореден бисер
«Това не значи че в тази посока са постигнали цялото това съзаклятие такива успехи, каквито си въобразяват, щом в Рибново все още се тачи 3 - и март и така ще бъде во веки веков!»
Това няма да коментирам. Само мисля че има нарушение на правилата на форума.
Предлагам да се разгледа участието на Самотниятвоин в този форум.

http://www.viaranews.com/index2.php?id=3745&catid=34&Itemid=53

http://news.blagoevgrad24.bg/146268.html?showmonth=04.2010

http://www.struma.com/politika/deputatut-ot-sandanski-ya-yanev-obyavi-v-s-ribnovo-predsedatelyat_6269/

http://www.rzs.bg/index.php?t=2777

"Когато фактите говорят..."
Странно как "небългарите" от Рибново, празнуват 3 - и март, като свое Освобождение, редом с целокупната българска общност и със всеки който носи българско национално самосъзнание по - света?
Ако Янев отиде в някой туркоезичен район, да празнува този ден, дали биха го посрещнали с пита и мед?
Друга тема е че акта на  Янев, е акт на политическо лицемерие, както актовете му спрямо православните българи, така и спрямо мохамеданите - българи и вече обясних защо, макар че в онзи момент,признавам, това му действие събуди у мен възхищение.
Тук застава обаче въпроса, че отново прозира каква е задачата на Сидеров - в един глас с Доган, да отрича наличието на българско мюсюлманско население в Родопите и да неглижира проблемите на това население, като веднъж не си направи труда дори да го посети.
А посланието на това население от 3 - и март към нас - техните братя по - кръв е ясно, те чакат своя нов - истински Освободител, който да спре гнета на Доган, ДПС и новия "възродителен процес", "възродителния процес" на потурчването и помацизацията над това население, като държавата и българската общност му подаде ръка да се отдели и разграничи в своя - българоезична ислямска диаспора /след като има отделна православна - арменска такава у нас, както и руска?!/, подобно на своите братя по - кръв край Волга - чувашите, които поне на това имаха право, за разлика от българите - мюсюлмани в "Свободна" България, обхванати от смъртоносната хватка на Доган и ДПС, с помоща разбира се на "патриоти" като Сидеров и Каракачанов, умишлено обругаващи тяхната религия и обиждащи ги като видите ли "хора-втора ръка" и "непълноценни българи", макар единия да е с влашки произход /нямащ нищо общо с родова принадлежност към македонските българи!/, а другия да е съпруг на еврейка по - баща и бивша съпруга на отявлен българомразец, какъвто е и самия Сидеров, в началото на 90 - е и като какъвто се проявява вече отявлено и днес.
Да, еничари винаги е имало, има ище има. Няма какво да се лъжем и не им е нужна Османска империя за да ги има, защото винаги ще си намерят я Югославия и Тито, я Сорос, я СССР, я ЕС, я САЩ, я Израел и МОСАД на които да служат и вчиято "вярност" да се вречат, макар че едва ли еничаря и предателя - отродителя може да бъде верен на някого, след като веднъж е станал предател - майкопродавец /видяхме колко бяха "верни" такива и на Османската империя, и на СССР, и на Югославия, т.е. на империите които разчитаха на услуги на еничари и отродители, за да съществуват и се радвам че днес ЕС стремглаво поема по - техния път и ще завърши много скоро като тях!/...
Едва ли ако някога примерно в Анадола беше играл такъв "сатър", какъвто над българите в БЮРМ, при това десетилетия, както и преди това от великосърбите по - посока изменяне на националното им и етническо самосъзнание, би останал и един с турско, а не анадолско "самосъзнание", ако му нареждат с побоища, натиквания по - лагери и масови кланета и хвърляния на прасетата да стане част от "анадолската нация" - "мирно и доброволно".
Разбира се че вероятно не всеки българин от Македония, е можел да издържи на мъченията и тиканията по - лагери и душегубки, за да остане българин, а някои са предпочли да станат "македонци", за да вземат югославски паспорт, с който да избягат завинаги далеч от своите родни балкански земи, защото са станали вече техна "мащеха". Както пък някои власи, предпочетоха да станат "македонци", за да ги оземлят за сметка на българите там и днес пък искат да станат "българи", за да си осигурят паспорта с който да пътуват на Запад, както някога ставаха "македонци" и бранеха македонизма със зъби и нокти, за да имат югославски паспорти и български земи и имоти.
Ако в България беше играл над турците такъв "сатър" и то със столетия или десетилетия, какъвто беше играл при нашите съседи, надали днес изобщо щеше да става дума за новини на турски, "турски етнически права" и пр...
Я се огледай дали става дума за турци и турски етнически права в Гърция, където има десетократно повече турски колонии, отколкото в България? Какво стана с турците там, изпариха ли се? Каквото стана и с българите от Егейско море - станаха "гърци", за да оцелеят физически или просто спряхада дишат.
Ами колко германци останаха в Полша и Русия след ВСВ? Макар че германците никога масово не са изнасилвали и клали полски и руски жени, не са отвличали техни деца за "ангария", не газеха техните религии и език и не отнемаха тяхната собственост /особено на поляците, на които даже строят пътища, мостове, църкви, училища и телефонни централи/.
Да, ама другите не прощават окупации и накърнена национална чест като нас, пък друг е въпроса че отмъщават не на когото трябва, защото според мен да вменяваш колективна вина на цяла една народообщност, заради престъпните деяния на отделни нейни представители, не те превръща в борец за правда, а в приличащ на онези заради които я наказваш! Ти спираш да си борец за правда,в момента в който прескочиш границата на търсене на правдата за своите и отидеш в границите на на лагане на неправди и пълно обезправяване на другите, като отказваш да им дадеш втори шанс, защото всеки - и победения има право на покаяние, а особено нашата религия изисква след покаянието - прошка.
А в Словакия /също членка на ЕС и НАТО/, случайно да знаеш че се прие закон, според който говоренето на несловашки, на публични места и в институции, е закононаказуемо с глоба и може да ти донесе и арест, като закона важи особено за районите заселени изцяло с унгарско компактно население? Няма да споменаваме и да се задълбаваме тук, в ужасяващия и потресаващ факт, че ромски жени се разбра че са били обезплодявани по - химически път и че има негласна политика към физическото намаляване на ромското малцинство там /кактои в Полша, наскоро се заговори за кастрации на хора.../, за което иначе много красноречивия за "българската етническа нетолерантност" - Брюксел, си мълчи, както и за правата на унгарците в Словакия.
В Сърбия турците изпариха ли се?Ами ако България наистина беше последвала и тя техния пример, както твърдиш че е направила?
Значи българите много искали да изтребят, прогонят или асимилират турците, през целите един - два века, до сега, ама изобщо не успяли някак си?
Моля ти се, ставаш смешен като евреите дето Хитлер ги обгазявал в тия невидяни от никой "газови камери", ама те взели че избягали през комините на Освиенцим, или пък нещо газта не подействала на една част  от тях, та оцелели в масовата сеч и обгазяване на евреи там... Grin
Не е зле да снимаш некой нов "Списък на Шиндлер" /финансиран от Сорос, вероятно.../, според който българите цели два века /в собствените си земи/ клали, клали турците, ама взели че ги недоклали нещо, както Хитлер взел че недообгазил нещо евреите, докрай, или пък на едните знаем ли, Йехова може би им е пратил противогази да им поникнат?!  Grin Нещо като "клан - недоклан", все...
Огледай се около нас какво става и ако срещнеш някоя страна в близост от нас, била един или няколко века под Османско иго /може и в мюсюлманските, като Босна и Албания,например?!/, в която да се заговори за турци и турски етнически права, камо ли да има лице, определящо се като етнически турчин и говорещо турски, на което и да е ниво във властта и администрацията и, ела пак да ми се обадиш и да ми разкажеш приказката за "българската уникална нетолерантност и омраза към турците" и за "масовите български етнически прочиствания" над тях, още преди 1989 - а...
Не, у нас се стига до парадокса, че турци където доминират над българи и други общности, проявяват битова етническа нетърпимост към българите, българският език и самоопределяне, че и към други етнически малцинства у нас, като ромите, арменците и пр...
Ако у нас турците някъде са подтиснати наистина, то те може да са подтиснати главно, ако не изцяло от хора с техните имена и език, избрани от тях в администрацията - изцяло с техни гласове, а не от някой друг, за това да спрат да обвиняват някой друг, извън себе си, както и българите.
Тарторите които самите тези турци избират, ги подтискат тях като едни местни феодали, а ги пренасочват грижливо към други етноси, от които са ги капсулирали и срещу които са ги настроли, вече...
Report Spam   Logged
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member
*****

Karma: +4/-0
Posts: 845


« Reply #9 on: July 27, 2010, 08:55:22 pm »

Защо не отидеш в Златоград, или в Ксанти да попиташ мюсюлманите като какви се определят по - народност?

 Познавам помаци от Златоград, опрдеделят се като помаци. Знам, че има и такива, които преди по време на натиска са се определяли като българи зорлем,  а има и асимилирани помаци, които се определят като българи.


А Полковник Серафимов и Мустафа - Маню Шарков и те ли се определяха като "помаци"?


Винаги е имало некадърни, натягащи се индивиди, които за службичка лизеха на властимащите задника такива имаше и сред нас турците. Един от тях е любимеца ти Ахмед Доган. Като студент тройкаджия през летният пек вместо да отиде на море като българите или на поле като нас турците, той ровил костите в в турските гробища е Шуменският край и после във вестник Заря се хвалел, че бил намерил кръстове  Grin . Човек, който му напомни този епизод състудента му Методи плати с живота  си. Затова вие българите разрешавате днес на този сатана да краде колкото си иска. Познай къде са другите гъотверени ? - В Дуписе   Cheesy.

Ами българите - мюсюлмани край Волга, така наречените чуваши, и те ли са "помаци" или са отделна народност?


Засега ще те поздравя с една песен на прабългарски език. Аз турчина , правоверният  и те братята ни татари правоверни не сме загубили езика на дедите си. Аз  я разбирам тази обща с прабългарите братовчедка на 95 %, а ти "българино"... ?

http://www.youtube.com/watch?v=6143jKQwNf8&feature=related

Кой е асимилираният тук ? Те, които говорят на езика на пра-пра дедите си или ти тюрко-българина, който неможе да ги разбираш ? Кой кого заблуждава ?  Ти си жертва на славяно-шовинизма. Проповядваш езика, културата и религията  на тези, които са те асимилирали и откраднали идентичността ти, че даже и мен ме караш да пиша на езика на славяните, а не прабългарите защото ти безвъзвратно си загубил идентичността си и нямаш и представа от езика на Аспарух.

 Kφkόne dφn yalnız asker sen dedelerının dilini bile unutmuşsun ! Накарай някой турчин да ти преведе това изречение на езика на прабългарите-тюрки. На истинският български език.

П.П- За останалата ти приказка от 1001 нощ ще отговоря друг път, че стана късно в индианската земя.

 
Report Spam   Logged
OTTOMAN
Hero Member
*****

Karma: +0/-1
Posts: 978« Reply #10 on: July 28, 2010, 08:38:19 am »

Respekt Serbest

A az pozdravyavam vsichki s tezi chisto balgarski pesni. Tova e ezika na Asparuhovite Balgari. Poslushayte. Ima li neshto obshto s taka narechenite nashi balgari? Ima li neshto obshto s Pomatsite na koito iskat da vnushat che sa balgari? Koito uj bili poturcheni? Interesno kak poturchen narod ne znae turskiya ili pone svoya roden ezik istinskiya balgarski?

Interesna tema za razmisal.

Report Spam   Logged
samvoin
Guest
« Reply #11 on: July 28, 2010, 08:40:05 am »

Познавам помаци от Златоград, опрдеделят се като помаци. Знам, че има и такива, които преди по време на натиска са се определяли като българи зорлем,  а има и асимилирани помаци, които се определят като българи.
Майка ми е била учителка там, аз съм ходил там и имам приятели от там, но не съм срещнал нито един от там, който да се определя като небългарин по - народност. Същото важи и за съседния град - падащ се в днешна Гърция - Ксанти, с доминиращо мюсюлманско население, което масовосе определя като българско и за това си има видео материал тук /странно как това население и под Гръцко робство, се определя не като "помашко", а като българско? Едва ли ако се определяше като "помашко", щеше да е по - зле посрещнато това от гърците, отколкото като българско...Същото важи и за българите от Егейска Македония./.
Виж за Смолян и Рудозем, съм подочул че нещата стоят по - друго яче, ама то там се и срещат доста смесени бракове с турци и по - принцип тия места, клонят повече към потурчване.
 

Винаги е имало некадърни, натягащи се индивиди, които за службичка лизеха на властимащите задника такива имаше и сред нас турците. Един от тях е любимеца ти Ахмед Доган. Като студент тройкаджия през летният пек вместо да отиде на море като българите или на поле като нас турците, той ровил костите в в турските гробища е Шуменският край и после във вестник Заря се хвалел, че бил намерил кръстове  Grin . Човек, който му напомни този епизод състудента му Методи плати с живота  си. Затова вие българите разрешавате днес на този сатана да краде колкото си иска. Познай къде са другите гъотверени ? - В Дуписе   Cheesy.
Само че явно не знаеш нищо за Полковник Серафимов.
Ако беше "некадърен и натягащ се", дали щеше да направи турския аскер за посмешище, по - време на Балканската война?
Никога приятелите или враговете на българската армия, не са били на мнението че военачалниците и от онова време са "некадърни", всичко друго е могло да измислят за тях, но не и това.
 Некадърни, продажни, некомпетентни, страхливи, безхарактерни или необичащи и направо мразещи България и българите, са били винаги политиците ни, но не и пълководците ни от големите войни, с много малко изключения в нашата следосвобожденска история.
Те винаги продаваха нашата армия и нейните грандиозни победи и нашите земи, които тя многократно връщаше в справедливите държавни предели, а накрая истинските предатели, избиха нашите пълководци или ги прогониха от България в изгнание като  "предатели"...
На Маню Шарков, какво му донесе "натягането" да бъде българин? Затвори и лагери, след 1944 - а година, като "фашист" ли?
Понеже българите - мюсюлмани, хич не били превръщани в "помаци" с насилие /за насилственото им налагане на турски или арабски имена, никой не си спомня!/  и то след 1944 -а година /Османската империя искаше да ги превърне в османизирани турци, не в "помаци", проекта "помаци" още не съществуваше тогава, той се роди от коминтерна и се продължава днес от соросовите пипала на "октопода" /с който Цецо Цветанов никога няма да се заеме, защото и неговата партия е част от него! Както се зае с разбиването на "октопода" на тленните останки от български разузнавателни служби./, у нас, от които продължават опитите за македонизацията на Пирин, с различни стимули и методи...
Всъщност, ние трябва днес да сме благодарни на родопското население, че с приемането на Исляма, спасиха Родопите да останат български завинаги! Не само че не са родоотстъпници, каквито ги изписват някои, след като не предадоха род, език и народосамоопределяне, както и национална принадлежност.


Засега ще те поздравя с една песен на прабългарски език. Аз турчина , правоверният  и те братята ни татари правоверни не сме загубили езика на дедите си. Аз  я разбирам тази обща с прабългарите братовчедка на 95 %, а ти "българино"... ?

http://www.youtube.com/watch?v=6143jKQwNf8&feature=related

Кой е асимилираният тук ? Те, които говорят на езика на пра-пра дедите си или ти тюрко-българина, който неможе да ги разбираш ? Кой кого заблуждава ?  Ти си жертва на славяно-шовинизма. Проповядваш езика, културата и религията  на тези, които са те асимилирали и откраднали идентичността ти, че даже и мен ме караш да пиша на езика на славяните, а не прабългарите защото ти безвъзвратно си загубил идентичността си и нямаш и представа от езика на Аспарух.

 Kφkόne dφn yalnız asker sen dedelerının dilini bile unutmuşsun ! Накарай някой турчин да ти преведе това изречение на езика на прабългарите-тюрки. На истинският български език.

П.П- За останалата ти приказка от 1001 нощ ще отговоря друг път, че стана късно в индианската земя.

 

"Татари" ги наричаше Сталин и СССР, за да отречат българско малцинство на своя територия. Защо ли на всички стремежите са били вечно такива?
Сега обаче, слава Богу че сънародниците ни получават за пръв път правото на самоопределяне, при това преброяване, това е крачка напред, поне.
Татарите да, те произхождат от нас, това е вярно и може би са генетично свързани с нас, но до момента до който не се омешаха и не асимилираха масово монголи и не станаха "монголо - татари", а нас "славяно - българи" никой не ни е наричал.
Как става асимилацията на народ, който те превъзхожда военно? А случайно да знаеш нещо за прабългарските родови закони, които не са позволявали смешението с победен народ, или по - нисш във военните си качества народ? В дохристиянската епоха, а след това вече има няколко обособени отделни от нас държави и Християнството е прието, за да не се допусне по - нататъшно териториално разделение на България, но всъщност така наречените славянски племена, вече са се отделили в свои държави.
Как може да произхождаш от народ, тюрския или татарския, който народ не е съществувал когато теб те е имало и нито един летопис не говори за неговото съществувание, когато говори за твоето? Може този народ да произхожда от твоя, ако е имал генетично и географско сходство с него, но не и ти от него.
Ние можем да произхождаме от персите, за чието съществувание се говори преди нашето, а не от някой новоизлюпен - след нас народ, под това наименование.
А това днешните турци и монголоидни татари, колко старотюркска и старотатарска кръв носят, както и днешните гърци - на древните елини, наистина можем да спорим и то видимо - ако погледнем настоящите им антропологични данни...
Няма логика в твоите исторически твърдения, по - редица теми и за нито едно не бяха предоставени документални доказателства, просто.
Голословен си точно колкото и вярващите в "холокоста", "газовите камери" и 6 000 000 избити евреи, които никога не са съществували под хитлерова власт, за да бъдат избити.
Report Spam   Logged
samvoin
Guest
« Reply #12 on: July 28, 2010, 08:46:27 am »

Respekt Serbest

A az pozdravyavam vsichki s tezi chisto balgarski peseni. Tova e ezika na Asparuhovite Balgari. Poslushayte. Ima li neshto obshto s taka narechenite nashi balgari? Ima li neshto obshto s Pomatsite na koito iskat da vnushat che sa balgari? Koito uj bili poturcheni? Interesno kak poturchen narod ne znae turskiya ili pone svoya roden ezik istinskiya balgarski?

Interesna tema za razmisal.

Никога не съм казвал че "помаците" са потурчени, защото ако бяха потурчени, щяха да говорят турски, нямаше да честват 3 - и март и щяха да се определят не като други, а като турци. Изглежда ме бъркаш с брътвежите на Волен Сидеров - целящи да трупат електорат на Доган, като му се привиждат някакви "турцизирани" българи - мюсюлмани, ама то ако бяха турцизирани, нямаше как да са българи вече...
Не знам в Златоград или Ксанти, и един да има който да знае или разбира турски, даже и колкото мене... Grin
Да, искаш да кажеш сигурно като "приликата" между анадолските турци и истамбулските турци, или като приликата между тукашните така наречени български турци и турците от Турция, но да, приликата между чувашите и тукашните българи е много по - голяма, отколкото да речем между евреите - сефаради и евреите -ашкенази, както и между истамбулските, кърджалийските и анадолските турци... Wink
Да не говорим пък между помаците и турците, въобще. Те някъде не щат и да се погледнат по- между си, но това е друга тема...
Report Spam   Logged
OTTOMAN
Hero Member
*****

Karma: +0/-1
Posts: 978« Reply #13 on: July 28, 2010, 09:24:53 am »

Samotni voine vsichko li e v takava kasha v glavata ti? Ot koy klas si napusnal uchilishte?

Obyasni ni kakvo razbirash pod naimenovanieto "Turtsi". Koi sa spored teb turtsite i kade jiveyat. Ako iskash da pishesh po tazi tema naka da pochnem s opredeleniyata.
A za 3 mart koy kakvo e chestval neka da ne govorim zashtoto komshiyata bay Stoyan sashto chestvashe KURBAN BAYRYAM vapreki che beshe hristiyanin da kajem li che toy e stanal TURCHIN? Chestvashe zashtoto znaeshe che ima meze kam ichkiyata si.

A za balgarite? Mnogo skoro shte razberesh po DNK koyto v momenta se obrabotva che ti nyamash nishto obshto s tezi balgari. Che godini nared sa te lagali. Che si se poddal na asimilatsiya. Taka che pochuvstvay se oshte malko kato takav izjivey udovolstvieto ot tova.
Samo da ti kaja posle mojesh pak da  si ostanesh balgarin no znay che balgarite sa musulmani. I govoryat edin ot turkskite ezitsi. Taka che shte ti tryabva da go nauchish za da bade gordostta ti na 100%.

uspehi priyatelyu
Report Spam   Logged
samvoin
Guest
« Reply #14 on: July 28, 2010, 04:30:52 pm »

Samotni voine vsichko li e v takava kasha v glavata ti? Ot koy klas si napusnal uchilishte?

Obyasni ni kakvo razbirash pod naimenovanieto "Turtsi". Koi sa spored teb turtsite i kade jiveyat. Ako iskash da pishesh po tazi tema naka da pochnem s opredeleniyata.

Ами предполагам че към днешна дата, трябва под турчин да разбираме човек който говори турски и се определя като етнически турчин. Друг е въпроса че една част от туркоезичните и определящи се като такива, не припознават друга част, като част от същия етнос, които също се определят като такива и говорят турски?!
В същото време, някои опитват да внушат на хора незнаещи и дума на турски, че били "турци", само защото били мюсюлмани по - вероизповедание /все едно на мен някой да ми каже, че като съм православен християнин и съм грък, византиец или руснак, а нямам никакво право да бъда българин, ако искам?!/...
На темата колко днешните турци обаче, имат генетична връзка и в какъв процент, с древните тюрки, няма да се спирам, антропологичните данни мисля че говорят.
Мисля че е факт обаче, че след като значителен брой български жени и деца са отвличани в първите векове на Османското иго у нас /кръвния данък - "ангария"?!/, няма начин да не е влезнала в много от турците родени в България - българска кръв, да не говорим че по - всяка вероятност, така наречените тюрки, вероятно произхождат от прабългарите, наистина.

A za 3 mart koy kakvo e chestval neka da ne govorim zashtoto komshiyata bay Stoyan sashto chestvashe KURBAN BAYRYAM vapreki che beshe hristiyanin da kajem li che toy e stanal TURCHIN? Chestvashe zashtoto znaeshe che ima meze kam ichkiyata si.

Да, чествал е вероятно, в знакна солидарност и поканен от своите комшии - мюсюлмани, което е чудесно.
В много села все още, в които съм бил на гости - мюсюлманите честват в храмовете на християните, заедно с тях - православните празници, а християните правят същото заедно с мюсюлманите и съвместно участват в своите религиозни служби и после празнуват на общи трапези, събират се в селата на всеобщи увеселения.
Мисля че точно тези явления, "са трън в очите" на нашите вековни врагове и техните ракови клетъчни разсейки по - нашите територии - тия последни "оазиси".
Само че по - твоите думи, българи в Рибново не би трябвало да има, защото няма православни християни там, доколкото знам. Така че с кого са били солидарни "небългарите" - мюсюлмани, като са чествали Трети март?
Май твоето понятие за българин, е много неизяснено, объркано и изпадаш в шизофренични постове ми се струва, несъответстващи си по - между си, освен всичко останало.
А в интерес на истината, виждат ми се доста искрени в честването на тази дата и не ми се струва, че има логика да са били изкарани насилаи под конвой да я честват, защото все пак Янев няма властовите позиции най - малкото да го направи, предполагам?
Как така като са с небългарско етническо, че и национално съзнание, честват национален празник на България, а не на Помакистан, Азербейджан, Босна, Турция, Иран и пр.?

A za balgarite? Mnogo skoro shte razberesh po DNK koyto v momenta se obrabotva che ti nyamash nishto obshto s tezi balgari. Che godini nared sa te lagali. Che si se poddal na asimilatsiya. Taka che pochuvstvay se oshte malko kato takav izjivey udovolstvieto ot tova.
Samo da ti kaja posle mojesh pak da  si ostanesh balgarin no znay che balgarite sa musulmani. I govoryat edin ot turkskite ezitsi. Taka che shte ti tryabva da go nauchish za da bade gordostta ti na 100%.

Така ли? А ти като се "обработват" тия ДНК анализи, как вече знаеш резултатите им и знаеш и моя ДНК анализ, лично? Да не си нещо врачка или ДНК - анализатор, който прави анализи със сканирания по - интернет, че знаеш с такава точност и сигурност, първо моето ДНК и после въпросните резултати от незнайо кои обработващи се ДНК анализи и къде?
Това аз какъв ще се наричам и чувствам, не си ти лицето което ще определя /понеже се навъдиха и много други твои - себеподобни кандидати в тая насока, напоследък... Макар че уж се плюете с тех, по - между си/, както и какъв съм и какъв имам правото да се наричам по - народност, религия или каквото и да било, ако не съм и аз лицето което ще определя на останалите, както вече каза ти за мен.
Дбре де, има българи - мюсюлмани и мисля че наличието им се отрича само от теб и приятелите ти тука, но не и от мен.
Не считам мюсюлманина с българско национално самосъзнание за по - малоценен от християнина с нищо и ако някой го счита, то той е враг - осъзнат или не, на българският род и обединението му и на българското национално единство и сплотяването му около общ национален идеал и градивни цели, както и вървенето напред - към прогрес!

uspehi priyatelyu

В какво? Още не съм се захванал с нищо конкретно.
Това може да стане и да има успехи, когато достатъчно хора "дозреят" до моето мислене, но и имат достатъчна готовност за действия, в неговата посока и реализация на дело.
До тогава е безсмислено да се планира, каквото и да било.
Report Spam   Logged
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy