Serbest Forum
March 21, 2025, 01:05:38 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Home Help Gallery Staff List Login Register  

Hrıstiyan Misyonerleri hizlan Bulgaristanda'da faliyetlerini surduruyor?

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Hrıstiyan Misyonerleri hizlan Bulgaristanda'da faliyetlerini surduruyor?  (Read 472 times)
asker
Global Moderator
Sr. Member

« on: August 15, 2010, 02:49:53 pm »

Bu gunlerimizin de(asirlardir bu boyle suruyor) buyuk  problemlerden birini  musadenizlen sizlerlen paylasmak istedim?

Pazar gunu Bulgaristan'da "Pazar'a" dogru ellerinde defter ve kalemlerlen giden birkac 10- 15 yas arasi Roma'li veya "millet"gordum.
Okuyup yazmayi oyrenmek icin okula, ders almaya veya HOH'un propagandalarini dinlemeye gittiklerini zannettim?
"Okula mi gidiyorsunuz" diye soruma  su cevabi aldim:
-Ne okul'u konusvarsin ba aga?Yuzer dollar alma gitveriz?Istesen seni'de goturem'de  birkackere derse girversin ve sona 100 dolar alvarsin" cevabini aldim.
Paradan cok ihtiyaci olanve ac fakiri olani istedigin gibi spekule edebilirsin,misionerler'de onu yapiyor
Bana ne kadar gercegi soylediler tam olarak bilemem, ama bir gercek var- Misyonerler oradalar,varlar ve iliski kurabilmek icin Turkce ve Bulgarca'yi da epey oyrenmisler?
Iki tagnesini  istemiyerekten kasaba icinde gordum.Bulgaristan'da ne aradiklarini sordum?
Gonullu gelmisler, ve tun masraflari kiliseden karsilanan gencler tertemiz siyah takimli ve 18-25 yas arasindalar,Kanada'lilarmis?
Onlara hemen geri geldikleri vatani Kanada'ya donmelerini soyledim?
Gorevlerini bitirmeden  Doneceklerini zannetmiyorum?Zaten Misyonerler bir gurubu donunce yerlerine baska grup gelirmis?
Genelde fakir,cahil,zayif karakterlileri veya,yoksullari kandiriyorlar, veya kandirmaya calisiyorlar?
Bulgaristan,Turkiye,Turkmenistan,Azarbeycan,Avganistan-Tun Musliman ulkelerinde -Heryerdeler?
Cesitli yardim kurulusu, Ingiliz Oyretmeni,Yardimsever Doktor, Hemsire veya sirket isimleri ardinda gizli olan Misyonerler  faliyetlerini hizlan surduruyorlar ve onlara Turkiye'de bilem "Durun,Yeterin Arttik",Devletten disari" diyen yok?

Iyi Bayramlar
Report Spam   Logged

Share on Bluesky Share on Facebook

Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1 on: August 15, 2010, 03:25:10 pm »

Bu gunlerimizin de(asirlardir bu boyle suruyor) buyuk  problemlerden birini  musadenizlen sizlerlen paylasmak istedim?

Pazar gunu Bulgaristan'da "Pazar'a" dogru ellerinde defter ve kalemlerlen giden birkac 10- 15 yas arasi Roma'li veya "millet"gordum.
Okuyup yazmayi oyrenmek icin okula, ders almaya veya HOH'un propagandalarini dinlemeye gittiklerini zannettim?
"Okula mi gidiyorsunuz" diye soruma  su cevabi aldim:
-Ne okul'u konusvarsin ba aga?Yuzer dollar alma gitveriz?Istesen seni'de goturem'de  birkackere derse girversin ve sona 100 dolar alvarsin" cevabini aldim.
Paradan cok ihtiyaci olanve ac fakiri olani istedigin gibi spekule edebilirsin,misionerler'de onu yapiyor
Bana ne kadar gercegi soylediler tam olarak bilemem, ama bir gercek var- Misyonerler oradalar,varlar ve iliski kurabilmek icin Turkce ve Bulgarca'yi da epey oyrenmisler?
Iki tagnesini  istemiyerekten kasaba icinde gordum.Bulgaristan'da ne aradiklarini sordum?
Gonullu gelmisler, ve tun masraflari kiliseden karsilanan gencler tertemiz siyah takimli ve 18-25 yas arasindalar,Kanada'lilarmis?
Onlara hemen geri geldikleri vatani Kanada'ya donmelerini soyledim?
Gorevlerini bitirmeden  Doneceklerini zannetmiyorum?Zaten Misyonerler bir gurubu donunce yerlerine baska grup gelirmis?
Genelde fakir,cahil,zayif karakterlileri veya,yoksullari kandiriyorlar, veya kandirmaya calisiyorlar?
Bulgaristan,Turkiye,Turkmenistan,Azarbeycan,Avganistan-Tun Musliman ulkelerinde -Heryerdeler?
Cesitli yardim kurulusu, Ingiliz Oyretmeni,Yardimsever Doktor, Hemsire veya sirket isimleri ardinda gizli olan Misyonerler  faliyetlerini hizlan surduruyorlar ve onlara Turkiye'de bilem "Durun,Yeterin Arttik",Devletten disari" diyen yok?

Iyi Bayramlar

Cok yazik oluyor musluman kardeslermize. Saygi ,sevgi, olmiyan bir yerde parasizlik olan bir yerde . Saygi,sevgi ve biraz para gosterdinen bu zavalli insanlari her bir dine cekerler. Mesela Kircaali gibi bir bolgede 1 % super zengin 95 % cok fikara olan bir yerde bu misionerlerin basarilari cok buyuk olur.

Siyasi tarafindan baktiktansonra Kircaali bilgesinden Bati Avrupada calisan genclerle konustum ve gecen secimler icin sordum. Birisi soyle dedi : "Aga secimler cok iyi sey ba. Valla bir 500 leva gadar cikarerim" dedi. Nasil diye sorduktansonra. "DPS  patronlari oduye be aga ben gene giderim kuden zor yoruyen ittarlari alip verdileri araba doldurup okumak bilmer diye iceri onlarla girip DPS aterim. Sen veraga sen icinde yapacagim bu isi"...

Secimlerde para icin satilan fikare gencler misionerlere neye satilmasinki. Maalesef bu aci gercekler. Bizim bolgelerde insanlari hayvan paysina getirmisler.

Report Spam   Logged
KARTAL
Full Member

« Reply #2 on: August 27, 2010, 12:43:32 pm »

Misyonerlere pek fazla iş kalmamıştır. 50 Yıllık Komünizm yapacağını yapmıştır zaten. Bu misyonerler tehlikeli değildir. Milletler 100 leva için budist bile görünürler ama aslında yine de millettirler. Asıl tehlikeli olanlar ''müslümanım'' ''türküm'' diyen ve insanlara sempatik görünerek aslında uzun bi süreç içerisinde halkı benliğinden ve kimliğinden uzaklaştırmaya çalışan kişilerdir.
Şu ana kadar bizleri yöneten ''müslümanların'' bize ne yaptıklarını görüyoruz. Hayvan gibi bir nesil yetişiyor. Kültürden, Dinden, İmandan uzak bir nesil yetişiyor. Çalga ''kültürünü'' kendi kültürü sayan bir nesil yetişiyor..
Bu yüzden misyonerlerden değil de asıl kendimizden korkmamız gerek.
Report Spam   Logged

asker
Global Moderator
Sr. Member

« Reply #3 on: August 27, 2010, 05:56:12 pm »

Degerli Kardesim,

"Misyonerlere pek fazla iş kalmamıştır" sozlerine katilmiyorum.
Ayni aginda ne demek istedigini de zannederim iyi biliyorum.
Evet,  Bulgaristanda DPS(HOH)(Turkler ve Azinliklar icin en tehlikelidirler) ve tun Dunyada Muslumanlar,azinliklar ve ne yolu tutacagini bilmiyenler yoksul, fakirler,cahiller icin  en tehlikeli Misionerlerdir-onlari gonderenler,masraflarini karsilayanlar ve onlari bildiginiz gibi destekleyendir!

Misyonerlere pek fazla iş kalmamıştır. 50 Yıllık Komünizm yapacağını yapmıştır zaten. Bu misyonerler tehlikeli değildir. Milletler 100 leva için budist bile görünürler ama aslında yine de millettirler. Asıl tehlikeli olanlar ''müslümanım'' ''türküm'' diyen ve insanlara sempatik görünerek aslında uzun bi süreç içerisinde halkı benliğinden ve kimliğinden uzaklaştırmaya çalışan kişilerdir.
Şu ana kadar bizleri yöneten ''müslümanların'' bize ne yaptıklarını görüyoruz. Hayvan gibi bir nesil yetişiyor. Kültürden, Dinden, İmandan uzak bir nesil yetişiyor. Çalga ''kültürünü'' kendi kültürü sayan bir nesil yetişiyor..
Bu yüzden misyonerlerden değil de asıl kendimizden korkmamız gerek.
Report Spam   Logged

OTTOMAN
Hero Member

« Reply #4 on: August 27, 2010, 06:32:48 pm »

Degerli Kardesim,

"Misyonerlere pek fazla iş kalmamıştır" sozlerine katilmiyorum.
Ayni aginda ne demek istedigini de zannederim iyi biliyorum.
Evet,  Bulgaristanda DPS(HOH)(Turkler ve Azinliklar icin en tehlikelidirler) ve tun Dunyada Muslumanlar,azinliklar ve ne yolu tutacagini bilmiyenler yoksul, fakirler,cahiller icin  en tehlikeli Misionerlerdir-onlari gonderenler,masraflarini karsilayanlar ve onlari bildiginiz gibi destekleyendir!

Arkadaslar selamlar

Konuyla ilgili bende fikirlerimi soyleme hakkim dogdugunu hissettim.

Misyonerler zamaninda ve hatta gunumuzde Turkiyede cok dolastilar ve calismalarini her sekilde surduruyorlar. Bundan rahatsiz olmamamiz lazim cunku din bir karar meselesidir. Bir duygu meselesidir ve her birey kendi kararini vermekte ozgurdur.

Bu tespitleri zaman zaman bir cok kisi yapmistir fakat tespitten ote bu gune kadar gidilmemistir.
Evet arkadaslar suclamayi sanki atalarimizdan ogrenmisik ve her seyi bir baskasinin yapmasini beklemeye sanki alisigiz. Cunku yaptigimiz her seye kusuru bulacak insan olacaktir.
Konuyla ilgili forumda ayrintili bir yazi bulabilirsiniz.

Burada asil yapilacak sey ne yapmaliyiz, din kardeslerimize nasil yardimci olmaliyiz ki bu tur olaylar meydana gelmesin.

Foruma katilan herkezi konuyla ilgili fikirlerini soylemeye ve acik tartismaya davet ediyorum.

Buyurun meydan hepimizin.

BULGARISTANDA bulunan DIN kardeslerimizin durumlarini iyilestirmek icin ne yapmaliyiz. yapilacaklari hepimiz beraber kararlastirirsak bunlari yerine getirecek insanlar da bulunur insallah.

Bu calismalari her hangi bir partiden beklemek yanlistir. Din ile ilgili partilerin kaderlerini Turkiyede gorduk. Bunlari ancak sivil toplum kuruluslari veya beraber karar verebilecegimiz organizasyonlar yapmalidir.

Umarim duyarsiz kalmiyacaksiniz ve daha onceleri oldugu gibi ben sadece durumu tespit ediyorum bunu bilen kisiler yapsin dersek bu sekilde surecek gidecektir.

Fikirlerinizi bekler saygilarimi sunarim.

Report Spam   Logged
KARTAL
Full Member

« Reply #5 on: August 31, 2010, 12:54:12 pm »

Şu anda misyonerlik çok değişik bi şekilde yapılıyor bence.. görüyosunuz mesela nasıl büyük bir İslam korkusu var batılılarda..ırkçılık da artıyor. İslamiyetin bir Barış ve Sevgi dini olduğunu kabul etmek istemiyorlar.
Radikal dincilerin ve teröristlerin yaptıklarını tüm İslam Alemine özgü bişey olarak görüyolar (batılılıar veya Hıristiyan dünyası) .
Bunu da ''misyonerlik'' gibi görebiliriz aslında.

Türkiye'ye gelince özellikle Osmanlı'nın çöküşü döneminde misyonerler anadolu ermenilerinin bir kısmının geleneksel Gregorian Kilisesinden uzaklaşıp Protestanlığı kabul etmelerini sağlamıştır.
Şu dönemde de Hırıstiyan olan türkler vardır ama bunlar gerçekten çok düşük ve önemsenmeyecek bir sayıdadır.
Zaten Kilise Hıristiyan Dünyasının içinde bile otoritesini kaybetmiştir. Kendi topraklarında bile etkisi yoktur ve dışarıya Hıristiynlığın yayılması çok düşük bir olasılıktır.

Bulgaristan'da misyonerlik yapanalar aslında tam olarak Hıristiyan değil de işte sekta dedikleri bazı sapkın ideolojileri yaymaya çalışanlardır.
Report Spam   Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: