Serbest Forum
September 24, 2023, 02:52:00 am
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Gallery Staff List Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 on: February 12, 2021, 01:11:13 pm 
Started by Admin - Last post by Atilla Blazhev
https://www.youtube.com/watch?v=DZMsrrxenjc

Olena UUTAi. Jaw Harp mystery

 12 
 on: December 21, 2020, 04:52:36 am 
Started by Atilla Blazhev - Last post by Atilla Blazhev


Укриваната истина за така наречената Пандемия

През 2005 г. излиза книгата „Корона вирус: Голямата световна трансформация“ на Робин де Руйтер /най-превежданият холандски автор, придобил международна известност заради изключителната си способност да тълкува геополитическите събития. Там пише, че ще бъде пуснат корона вирус, за да послужи като оправдание за „глобално заключване“. Кризата ще създаде редица правила – само, които са ваксинирани, да имат право да работят, учат др.

През 2015 г. фондация Ротшилд патентова „система и метод за тестване на Covid-19“.

През 2017г., главният американски епидемиолог Антъни Фаучи, гарантира избухването на световна пандемия през мандата на Тръмп.

През 2017 и 2018г. (2 години преди избухването на пандемията) стотици милиони тестови комплекти са разпространени из целия свят.

През 2014г. Антъни Пач /репортер и изследовател/ пише: „те ще пуснат изкуствен корона вирус. В резултат на това хората ще искат ваксина за да се защитят. Тази ваксина ще модифицира ДНК в тялото на човека, като по същество това ще го направи хибрид. Почти веднага след инжектирането неговото ДНК ще претърпи трансформация. Тази генетична промяна ще накара хората да загубят способността си да мислят за себе си без дори да са наясно, че това се е случило. По този начин те ще могат да бъдат контролирани по-лесно ,за да станат роби на световния елит“.

Д-р Кари Мадей ръководи две големи американски биолаборатории в Грузия. Тя изучава ДНК и ваксините през последните 20 години и отправя видео послание с което алармира, че има сили които разработват план за инжектиране на човечеството с много опасни ваксини за Ковид-19. Целта им ще бъде: 1. препрограмиране на ДНК и контрол; 2. свързване с изкуствен интелект чрез цифров идентификатор на ваксина, които също ще отвори изцяло нова зона на контрол.

През 2019 Майкрософт подава иска за патент с номер „WO2020-060606“, за технология активността на тялото с крипто валута. Смята се че това е свързано с чипове за тялото, въпреки че не са упоменати такива детайли в патента. Номера на патента напомня на белега на звяра /666/ от откровението на Йоан, където се говори за маркиране на всички хора.

Д-р Джон Колман е бивш разузнавач от ЦРУ, който е написал книгата „Комитет 300“, в която описва как тайните общества контролират правителства, здравеопазване, медии, хранителна индустрия. В нея пише:

„Най-малко четири милиарда безполезни „гърла“ ще бъдат премахнати до 2050 г. чрез ограничени войни и организирани епидемии от бързо действащи заболявания“.

А защо такива неща не се казват по тв? Защото 80% от медиите в света са собственост на няколко корпорации, които пък са собственост на същите тези, които искат да бъдете подчинени!

А какво следва?

Няколко щриха от „неизвестното бъдеще“. Планирана 3-та вълна, началото на следващата година. Обявяване на мутация на вируса, ще стане ковид 21. Започва масовата пропаганда за ваксина и вменяване на вина в „невярващите“. Примамливи предложения за „връщане на стария живот“ , като самолетни полети за ваксинирани и всякакви нормални неща, които бяха отнети. Това от 2-ра серия, а е написан цял сериал, който по добре да не знаете! Целта е установяване на ефективен контрол над популацията / сега също го има, но не е така всеобхватен. В следващите серии са очаквайте въвеждане на крипто валута като основна, универсален доход за послушните и лагери за отцепниците/ които в сащ са вече построени/. И много други неща...

Колкото повече критична маса хора има толкова по голяма безопасност cа всички, въпреки че ще се опитат да ви убедят в обратното.

 13 
 on: August 01, 2020, 03:10:29 am 
Started by Atilla Blazhev - Last post by Atilla Blazhev
Честит Курбан Байрам сестри и братя мюсюлмани(Видео)

https://www.youtube.com/watch?v=Y2xJGGj_duc

Zuhra BULGAROVA - "Dombıra"

 14 
 on: August 01, 2020, 03:02:09 am 
Started by Atilla Blazhev - Last post by Atilla Blazhev
Kurban bayraramınız mubarek olsun arkadaşlar (Atilla Blazhev)


 15 
 on: July 20, 2020, 05:11:52 am 
Started by Atilla Blazhev - Last post by Atilla Blazhev
https://www.youtube.com/watch?v=0H9NOrrbV-M

Kıbrıs Barış Harekatı - Кипърска Мирна Операция 1974 г.

Кипър, който има стратегическо значение през цялата история на човечеството поради своето разположение в Средиземноморието, е завладян от Османската държава през 1571 г. Кипър е османска държавна земя за повече от три века. Но всичко обаче се променя, тогава когато през руско-османската война, османската държава бива победена от руснаците. Османската държава, която е искала да получи подкрепата на Великобритания, подписва Берлинския договор през 1878 г. Според този договор, островната земя ще остане в Османската империя, но административният контрол ще бъде английски.

Създаване на Република Кипър

Османската държава взема страната на Германия срещу Англия и нейните съюзници през Първата световна война. Поражението засяга и Кипър. Великобритания обяви на 5 ноември 1914 г., че анексира острова. Със Лозанския мирен договор, сключен в края на Първата световна война, Кипър е напълно под контрола на британците.

Първите стъпки от процеса, водещ до операцията през 1974 г. на острова, са предприети още през 50-те години на 20-ти век. Гърците са предприели редица дейности, за да се присъединят към Гърция. Така Турция се включи във въпроса. Предприети са действия за установяване на двуобщностен Кипър на острова. Турция, Гърция и Великобритания в резултат на преговорите, проведени през 1959 г., ще управляват съвместните турският и гръцкият кипърски народ, приели създаването на държава Кипър. Според споразумението постигнато от Турция, Гърция и Великобритания, споразумелите се държави са страни-гаранти. С други думи, при всеки опит за нарушаване на конституционния ред в Кипър, тези три държави получават правомощието да се намесват.Кървавото коледно събитие

Държавата Кипър е създадена през 1960 г., но очакваният мир така и не установен на острова на Афродита. Защото гръцките крайни ултра-националистически политици, никога не са се отказвали от целта да присъединят Кипър към Гърция. Не отнема много време на гърците за да се организират в бойни терористични организации за предприемат действия по пътя на войната. Гръцката ултра-националистическа, и същевременно комунистическа организация EOKA, основана от Архиепископ Макариос, избран за първи президент на Република Кипър, започват нападения над кипърски тюрки.

Най-кървавото нападение от тези систематични атаки се провежда през декември 1963-та година. Нападението влиза в историята като "Кървавата кипърска Коледа". Стотици кипърски тюрки са убити в рамките на една нощ. Турция не остава безразлична към разрастващите се с всеки изминал ден гръцки убийства. Турски военни самолети летяха над Никозия и дават ясното послание на гърците че няма да ги търпят насилията над кипърските тюрки.

Поради нарастващото объркване на острова, Организацията на обединените нации (ООН) се намесва и се опитва да поддържа контрола. Въпреки намесата на ООН гърците продължават с нападенията си. Англия, една от държавите-гаранти, не се намесва в разгарящият се конфликт.Преследване на турския народ в Кипър и неговата самоотбрана

Военната операция на Турция под кодовото название "Адана", и започва подготовка заради увеличените гръцки нападения над кипърските тюрки в Кипър. През 1964 г. правителството на исмет йонюню получава правомощието да се намеси в Кипър от Великото национално събрание на Република Турция. Правителството обявява, че на 7 юни че ще се намеси на острова. Но и въпреки това, САЩ бързо се намесват. Президентът на сащ линдън джонсън пише до исмет йонюню на пети юни писмо с доста заплахи вътре в него по отношение на Турция. Писмото на джонсън е последното писмо което искат хората да видят, писмо на което се дължи отказа и на Турция от подготвяната от нея военна операция в Кипър. Планът за намеса в Кипър е отменен след откритата заплаха на САЩ.

С отказът и на Турция от военната операция по отношение на налагане на мир в Кипър, действията на EOKA стават още по-дръзки и смъртоносни. Особено след 1967 г. натискът срещу тюрките в Кипър постепенно се увеличава. Погромите и убийствата започват отново. Кипърският тюркски народ е притиснат до три процента от острова чрез принудителна имиграция. През 1974 г. гърция предприема действия за окупацията на Острова, тоест да бъде изцяло присъединен Кипър към гърция. Това развитие е последната капка на търпението и на Турция.Турска армия в Кипър

06.05 ч. в сутрешните часове на 20 юли 1974 г. Турция започва "Кипърската мирна операция. Като част от операцията турските парашутисти се появиха в небето на Кипър рано сутринта. Турската армия каца в покрайнините на Никозия, и Гирне. Около 3000 войници извършват най-първоначалният десант. Световната общественост разбира за турската военна операция от премиера Бюлент Еджевит.

"В действителност ние отиваме в Кипър не само за война, но и за да занесем мир и не само на тюрките, но и на гърците."

Новините за операцията са посрещнати от кипърските тюрки с огромна радост и облекчение. След сблъсъците на турската армия която успява да разбие съпротивата на гърците, и въпреки че турска военна интервенция е успешна, проблемът с Кипър не можа да бъде разрешен напълно.„Айше отива на почивка“

Мирната операция на Турция в Кипър. Съветът за сигурност на ООН (ССООН) приключва на 22 юли 1974-та година до изпълнение на решението. Отново според решението на Съвета за сигурност на ООН Турция, Гърция и Великобритания се събират за да започнат преговори за разрешаването на кипърския проблем. Първата конференция в Женева, проведена на 25 юли 1974 г., приключва със споразумение, подписано на 30 юли същата година. Страните признават, че в Република Кипър има две автономни администрации, турска и гръцка. Решено е да се проведе втора конференция в която да участват представители на страните-гаранти, и на турската и гръцката кипърски общности.

До женевската конференция, гръцките войници трябваше да се оттеглят от районите, където живеят компактни тюркски общности. Но те обаче продължават с упорството си да не се оттеглят и продължават с нападенията си и въпреки присъствието на турската армия на острова. Събрани в сянката на тези събития конференцията в Женева повторно започва на 8 август 1974-та година. Убедени, че няма да има резултати от разговорите, турските служители решиха да рестартират военната операция под кодово название Атила-2. Външният министър от този период Туран Гюнеш, веднага се обажда в Анкара. Думите, Айше отива на почивка, думи които Гюнеш изрича на другата страна по телефона, са записани в историята:

Айше от кодовото название е дъщерята на изреклият ги тези думи, Туран Гюнеш. В този разговор няма нищо общо с нея. „Айше отива на почивка“ беше паролата за започване на втората военна операция в Кипър. Турската армия успява да извърши втората операция за много кратко време. Почти 35 процента от острова е завладян от страна на Турция. Сигурността на турския народ, живеещ в региона, е напълно гарантиран този път.Създаване е Турска Република Северен Кипър (ТРСК)

По време на кипърската мирна операция, турската армия губи 498 свидни жертви-мъченици. Кипърската тюркска страна, губи 270 души, от които седемдесет са мъченици. Броят на загубите които кипърските тюрки дават като цяло, са 1672 човека през цялото време на гръцка окупация на Кипър.

В резултат на това, настоящите граници на Кипър са изтеглени благодарение на военната операция. На 13 февруари 1975 г. е създадена федеративна държава на кипърските тюрки с неин първи Президент и председател на кипърското, тюркско народно събрание, Рауф Рауф Денкташ. На 15 ноември 1983 г. на света е обявено създаването на Турската Република Северен Кипър (ТРСК).

https://www.youtube.com/watch?v=_gBF5tk8OKw

 16 
 on: July 20, 2020, 03:54:01 am 
Started by Atilla Blazhev - Last post by Atilla Blazhev


Арменците във Византия са посрещали османските тюрки, празнувайки и благодарейки на божеството им за избавлението от византийския гнет. Османлиите са отменили непосилните данъци, с които византийски са облагали арменската църква. Арменската общност е получавала правото да провежда сама вътрешните си между-общностни работи. Арменските духовни лидери са ходили при султан Меликшах, за да му благодарят за защитата. Историкът Матиас е писал по този въпрос: ′′Сърцето на султана Меликшах е пълно с добронамереност към християните; той се отнасял с християните по най-добрият начин, Меликшах се е грижел живота им на арменците да протича в мир, спокойствие и благополучие ". Арменците са били считани за граждани от трета степен, след византийците и персийците, едва когато османските тюрки в Анадола са започнали да използват справедливостта и хуманните отношения като държавна политика. От всички не-мюсюлмански народи, арменците са се ползвали с невероятни привилегии и възможности, създадени от османската държава заради арменските си поданици. Арменците са били освободени от задължителна военна служба и са имали възможността да напреднат в търговията, в майсторството, в селското стопанство и в административните дела, но най-вече за просвещението на османската държава. В тази рамка, от арменското общество са излезе видни османски държавни политически фигури, които дори са били на министерски постове. И за капак на всичките тези арменски привилегии, за благодарност убиват отгледалата ги османска държава, показвайки си характерната арменска, цинична неблагодарност, да мразят държавата съхранила ги, дала им всичко, а те и до сега да я мразят до смърт намирайки си винаги поводите и причините да убиват мюсюлмани, от най-примитивна омраза. По време на османската държава арменците са се възползвали от невероятни привилегии, според както се вижда. Но настъпват времената, когато арменците няма да имат дори и право на живот...

 17 
 on: July 11, 2020, 05:24:23 am 
Started by Atilla Blazhev - Last post by Atilla Blazhev
В ПАМЕТ: В памет на жертвите от геноцида в Сребреница, извършен на 11.07.1995 г. преди двадесет и пет години

Имената и снимките на 8,372 босненски помака убити от сърбите в Сребреница

(BG) В памет на 8,372 босненски помака, злодейски умъртвени от сръбски ръце в босненският помашки град Сребреница. Нека Аллах да им упокой душите. Allah Rahmet Eylesin братя босненски мюсюлмански помаци.......

Imena i fotografije 8.372 bosanskih Pomaka koje su Srbi ubili u Srebrenici

(BiX) U znak sećanja na 8.372 bosanskih Pomaka, koje su srpske ruke zlostavljale u bosanskom gradu Pomak u Srebrenici. Neka Allah odmori njihove duše. Allah Rahmet Ejlesin braća bosanski muslimani Pomaks.......

Haluk Levent - Srebrenitsa
https://www.youtube.com/watch?v=6Q28TAM3bGE

 18 
 on: June 10, 2020, 01:50:58 pm 
Started by Atilla Blazhev - Last post by Atilla Blazhev


Така нареченото извънредното положение, се било удължавало до края на юни месец.

Някой въобще съмнявал ли се е в на тези готовността им, да си продължават с измислиците за разни така наречени корона вируси, и така наречените извънредни положения, понеже отнемането на човешките права на тези им се усладиха. А така издават заповеди, и толкова. Няма Демокрация, няма човешки права, понеже тези неща единствено и само за тях са запазени, за да репресират хората с евфемизмите като Демокрация и права на хората. Нали това иска диктатора-феодал б. борисов? Режимът му да оцелее след последните разкрития от Дубай за него. Нима не го знаят от европа че е страхотно корумпиран, и че парите отпускани от тях уж по програми заминават в личните сметки на диктатора и режима му, знаят го разбира се. Но си ги затварят очите, понеже и те са не по различен диктаторски колективен режим, без ясно изразен диктатор, и на тях слуги им трябват, а феодала борисов идеално се вписва в слугинската си дейност, потупат го подигравателно по рамото, защото потупването по рамото има подигравателен подтекст, келемето борисов се разтопява че го били оценявали, и се вживява в ролята на значим политик от световна класа ходейки да се вре из между големците от него, и да си предлага услугите, само и само да му оставят възможностите за да си краде на воля, и да се прави на вечният народен избраник, а си признава че този престъпник без властта не можел да живее, и за това е трябвало непременно да е на власт, понеже има един в един холандски затвор сръбски мафиот май Сретан Йосич се казваше, който му се е заканил свирепо, падне ли от власт. Ето това е цялата тази патардия, за да не пада от власт, понеже ще си разчистят сметките с него. И запада го знае това нещо отлично, то и за това са си го назначили за удобният си слуга, защото и на европейците въобще нещата не са им чисти. Не ги обичат истинските всенародни лидери европейците, тях ги бесят, преписвайки им всичките си престъпления и грехове, и си ги обожават марионетните правителства, с лоялните им марионетки като борисов. Какво като краде? Нали не ги краде тях? Не са важни ограбените които след това те ще му ги изплащат кражбите, важните са си те, че кражбите му на борисов, тях ще ги облагодетелства... (Aslan Türk)

 19 
 on: January 22, 2020, 03:01:11 pm 
Started by Atilla Blazhev - Last post by Atilla Blazhev
Красиво помашко момиче от помашкото село Рибново.


 20 
 on: December 09, 2019, 02:30:50 pm 
Started by Atilla Blazhev - Last post by Atilla Blazhev
(2) Спомням си и Данчо от Пловдивско. Останали му две банкноти по 25 лева – тогава имаше такива – и той решил на 19 януари, Йордановден, да почерпи за рожденен и имен ден, правеше 24 години. Помолил един старшина да купи с парите бонбони лукчета, но милиционерът го предаде. Газдов го извика пред строя. Вързаха го за кол с вдигнати ръце. Беше в ученическа гимнастьорка, дрехата се вдигна една педя нагоре и оголи тялото му. Беше много студено, 15° под нулата. Газдов нареди на всеки два часа да го заливат с вода. При всяка кофа му казваха: „Знаеш ли, че за имен и рожден ден се полива за здраве?“ Два дена остана на кола и не спряха да го поливат. На третия Газдов дойде като рицар на кон в кариерата и влачеше Данчо, завързан с въже за седлото. Беше още жив, покрит с лед. Събраха ни да го видим. „Има ли други желаещи да празнуват?“ Данчо изстена само: „Братя…аз …си… отивааам…“. И издъхна.

Докараха едно момче от Габрово, родителите му били "големи партийци". Пратили сина си в "лагера" за малко, та да го сплашат, защото го хванали да слуша "западна музика" по радиото на няколко пъти.

Имаше самочувствие, гледаше отвисоко и още на третия ден го убиха. След няколко дни родителите му дойдоха да си го вземат. Първо казали, че го няма, после че тръгнал да бяга. Накараха няколко души да съберат пръст и да сложат кръст от две клечки. Но майката усети с инстинкта си, че я лъжат. Разрови пръстта и разбра, че няма гроб. Ние не знаехме тогава, че телата на убитите са откарвани в Белене и са служели за храна на свикналите с човешка мърша прасета.

Предатели между нас нямаше, сигурен съм, тъй като ние не говорехме помежду си – нямахме право. Имаше заповед да говорим високо. Когато говориш с някого, трябва да викаш и то така, че да се чува поне на 25-30 м. Ако поискаш нещо – чук, инструмент – и охраната прецени, че не е чула, това означава, че след секунди говорещият и тези, които слушат, ще са мъртви. Това е закон. Научавахме само по едно име и откъде е – Стефан от Враца, Сашо Сладура. Помня го, не видях как го убиха. Казаха, че бил голям музикант. Там имаше само високообразовани и културни хора – заплахата за „мирния комунизъм“

Имаше адвокати, народни представители и други. Никола от София го изпратили, защото говорил с чужденци в хотел „България“. Имаше хора на 40, 50 дори и на 60 години. Никой от тях не издържа

В съзнанието ми се е запечатала датата 19 юли. Бяха сложили взривове и накараха двадесетина души да палят фитилите. Фитилите били много къси. В един момент цялата група се взриви. Тела, глави, крака и скали се разхвърчаха навсякъде. Две-три минути след това се издаде заповед „да се събере мършата в газката“. И ни накараха да „почистим“. Касапница. Хващаш ръка, тя още трепери, вземаш крак, той топъл. На друго място – черва. Лошо ми става и сега, като се сетя за 19 юли 1959 г. Някои тръгнаха да бягат, но милицонерите стреляха от скалите. Застреляха няколко души. Средно в лагера имаше по 240-250 души. Много новопристигнали не издържаха първия побой, припадаха или пък ги убиваха. Полуживи ги захвърляха в „моргата“
и като издъхнат – заедно с с другите убити ги товареха в камиона за храна на прасетата в Белене. На тяхно място веднага докарваха други "лагерници" без съд и присъда от всички краища на България.

Дажбата за 24 часа беше 260 грама стар черен хляб. Корав и чер като тухла. Даваха някакво подобие на чай сутрин и вечер. Организмът има нужда от течности. Понякога даваха супа от рибени глави, но вече почнали да се разлагат, смърдяха. Виждал съм хора да ядат трева и листя от растенията които растяха около бараките Вода пиехме от бурета, които никога не се миеха, а само доливаха. На дъното им имаше тиня, мръсотия. Вода на кариерата нямаше. Ходехме по нужда в дървена тоалетна, но никой не смееше да се заседи много. Застреляха или заклаха няколко, така както са клекнали.

Вагонетките се бутаха по релси на 150-200 м. Гледаш да свършиш нито първи, нито последен. Защото група, която три пъти стане първа, се разформирова. Включваха в нея болен или осакатен. Ще го кажа открито – той не е полезен. Той е в тежест на другите, които карат нормата, а при неизпълнение – следва смърт. Докато бях там, убиха може би 1000 души. Средно по трима на ден. И това е само за една година.

Веднъж началника Мирчо Спасов държа реч в която ни обясняваше защо сме докарани в лагера.
Тогава Васко от Струмяни се обади: „Другарю полковник (той беше полковник тогава), защо сме тук без съд и присъда, защо нямаме право да пишем и получаваме писма?“ Мирчо Спасов каза:

„Вие сте събрани не за да изтърпявате наказание, не да оцелявате, а за физическо и стерилно унищожаване, защото сте зародишът на гнилия американски капитализъм.“ И ако някой мислел, че може да стане птичка и прехвръкне през телените мрежи, той тутакси щял да стане герак, който нямало да позволи и перушинка да излети. След една седмица Васко от Струмяни вече го нямаше, съобщиха, че се е самоубил.

И до днес ми тежи, че няколко души загинаха заради мен. Преди да вляза, тренирах борба в най-леката категория. Когато Ловеч стана окръг, нямало състезател в категорията ми и ме потърсиха за състезания. Надзирателите разбрали, че ще вземат някакъв борец, и убиха няколко по-едри и здрави мъже. Не знаели кой е, аз бях четиридесет и няколко килограма.

Една сутрин видях, че идват за мен, и се разтреперах. Казах на Божидар, че се свърши, днес ще ме убият. Той прошепна да не се боя, сигурно ще ме пуснат да си ходя. После Газдов ме извика. Отидох, той замахна с тоягата. Като паднах, стъпи на главата ми и ухото ми се разпра в камъните. И тогава чух вик: „Стигааа!“ Той отпусна тоягата и ми каза: „Ако се върнеш, няма да осъмнеш, ако осъмнеш, няма да замръкнеш.“ Изчезвай, махай се оттук. Излязох, паднах край шосето което водеше към града, взех две шепи пръст и я целунах. Пазя я и сега.

Гледах по-късно поне 20 пъти филма „Спартак“, който започва с робски труд в кариера. Той не се доближава и малко до ужаса в нашия лагер, но все плачех. Като отидох на първото честване на 12 април 1990, направих няколко крачки и припаднах. Така припадаха всички оцелели. Там видях Божидар и Надя Дункин, тя ми беше като сестричка. Само ридахме на раменете си.

За мен най-виновни са Мирчо Спасов и Българската Комунистическа Партия. Казваше ни, че било повеля на партията и той изпълнявал стриктно своя патриотичен дълг. Понякога с просташко намигане добавяше, че работата му била като всяка работа и той като всички трябвало да си храни децата.
Изроди, жадни за власт, бяха намерили удовлетворение на садистичният си нагон тук, в "лагера на смъртта - Ловеч"

И когато днес ме карат да кажа или напиша нещо, то е само едно: „Никога, никога повече комунизъм и човешко насилие!“

През 1959 година, след гафа на Антон Югов и решението на Комунистическата Партия - да се закрие лагерът на островите срещу Белене, е създаден най-жестокият лагер – “Слънчев бряг”, край каменните кариери на Ловеч. Първоначално там са изпратени 166 лица от закритото ТВО в Белене, определени като “непоправими рецидивисти”. Той е секретен и по много сведения е най-страшният лагер в България. В кариерата на лагера концлагеристите работят при нечовешки условия. През този лагер са минали около 2400 души, от които около половината са убити там без съд и присъда. Закрит е през 1962 г., след скандалните разкрития на централната власт за извършените убийства и престъпления там.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 10
Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy