Serbest Forum

Български Форум => Мястото на Atilla Blazhev => Topic started by: Atilla Blazhev on May 04, 2018, 11:06:01 amTitle: Хитлер&Сталин, прилики и разлики
Post by: Atilla Blazhev on May 04, 2018, 11:06:01 am
Хитлер&Сталин, прилики и разлики

Знамето на Хитлер е червено. И на Сталин е червено.

Хитлер е управлявал от името на работническата класа, партията на Хитлер се е казвала работническа. И Сталин е управлявал от името на работническата класа, неговата система на властта официално се е наричала диктатура на пролетариата.

Хитлер е мразел демокрацията и се е борел с нея. Сталин е мразел демокрацията и се е борел с нея.

Хитлер е строял социализъм. И Сталин е строял социализъм.

Хитлер е смятал своя път към социализма за единствено правилния, а всички останали пътища за извращение. И Сталин е смятал своя път към социализма за единствено правилния, а всички останали пътища за отклонение от генералната линия.

Хитлер безпощадно е унищожавал съратниците си по партия, които са се отклонявали от правилния път такива като Рьом и неговото обкръжение. Сталин също безпощадно е унищожавал всички, които са се отклонявали от правилния път.

Хитлер е имал четиригодишен план. Сталин петгодишни.

При Хитлер една партия е била на власт, останалите в затвора. И при Сталин една партия е била на власт, останалите в затвора.

При Хитлер партията е била над държавата, партийните вождове са управлявали страната. И при Сталин партията е била над държавата, партийните вождове са управлявали страната.

При Хитлер конгресите на партията са били превърнати в грандиозни спектакли. При Сталин също.


Title: Re: Хитлер&Сталин, прилики и разлики
Post by: Atilla Blazhev on May 04, 2018, 11:06:49 am
Главните празници в империята на Сталин са били 1 май, 7–8 ноември.
В империята на Хитлер — 1 май, 8–9 ноември.

Хитлер е имал хитлерюгенд — млади хитлеристи.
Сталин е имал комсомол — млади сталинци.

Официално са наричали Хитлер фюрер, Хитлер — вожд. Извинете, Сталин е бил наричан вожд, а Хитлер — фюрер. В превод е едно и също.

Хитлер е обичал грандиозните съоръжения. Той е проектирал в Берлин да се изгради най-голямото здание в света — Домът за събрания. Куполът на зданието е с диаметър 250 метра. Главната зала е трябвало да побира 150–180 хиляди души.

И Сталин е обичал грандиозните съоръжения. Той е проектирал в Москва да се изгради най-голямото здание в света — Дворецът на съветите. Главната зала при Сталин е била по-малка, но пък цялото съоръжение е било много по-високо. Зданието с височина 400 метра е било един вид постамент, над който се е извисявала стометровата статуя на Ленин. Общата височина на съоръжението е 500 метра. Работата по проектите на Дома за събрания в Берлин и Двореца на съветите в Москва се извършва едновременно.

Хитлер е планирал да разруши Берлин до основи и на негово място да построи нов град от циклопични съоръжения.
Сталин е планирал да разруши Москва до основи и на негово място да построи нов град от циклопични съоръжения.

За Германия Хитлер е бил външен човек. Той е роден в Австрия и почти до момента, когато идва на власт, не е имал германско гражданство.
Сталин е бил външен човек за Русия. Той не е бил нито руснак, нито дори славянин.

Понякога, много рядко, Сталин е канел чуждестранни гости в своя кремълски апартамент и те са оставали потресени от скромността на обстановката: обикновена маса, шкаф, железен креват, войнишко одеяло.

Хитлер е наредил да публикуват в пресата снимка на неговото жилище. Светът е останал потресен от скромността на обстановката: обикновена маса, шкаф, железен креват, войнишко одеяло. Само че сивото одеяло на Сталин било на черни райенца, а Хитлеровото — на бели.


Title: Re: Хитлер&Сталин, прилики и разлики
Post by: Atilla Blazhev on May 04, 2018, 11:07:15 am
Същевременно на уединени места сред приказна природа Сталин е издигал доста уютни и добре защитени резиденции-крепости, които изобщо не са напомняли отшелническа килия. И Хитлер на уединени места сред приказна природа е издигал непристъпни резиденции-крепости, не е жалел за тях нито гранит, нито мрамор. Тези резиденции изобщо не са напомняли отшелническа килия.

Любимата жена на Хитлер, Гели Раубал, е била 19 години по-млада от него. Любимата жена на Сталин, Надежда Алилуева, е била 22 години по-млада от него.

Гели Раубал се самоубива. Надежда Алилуева също.

Гели Раубал се застрелва с пистолета на Хитлер. Надежда Алилуева с пистолета на Сталин.

Обстоятелствата около смъртта на Гели Раубал са загадъчни. Съществува версия, че я е убил Хитлер. Обстоятелствата около смъртта на Надежда Алилуева са загадъчни. Съществува версия, че я е убил Сталин.

Хитлер е говорел едно, а вършел друго. Както и Сталин.

Хитлер е започнал да управлява под лозунга Германия иска мир. След това завзема половината Европа. Сталин се е борел за колективна безопасност в Европа, не е жалел за това нито сили, нито средства. След това е завзел половината Европа.

Хитлер е имал Гестапо. Сталин НКВД.

Хитлер е имал Освиенцим, Бухенвалд, Дахау. Сталин ГУЛАГ. Хитлер Бабий Яр. Сталин Катин.


Title: Re: Хитлер&Сталин, прилики и разлики
Post by: Atilla Blazhev on May 04, 2018, 11:07:27 am
Хитлер е изтребвал хората с милиони. И Сталин с милиони.

Хитлер не се е окичвал с ордени, и Сталин не се е окичвал. Хитлер е ходел с полувоенна униформа без отличителни знаци.

И Сталин с полувоенна униформа без отличителни знаци. Ще ми възразят, че после Сталин е бил привлечен от воинските звания, от маршалските лампази и златните еполети. Така е. Но Сталин си е присъдил званието маршал през 1943-та година след победата край Сталинград, когато е станало окончателно ясно, че Хитлер е загубил войната. В момента на присъждането на званието маршал Сталин е бил на 63 години. Маршалската униформа облича за пръв път по време на Техеранската конференция, когато се е срещнал с Рузвелт и Чърчил. В случая ние не можем да сравняваме Хитлер и Сталин просто защото Хитлер не е доживял нито до такава възраст, нито до такива срещи, нито до такива победи.

А в останалото всичко съвпада. Сталин е без брада, но с прочути мустаци. Хитлер е без брада, но с прочути мустаци.

Къде тогава е разликата? Разликата е във формата на мустаците...

Има разлика и в това, че светът смяташе действията на Хитлер за огромни злодеяния. А действията на Сталин за борба за мир и прогрес.
Светът ненавиждаше Хитлер и съчувстваше на Сталин. Хитлер е завзел половината Европа и целият останал свят му е обявил война. Сталин е завзел половината Европа и целият свят го е приветствал.

-откъс от книгата на Виктор Суворов Разгромът...


Title: Re: Хитлер&Сталин, прилики и разлики
Post by: Atilla Blazhev on May 04, 2018, 11:14:22 am
Нацизмът преди 70 години бяха победени, забранени, осъдени и днес изучавани като нещо много лошо, то комунизмът Коренът на злото беше оставен непокътнат.

Какво донесе това на човечеството? Според Черната книга на комунизма, том I; на Стефан Куртоа /С, 1999, 767 стр,/:
Въпреки цифрите, които са приблизителни, занижени и изискват още множество уточнения, може да се направи равносметка, която дава представа за размерите на феномена и позволява да се проникне в сериозността на проблема:

-СССР 20 милиона убити,
-Китай 65 милиона убити,
-Виетнам 1 милион убити,
-Северна Корея 2 милиона убити,
-Камбоджа 2 милиона убити,
-Източна Европа 1 милион убити,
-Латинска Америка 150 хиляди убити.
-Африка 1 милион и 700 хиляди убити,
-Афганистан 1 милион и 500 хиляди убити,
-международно комунистическо движение и комунистически партии, които не са на власт десетки хиляди убити.

Общата сума се доближава до 100 милиона убити.
Най-вероятно жертвите на комунизма са между 120 и 130 милиона души.
Жертвите на нацизма са 13 милиона, а на комунизма 130 милиона.

И за накрая като краен извод какъв е: "ИСЛЯМА Е ЗАПЛАХА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО"...