Serbest Forum
October 28, 2020, 06:45:48 am
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
  Home Help Gallery Staff List Login Register  

Бисери от BG и световният печат

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 18   Go Down
  Print  
Author Topic: Бисери от BG и световният печат  (Read 5049 times)
Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 984


Севлиево


« Reply #105 on: July 27, 2010, 10:36:17 am »Служби и съветници на премиера проспаха активно мероприятие на ДПС

Премиерът Бойко Борисов, който се слави като политик, правещ от всеки дефект ефект и често се преструва на умряла лисица, но вижда дори и с гърба си, допусна левашки гаф. От великан той за миг се превърна в джудже. Фалът от една рутинна визита в Кърджалийско ще му тежи до края на мандата и положително ще даде друг оттенък на политическите му амбиции към малцинствата.

Рефлексите на човека Батман бяха блокирани най-неочаквано не от западни критици, кремълски властелини, енергийни лобита или родната опозиция, а от една обикновена родопска селянка с дете на ръце.

В кърджалийското село Кирково в сряда привечер 27-годишната Шейрие Хюсеин с бебе в ръце застана най-неочаквано пред правителствения кортеж и попречи автомобилът на премиера да потегли. Жената искаше да говори лично с първия мъж в държавата. Импровизираната засада фокусира внезапно обективите на журналистите, преследващи правителствената обиколка.

Наглата на пръв поглед постъпка на майката бе мигновено парирана от бдителните гардове на НСО. Те я избутаха от луксозните автомобили на властта, които като кораби на глухонеми извънземни се изнесоха от площада на граничното село.

Медиите веднага се юрнаха да питат какво толкова важно е трябвало да му каже туркинята. Естествено обяснението се оказа най-банално: Защо са й орязани парите за детски, след като се регистрирала като земеделски производител? Едва ли обаче това е била основната цел на неосъществения диалог. Сюжетът е уж твърде делничен, но в никакъв случай не е елементарен. Ако това се бе случило в Първомай, Карлово или Банско, можеше да се приеме за реално, но в кърджалийското село Кирково символиката е поразителна и просто зловеща. Никой обаче не я разтълкува на премиера.

ДПС тестваха по перфектен начин чипа на министър-председателя, а той налапа юнашки въдицата или просто цопна с двата крака в капана на Доган. Три дни след посещението на правителствения екип - Борисов, Цветанов, Мирослав Найденов и Вежди Рашидов в Източните Родопи, визитата им все по-категорично може да бъде окачествена като пълен гаф, черен автопиар, който тепърва ще гони ефекта на снежната топка. Вече почти 100-процентово може да се твърди, че майката с детето не е случайно видение на отчаянието и мизерията в района, а явна провокация на ДПС, вероятно реализирана и със съдействие на хора от службите, но отиграна с кадифени ръкавици.

Една година след като ГЕРБ спечели властта, Борисов и екипът му не са стъпвали в смесените райони, известни като “територия на Доган”. Нещо повече, месеци наред инакомислещите турци искаха среща с новата власт и подкрепа, за да се освободят от монопола и опеката на деребеите от ДПС, но водачът на правителството все избираше други маршрути като по-перспективни. Борисов и министрите му не отидоха в турските общини даже миналата есен, когато се провеждаха частични общински избори и за пръв път от години насам турци излезнаха като алтернатива на ДПС кандидати. Самият министър Рашидов на няколко пъти открито пред медиите поставяше ултиматуми на шефа си, че в Кърджалийско хората го чакат и искат отношение към проблемите им. Така в обществото се наложи чувството, че може би между ГЕРБ и ДПС има някаква договорка, че Борисов няма да пристъпва в териториите на Доган и явно са се разбрали за взаимна търпимост?

Популистката тема за тютюневите субсидии обаче изигра лоша шега на Бойко Борисов. Въпреки предупрежденията на десните, кабинетът гласува миналата седмица в поправката на бюджета нови 116 млн. лв. за тютюнопроизводителите. Някой подлъга ГЕРБ, че така могат да спечелят електората на Сокола, а на всичко отгоре премиерът потегли гордо към Кирково и Кърджали, за да удари тъпана и да се похвали какво са направили за родопчани и че до края на месеца ще имат парите по сметките си. Да, но никой от екипа му от съветници и анализатори, от службите за сигурност не бе предвидил сцената с майката с бебето и дали тя не може да бъде разчетена като код на провокация към министър-председателя?

В смесените райони, в които преобладава турско население, мюсюлманката с бебе в ръце вече 25 години се възприема единствено като открита съпротива и бунт срещу асимилатори, възродители, тирани, ограничаващи права и свободи. Именно майки с деца заставаха пред веригите на танковете и пред дулата на автоматите по време на зимните протести през декември 1984 г., когато комунистическият режим на Тодор Живков предприе насилствена смяна на имената на турците в България. Колкото и случайно да звучи сега, но само на няколко стотин метра от мястото където Шейрие Хюсеин спря кортежа на Борисов, преди 25 години куршум от милиционерски автомат прониза 18-месечната Тюркиян. Сега тя щеше да бъде на годините на Шейрие. Бебето бе носено на ръце от майка си на протест срещу смяната на имената. Сега на това място има голяма бяла чешма – “Тюркиян чешма” в памет на жертвата, а всяка година на 26 декември ДПС и правозащитници почитат невинната смърт.

Но в ГЕРБ изглежда усетът към историята не е на особена почит. Иначе съветниците щяха да подготвят шефа си, че отива на място с особена емоционална натовареност, какво може да му се случи там и как да отреагира на провокации. Даже изобщо трябваше да го отклонят от капана Кирково. Той едва ли му е набутан от областната организация на ГЕРБ, а по-скоро от Вежди Рашидов, който от пури и Сезар може да вдява, но нищо не разбира от турци.

Много по-печелившо щеше да бъде посещение например в Ардино, пак кърджалийска община с турско население, на чиято територия се намира и стратегическият обект “Горна Арда”. Още повече, че Борисов имаше и повод – два дни преди това бе договорил с австрийците размразяването и довършването на каскадата, зарязана от фалиралата турска компания “Джейлан”. Та в Ардино Борисов можеше да каже на родопчани – ще има инвестиции за милиони, работни места, заплати, нова инфраструктура, дюлгерите ви няма да търсят работа по софийските строежи и из Европа, а ще имат препитание в района си, до семействата си. Покрай тези хвалби още по-авторитетно щяха да звучат и отпуснатите за тютюнджиите 116 милиона лева.

Този път обаче на Борисов изневери не само екипът му, но и вродения му усет да се измъква елегантно от конфузни ситуации. Какво видяха медиите, обществото и светът от опита на една жена с бебе да говори лично с премиера на страната - как я избутват и дърпат гардовете, а тя с ръце брани детето си. Може би авторите на скандала искаха да кажат: Възродителите се завръщат, и успяха. Страшно внушение, без разбираемо обяснение каква заплаха може да са майка и бебе за властта.

В същото време човекът, към който Шейрие се стремеше, остана скрит при страховете си и старите си рефлекси в бронирания автомобил, зад гърбовете на четирикрилната си охрана. Тази снимка вече обикаля всички райони с турско население, ще влезне като по устав във всеки дом на мюсюлмани и други малцинства в България, ще обикаля и Турция, и страните от мюсюлманската общност, ще се вади при всеки опит да се внушават негативни отношения към Борисов и ГЕРБ. А посланието й винаги ще е еднозначно и ясно – новата власт в България е насилническа, напомня за възродителите комунисти, които започнаха погрома си срещу турците в България именно от Кирково. Сега кортежът на високомерието им идва пак тук, но майка с бебе в ръцете го спря.

Нещата обаче можеха да изглеждат доста по-розови и ведри, ако Бойко Борисов беше избрал друга реакция, която и чисто човешки по му приляга. Например – излиза от автомобила, наругава гарда от НСО, че бута и пъди от него беззащитна жена, а после прегръща бащински младата туркиня, целува по главичката невръстното бебче и пита простичко: Какво да направя за твоето семейство? Тази постъпка повече приляга на Батман, на бащата на народа, на Бойко, който обича да показва, че не се гнуси от контакт с улицата. Със сигурност пак щеше да има обективи и камери, но тези кадри и снимки щяха да се превърнат в огромен позитивен пиар за властта, щяха да стоплят сърцата на вечно подозрителните турци и да объркат съвсем провокативните сметки на феодалите от ДПС и Доган.

Въображението ни сега може да стигне даже още по-напред. Бойко да качи Шейрие и бебето в колата, да отидат до близката “Тюркиян чешма”, да се поклони, да пийне глътка и да каже: Дете, на тебе никога няма да ти се случи това нещо! Но Борисов избра грешния ключ, или просто някой му го набута в ръцете.

Случката в Кирково не е изолирана тема. Тя неусетно препраща към едни стари дразги между Борисов и ДПС. Още като главен секретар на МВР, почти преди 10 г. хората на Сокола го обвиниха, че с отряда на баретите е участвал при смяната на имената в Северна България. Тогава младият Борисов се оправда, че само пазели сламата и реколта, и не е вършил нищо нередно. ДПС замълча деликатно заради партньорството си тогава с НДСВ, но едва ли е преглътнало обяснението. Наскоро в интервю в родно списание разследваният за злоупотреби депутат от партията на Доган Гюнай Сефер предупреди неволно, че ако се разровят в архивите на МВР и службите, сигурно ще се намерят доказателства, че баретите по време на смяната на имената съвсем не са били светци. Сефер и ДПС сигурно знаят какво може да се намери и намеците им не са за Алексей, а за Бойко. Предупреждение, ако много им се бърка в работата, ако се опита да разследва хората им и да къса обръчите около Доган.

Кирково беше първият тест към Борисов и явно жълта лампа за властта какво може да се случи, ако пак полиция и гардове се наложи да въведат в Главно мюфтийство реабилитирания от съда като главен мюфтия Недим Генджев, който не искат и не признават мюсюлманите на ДПС. Снимки с насилие и бранене на стария духовен водач няма да са най-добрия пиар за правителството. Защото този път в ролята на провокатори могат да са няколко фанатизирани мюсюлмани и да се стигне и до кръв. Развръзката с мюфтийството предстои до дни, а стопаните на “Дондуков” 1 нямат визия как да действат и мислят, че само с мускули могат да печелят победи.

Какво ли би станало пък, ако се сбъднат още по-мрачните предупреждения на Осман Октай, познавача на Доган, който смята, че шефът на ДПС има ресурс за една нощ да блокира страната, а преди година в нощта на парламентарните избори и самият Ахмед намекна за подобно нещо?

А Брюксел и обществото искат друго от ГЕРБ и Борисов – битка с мафията и отвоюване на смесените райони от монопола на ДПС, разследване и съд за Доган – от аферата “Цанков камък”, Боянските сараи, замъка в Дръндар, луксозната яхта, точенето на европейски средства от общините му, та чак до летящата чиния, за която си мечтае.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 984


Севлиево


« Reply #106 on: July 27, 2010, 10:47:11 am »

Както се знае, страхливеца доган се крие зад майки с пеленачета и не смее да излезне в открит дуел тпично като един страхливец, какъвто си е.

От ясно по ясно е, че и ББ и ахмед доги дог си имат приятелско тайно споразумение да не си пречат във поделянето на власта.
Доган от много отдавна си играе играта на некоронован цар на родопите и делиормана и много отдаван си играе с етническият огън, но при едно много точно око, няма никакъв шанс.

Можел за една вечер да блокирал българия. Че кой ще е този луд, че да му позволи да го направи? за всеки случай няма да са от ДАНС(ВАЛС) защо не го направи?! пък да видим господарите му дали ще рискуват с непридвидена гражданска война, с много лош изход от нея за тях и марионетките им, че тогава на доган ще му се спече положението тотално ще сподели килията на милошевич, за военни престъпления и геноцид, като съсед по килии ще бъде с другият психопат долен лидеров и неговят подстрекател ББ. Но най-добрата комбинация е, едно точно око и спокоен показалец за по спокойни дни и години.
Report Spam   Logged

samvoin
Guest
« Reply #107 on: July 27, 2010, 04:59:02 pm »

Не че разбира се масовата част от кърджалийско, както и въобще от туркоезичното население с български паспорти не гласува за Доган и ДПС.
Но все пак, какво ДПС- арско виждаш в акта на майката с бебе и къде пише ДПС, в него?
Не може ли да го направи просто спонтанно, като изблик на отчаяние, за каквото огромната част от българите, имат не по - малко причини от огромната част от турците у нас, да не кажа далеч повече, респективно и българските майки със все по - малкото български бебета?!
Но защо трябва да си от ДПС, или акта ти да е продуктиван от ДПС, за да излезеш срещу кортежа на Борисов, в конкретния случай?
Аз за момента не виждам нито нещо етническо, нито нещо ДПС- арско в този акт, конкретно.
Report Spam   Logged
asker
Global Moderator
Sr. Member
*****

Karma: +3/-0
Posts: 434« Reply #108 on: July 28, 2010, 01:25:30 am »

Полицаите бабаити трябва да бъдат наказвани строго

 Хубаво е, че МВР се размърда срещу престъпността, но това не може да е извинение за грубите гафове
"Неправилни са обвиненията, че България е полицейска държава. КНДР е полицейска държава, България не е. Това са неправилни сентенции". Това каза вчера американският посланик Джеймс Уорлик. Но какво ли би казал дипломатът на кърджалийското семейство, понабито в дома си от цивилни полицаи посред нощ? Или пък на французина, шеф в българския клон на банка "Сосиете Женерал", когото маскирани полицаи взели погрешка на прицел заедно с жена му и трите му деца? На Човека глас няма какво да му казва. Той не беше недоволен, че погрешка го проснаха на пода в дома му...

Вероятно посланикът пак би повторил, че въпреки това България не е полицейска държава. И няма да е неправ. Дори и конкретните сгрешени обекти на полицейско респектиране да са на друго мнение. Да, подобни грешки се случват. Дори и в САЩ. Но станат ли, там изходът е ясен - уволнения, оставки и високи обезщетения за пострадалите.

У нас следват телефонни извинения на министъра и нови сакатлъци

Да, престъпността, особено организираната, не си поплюва - бие, стреля, реже уши, чупи крака. И е тежковъоръжена, и е готова да застрашава невинни хора. Затова и има барети, специализирани отряди, групи за проникване и задържане, които да арестуват такива хора. И оперативни работници, и хора, занимаващи се с подслушване и следене, малки, по-големи и най-големи началници, струващи на данъкоплатците стотици милиони левове. И те се готвят цял живот за това - да задържат, да събират доказателства, да проверяват и разследват, като зачитат човешките права и демократичните стандарти. Да пазят невинните хора.

Инцидентът в Кърджали е най-скандалният резултат (до момента) от тази вътрешно полицейска търпимост към безогледната агресия.

Ако имаше и минимално разумно обяснение за действията на четиримата цивилни полицаи, вече щеше да е изтъкнато от МВР. Но очевидно няма. Нахлуват в 23 часа в жилището на семейството в Кърджали, събарят мъжа, слагат му белезници, сцепват главата на дъщеря му, изхвърлят от леглото племенника. Едва когато съпругата успяла да извика съседите, удряйки по стената, групата обявява, че е от полицията и провежда операция. Следва арест. И това, защото синът на въпросното семейство извикал по телефона такси, а полицията следяла шофьора за сводничество. А семейството се оказват бивши служители на МВР.

Няма обяснение защо въпросните полицаи са влетели, без да се представят. И то без съдебна санкция, без прокурорско знание. Между 22 и 6 ч. в частен дом може да се влиза само при изключителни обстоятелства - например да се предотврати убийство. Потърпевшите твърдят, че са им предлагани пари, за да мълчат за грешката. И че колко лошо било, че грешката станала точно с колеги. А ако не са, какво?


Въпросното невинно семейство не си замълча. Въпреки натиска. И добре че е така.

Преди няколко години спецполицаи изпонатръшкаха на 24 май всички посетители на заведение на бул. "Черни връх", малко над хотел "Хемус". Оказаха се празнуващи учители. И на един от тях полицаите счупиха черепа, претърпя много операции, а накрая успя да осъди МВР за смешна сума, която не може да му компенсира дори лекарствата. Инцидент имаше преди време и в столичен квартал, където други спецполицаи сбъркаха адреса и

влетяха с черчеветата на прозорците и с входната врата у възрастно семейство. Разминаха се само с ремонта. Очевидно въпросът е в това колко често се случва и как се случва. И защо зачестяват напоследък грешките? Полицаите са си едни и същи. Сред тях има и калпави, има и можещи. И съотношението между едните и другите си е същото.

Зачестяват, защото вътре в МВР, а и за пред обществото тези груби гафове се замазват на принципа "Станалото, станало. Да вървим напред". Те са следствие от изцепките "понеже си абсолютен престъпник" и "говори, че иначе много ще боли" - очевидно неща, с които МВР се гордее, филмира ги и си ги пуска. А това е насърчаване на бабаитлъка, облечен във власт.
http://www.blitz.bg/news/article/84385
Report Spam   Logged

samvoin
Guest
« Reply #109 on: July 28, 2010, 05:25:44 am »

КНДР може да е тоталитарна, но със сигурност не е полицейска държава, защото предполагам че там над полицията, има доста повече контрол и механизми за упражняване наконтрол, отколкото тук и защото там тя може да има правомощия, но имаи отговорности при евентуални грешки, като всеки полицай със сигурност носи отговорност с живота си, ако сбърка.
У нас е полицейска държава вече, тъй като полицията не само добива изключителни правомощия, не само остава единственото въоръжено звено на наша територия, но и служителите и са недосегаеми от правосъдие, почти колкото депутатите, министрите и президента. Почти колкото и кметовете /особено на управляващата партия/.
Това разбира се им дава сила, да проявяват, все по - често произвол. А полицейска държава /в изцяло негативния смисъл на думата/ се нарича именно това - когато звеното полиция, започне да става недосегаемо и да проявява все по - безнаказан произвол /което е далеч от справедливост и правосъдие/ и полицията се превръща в една от основните, или най - голямата и недосегаема мафия, редом с управляващата върхушка.
Тогава тази държава, или подобие на държава, става нещо далеч по - страшно от тоталитарната държава и поради тази причина, може и да не е тоталитарна. Защото все пак, в тоталитарната държава, се предполага някакъв ред и правила, макар и криво разбрани, вповечето случаи, респективно се упражнява някакъв контрол над полицията /там лошото е че често пъти, единствената управляваща партия, става обществено безконтролна и дори при воля на лидера и да бъде под контрол, несъумява да го запази дълго/. Полицейската държава, предполага пълна липса на контрол над звеното полицията, което на свой ред предполага и пълна липса на ред, но и нещо повече - още по - страшен хаос и безредие и от това, което би имало при пълната липса на полиция и което биха породили евентуално, едни улични банди.
Това става когато полицията, започне да действа като мутренска организация и когато започне да действа като онези, срещу които е призвана по Конституция да се бори. Това става, когато имаме бандити в униформи и с тотално развързани ръце и сме се отдали тотално на тяхната "милост", особено при една такава кадрова и йерархична картина, каквато е в днешното МВР на България  и критериите и селекционния подбор, по - който се назначават полицейски служители и се издигат в йерархията. Те са критериите на утвърдената у нас във всяка институция, впоследните дестилетия - обратна селекция и подбор. Т.е., колкото по - некомпетентен, неразбиращ и некадърен, както ипропаднал или компроментиран елемент си, толкова повече се издигаш в една институция или звено, защото ще си "послушен" на "партията - майка", бидейки изцяло некадърен и некомпетентен, в своята работа и длъжност.
Така че, КНДР не е полицейска държава или поне не знам дали е полицейска, но България е вече изцяло полицейска, в най - лошия възможно смисъл, на тази дума.
Виждаме че зад Океана, добре бранят чедата си и отрочетата си, така както едно време бранехаи тираничните  - подопечни им режими в Латинска Америка, така както бранят режима на Саакашвили,така както бранят и хунтите - свалили законни правителства, като тая в Ирак.
Всъщност, където са стъпили САЩ в историята на човечеството, било то като "съюзници", то друг режим не може дълго да осигури тяхното икономическо или военно царство, както и "съюза" с тях, освен ако не е полицейско - терористичен режим. Поради простата причина,че тая страна, никъде по - света не е желана и народообичана като съюзник, а като противник, само ще ви посоча факта че окупираните народи са готови да се самовзривят, самозапалят, избият семействата и тях си, но не и да попаднатв ръцете на дрогираната,мултирасова и извратена башибозушка пасмина, наречена "американска армия", защото много добре знаят, какво следва от там нататък /както и в ръцете на израелската, "образцова" според някои армия/.
Така че е пълна пародия и смях, твърдението че където САЩ стъпели, военно или икономически, наставало демокрация и Свобода за народите, точно колкото е и пълен смях, че директивите на Брюксел, водели подчиняващата им се държава и въобще членката в ЕС, до нещо дори малко наподобяващо демокрация. А също и това че парламентаризм, а представлявал демокрация, а не пълна подмяна на демокрацията и народната воля, особено тотално безконтролния парламентаризъм и паразитен бюрократизъм, който цари у нас, през последните 20 години!
За каква демокрация можем да говорим в страна, в която референдума вече 20 години е тема - табу и то по - въпроси, най - малкото спорни и поделящи хората, ако не и по - които народа е категоричен в огромната си част, като чуждо военно присъствие /окупация/, разграждане на армията и въоръжението ни, унищожение на атомната ни енергетика, в името на членство в една антинационална и антибългарска империя на злото, т.е. отиването в доброволно робство и отнемане на българският национален суверенитет и идентичност, членството във военни блокове - без да е ясно ние какво придобиваме от това членство и от пускането на чужди войски и самолети през наша територия, във войни които най - малкото не ни касаят, ако не и водени срещу наши добри приятели и евентуални търговски партньори, с които имаме изгода да сме в добри отношения и винаги през историята сме били /като Иран и Ирак да речем, като Ливан и Сирия, като Египет.../.
Не виждам след като демокрация, означава в буквален превод - "народно управление", а народната воля се подменя тотално или не се зачита и се погазва със сила, за каква демокрация можем да говорим? Без нито едно народно допитване, за цели две десетилетия, ние говорим за "20 години демокрация"?!
Report Spam   Logged
Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 984


Севлиево


« Reply #110 on: July 30, 2010, 08:55:43 am »Борисов и Сидеров единни за "политическо назначение" в БНР

И после нека разни палячовци да седнат и да ми разправят приказки от 1001 нощ че сидеров не е бил кученцето на ББ което да ходи и да джафка по всеки по който господарят му му каже.

Изобщо не ме интересува в БНР и БНТ какви кадри има насложени с годините и от кой партии са си поставили кадрите, защото всичките са един дол дренки. Архаичните хиени искат да изместят други архаични хиени мислище си че като се преоблекат в нова визия и че няма да им се забележи старото тоталитарно мислене и начин на действие, да се налага тоталитарна цензура на всичко което опонира на власта и да се притискат изключително малко останалите независими медии до колкото може да се каже че съществуват все още в българия, да налагат на всяка цена лулта към личноста на бащицата борисов.

И който ми каже че няма ъпгрейд на комунистическата престъпна партиина идеология от преди 10.11.1989 г. и въстановяване на стари и изхабени с времето драйвери, сиреч политически програми изцяло изпълнени с демагогия и популизъм, значи този човек е или психично болен или страхотно отровен и заблуден от ненавистната комунистическо-ционистка пропаганда или е отлично платен клакьор на същата тази омазана в собствените си фекалии власт, да ходят и да пръскат заблудите си на всякаде за да се утвърждава борисовизма и като култа му към личноста.

През времето на станишев не е тайна че българия си беше откровенна полицейско-мафиотска държава, но сега искат да наложат една откровенна морално остаряла и отречена от световното общественно мнение тоталитарно-милиционеро-комунистическа-мафиотска диктатура работеща и грабеща под фанфарите на услужливите им медии и ръкопляскайки им от наивните двукраки примитиви гласопадавателите им.

Подобно поведение до нищо добре не е довело на предишните им носители, ами само дава захранка на старата олигархия да се рестартира по не знам си колко пъти. Но накрая на АЛЛАХ ще вземе и ще му писне от тези специалисти който подържат системите му и ще хване че ще прейнсталира нова операционна система със съвършенно нови драйвери, със съвършенно нови програми и анти-вирусни защитни стени срещу подобни комунистическо-ционистки вируси, а тези колкото и да се домогват и да се крият като троянски коне зад истински системни файлове, няма да имат достъп до новата система просто нямат шанса.

Защото АЛЛАХ ще прейнсталира линуксна система която не е податлива на вируси и всевъзможни идиотщини, творени от безмозъчните комунистически вируси и червейчета заразяващи всичко наред до където се допрат.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 984


Севлиево


« Reply #111 on: July 30, 2010, 11:30:41 am »Пращат Доган на съд заради "Цанков камък"

Най-много да разсмеят този комунистически ръб ахмед доги дог с подобни театрални съдебни постановки за съдилища и затвор за доган. Ако наистина искаха да го осъдят, ами то до сега да са го задържали в зрелищна операция на подчинените им пионки от мвр издигайки неимоверно много по този начин общественното доверие, а така само хвърлят прах в очите на обществото, ако изобщо може да се нарече това свърталище на всевъзможни лунатици и психопати, общество в Р. Абсурдиния.

Правят една чудесна реклама пред разколебалите се гласоподаватели на дпс на ахмед доганов и заблужават слепите и глухите че в славянистан се върши нещо. Вместо да се хванат на сериозно да вършат работа, а вместо това си правят поредните циркове и пускат зрелища колкото да се каже че са зрелища, на тази безволева тълпа и живеят със самочувствието на победители.

Но до сега човечеството е гледало не един и два сериала на тази тематика власт и диктатура, така че и сега ще гледаме финалните акорди на сегашната власт и дикатура.

На българия не и трябва козметична промяна на хора и лидери, на тази територия Абсурдиния и трябва дълбока промяна на самата престъпна система със съвършенно нова и действаща по справедлива система прочистена до корен от старите наслоения което сега растат като бурен и троскот.
Report Spam   Logged

samvoin
Guest
« Reply #112 on: July 31, 2010, 03:38:34 pm »

http://stefan56.blog.bg/novini/2010/07/31/voenno-polojenie-v-sofiia-furajki-zabraniha-na-horata-da-hod.584706

Че нормално ли е изобщо на обществено място, да има каквито и да било разхождащи се голи и секс?
От кога стана ненормално това да е забранено, и то не само в зоните на военните?
Леле до какво извращение е стигнала тая София, когато трябва да се пояснява със специални знаци, че тези неща са ненормални, респективно забранени и след като на други публични места, излиза че са разрешени?! После що имало и гей - паради там, леле...
Report Spam   Logged
samvoin
Guest
« Reply #113 on: August 01, 2010, 07:08:28 pm »

http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=15303.0

Лъсналият позор на един "националистически" форум.
Даже еврейските му господари разбрали изрода, дегенерат, клошар и грешка на Природата от Пловдив /когото познавам лично и аз също съм му  давал пари, просеше ми хляб и цигари, всеки ден - имам свидетели за това!/, какво представлявал бил?...
Всъщност, който се интересува от адреса му, ще му го дам и ще му кажа къде се намира копеленцето! И без това го търсят хората, щото е длъжник и скоро ще посетя Пловдив, за да им го дам.
Report Spam   Logged
asker
Global Moderator
Sr. Member
*****

Karma: +3/-0
Posts: 434« Reply #114 on: August 02, 2010, 03:50:30 pm »

Доган спешно на съд на 2.09. с предимство

Ахмед Доган получи с предимство дата за своето дело на 2 септември, докато Върховният административен съд (ВАС) насочва всички останали чак за 2011 г.

Ако се установи, че лидерът на ДПС е в конфликт на интереси, получавайки хонорар за "Цанков камък"от 1 милион евро, той или ще бъде глобен до 3 хил. лв. или ще върне парите.

Съдът в момента е във ваканция и не насрочва дела, а останалите казуси получават дати за заседания през 2011 г., стана ясно от сайта на ВАС.

Адм. дело № 9660/2010 г. срещу лидера на ДПС е насрочено приоритетно за 2 септември в 10 ч. и на него трима магистрати от ВАС ще преценят дали е налице конфликт на интереси.

То ще се гледа в открито съдебно заседание и като страни са призовани парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, чийто доклад констатира нарушението на Доган, лидерът на ДПС и прокуратурата. (24часа)
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=564110

HuhHuh
Report Spam   Logged

samvoin
Guest
« Reply #115 on: August 02, 2010, 03:53:02 pm »

Българският националистически форум > Архив > Общи дискусии (Модератори: Amenhotep, Absinthia, bg_gb) > За мен, за Атака, за Императора и още нещо...
Страници: [1] 
« назад напред »
   Изпечатай   
   
Петкан (+ 1 Скрит(и)) и 2 Гости преглежда(т) тази тема.    Добави в Svejo.net   Bookmark and Share
Генерал Колев
Site Supporter
Friend of Bulgarian Nacionalist Forum
*****

Карма: +790/-61
Активен Активен

Пол: Мъж
Публикации: 3170


България над всичко!

OS:
Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.19 Firefox 3.0.19


Профил Ел. поща
 
 
За мен, за Атака, за Императора и още нещо...
« -: Днес в 06:01:27 »
 
Здравейте, приятели!
   Доста се чудих дали изобщо си заслужава да пиша тази тема и все още не съм убеден, че си струва, но все пак, за да разваля рахатлъка на някои люде тук, ще го направя.
   И така, след доста време бях на почивка и нямах достъп да комп. и нет, бях получил и лични, и писма по мейла затова, че вече не съм глобален модератор и хората се интересуват защо така. (благодаря на всички, които ме потърсиха за това). Написах едно ЛС на Калоян защо ме е свалил от престижния пост  Smile и той ми отговори че по негови неписани правила (забележете- негови и неписани) който от модераторите е бел неактивен повече от месец, то той се сваля от поста.
   В интерес на истината аз очаквах този удар под кръста от страна на Калоян, защото нашия форум (а дали е наш?) отдавна се превърна в придатък на атакисткия. Преди повече от година и половина, когато Калоян ме направи модератор, той ме молеше за финансова помощ и аз на два пъти му пращах пари. Вярно е, не са много- само 40 лева, но за моята скромна заплата и при условие, че имам семейство, това за мен са си пари. (Между другото Калоян е взимал пари не само от мен- един от потребителите тук- widerstand, ми писа по мейла, че му е пратил 60 лева, въпреки че е ученик. И за благодарност Калоян го изрита от форума. Други колеги също са ми казвали за същото.)
Калоян беше много доволен и радостен от това, че съм му пратил пари,пишеше ми хвалебствени слова на лични и ме направи глобален модератор. Винаги отношенията ни доскоро са били отлични, поне от моя страна той досега не е получил нито грам некоректност, измяна, предателство и т.н. Всичко между нас беше ОК до момента, когато аз на няколко пъти отказах да му пращам пари- просто финансовото положение не ми позволяваше. В същото време забелязах осезаемото атакистко присъствие на лалов и сие във форума, т.н. от мен джиджи стана модератор, а сега гледам, че е и глобален модератор. Никой форумец досега не си е позволявал да ме псува на майка и на лични, и във форума, и по телефона, както лалов. Когато писах на Калоян на няколко пъти за това, той ми каза, че съм имал права и да съм го триел. Дори и не пожела да направи така, че лалов да бъде наказан или да ми се извини, от което на мен ми стана ясно, че отношенията между атакистите и Калоян са стигнали доста далеч. След споровете ми с лалов и джиджи (при които бях подкрепен от доста форумци) питах Калоян как така аджеба, атакаджиите имат модератор в нашия форум, а ние нямаме в техния. Отговорът на императора беше, че това го правел само заради това, че на атакисткия форум да имало линк или банер към нашия. Нали се сещате, че изобщо не повярвах на тези наивни обяснения? Все пак Господ ме е надарил с доста аналитичен ум и някои неща ги разбирам и без да ми се казват. Така с течение на времето форума от независим се превърна в придатък на атакистите. Нали не мислите, че Калоян го е направил само заради черните им очи?
 И така, приятели, това е накратко историята, която бях длъжен да ви разкажа, защото за мен винаги на първо място е била истината. Аз ще обичам България и ще работя за нея и без този форум. Интернет е свят широк- има къде да се застъпвам за всичко българско и да отстоявам българските национални интереси. Има къде и да разобличавам партия Атака, и това ще го правя дотогава, докато Волен не последва съдбата на мадридския мошеник- да остане извън парламента.
Бъдете живи и здрави и не позволявайте на атакистите да си разиграват коня тук, смущавайте им отвреме навреме дерибейството. Smile Обичайте майка България и отминавайте с презрение лъжепатриотите. Бог да ви пази!
 http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=15303.msg139677;topicseen#msg139677


Понеже негодника /"императора"/ е изтрил темата, пускам поста тук - слава Богу че го копирах...
Даже не се е опитал да оспори своята позорна същност - на грешка на Природата!...  Grin
Report Spam   Logged
samvoin
Guest
« Reply #116 on: August 02, 2010, 03:54:35 pm »

Това е "национализма" койтоцари в "националистическите" посещавани интернет форумии простраства. Такъв, какъвто е и в съществуващите организации, наричащи се понастоящем така, или "набеждавани" за такива от "услужливите" им медии.
Report Spam   Logged
Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 984


Севлиево


« Reply #117 on: August 03, 2010, 06:22:04 pm »

Специално за този форум и членовете му, мога да коментирам само едно, краставите магарета се надушват през девет байра, а тези катъри изобщо не са изключение от общо приетото магарешко правило.
И най-интересното е, че тези същите от този форум, претендират за независимост, а са изцяло зависими от на лалов и дрогираната му гей дружинка папуляци.

Изглежда че са му платили на прослoвутият калоян и то доста парици от калтака, за да го склонят да направи модератор онзи дебел и мазен дрогиран червей аменхотепчестият, който между впрочем и от мен е искал дребни суми пари миналата година в края на годината, аз съответно не му дадох, да не съм луд, че да го издържам този навлек, че след това да не мога да се откача от него, това беше преди да бъда баннат от форумната му тоалетна, но само заради това че пиша тук в Сербест форум и че взех окончателното решение да приема Исляма и да си сменя името и му послужи на този откровен дълбоко комплексиран клошар калоян императоров, като идеален повод за да ме банне и за известно време бях със бан по уйндоус, но сега като съм на линукс, няма как да ме банне идиота, защото много рядко им влизам в неизчистената им тоалетна.

Та както казвах преди време, от централата на калтака, плащат за платена форумна хипер активност, никой тогава не ме взе на сериозно, а твърденията ми бяха, че всеки който си обърне гръб на принципите и потъпче достойнството си, типично за славянските негодници и му плащат за да лее омразата си към всичко що е малцинственно и мюсюлманско и май сега взеха да ми излизат за пореден път думите ми верни. А това определено показва всъшност колко е процента на доверие във принципите им на калтакаджийте, защомто не могат да съберат една известна бройка хора, запленени с ораторство, с идеи, а подмамени със платено клакьорство. Така че не се учудвай защо така бил постъпвал, защо онака бил постъпвал.

И за да не остана голословен, само ще покажа един лек нюанс на тяхната умственна и психо-творческа дейност, всъшност на кого се радват и на кого дават евалла. До сега като разправях че христинянството им си е чиста сектанщина в услуга на силните на деня, а не на вярата им в тяхното божество, което явно на това ги учи, да горят Корана и да обяват война на Исляма ей така, подбудени от въображаеми ислямистки врагове който ги дебне даже и в леглата им, но като им накърнят по един или друг начин тяхната умственно изостанала религия, веднага заговарят за расизъм и верска нетърпимост, че ти иде устата им скеврна с която се хранят да им разбиеш, за да замълчат и да не сквернословят дори и собствената си религия.

Пак го казвам, тези славянски псхично болни и бавно развиващи се олигифрени, са си опасни екстремисти, което е само въпрос на време да излезнат от интернет и да им връчат същите тези психично болни техни идоли, по един автомат в реалноста и само стой и гледай чудесии натворени от болните им съзнания.

За мен викат че съм бил опасен терорист, който съм трябвало да бъда разследван от службите им, но сами не се виждат какви психично болни идиотщини четат и на какви откровенно престъпни изказвания отдават емоционално значение и им вярват и се опитват да подражават с начинат си на действие и начинът си на поведение, тези избягали от психо болницата пациенти.

Така че кой става сега по опасният в този случай? Човекът в стремежът си да си защити семейството си от посегателства на изстерично болни хора на пътя или на хората който с нищо непридизвикан хипер радикален расизъм, с лека ръка обявяват война на всеки инакомислещ и на всеки друговерец извън тяхната радикална секта, но не правят сметка след това за ужасяващите последици който ще им се наложи да изтърпят от безумието си, предприемайки самоубийственни авантюри.

Но да не се отпускам в безкрайни разсъждения относно психичният статус на разните там атакяри, императоровци и тем подобни лалови леви резби и боклуци, а да се види все пак дали пък не съм прав в твърденията си, че християнството им в този си вид докаран от подобни на тези маймуни на два крака, не е агресивна и човеконенавистна религия. Няма лоша вяра, има лошо последователи на вярата
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 984


Севлиево


« Reply #118 on: August 03, 2010, 06:25:45 pm »

Ето за това гениално умотворение приказвах в горният си постинг!!! на което му се радват и му подражават тези клети болни хорица от този форум че от атака.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
На 11 септември публично да подпалим Корана

Независима църковна общност в американския щат Флорида обяви, че ще организира публично изгаряне на копия от Корана по повод 9-годишнината от терористичните атаки на 11 септември. The Dove World Outreach Center в Гейнсвил разгласи на страницата си във "Фейсбук", че на тази дата ще проведе "Международен ден за горене на Корана". Пасторът на църквата Тери Джоунс, познат с ислямофобските си изказвания, призова другите религиозни общности да се присъединят към акцията "срещу злото на исляма".
"Ислямът е Сатана и заради него милиони отиват в ада", твърдят организаторите, срещу които във "Фейсбук" вече се появиха други групи, призоваващи за разум, толерантност и противодействие.
"За нас Коранът не е свещена книга и с изгарянето му искаме да кажем не на исляма, не на ислямското право, не на бруталността", мотивира се пастор Джоунс в интервю за Си Ен Ен.
Според него трябва да се покаже, че е време християните, църквите и политиците да се изправяти да дадат единодушен отпорой обаче пояснява, че не е срещу самите мюсюлмани, които били добре приети в САЩ и разполагали с традиционната свобода на словото и на вероизповеданието.
Въпреки това Тери Джоунс е категоричен, че ислямът е "лъжовна религия на насилието" и макар че има умерени мюсюлмани, по същество няма "умерен ислям". Погледнете в ислямските страни за примери, призовава той.
"Времената го изискват. Ако не направим нещо сега, ще свършим като Европа. Погледнете Великобритания, Германия, Холандия", убеден е радикалният пастор.
По думите му организаторите са получили много заплахи от джихадистки групи, но "не може да реагираме със страх и няма да правим компромиси с вярата си".
Членове на джихадисткия форум "Ал Фалуджа" вече заплашиха "да пролеят реки от вашата" (американска) кръв" и обявиха "война, която никога преди това не сте виждали".
Намерението на флоридската църква бе осъдено и от умерените мюсюлмански общности в САЩ. Мероприятието неизбежно ще породи вълна от религиозна омраза и насилие, смятат наблюдателите.
Report Spam   Logged

OTTOMAN
Hero Member
*****

Karma: +0/-1
Posts: 978« Reply #119 on: August 04, 2010, 01:48:18 am »

Вартоломеевата нощ е масово избиване на хугеноти във Франция, организирано в нощта на 24 август 1572, деня на св. Вартоломей. Според повечето източници организатор е Катерина Медичи, майка на крал Шарл IX. През нощта само в Париж са убити около 3000 хугеноти. След Вартоломеевата нощ религиозните войни във Франция се възобновяват.

Те се водят между католици и хугеноти (френски протестанти). Избухват в резултат от разпространението на калвинизма и стремежите на френския крал и католиците да се противопоставят на новото религиозно течение. Калвинистите са ръководени от Бурбонските принцове - Анри III Наварски, наварския крал Антоан и принц Луи I Конде, а начело на католиците стоят херцозите дьо Гиз. Първите 3 религиозни войни (1562-3, 1567-8, 1568-70 г.) завършват с успех за хугенотите.

След Вартоломеевата нощ (1572) около 200 хиляди хугеноти избягват в съседни държави, а религиозните войни са възобновени. По-голямата част от емигриралите се заселват в протестантските провинции на Германия, в Холандия, Швейцария, Англия, в скандинавските страни, както и в протестантските колонии в Новия свят. Така те спомагат за стабилизирането на колониите на протестантските държави и индиректно спомагат за по-късното завладяване на френските колонии от конкурентни държави.

Общият брой на жертвите е неизвестен като варира между 5000 и 30 000. Някои съвременни историци посочват, че загинали в Париж са 2000 и има между 5000 и 10 000 в останалата част на Франция.

"Когато вестта за клането достигна до Рим, ликуването сред духовенството бе безгранично. Кардиналът на Лотарингия награди вестителя с хиляда крони; оръдието на Свети Анджело даде радостен залп; а камбаните биеха от всеки църковен купол; огньове превърнаха нощта в ден;а Григорий XIII, придружен от кардинали и други църковни сановници, направи дълга процесия до църквата Свети Луи, където кардиналът на Лотарингия изпя едно Те Deum... Изработен бе медал за възпоменание на клането, а във Ватикана все още могат да се видят три фрески от Вазари, описващи атаката срещу адмирала, краля, който планира в съвета заговора за клането, и самото клане. Григорий изпрати на краля Златната роза, а четири месеца след клането... слушаше със задоволство проповедта на един френски свещеник..., който говореше за "оня ден, изпълнен с такова щастие и радост, когато пресветият отец получил новината и тържествено отишъл да благодари на Бога и на Св. Луи"

http://bg.wikipedia.org/wiki/Вартоломеева_нощ
Report Spam   Logged
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 18   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy