February 10, 2025, 09:32:05 am
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
Forever
Login with username, password and session length
Home
Help
Gallery
Staff List
Login
Register
Добре дошли в Сербест форум !
Serbest Forum
>
Forum
>
Български Форум
>
Дискусии, коментари
>
Добре дошли в Сербест форум !
Pages:
1
[
2
]
3
4
...
6
Go Down
« previous
next »
Print
Author
Topic: Добре дошли в Сербест форум ! (Read 7460 times)
silvia
Guest
Re: Добре дошли в Сербест форум !
«
Reply #15
on:
April 18, 2010, 11:28:13 am »
Това, че един форум е бил изтрит, не променя факта, че той се е случил. Това, че коментарите са се изгубили, не променя възможността нещо от тях да останало в съзнанието на едни или други хора, които са чели или мислили по едни или други коментари.
Самият факт, че този нов форум е създаден говори за това, че ако нещо има смисъл да живее, винаги се намира кой да го продължи.
Какво ще бъде продължението на Сербест форум, зависи от всички, които биха искали такъв форум да има. Иска ми се да вярвам, че можем да станем по-мъдри, по-отворени, по-човечни и над всяка грешка и препяствие да можем да направим мост...
Желая успех на форума,
на стария и на новия администратор,
на всички, които влязат в този форум
с искрени и не глупави намерения.
Report Spam
silvia
Guest
«
Reply #16
on:
April 18, 2010, 12:14:49 pm »
Впрочем, може да се отвори раздел или рубрика "Архиви" и кой каквото може да копира и да го изпрати на Kartal, да влезе по някакъв начин в този раздел.
Report Spam
teo
Jr. Member
Turkum ve gururduyuyorum!
«
Reply #17
on:
May 09, 2010, 12:14:05 pm »
Приветствам появяването на един по друг форум.И особено вярвам в Картал и го поздравявам за смелоста.Ние малцинствата трябва да имаме форум където да си вдигнем гласа.Да искаме промени и да се борим за правата си.
Ще поискам от Картал да включи няколко подфорума:подфорум Родопи и Делиорман.
Понеще в този форум има много личности със автентични писания предлагам да има "прозорци за тези хора където те лично да си пишат и да изразат своите мисли.На турски това е "Kose yazari"
Понеже през деня много съм зает предлагам да ми се даде един такъв "прозорец",нещо като дневници където да си пиша някои прозаични неща.....неща за природата,някои коментари,неща които да са обидинени в едно място.Ако ми разрешите ще добавя и името на този "блог-прозорец"...Признания от Тео!!!!
Там ще пиша нещо свързано със литературата.
Мисля че, имено със това ще обогатим форума...и ще привлечем интелектулци със своите автентични разбирания и мисли!
Report Spam
Kartal
Guest
«
Reply #18
on:
May 09, 2010, 12:23:12 pm »
Quote from: teo on May 09, 2010, 12:14:05 pm
Приветствам появяването на един по друг форум.И особено вярвам в Картал и го поздравявам за смелоста.Ние малцинствата трябва да имаме форум където да си вдигнем гласа.Да искаме промени и да се борим за правата си.
Ще поискам от Картал да включи няколко подфорума:подфорум Родопи и Делиорман.
Понеще в този форум има много личности със автентични писания предлагам да има "прозорци за тези хора където те лично да си пишат и да изразат своите мисли.На турски това е "Kose yazari"
Понеже през деня много съм зает предлагам да ми се даде един такъв "прозорец",нещо като дневници където да си пиша някои прозаични неща.....неща за природата,някои коментари,неща които да са обидинени в едно място.Ако ми разрешите ще добавя и името на този "блог-прозорец"...Признания от Тео!!!!
Там ще пиша нещо свързано със литературата.
Мисля че, имено със това ще обогатим форума...и ще привлечем интелектулци със своите автентични разбирания и мисли!
Благодаря, че си решил да пишеш тук
teo
, Добре Дошъл!
Аз винаги съм те уважавал защото смятам, че си един интелигентен човек - нищо, че има някои неща с които може да не съм напълно съгласен с теб но това не ми пречи да ценя мнението ти.
Относно Подфорумите - разбира се. Защо не?
То и аз нямам много време но когато имаме е добре да попишем малко все пак
Report Spam
Admin
Administrator
Full Member
«
Reply #19
on:
July 13, 2010, 03:36:01 pm »
Колеги виждате ли след като остранихме Атака провокатори като Силвия, Мав и сие и ДПС лакей-провокатори като Балкантюрк и отръпването на социалист-романтик-популиста Тео -също лакей на ДПС, колко спокойна и добра арена на демокрацията стана Сербест форум. Сербест форум именно затова е сербест, защото е свободен от комунизъм,фашизъм, ксенофобия и идиотизъм.
Плюели са ни в Атака форума. Нека . Това, че психопат-патриотатрите от Атака не ни харесват само трябва да ни радва. Това показва, че сме на много правилен път.
Ние се спасихме е ксенофобите на психопат пайтаря. Чувам ,че сега тормозят и саботират сатълмъш помак форум-форумът на тези помаци загубили идентичността си . Нека, хак им на админите предатели на помаците там.
Този форум няма да остъпва и милиметър назад от демократичните ценности. Винаги съм казал управлението на един форум е едно искуство. Който неможе да управлява форум, неможе нищо да управлява. Нека ГЕРБ се учи от Сербест Форум как да се справя с рушителите в България и как да ги острани. Тогава България ще бъде модерна демократична държава. Както Сербест форум е модерен-демократичен форум днес.
Тук му е местото да благодаря на модератите Мустафа и Оттоман за помоща им Сербест форум да пребъде. Както и на Картал като първият Админ на новият форум. Благодаря и на всички добранамерени форумци и читатели на форума за това, че са тук.
Това е начинът за нормален демократичен диалог. Шансът на враговете на демокрацията да ни попречат е нулев. Ние с провокатори,
саботъори, социалист-романтик-популисти не се съобразяме. Себрест форум никога не е умирал като оня Кърджали шейтан форум например. Форум, който е базиран на лъжата и измамата и спря като умряла сатана. Така един ден ще спре да съществува партията на сатаната ДПС
Report Spam
Atilla Blazhev
Hero Member
Севлиево
«
Reply #20
on:
July 21, 2010, 11:56:07 am »
Quote from: Admin on July 13, 2010, 03:36:01 pm
Колеги виждате ли след като остранихме Атака провокатори като Силвия, Мав и сие и ДПС лакей-провокатори като Балкантюрк и отръпването на социалист-романтик-популиста Тео-също лакей на ДПС, колко спокойна и добра арена на демокрацията стана Сербест форум. Сербест форум именно затова е сербест, защото е свободен от комунизъм, фашизъм, ксенофобия и идиотизъм.
Плюели са ни в Атака форума. Нека. Това, че психопат-патриотатрите от Атака не ни харесват само трябва да ни радва. Това показва, че сме на много правилен път.
Ние се спасихме е ксенофобите на психопат пайтаря. Чувам, че сега тормозят и саботират сатълмъш помак форум-форумът на тези помаци загубили идентичността си. Нека, хак им на админите предатели на помаците там.
Този форум няма да остъпва и милиметър назад от демократичните ценности. Винаги съм казал управлението на един форум е едно искуство. Който неможе да управлява форум, не може нищо да управлява. Нека ГЕРБ се учи от Сербест Форум как да се справя с рушителите в България и как да ги острани. Тогава България ще бъде модерна демократична държава. Както Сербест форум е модерен-демократичен форум днес.
Тук му е местото да благодаря на модератите Мустафа и Оттоман за помоща им Сербест форум да пребъде. Както и на Картал като първият Админ на новият форум. Благодаря и на всички добранамерени форумци и читатели на форума за това, че са тук.
Това е начинът за нормален демократичен диалог. Шансът на враговете на демокрацията да ни попречат е нулев. Ние с провокатори,
саботъори, социалист-романтик-популисти не се съобразяме. Себрест форум никога не е умирал като оня Кърджали шейтан форум например. Форум, който е базиран на лъжата и измамата и спря като умряла сатана. Така един ден ще спре да съществува партията на сатаната ДПС
Особенно забавно е фученето им из другите форуми и форумни клоаки като на вестника калтака и е много буреносно около тях и ако можеше човек да измери колко бала им е скороста, със сигурност ще отнесат нечии покрив.
Някой хора все още не могат да се примирят със изгонването им от този форум, особенно мавчо, тази звездица на психиатричната медицина, още квичи като сритано кученце че е изгонен от малката ни и уютна къщичка Сербест форум и е неутешим в квиченето си горкият.
admin биваше ли така да го сритваш това невинно русенско кученце мави, още го боли дупенцето от ритникът ти.
Ходи и скимти из другите форуми и сайтове като нюза, като калташкият им форум, че видиш ли колко си бил несправедлив към него и изпада в иситнска психопатична еуфория, че там някакъв малоумник или малоумница не им знам модераторите какви са по пол и възраст, си позовлиха да ми изтрият един постинг, където обяснявам по какви членове от тази т.н. тяхна "конституция" нарушават.
И най-забавното е, че другото сритано от теб кученце silvia и тя му приглася в един глас. Единият дава тон за песен, а другият подема воят на чакали и мършояди.
Чисто и просто, наистина са забавни във скимтенето им тези двамата.
За това другият път като решиш да сритваш някой подобен на тях провокатор, засилвай се поне от САЩ и ги изритвай така силно, че да стигнат до истинската им родина сибир, без да опират земята и да не се оплакват че са били сритани леко, поне да има за какво да квичат, а не както сега, за без нищо скимтят непоносимо. Каквото и да им се случи на на тези жалки славянски провокатори, все им е малко.
Report Spam
Ben Atilla Mustafa (Zuahid) Blazhev
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member
«
Reply #21
on:
July 22, 2010, 03:05:26 pm »
Отоман не знам дали си запознат с тази статия във вестник Култура, където подробно са отразени нашите спорове около създаването на нова демократична партия в България. Прочети цялата статия и се убеди сам как времето показва колко много прав е Сербест Коркмаз.
Като стана въпрос за прогнози Оттоман в смесените райони предвиждам линчуване на сегашните кметове от крадливата клика ДПС от самите им избиратели. Макар и несправедливо (защото ще избегнат правосъдието) за тези вампири на народа ще е най-раумно да се оттеглят и да напуснат България. Прекалено много зулуми са направили и прекалено много хора ги чакат със сопи да паднат от власт догодина за да ги избият като крадливи псета.
Изборът на Култура
Мюсюлман демократичен съюз
Диалози преди основаването
Много неща се казаха и написаха за основания в Славяново Мюсюлман демократичен съюз (МДС), за паметника на Незнайния турски войн, за Клуба за приятелство и братство в същото село или за Българския Червен полумесец. Братята Юзеирови и с. Славяново (бивше Борисово, бивше Караач Кьой) фокусираха върху себе си достатъчно медийно, политическо и институционално внимание - каквото не може да се каже, че е имало преди учредяването на МДС. (Нито клубът, нито паметникът са открити на 26 септември т.г. - клубът съществува вече почти година и никой не се интересуваше от него, а паметникът бе построен пред очите на всички преди месеци.) Идеята за нова партия, която да защитава малцинствени права и интереси, също не е нова.
Както и да се реши казусът с учредената от Юзеирови партия, той за сетен път показва, че си струва да се мисли и пише за нещата и преди да се случат, а не само след това. Защото което е било под повърхността на публичното внимание, пак ще се върне там, когато конкретният казус излезе от фокуса.
През лятото на тази година попаднах случайно на един турско-български интернет форум[1], в който темата за създаване на нова демократична партия в България се обсъждаше от месеци. Проследявайки част от написаното там, читателят може да попадне на интересни фрагменти. Сред спорещите са единият от братята Юзеирови, Юзеир, създателят на форума Сербест Коркмаз, небеизвестният Мендерес Кунгюн[2], както и хора с различна етническа принадлежност. Четейки тази дискусия, човек може да научи например, че първоначалният устав и име на МДС са взети от учредената преди няколко години в страната Християндемократическа коалиция. Както и някои други неща, може би по-съществени, макар и нямащи особено влияние върху това, което се получава накрая.
Следват цитати от мнения и коментари в тази дискусия.
*
Serbest Korkmaz, December 20, 2008 pm. Ние демократи предимно мюслюмани от много време готвим създаването на нова демократична партия. Една от идеите е да се възстанови Партията на Демократичните Промени[3], но имаме и много други варианти, които ще се решат на учредителният конгрес. Бихме искали да чуем мнението на всички, които биха искали да участвуват в това ново и прогресивно дело за България. Партията ще бъде универсална и отворена за всички, които споделят идеите ни независимо от произхода.
Serbest Korkmaz, January 22, 2009, 12:06:27 pm. Без ние Турците и другите мюсюлмани в България да организираме нова демократична партия в България отворена към всички етноси, България демокрация няма да види. А без стабилна политическа демокрация не може да има стабилно икономическо развитие. Парата бяга от демагогията и тоталитаризма. Само ние турците и мюсюлманите в България може да ударим една от най-големите пипала на октопода БСП, а именно ДПС и по този начин да я спрем от засилване на другите пипала на комунистите НДСВ и Напред.
Isyankar, January 22, 2009, 02:55:47 pm. ...още преди няколко години бях изградил една такава лична теза, че в мига в който се появи алтернатива на ДПС - самото движение (ДПС) трябва да не е вече етническо и да обвини всяка нова алтернатива нему в етнизация и противоконституционност, а тъй като са на власт - това е най-лесното.
KUNGŰN, January 24, 2009, 03:57:13 pm. Турско-мюсюлманското малцинство в България няма своя политическа партия, която да го представлява, тъй като това основно човешко право на сдружаване му е отнето конституционно, а българските партии не го интегрират, с което ние сме обречени на вечна изолация от демокрацията. Необходими са радикални промени на политическата система в България за да се премахне дискриминацията и гарантира равноправието на всички български граждани. Европа го изисква, а ние трябва да го реализираме!
Isyankar, January 24, 2009, 04:11:40 pm. Е, тогава, г-н Кюнгюн, не разчитайте на подкрепа от мен. По-скоро ще подкрепя ДПС. В България място няма за етнически или религиозни партии. Дори ДПС го осъзна. Пожелавам ви неуспех в задачата си да правите такава партия. J
Serbest Korkmaz. January 25, 2009, 03:26:58 pm. Все повече се убеждавам, че вина за диктатурата в България освен БСП и сателитите й ДПС, НДСВ и сие, носят и демократични партии като ДСБ и СДС. Вече на два пъти политици като Иван Костов, Петър Стоянов и много други подложиха динена кора на усилията на демократи сред мюсюлманите в България. Веднъж СДС не подаде ръка на усилията на Партията на Демократичните Промени - ПДП и втори път на НДПС. Високолицемерните политици заради тази си надменност си направиха салто мортале в дълбоката опозиция, където нищо не зависи от тях.
PETER, January 26, 2009, 04:24:07 am. Свободния човек гласува според личния си интерес, не според интереса на някой си с някакви си неудовлетворени властови амбиции. В Америка дали има етнически партии? Примерно партия на черните? Колко процента черни има в управлението?
Plamen Paskov, January 26, 2009, 05:08:17 am. Хубав въпрос... бих добавил още един, отново на база на местните реалии: В САЩ мюсюлмани има ли? Чувал съм, че да. А партия на мюсюлманите има ли? Колко члена имат в Конгреса и в Сената?
orhan, January 29, 2009, 11:57:00 am. По темата за Нова Демократична Партия смятам, че това е един от начините да се притисне в ъгъла групата ченгета от ДПС, които са мащеха, а се представят за майка на турско мюсюлманското население а иначе във всяко село си имат по един деребей, който естествено се занимава с рязане на гори и по избори коли и раздава овце, и хваща 10 коли да водят всички под строй да гласуват за ДПС. А деребеят е изкупил цялото село и кара все последни модели джипове, а край него все по-уплашеното турско население... страх, страх и само страх, щели да дойдат атакистите и пак да сменят имената [...] Имат ли избор трудолюбивите и простички хорица с тези промивки на мозъка, които им се правят. Кой осъзнава, че на нас турците партия не ни трябва зад нас седи ЕС с всичките му видове правила и закони, и права и свободи за малцинствата да не говорим, че те са в пъти повече от това, което ни предлага ДПС.
YUZEIROV[4], February 09, 2009, 04:55:14 pm. Искам да изкажа и моето лично мнение, че една нова партия, която се заема с трудната задача да защитава правата и свободите на етническите и регионални малцинства в България, не трябва и не може да прибягва до услугите на професионални политици, които срещу заплащане са готови на всичко. Един турчин от БГ, който се разхожда из София с костюм от 1000 лв. и се нарича политик, е просто агент на ДС и предател.
Лично познавам горди и доблестни турски политици, които, за да преживеят, доят няколко крави и работят на строежите или напуснали страната, но не са продали идеите и моралните си ценности.
YUZEIROV, February 10, 2009, 07:18:51 am. ... винаги съм твърдял, че ние сме първо мюсюлмани, след това турци, на трето място е професионалната ориентация и чак тогава идва българското гражданство, от което се вижда, че първите три неща за нас в БГ са сведени до минимум, а без тях гражданството се обезсмисля.
За да участваме активно в някоя партия, първите две да са приоритет, а не дипломата или професионалната реализация, които ние просто нямаме и няма как да имаме в близките 10 години, иначе ще повторим ДПС с ново име.
Petar2, February 10, 2009, 08:50:47 am. Не съм напълно съгласен с тезата ти. Смятам, че:
1. Трябва да сте ПЪРВО ХОРА, ВТОРО - ДА СТЕ СЪПРИЧАСТНИ КЪМ ПРОБЛЕМИТЕ НА СТРАНАТА И ОБЩЕСТВОТО, В КОИТО ЖИВЕЕТЕ, и чак тогава идват на дневен ред останалите неща. Неслучайно във всички западноевропейски страни не се допуска разделение на хората по етнос и религия - там всеки може да се смята за какъвто си иска по вяра и народност, СТИГА ДА НЕ ПРЕЧИ НА ДРУГИТЕ И ДА ДОПРИНАСЯ С КАКВОТО МОЖЕ ЗА ОБЩОТО БЛАГО - това е стил в западните общества.
2. Моите наблюдения са, че сред турската общност в България има достатъчно професионално подготвени и личностно свестни хора, които могат без проблем да се справят с управленски функции.
YUZEIROV, February 10, 2009, 11:33:05 am. Не съм съгласен. Ние сме родени като хора, а съпричастни към проблемите на обществото, което повече от век се опитва да ни асимилира и физически унищожи, е абсурдно, дори граничещо със самоубийство.
В европейската и в световната политика религиозната принадлежност е останала като християндемократи, които управляват почти цяла Европа и Америка, ислямските партии на арабите и персите, католическите на Южна Америка, будистките из Азия и др. са изключително религиозно настроени и следват моралните ценности на даденото вероизповедание.
Една партия, която няма религиозно предпочитание, ще попадне в графата на бизнес организациите, които си имат своите богове като долар и евро.
Едно не мога да разбера - как може в БГ да има християнска коалиция, а не може да има мюсюлманска партия.
KUNGŰN, February 10, 2009, 12:44:14 pm. Нова политическа партия според действащия закон може да бъде създадена от минимум 500 учредители български граждани. Само общото събрание на новоучредената партия може да обсъжда и избере своето ръководство и лидер на партията. [ ] Мнението ми е, че турско-мюсюлманското малцинство в България може да излъчи свои водачи по демократичен път без съдействието на държавните органи, ако му се позволи да организира учредителен конгрес за това. Досега бяха направени няколко неуспешни опита за създаване на партия на нашето малцинство. Необходимо е обединяване на усилията на всички радетели за тази идея и излъчване на пълномощници с доверие за един Организационен комитет.
Както изглежда, на 10 февруари т.г. Юзеир Юзеиров разбира някои подробности по създаването на политически партии.
YUZEIROV, February 10, 2009, 01:33:02 pm. Никога не съм регистрирал политическа партия, но ако наистина става с 500 члена, какво чакаме да регистрираме българска мюсюлман демократическа партия с подобаващ устав и платформа, а всичко личи, че имаме и лидер.
Petar2, February 10, 2009, 02:31:57 pm. YUZEIROV, Сербест предлага да се създаде политическа формация, в която да се обединяват демократи от всички етноси и религии. И това - по мое мнение, е много правилна позиция.
Смяташ ли, че една политическа формация, в чието име има "мюсюлман"-еди каква си, ще спечели доверието на хората, които не изповядват исляма като религия? И дали е уместно създаване на такава формация, която ще доведе до разединение на демократично мислещите хора? Не се заблуждавайте, колкото и широко скроени и демократично мислещи да са хората в България, тези, които са християни, винаги ще таят в себе си частица недоверие към една такава формация.
Продължава
Report Spam
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member
«
Reply #22
on:
July 22, 2010, 03:12:49 pm »
Втора част . (Продължение):
Serbest Korkmaz, February 10, 2009, 03:39:03 pm. 1.Уважаеми Юзеиров, идеята за мюслюман демократична партия не е прагматична и реалистична. Не смятам, че обвързването на религия с политика в която и да е страна е благоприятно, още повече в страна като България, където има доста наслоени предубеждения . Ако искаш да правиш хората религиозни и добри, го прави чрез установените джамии или граждански организации като "Червен полумесец".
Аз високо ценя твоята инициативност. Ела и помогни на общонационaлна универсална партия, която да направи това, което ДПС, СДС и ДСБ не успяха да направят, а именно: да обединят българският народ от всички етноси около демократичните ценности. При демокрацията всеки е свободен свободно да упражнява религията си, ритуалите си, културата си.
2. Уважаеми Кунгюн, не се опитвай да капсулираш наново малцинството. Колко немюслюмани очакваш в Партия като Турско Национално Обединение или Партия Улус "Нация"[5] . Ела подай ръка на моята идея...
YUZEIROV, February 11, 2009, 10:06:11 am. Не искам да бъда разбран неправилно, аз не съм фанатик или шериатаджия [ ], а представител на най-ново поколение мюсюлмани, напълно демократични, толерантни и готови на компромиси, но не едностранни.
Искам да отговорите честно как виждате един универсален, според вас, съюз от християни, мюсюлмани, евреи, атеисти, криминални престъпници (демократи), безпартийни и др. Ще си позволя да отговоря вместо вас НЕВЪЗМОЖЕН, а дори и даже реализиран, ще прилича на поговорката за рибата, орела и рака.
Не можем, а и нямаме право да обединяваме всички хора под общ знаменател, трябва да приемем всеки представител на тези групи като уникален и запазвайки неговата идентичност, каквото и да е тя. Да се търси консенсус между всички или коалиране с близки на тяхното мислене и начин на живот. Нали всъщност това е демокрацията.
Лично аз не бих се коалирал с атеисти или така наречените демократи. Един човек без религиозна определеност и отредените от вярата му морални ценности е просто един ходещ мъртвец. Една християн-мюсюлманска партия, прегърнала здраво вярата, толератността и човешките ценности, ми звучи по-приемливо.
Ива, February 11, 2009, 11:59:45 am. Чудя Ви се, г-н Юзеиров, вадите си хляба в една демократична страна като Белгия и кой знае с колко "ходещи мъртъвци" (атеисти) или, мили Боже, хомосексуалисти, контактувате ежедневно или зависите от тях в една или друга степен, те по-лошо ли функционират от Вас, мислите? Светът се променя със или без Вашите крайни идеи, само се питам дали при дадена ситуация само с идеите ще си останете или и на крайни действия сте готов? Много съм любопитна да чуя Вашия отговор J
И напротив, една отворена към всички хора партия на база дадени демократични идеи ще ни свърши по-добра работа от малки партии за "избран" кръг хора.
YUZEIROV, February 11, 2009, 03:28:26 pm. Винаги съм твърдял, че един вярващ е по-ценен от 1000 неверника; и ще съм много по-горд и доволен от себе си, ако успея да събера и един малък брой хора. Защото нямам ни най-малко намерение да управлявам някого и най-малко България, за разлика от други форумисти. Ако някой от вас успее да влезе във властта и спечели първите си 100 хиляди, вече няма да е същият, а като станат 1 милион, ще бъде неузнаваем. Казвам ви го, за да ме разберете правилно, защото вече съм наблюдавал няколко такива трансформации; точно тук искам да подчертая, че религиозното убеждение в такъв момент играе голяма роля и ако такова няма, се повтаря познатият ни сценарий. Наистина, за голямо съжаление, живеем в много динамично време (тази дума не съществува в оригиналния текст - б. а.) и ежедневно променящи се ситуации и контактите с атеисти, хомосексуалисти и др. е неизбежен, но това не означава, че трябва да сме като тях. Те са част от мозайката, в която сме и ние, и моите уважения към техния избор, но мисля, че не бих искал да участвам в една формация с тях, а и те не биха искали да са с нас, те си имат свои проблеми и си ги решават по своему.
Isyankar, February 11, 2009, 03:03:58 pm. Мюсюлман-демократична партия не може да има в България, просто защото няма Християн-демократична.
Serbest Korkmaz, February 11, 2009, 08:38:57 pm.
За имане, има - Християндемократическа партия и още поне 8 партии и движения, имащи в името си думата християн (за справка вижтe # 22 и от # 184 до 192 ), но нито една от тях не е постигнала какъвто и да е успех в политиката. Смея да твърдя, че посткомунистическото българско общество не e много религиозно и думи като християн или мюслюман не биха впечатлили много избирателя.
Даже в една Турция няма успешна партия с мюслюман в името си. Теоретически не би трябвало да има проблем с регистрация на такава партия, съдържаща дума мюслюман, след като има толкова много съдържащи думата християн, но кому е нужно това, след като тя практически предварително е обречена на провал.
Такава партия не би имало никакъв съществен успех. България все още е страна с предразсъдъци и дори на местно ниво други партии биха избягвали тази партия за коалиция. [ ] Политическите партии трябва да обединяват хората на основата на общи политико-икономически възгледи за общественият договор, а не да ги разединяват, особено по първични критерии. Тази Mюслюман-демократична партия шериата ли ще има като основа за обществения договор?
В някакъв момент от дискусията Юзеир Юзеиров заявява, че е склонен да се откаже от формулата за мюсюлманска партия. По-късно се отрича от тази си позиция, изтъквайки, че обикновените хора няма да припознаят партия с общо название и платформа като своя, че нито ромът, нито помакът, нито турчинът, още по-малко християнинът или мюсюлманинът ще повярват в нея.
Колкото до Кунгюн, той престава да участва в дискусията, след като е уличен от един от членовете на форума като муле на Доган.
YUZEIROV, February 14, 2009, 04:11:07 am. За обикновения човек няма да означават нищо (възможните имена за партии, които Сербест му предлага Партия на демократичните промени, Демократичен алианс за България, Нова демократична партия и др. б. а.) и никога няма да прочетат платформата, за да разберат, че е за защита на малцинствата. Ромът, помакът и турчинът, да не говорим за мюсюлманина или християнина, не се споменават никъде.
Трябва да има дума, която изразява тяхното пряко участие, за да можем да разчитаме наистина на широка подкрепа от всички представители на тези групи.
Ahmed Ekrem, April 20, 2009, 12:57:05 pm. Конгюн е човек на ДПС, БСП и Атака, взети заедно. Ръфат се с ВМРО за парлама. Изборите дойдоха, направи ли Конгюн нещо? Нищо, нали? Докладва ли бунтарите като теб на ДПС? и още как... В бедна страна с много откраднати пари много лесно се купуват бедни, алчни хора. Сербест, знаеш ли, че по събрания, попитан дали той е Сербест Коркмаз, отговаря неясно. А на някои места твърдял, че това е създаден от него форум. Провери си лично... Изпращам ти и интересни факти за големия борец Кунгюн. Кунгюн е муле на Доган.
В началото на август Юзеир Юзеиров пуска за обсъждане в електронния форум проектоустав на новата партия, която в първоначалния си вариант се нарича Българска мюсюлманска коалиция. Този устав има за първообраз устава на Християндемократичната коалиция. (Както уставът на Българския червен полумесец, регистриран тази пролет от Търговищкия окръжен съд, на която организация Юзеир Юзеиров е председател, има за първообраз устава на Българския червен кръст.) Ето и част от текста на този проектоустав:
I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
Чл. 1 (1) Българска мюсюлманска коалиция (БМК) е сдружение от личности, приели морално-етичните норми на исляма, като поведение и начин на живот за себе си, приемайки правото на всяка човешка личност на вероизповедание.
(2) Целите, които си поставя БМК, са чрез утвърждаване на мюсюлманските добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите, да се установи икономическа и политическа стабилност в страната, водещи към просперитет на отделната личност и нацията като цяло.
(3) Член на БМК може да бъде всеки български гражданин, без разлика на пол, раса, професия и образование, който е приел мюсюлманските принципи на поведение и морал за водещи в своя живот.
(4) Не могат да бъдат членове на БМК членове на организации от тоталитарен или национал-социалистически тип.
Следва продължение на дискусията.
Serbest Korkmaz, August 13, 2009, 11:29:15 am. Според мен не трябва да се бърза със създаване на тази партия. По мои наблюдения не са нарушени религиозните права на мюсюлманите в България, а гражданските. Прибързаното създаване на една такава партия може да бетонира ДПС като удобната партия за мнозинството в България. Най-правилно би било тази организация с подходящо име да се създаде като гражданска организация. Поне в началото.
Предпочитам новата партия да е универсално демократична. В нея да участвуват всички хора, от всички етноси, които са осъзнали, че без единство и разбирателство между различните етноси и религии не може да се постигне просперитет в България. Тази партия да избегне грешките, които допуска например ГЕРБ, в момента се е превърнала в партия на етническите българи. Новата партия не трябва да стане партия само на етническите турци и религиозните мюсюлмани в България.
Разделението не помага на България и гражданите й. Разделението не помага и на малцинствата.
Serbest Korkmaz, August 14, 2009, 05:23:53 pm. 1. Създаването на такава партия би противоречало на светския характер на Република България и не би спомогнало за напредъка на мюслюманите в страната. Например съществуващите над 26 партии и политически движения, имащи в името си "християнски", нямат никакъв политически успех.
2. Бащата на турците Мустафа Кемал Ататюрк е разделил религията от държавата, т.е. от политиката. Твърдо вярвам, че всеки, който се чувствува турчин или мюслюманин, не трябва да работи срещу заветите и действията на Ататюрк. Той винаги е бил за "Мир у съседите, мир у дома".
В горния смисъл създаването на такава партия би служило на ислямистите в Турция. Аз лично съм привърженик на светските идеи на Ататюрк, а не на влиянието на религията в политиката, както иска ислямистката Ак Партия в Турция.
3. Създаването на партия на религиозна мюслюманска основа в страна с основно християнско население обрича такава партия на неуспех и дори някога да влезе в парламента, никоя българска партия не би се коалирала с нея.
4. Създаването на такава партия помага на ДПС, като я прави удобната, нерелигиозната партия. ДПС е раков тумор за България и мюслюманите в страната не трябва да й помагат служебно.
5.Обединение на религиозна основа означава разединение на гражданска основа с останалите граждани на България.
[ ]
8. Уставът на партията, който си дал, на практика ограничава членуването на немюслюмани в нея. Това нарушава Конституцията на България.
Партията няма да бъде регистрирана с такъв устав. Само ще се вдига гюрултия, от която ще спечели фашистката партия ДПС.
9. Юзеиров, ти, който имаш клуб за приятелство, значи взаимно съжителство между хората от различни религии, защо искаш да разделиш хората по религиозен признак ? Нали в клуба и паметника полумесецът и кръстът са заедно. Защо искаш да създаваш религиозна партия, която е в противовес на досегашните ти ценности?
10. Юзеиров, наистина твоя ли е идеята за създаване на тази партия ? Ако искаш да помогнеш на малцинствата с нова политическа платформа, възстанови Партията на Демократичните Промени на героя за нас, турците и мюслюманите, Мехмед Ходжа. Универсална демократична партия, бореща се за Европейска България, в която се спазват прав
Report Spam
OTTOMAN
Hero Member
«
Reply #23
on:
July 22, 2010, 04:10:02 pm »
Много добре Сербест Коркмаз
Предлагам да се отвори тема с име БЪЛГАРИЯ ТИРСИ СВОЯ ЛИДЕР и там да се обсъждат тези въпроси за да могат и останалите да се включат в тази тема. Предполагам ще се намерят хора способни да претворят идеите в практика и нека всички желаещи да се изказват по най главната тема КАКВА ИСКАМЕ ДА БЪДЕ БЪЛГАРИЯ през 21 век.
Да бъде свободна политическа платформа на свободомислещите наши сънародници които ще разсъждават без предрасъдъци и без етнически разделения. Нека да покажем че и ние можем и нека България разбере най сетне че в този век на интернет и модерните технологии няма място за дискриминация и манипулации на общественото мнение.
Нека да намерим потенциалния лидер когото този народ много отдавна чака.
И нека да не се позволява изказвания на болни мозъци.
Мисля че това наистина ще помогне на България.
Report Spam
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member
«
Reply #24
on:
July 22, 2010, 04:13:55 pm »
Трета част
10. Юзеиров, наистина твоя ли е идеята за създаване на тази партия ? Ако искаш да помогнеш на малцинствата с нова политическа платформа, възстанови Партията на Демократичните Промени на героя за нас, турците и мюслюманите, Мехмед Ходжа. Универсална демократична партия, бореща се за Европейска България, в която се спазват правата на всички граждани. [ ] Мислих, мислих 99 пъти и един път реших: Религията и политиката не трябва да се смесват. И затова реших - не на Мюслюман-Демократична Партия. Да на гражданска организация например с име Мюслюмани за Мир и Справeдливост. (Mulims for Peace and Justice).
YUZEIROV, August 14, 2009, 06:06:43 pm. Една стара поговорка казва, че трябва да вземеш решение до седем вдишвания, а аз стигнах до решението за такава партия след милиони вдишвания, което означава, че съм имал доста време да мисля.
Една друга поговорка казва, че не можеш да угодиш на всички, но можеш да угодиш на себе си.
Юзеиров казва още, че няма намерение да привлича многобройна маса или да управлява, но иска да има такава партия на политическата сцена, че тя ще се кандидатира за общински кметове не толкова, за да ги изберат, а да се изгради едно общество, което е било Ğунищожено от руската инвазияğ. Впрочем, горе-долу по същото време, на 9 август, в друга тема от същия форум той пише следното:
YUZEIROV, August 09, 2009, 04:41:50 am. АЗ СЪНУВАХ ЕДИН СЪН (Мартин Лутер Кинг). В КОЙТО ВИДЯХ БЪДЕЩАТА КОНСТИТУЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ. НЕ ПОМНЯ ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ, НО СИ СПОМНЯМ ЗА ПЪРВИТЕ ТОЧКИ, В КОИТО СЕ КАЗВА: Ние, народните представители на осмото Велико народно събрание, в намерението си да изразим народната воля и в стремежа си да изградим демократична, правова и социална държава, приемаме тази конституция. Глава първа, чл. 1.: БЪЛГАРИЯ Е ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА С ПАРЛАМЕНТАРНО УПРАВЛЕНИЕ. Чл.2.: ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Е ФЕДЕРАЦИЯ С ТРИ НЕЗАВИСИМИ ОБЛАСТИ, БЪЛГАРСКА, ТУРСКА И РОМСКА (виж Belgische Grondwet[6]), ВСЯКА ОТ КОИТО СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СОБСТВЕНИ ОРГАНИ, ПОДЧИНЕНИ НА ФЕДЕРАЛНИТЕ ЗАКОНИ. Чл.3: ОФИЦИАЛНИТЕ ЕЗИЦИ СА БЪЛГАРСКИ, ТУРСКИ И РОМСКИ.
ПОВЕЧЕ НЕ СИ СПОМНЯМ, А И НЕ Е НЕОБХОДИМО, ТОВА Е ПРОСТО СЪН, НО СИ СПОМНЯМ ЗА СЪНЯ НА УБИТИЯ МАРТИН ЛУТЕР КИНГ, КОГОТО ВЧЕРА ПОГРЕБАХМЕ, А СЪНЯТ МУ Е ВЕЧЕ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ.
В края на месец август Юзеир Юзеиров е готов с второто, окончателно име на партията Мюсюлман демократичен съюз. Той пуска и нов вариант на проектоустава й във форума. В член 1, ал. 3 на този вариант пише: Член на МДС може да бъде всяка човешка личност, без разлика на пол, раса, професия и образование, който е приел ислямските принципи на поведение и морал за водещи в своя живот. (Всъщност това, което се променя най-вече, е името на партията и конкретни характеристики на нейните символи.) Към този вариант за устав ще се направят, разбира се, още добавяния и редакции, преди окончателното му оформяне.
В началото на септември Сербест Коркмаз пише, че желае успех на Юзеиров.
На 15 септември е оповестена датата на учредителното събрание на МДС.
[1]
http://smart.freesmfhosting.com/
[2] Известен с неуморните си опити да създава партии или сдружинея на турска етническа основа. (Бел. ред.)
[3] Партията на демократичните промени бе създадена през май 1994 г. от бившия депутат на ДПС Мехмед Ходжа. На втория национален конгресна ПДП на 22 януари 2000 се взима решение за вливането й в ДПС.
[4] Юзеир Юзеиров, както и други участници в темата, пишат на латиница и без особено да държат на правописните правила (нещо, което разбира се е характерно за електронните форуми). За по-голяма читаемост и удобство цитираните тук мнения и коментари са изписани на кирилица и според правилата на правописа.
Мариана Христова
http://www.kultura.bg/bg/article/view/16115
Report Spam
samvoin
Guest
«
Reply #25
on:
July 23, 2010, 10:15:53 am »
Интересно ми е как "Отоман" ще се грижи за ромския етнос, след като доминиращата част от ромския етнос, са всъщност поне формално православни християни?
После какъв сатър е играл и върху ромите в Османската империя, да не говорим и това че те са пленени и докарани като роби по - нашите земи.
Роми които са напускали пределите на България, знаят много добре в битов план колко "мило" е отношението в Турция спрямо тях и "любовта" към тях там /особено опиталите да напуснат пределите на България с изселническите потоци от 1989 - а имат "мили" спомени от Турция/, да речем, а за другите съседни нам страни като Гърция, да не говорим, за Запада да не говорим, или за бившето СССР /в Украйна циганин от 16 часа след обед нататък, не може да се движи по - улицата. Подобно важи и за руснак и българин... За Чехия също да не говорим, там и стена им бяха сложили на гетата, подобна на тая в Газа. За това обаче от Брюксел и "хелзинкския комитет" и дума не отбелваха през годините, както и за кастрацията на цигани днес в Словакия и за бездетието по - медицински път което се провежда тайно...Нали Чехия е все пак "чедото" на САЩ и Англия и "сестрата" на Израел? Те във всичко са били винаги по - американци от американците, и по - ционисти от евреите.../.
България да бъде федерация? И на какво основание? Кога в своята история е била федерация и колко народа в нея са държавотворните, както и има ли друго - коренно население тук преди българите, което да говори днес различен език от нашия и да има причини за културна автономия? Да има исторически оправдани такива искания...
После, САЩ като е федерация /в което има далеч повече логика, защото там държавотворните народи са няколко и доста различни езиково/, да не би да се брътви и пише друг официален език, освен англосаксонския? Да не би да се уважава езика, нравите и традициите на коренното население на Америка и то да има някакви права?
А мюсюлманите и турците в САЩ - граждани на САЩ, носят ли турските си или мюсюлманските си имена?
А англо - еврейската колония - бивша Германия, наречена днес ФРГ, да не би дори тя като е федерална, да има друг официализиран език освен немския?
А в коя европейска или друга държава на ромите е даден официален ромски език? Нека отиде Юзеиров първо в Турция да им извоюва това право и Турция да ни даде един прекрасен пример със себе си, нека отиде в Гърция, Сърбия, Словения, Румъния, Хърватска да им го извоюва, пък България поне веднъж бъде "последна" по - етническа толерантност...
Ще се радвам че съседите ни малко поне са се очеловечили.
Все пак в България ромската диаспора преди 1944 - а единствена има свои списание и вестник - при едно относително националистическо правителство на Богдан Филов, включително, да не говорим че гета няма тогава за тях, поне, а гетата бяха изобретени от режими които бълваха ненавист срещу българският национализъм и нямаха нищо общо с него.
Аз не се страхувам толкова от официализиран ромски, но не виждам как език без писменост, можед а бъде официализиран? Да не говорим че новини на турски има, ама на ромски не... Но ако всички етноси и езици у нас поискат новини на свой език, тогава това така малко няма ли да принуди и за съседите ни да се помисли дали не трябва да дадат на българите?
Официализация на турския? Хм, добре, когато Турция направи втори официален език - българският, съм абсолютно съгласен и нямам никакви възражения.
За тая работа има достатъчно българоезични християни и мюсюлмани в Турция.
Ако аз лично имамвласт, или един националномислещ човек, то трябва да подходи мъдро към такова искане ако се появи на наша територия. Т.е., да се обърне към турското правителство и да го попита то има ли подобни претенции за у нас? Ако то каже да, да отговорим и поставим реципрочно същото искане за Турция, твърдо, неотклонно и непоколебимо и кажем че само при такова условие у нас може да се разговаря за подобно нещо, особено позовавайки се на факта че турците никъде в друга страна, където ги има като компактна група, не са извоювали подобно право.
Ако Турция въведе новини на български в своята държавна медия, нямам против и у нас да продължи да има такива, ако Турция официализира българският или започне с държавни пари да осигурява възможност на българското наистина национално малцинство /коренно население/ там, то тогава нямам против и у нас да се обсъди подобно нещо, или ако заяви че има готовност да го направи, ако Турция позволи на българите там да бъдат двойни граждани, а да пребивават и гласуват в Турция, да основат свои етнически партии и гласуват за тях, то нека и турците у нас имат това право, макар че нещата пак няма да са равностойни,тъй като за да бъдат, ще трябва да се даде това право и на бежанците от Одринска Тракия и на техните потомства, щом ние трябвало да го давамена изселниците от 1989 -а година.
Ако най - сетне Турция изпълни задълженията си към бежанците от Одринска Тракия, нека се разгледа и въпроса с некомпенсираните изселници от 1989 - а, само че трябва да докажат насилствената си принуда, а не икономическите мотиви на своята емиграция, за да бъдат овъзмездени, според мен.
Но добре, да приемем че преименуването е натиск в някаква степен за това.
И без това аз окончателно или трайно решение на българо - турските исторически и политически спорове /каквито биха се породили разбира се при една възкръснала и реалносъществуваща България, каквато сега няма/, виждам в три възможни варианта:
Вариант 1: Разглеждане и максимално изпълнение на Изселническата спогодба с Мустафа Кемал Ататюрк /може би на доброволни, не на принудителни начала, просто да се даде двустранно възможност - икономическа, имотна и друга с помощ на Българската и Турската държава, българите от Турция искащи да живеят тук, да се преселят тук, а турците искащи да заемат тяхното място в Турция, да отидат там.../. Съответно с изтегляне на всякакви по - нататъшни претенции от странана на пусналите, към бившите им Отечества.
Вариант 2: Реципрочни права за българските малцинства - православни и мюсюлмански в Турция и за турците в България + разглеждане въпросите с компенсации на бежанците от Одринска Тракия и след това на изселниците от 1989 - а.
Вариант 3: Реципрочни културни автономии, което обаче може винаги да стане при една трета намеса, повод за етнически конфликти и нови войни, защото едното или другото население може да бъде подстрекано от трети фактор да поиска независимост и сепариране на едната или другата държава, или пък взаимно оттегляне на всякакви претенции за официализация на езици, изучавания с държавна издръжка и пр., като се разреши взаимно на малцинствата да изучават своите езици, но само и единствено със свои средства, както и да изповядват религиите и поддържат религиозните си диаспори, само със свои средства да имат право да поддържат новини на свои езици, в извъндържавни медии, ако считат за необходимо. Например в регионални, както и предавания.
Само едно такова договаряне от двете страни и постигане на споразумение с взаимни компромиси, както и пълна демилитаризация българо - турската граница и от двете страни + реципрочно въоръжаване с еднакви темпове и взаимно държане на сметка за това или право да еднаква степен на въоръженост и войски, може да доведе до трайно примирие между България и Турция, до трайни икономическо - стопански споразумения без манипулация от трети сили и защо не и до възможен бъдещ съюз?
И без това нито България, нито Турция или която и да е балканска държава днес може да си позволи да тръгне сама срещу останалите и да изпадне в пълна изолация и ще е принудена да се помири или съюзи с поне една своя, макар и нежелана исторически съседка.
А нека бъдем сигурни,че когато дойде Богоугодния ден, империята на злото - ЕС да се срине, на Балканите отново всичо ще се нареди естествено и тогава и старите проблеми обаче ще избоят и ще застанат на дневен ред, а двата "остри камъка" - Гърция и Турция, едва ли ще постигнат споразумение за Кипър.
Тогава една стъпила на краката си България, ще има отново решаващата дума тук.
Така ние с твърда, но и гъвкава и адаптивна дипломация, трябва да отстояваме правата на българите - чуваши, на волжските българи, на българите от Западните покрайнини и БЮРМ, на българите в Албания - Мала Преспа и Голо Бърдо, на малкото останали българи в Гърция и Северна Добруджа или в Косово, ние трябва да заселим колкото се може повече българри от създадените бежански колонии или емиграционни вд руги страни, особено страни - наши верни исторически приятели, ние не бива да претендираме в тях за национални малцинства /като Унгаия да речем, странно ми е защо там е признато "национално малцинство", а има съседни нам страни където българите са коренно население и такова не е признато?!/...
Разбира се да говорим че всичките тия земи ние някога ще си ги вземем, ще воюваме с огън и меч отново като при Аспарух и ще върнем своята стара мощ с достойнството на бойното поле и прямия бой, в момент в който подлостта и коварството - мръсните бомби решават всичко, избиващи цивилно и невинно население или пък ще спасим така българите, това е утопия итова са фантазии най - малкото, ако не откровенно болни цели, за това истината е в гъвкавата, но и твърда дипломация и поставяне правата на тези българи - принудени да живеят извън Отечеството ни и в неосъществената Велика България, да застанат над всякакви икономически, стопански и пр. договорености от взаимен интерес и едва когато те поне частично бъдат удоволетворени, ние да мислим за взаимни икономически и стопански изгоди с отговорните и заинтересовани страни.
Не може да има трайно благоденствие, когато и един сънародник по - света страда и стене под робство или асимилация, още повече под геноцид и етническо прочистване...
На следваща позиция, нашата страна трябва да даде рамо и на други страдащи народи по -света, борещи се за своята Собода и Независимост, справедливо и героично, с ресурс ако можем, тайно или явно, с дипломатически средства, особено ако това е приятелски нам народ или народ който никога не ние пакостил с нищо в миналото, бил той доминиращо ислямски, православен, католически или какъвто и да е.
Тая партия "Отоман", няма какво да я коментираме, спрямо нея поне органите имаха някаква реакция, но нямаха странно защо спрямо себеподобни на нея?...
Само ще кажа че на Обединена България, на обединената българска нация и благоденстваща България, живееща не в толерантност и търпимост, а взаимно разбиране и уважение на етносите в нея, както и в разбирателство със заобикалящите я народи и нации, на мира в нея и около нея, всяка организация на верска, етническа, съсловна, класова, цензова, регионалистична и пр. основа и всеки политик или общественик издигащ подобни тезиси е вреден и противопоказен, било то мюсюлманска, православна, католическа или каквато и да било подобна организация, няма място в нашата страна!
Аз съм православен християнин, но нес мятам че Православието и Християнството имат място в политиката, или обратното - политиката че има място в тях. Защото тогава те ще бъдат опорочени, изкривени и омърсени.
Защото религията, както и личния живот са нещо съкровенно, не нещо което трябва да излагаме на показ, това е нещо сакрално, това е тайнство.
Report Spam
samvoin
Guest
«
Reply #26
on:
July 23, 2010, 10:18:05 am »
Една бъдеща националноотговорна формация, не трябва да е антирелигиозна и газеща религиите по - сталинистки, не трябва да е атеистична и бездуховна, материалистична т.е., но и не трябва да е религиозна и да се обвързва пряко с което и да е вероизповедание от традиционните по - света и у нас, но трябва да е отворена към представителите на всички вероизповедания у нас и всеки който иска да гради и да допринася за българската нация, без оглед на произход, месторождение, класа, съсловие, професия, ценз, вероизповедание, като обаче никой от тези предразсъдъци той не може да поставя над своята национална принадлежност или общност и над общонационалното благо и цели, защото тогава се самоотлъчва от българската нация и е редно да престане да бъде неин член, със съдебно решение на българската нация и държава, а ако продължи да вреди със своята обществена и политическа дейност, просто да бъде експулсиран принудително от тук и да си търси друга страна за своите отровни семена на раздора.
Защото няма истински Бог, освен ония на мрака и освен Луцифер, който да иска раздори посредством Вярата в него и да иска омраза и разкол, както и липса на мир и благоденствие и това трябва да е общото Верою на българската нация /нито Исус, нито Мохамед са се борили и са вярвали че някога в Тяхно име ще се пролива кръв между последователите им, нито Бог или Аллах които са следвали, са ги призовавали към това ако погледнем дори силно укастрените и осакатени писания на нашите Свещенни Книги - Библия и Коран! Нито пък нашите прародители са вярвали в Богове, призоваващи ни да проливаме кръвта на хората невярващи в тях... за разлика от нечии други "духовни прародители", които разпнаха нашия Спасител а техните по следователи създадоха Талмуда, бълващ омраза срещу нас и продължаващ вековната - хилядолетна война срещу останалите вярвания. /, което е в Заветите на Апостола на Свободата - борил се именно срещу оная лицемерна империя на злото, чиито наследник е днешната наречена ЕС, чиито химн въздига и възпява партия "Отоман" и която иска да реставрира и то на територията на България, нагло, вулгарно и цинично... Нещо което българският дух, кръв и кости НИКОГА вече няма да позволят по - тия земи да стане и България отново ЩЕ ПРЕДЪБЕ!
Колкото и дасъм за политически плурализъм и многопартийност, аз мисля че за такива партии няма място в нашата страна, както и за класови и съсловни, така и за религиозни, етнически и особено възпяващи химните на империи на злото - воювали за заличаването на България като национална държава и в този смисъл обаче аз не мисля че управляващите в момента, както и която и да е парламентарно представена или дори съществуваща в момента партия, е по - малко престъпна и вредна от "Отоман", тъй като всяка една от тях подкрепя образа и подобието на Османската империя - наречен ЕС, респективно разбиването на България като национална и суверенна, като могъща и социално справедлива страна, на всички българи по - света и на всички които я обичат!
Защото това което "Отоман" днес ни казва в очите че иска и ние трябва да и благодарим за нейното отковение, т.е. краят на съществуванието на България на Балканите, Иван Костов и СДС само ни го "загатваше" така че малко по - умните само да го разберат, но нямаше доблестта да го каже на българите през 1997 - а за да бъде убит с камъни от ликуващата преднеговата дегенератска физиономия, умопобъркана тълпа!
Той нямаше доблест, но положи началото на този процес, без да ни заяви истинската си цел. Положи я с Рамковата Конвенция, положи я със сакрализирането на думите НАТО, ЕС и "евроинтеграция", положи я с унищожението на Българската армия или по - точно остатъците от нея и с възхвалата си че "погребал българският национализъм", сиреч нация и държава! Сиреч имунната им защита...
Report Spam
samvoin
Guest
«
Reply #27
on:
July 23, 2010, 10:18:48 am »
Българският национализъм го погреба не Костов, а Волен Сидеров, но това е друга тема...
Трябва да дойде ден, в който на подсъдната скамейка, на позорната подсъдна скамейка, редом с Юзеиров /когото не познавам и нямам нищо лично срещу него/, трябва да стои и Костов,трябва да стоят и продължителите на неговото "велико" за враговете ни дело през следващите години, продължили неговата схема и най - вече онези които натикаха българите против волята им в непоправимото почти тресавище наречено - ЕС, при това с възможно най - унищожителните и най-двойни стандарти приложени единствено спрямо нашата страна между всички кандидат - членки!
Те трябва да отговарят за своята колаборация и дано не бъдат настина убити от наемен убиец или от народния гняв до тогава, защото всъщност тогава има опасност от плужеци и негодници каквито са, да се превърнат в "мъченици и герои", в каквито бяха превърнати себеподобните им - Александър Стамболийски - чрез непремисленото убийство над него /и най - вече един преврат който доведе до още по - голям терор, мракобесие и разкол в българската нация за дълги времена!/, както и Георги Димитров - посредством Лайпцигския процес. Тогава тяхното национално предателство и позор не би лъснало в целия си блясък и не би станало ясно колко жалки, нищожни и позорни са били и срещу какво продадоха България и нейното бъдеще, както и срещу какво оставиха нейното минало, нейните стари хора да измират агонизирайки - в мизерия и унижение!
Тогава те ще заемат завинаги подобаващото им място под Слънцето - политическото, историческо и социално бунище на което единствено имат място.Това ще енай - справедливото и истинско възмездиезатях - срамът и позора, те да не могат до края на дните си да се появят и пред един българин, без да потърси веднага камък с който да ги убие!
Защото ако те бъдат убити /макар че хич жалкия им животец не им се отстъпва/, ако техните партии бъдат разтурени сега, по - силов път от една власт, примерно ДПС, то тогава от тоя удар те има шанса да излезат по - силни /в този смисъл може би е в известна степен и "нож с две остриета" да се възпира партия като "Отоман" с репресии, а не с разяснения!/.
Не, по - важната задача е по - пътя на истински плурализъм, в условията на една националноотговорна и истински демократична власт, да бъдат изобличени, да им бъдат взети по - прозрачен път незаконно придобитите авоари, имущество и пр., като се разобличи пред всички със съответните доказателсва неговия произход, да сеспре техното финансиране, да се лишат от своята империя на злото - ЕС и нейната подкрепа, от нейните фондове - отиващи в тлъстите им банкови сметки, джобове и задници, да се лишат от своите масонски интернационали, чиито пъклени дела трябва да се изложат също на показ и характера на обвързването им с тях, както и с чужди централи и разузнавания, а също и в службите у нас кога, кой и какво е вършил, от какво естество е била неговата дейност и как се е задържал на повърхността най - вече последните 20 години, скакви предателсва и падения?
Когато те бъдат лишеи от финансовата си мощ, когато бъдат унизени, когато бъдат изобличени, когато бъдат принудени да бягат и да се крият наистина от народното възмездие и некорумпираното и подчинено на тях българско правосъдие, заради своите криминални деяния, колаборация и предателства, за своя социален геноцид над българите, за своето етническо прочистване, за утвърждаването на чужд апартейд и колонизация, за незаконно придобитото си имущество и слугинажа на чужди сили и централи, т.е. държавна измяна, за своя антибъларски екстремизъм, фашизъм и расизъм и вражда със всички традиционни вярвания, т.е. сатанизъм.
Ето тогава у нас ще е настъпила истинската победа на Правдата!
Тогава ние ще знаем че имаме националноотговорна власт.
До тогава партии като тая на Юзеиров, са разбира се само за отклоняване на вниманието ни от истинските убийци на България. Както и такива като Кенан, наглите и заплашителни изказвания на Ахмед Доган - надутия от тях отново "балон", унищожителната геноцидна "реформа" на Рашидов който отдавна е надминал Доган хилядократно по - наглост, ама него никой не го забелязва - изпепеляваща българската култура и пр...
Другата "стръв" пък за небългарските етноси се казват Сидеров, Боянов, "ВМРО" и пр., така на тях също погледа им се замъглява един вид кои са убийците на потърпевшите от тях и един вид им се внушава че техните убийци щели тепърва да дойдат на власт, ако не гласуват вечно за своите реални убийци и манипулатори, при които въпросните гореспоменати шутове са на "ясла", всъщност.
На мен тук за да бъда обективен и да не се каже че говоря само за небългарските етнически формаци, продължава да ми е много чудно как примерно на един Боянов, формацията имаше с години медийното охажване и внимание, докато на един Гелеменов /на когото също не съм адвокат/ няколко организации получиха отказ от регистрация в съда и Гелеменов който казваше във всяко свое изявление че България ще е на всички, че в България всеки който я обича ще е "българин, както в САЩ - всеки американец" и че "не можем да изгоним турците и циганите от България" беше изкаран "антициганин", "екстремист", "расист" и пр., а Боянов който в едно свое предизборно обръщение на един псевдонационалистически форум /ще го намеря/, беше заявил официално че ще се бори за една "етнически чиста от турци и цигани - България" /тогава той за пръв път спомена и турци, преди това само циганите споменаваше, но това е друга тема, откакто на Пеевски/Доган телевизията го изрита, взе да споменава и турците.../ и за това негово изявление, както и за психичноболните изявления на Емил Антонов /чиито книги за разлика от "силно антисемитските" на Ифандиев, можем да видим на първа линия, на всеки щанд!/ юридически последици нямаше, организацията на Боянов беше регистрирана в съда, а на Гелеменов няколко организации бяха върнати от регистрация с годините, както и беше съден за призива си за основаване на доброволни отряди за борба с престъпността... На Гелеменов никой не даваше повече от 10 минути на предизборните кампании, а Боянов водеше предаване всяка вечер по - час и горница.
Няма да споменавам водещи като Ифандиев и Кубрат Томов, а даже Сираков, като Ник Щайн че примерно в нито една телевизия не се задържаха, за разлика от Боянов и Сидеров?! Как цели телевизии дето даваха достъп на подобни водещи, бяха закрити към днешна дата, у нас...
Няма да споменавам за арестите на български националисти през последните 20 години, като Йоло Денев, като Антон Рачев и пр...
Защо на движение "Онгъл" беше отказана регистрация, а на "Атака" не беше?
Сиреч всичкото това налага извода че последните 20 години, регистрацията на опозиционни формации ставаше само и единствено или ако на една уж националистическа партия, зъбите и са избити предварително и тя е кастрирана и ощърбавена преди регистрацията си - станала импотентна от алкохола, зависимостта на доста нейни важни кадри и другите разяли я пороци и зависимости, или пък си е изцяло инжинерен проект - директно или индиректно на управляващата клика или на силите заинтересовани тя да не бъде "пипната" сериозно.
Те много добре знаят че нито една политическа сила от допусканите до избори, медийни изяви и пр., няма да доведе никога нещата до край при едно народно надигане, но по - скоро ще изиграе деструктивна и възпираща роля в него, че никога няма да обяви нужната улична война на една или друга управленческа върхушка, когато тя прибегне до насилие за да я възпре! И да възпре нейния обществен и политически възход и напусне рамките на демокрацията и плурализма, за тази цел.
И всичките го доказват. БНРП доказа своята импотентност и кастрираност, още явно преди да я регистрират, останалите доказаха че са инжинерни проекти на тоя или ония - БНС на Сорос, Каракачанката- проститутка на повикване, Сидеров на ДПС и БСП, РЗС - "консерваторите" на МОСАД, СКАТ и Валери Симеонов очевидно и те нататък се ориентират, ако не са и били винаги свързани например с еврейско - руската енергийна олигархия.
Та ако "Атака" беше истинска националистическа формация, то нали с тия щеше да е свършено още на 3 март 2006 - а година, когато "Атака" имаше на площада достатъчно народ за да помете по - уличен път правителството на тройната коалиция, че и президента, или поне да го постави в достатъчно "некомфортна" позиция и у нас да създаде достатъчно нужното напрежение за да не изкара тая тройна коалиция никога тоя комфортен мандат и да е в толкова благоприятна международна позиция, ако бъде принудена да пролее реки от кръв за да задържи властта си и народа бъде подстрекан да покаже че не е с нея и не е задпътя на "евроинтеграция"...
Ако "Атака" бяха истински националисти, те нямаше да оплюват циганите от "Столипиново" че не си плащали тока, а да излязат и да призоват цяла България да ги последва в техните действия, тоя начин на сриване на правителството да прерастне във десетки български села, градове, квартали, да се блокират границите по - гръцки образец и да се предизвика едно огромно сътресение за това правителство, така би подходила една истински опозиционна партия с нейната сила и мощ сред населението тогава, защото "Атака" през 2006 - а година, беше стигнала до второ място - след БСП по - доверие в народа и беше станала втора политическа сила по - брой на електората, сиреч имаше огромния потенциал да утвърди увереността на българина в себе си и да сложи край не само на тройната коалиция, но и да направи невъзможно идването на власт на инженерния проект - ГЕРБ, както и реставрацията на сините в политиката, те можеше да останат и изцяло зад парламентарния "борд" на едни предсрочни избори.
Тогава обаче трябваше да стане ясно на народа, що за партия е това и че е създадена от тези срещу които ужким върви словестно.
Тогава и слепите трябваше да видат, че това е един инженерен пъклен проект, като НДСВ.
Няма как един такъв генезис, да роди нещо плодотворно, както някои плиткоумни хора, наричащи себе си националисти смятаха че "от вътре" щели да променат нещо.
Не може и от вътре да се промени нищо, в една кастрирана и ощърбавена партия, срещу истинските врагове на България и като БНРП.
А относно БНС, защо народа не се запита защо това БНС един път не надигна и не призова народа срещу незаконните постройки на милионерите, срещу наплива на чужди - некачествени стоки у нас - тровещи българите, срещу чуждите нашественици изкупуващи нашите имоти, срещу чуждия капитал превзел нашите активи, а само срещу циганските гета опитва да надигне народа?
Нима откраднатите от него пари са там?
Кога надигна народа срещу еврейския град и колеж в Търново, кога надигна народа за бойкот на чуждите компании, с който да принуди властта да върне активите ни отново в държавни ръце, или на вноса на чужди стоки у нас, подриващи българското народно стопанство и производство?
Report Spam
samvoin
Guest
«
Reply #28
on:
July 23, 2010, 10:19:48 am »
Да не говорим че ние си имаме и едни "скинхед", които за разлика от руските и западните, които в някаква форма са израз на гнева срещу чуждоконтиненталните нашествия, срещу еврейската властова и икономическа доминация и обекти на техните изстъпления са предимно чужденци, емигранти и в някаква степен синагогите и обектите свързани с Израел, то у нас техните изстъпления на нескопосано копиращата ги младеж, не стигат по - далеч от нападението на някой циганин - уличники и клошар, или от война с Исляма и джамиите, чрез някой вандалски акт, а дори напоследък и до там не стигат, защото изстъпленията им не са по - далеч от изстъпления над други етнически българи, било то от лявата - заблудена младеж или пък от други клубни отбори и места в България.
Т.е. у нас и лумпен - расизма ни дори не е като в света. Т.е. дори и расизма ни, не е расизъм като расизъм - насочен срещу другите раси. Поради простата причина че е насочен срещу представители на нашата раса, че и етнос даже.
Но и друго има странно, че "турската и мюсюлманска чест", тук никога не е насочена срещу ционизма, както в Турция, никога не е насочена срещу САЩ, срещу Великобритания и Запада, но тук тя е ориентирана пробрюкселски, проамерикански и с поклонничене пред ционизма, винаги?
Впрочем, и тукашните "крайнолеви" и анархисти така наречени, не са като по - света и особено като гръцките и латиноамериканските, да речем...
Аз лично дълбоко се съмнявам че турците някога ще тръгнат срещу ДПС, освен ако Турция не ги настрои и използва като своя пета колона у нас, но тогаватехнатавойнасрещу управляващатавърхушка, съмсигурен чеще избере алтернативата на отявления етносепаратизъм и война с българският етнос и нация.
Силно се надявам да ме опровергаят, но аз виждам как нараства със всеки изминал вот подкрепата за ДПС у нас, така както уж "страдащите" софиянци, гласуват със все по - голям устрем за ГЕРБ /а предни години за СДС/?!
Просто за жалост ако ние имаме много дефекти - днешните българи, то при турците някак си крепостното самосъзнание не се промени от векове /както и при руснаците/.
На тях им трябва господар, на тях им трябва "хранител и закрилник", който уж ги предпазва от нещо извън тяхната общност, а всъщност ги употребява като стадо, но им трябва пастир.
С такава параноя ги държеше и Османската империя, против собствените им жизнени интереси и потребности, така ги държи днес и ДПС, със същите похвати.
Аз не мисля че към днешна дата, друга дори етническа партия може да разбие монопола на ДПС сред тях и въпреки че ДПС вече официално бяга от своята етническа същност и умело я е замаскирала пред Законите и Конституцията.
Мисля си че тя вече трудно може да бъде, поне формално подведена пред Конституционния съд, дори там да имаше честни и обективни съдии като етническа, тъй като тя използва изцяло етнически похвати и вот, но в редиците и има хора и с други имена и майчин език, и формални "православни християни", етнически българи и пр..., а във всички свои декларации е атниетническа.
Единственото за което можеше да се сезира Конституционния съд /но "Атака" знаем защо не го направи, въпреки ревовете на СКАТ тогава/, е заради провеждането на изборните кампании на турски език, нещо което Конституцията на Република България ясно и категорично забранява, тъй като там ясно си пише кой език е официалния в България.
Тук обаче никой не ги удари, а и аз мисля че и даги ударят, няма да има сериозни санкции за тях, може да има персонални и това ще ги направи по - силни, както ги направи това че РЗС успя да им отреже някой и друг глас от Турця, с искане за разглеждането на вота от Турция.
Дори тукашните турци да се откажат отДПС, изселниците и тяхното потомство, което не е малко, винаги докато свят светува ще гласуват за ДПС, защото те гледат сеира на България и защото тях не ги касае по - никакъв начин кой ще управлява тук.
Сиреч аз не виждам особен интерес за никой от живущите на тая територия, изселниците или "нашите" невъзвръщенци да имат право да гласуват у нас и да решават съдбините ни, едните с ГЕРБ -ерската, синята или друга бюлетина създадена за дебили, а другите с вечната бюлетина на ДПС, по - страшно и от бетонените червени глави.
Аз освен това мисля че и определени диагнози и видове зависими хора, също трябва да се помисли дали трябва да имат право на глас, като определени психични диагнози, склеротици, или пък рецидивистите...
Аз мисля че това са в масовата си част, днешните дежурни електорати на парламентарно представените бандити от 20 години насам, тия решават изборния изход, кой от всичките бандити по - нужен за момента на външните кръвопийци, да ни управлява, ако режима преди 20 години беше поставил народа в клещи и го беше лишил от правото на друг избор /макар че хората със силна воля и тогава имаха начин да го охвърлят, поне морално на избори.../.
Също така, друия път е да се стегне примката около врата, срещу корпоративния и покупко - продажния вот, като се предвидат по - сурови присъди срещу всички участници във веригата, заедно с гласуващия!
Аз тогава давам гаранции, че тия бандити дето сега се виждат в парламента партията на един от тех, а и е възможно всички взети заедно ако се "уедрят" в една партия, което ще им подхожда много и най - сетне ще им дадем повод за доказване на тяхната любов и идилия по - между им, дали ще вземат сериозен процент на изборите и дали ще минат една бариера от 3 или 4% за влизане в парламента, особено ако паразитното котило наречено парламет, загуби и доста голяма част от сегашните си правомощия и бъде поставено в "менгеме", като първо се отнеме депутатския имунитет и се даде възможност по - законов път на електората за отзоваване на депутата.
Ако някое ведомство в момента е нужно да му бъде свит сериозно бюджета у нас, то това са МВР и парламента, според мен.
Това е и органа към МВР - ДАНС, който в този си вид и в този момент, трябва да бъде изцяло закрит, според мен, като паразитен, вреден и неефективен.
Другите които трябва да бъдат финансово "скастрени" са съдебната система.
Докато не се проведе там пълна кадрова чистка, както и промяна в йерархичната и кадрова логика, на тия ведомства не трябва да се дават никакви пари, помоща за тия ведомства от всеки тип е антидържавен и антинационален акт и престъпление!
После аз мисля че за да са ефективни, там количеството трябва сериозно да отстъпи пред качествените промени и подмени, нужни за да станат ефективни тия органи.
Report Spam
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member
«
Reply #29
on:
July 23, 2010, 03:12:50 pm »
Самвоин, много трудно чета написаното от теб. Започвам и се губя в намирането на правилният ред да се прехвърля и се отказвам. Наскоро един събрат турчин тук се сърдеше защо нему веднага съм му опонирал, а не теб не. Как да ти опонирам като немога да те прочета. Сигурно и други имат този проблем. Ако искаш да те чета и да дискутираме пиши с абзаци (параграфи) моля.
Тук ще коментирам една малка част(параграфираната
) от написаното от теб.
После, САЩ като е федерация /в което има далеч повече логика, защото там държавотворните народи са няколко и доста различни езиково/, да не би да се брътви и пише друг официален език, освен англосаксонския? Да не би да се уважава езика, нравите и традициите на коренното население на Америка и то да има някакви права?
В САЩ няма официално, официален език наложен със закон. В държавните органи съм виждал брошури на дузина езика. Ето ти едно
доказателство на думите ми
http://www.cookcountytreasurer.com/
. Да САЩ уважава езика,нравите и традициите на индианците. Те напрактика са на пълна държавна издръжка. Иамт си атономни територии ( резервати) контролирани по техни правила ,където държавата се намесва само ако местният шев поиска помощ. Даден им е най лесният бизнес хазарта.Доколкот знам само индианци имат право да отварят казино.
А мюсюлманите и турците в САЩ - граждани на САЩ, носят ли турските си или мюсюлманските си имена?
Да. никога не е имало проблем с това. Няма абсолютно никаква забрана затова. Ако искаш като дойдеш тук се наречи Тенджера Капаков
Аз съм жив пример за човек с турско име. Никой не ми е правил никакъв натиск за смяна на каквото и да е било.
...
А в коя европейска или друга държава на ромите е даден официален ромски език? Нека отиде Юзеиров първо в Турция да им извоюва това право и Турция да ни даде един прекрасен пример със себе си, нека отиде в Гърция, Сърбия, Словения, Румъния, Хърватска да им го извоюва, пък България поне веднъж бъде "последна" по - етническа толерантност...
Знам, че в Румъния и Македония има официално признати над 15 малцинства. Защо българите не са смели колкото македонците ? Предполагам със съответната свобода на езика и традициите. Дадох ти пример и за Гърция за "Хабереве по поматску". В Турция има 24/7 национална телевизия на кюрдски език.
Самвоин, когато на даден човек му дадеш правата той става по спокоен и свободен да гради за себе си и за държавата си.
България през последните 132 години е пример затова как една държава не трявба да се отнася със своите граждани. Хубаво е да се изучава в Университетите този отрицателен пример, за да не се повтори.
Report Spam
Pages:
1
[
2
]
3
4
...
6
Go Up
Print