Serbest Forum
March 21, 2025, 05:48:19 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Home Help Gallery Staff List Login Register  

Турция в ЕС

Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Турция в ЕС  (Read 1797 times)
Deli kurt
Jr. Member
**

« on: April 17, 2010, 04:12:29 pm »

Турция-ЕС 119/2010

В днешната ни рубрика най-напред ще засегнем продължаващата визова криза между Турция и Германия а след това ще ви информираме накратко за контактите на държавния министър и главен преговарящ с ЕС Егемен Багъш в Полша.

Германия е първата страна в света която през 1980та година започна да изисква от турските граждани входни визи. Днес около 130 страни в света изискват от турските граждани входни визи. От дълго време насам Турция и Германия водят оспорвани дискусии по въпроса за отменянето на визовия режим за турските граждани.

Този режим причинява сериозни трудности на близо три милиона турци живеещи в Германия. Настанилите се на местожителство в Германия турци с големи трудности осигуряват възможност на свои родственици или познати да ги посетят а пътуването за тази страна с туристическа цел е почти невъзможно поради много тежките условия за получаването дори на туристически визи. Близо четири милиона германци посещават Турция а в Германия с туристическа цел пътуват годишно само около 100 хиляди турски граждани.

Също така много често турски бизнесмени са изправени пред проблема с получаването на входни визи за Германия и като последен пример можем да посочим че много турски бизнесмени от текстилния сектор не успяха да участват в международното изложение на домашния текстил във Франкфурт през месец януари тази година, тъй като им бяха откозони входни визи. Пред подобни проблеми останаха изправени и много турски дейци на изкуството. Проблемът с входните визи прерастна в един от двустранните проблеми изискващи спешно разрешение. Председателят на Германската турска общност Бахаттин Кая каза че Германия не оценява Турция като евентуален източник на туристи и че не изпитва нужда от въвеждане на сериозни промени във визовия си режим, но смята че този режим представлява голяма несправедливост специално за турските бизнесмени.

По време на двудневното посещение на канцлера на Германия Ангела Меркел в Турция, проблемът с визовия режим бе поставен на дневен ред от страна на турската администрация. Меркел даде сигналите че е възможно да осигурят на турските бизнесмени, дейци на изкуството и студенти да се възползват от пет годишни многократни визи. Но бе съобщено че Меркел желае въпросът с визовия режим да се обсъжда паралелно на обсъжданията върху договор за обратното приемане на незаконни емигранти преминали в страните от ЕС през територията на Турция. Бахаттин Кая подчертава че визовият проблем трябва да бъде спешно разрешен без да се поставят нови условия пред Турция.

Същевременно партньорът в германското коалиционно правителство, Свободната Демократическа Партия открито заяви че за да могат турските граждани да пътуват без визи, е нобходимо те да бъдат снабдени с биометрични паспорти и Турция да подпише договор за обратното предаване на незаконни емигранти.

Същевременно, заместник-председателят на парламентарната група на Германската Социалистическа Пратия Гернот Ерлер подчерта че политиката на канцлера Меркел спрямоТурция наврежда на интересите на Германия и каза че Турция е страна с бързо развиваща се и укрепваща икономика и е на път да се превърне в една от главните сили в регион който е с много голямо значение за Германия и за целия ЕС.

Държавният лидер и главен преговарящ с ЕС Егемен Багъш посети Полша. По време на визитата си той отпътува за пристанищния град Гданск и разговаря с легендарния полски лидер за демокрация и бивш президент на Полша Лех Валенса. На срещата проведена в сградата на фондацията на името на Валенса, който е и член на Консултативната група на ЕС, присъстваха и посланикът на Турция във Варшава Решит Уман и генералния секретар на дирекцията за ЕС Волкан Бозкър. По време на разговора Валенса подчерта многократно че Турция е неразделна част от Европа и каза че чистосърдечно и открито защитава членството й в съюза и изказва това свое становище и в Консултативната група на ЕС.

Синът на Лех Валенса, Ярослав Валенса, който е евродепутат, също отбеляза че полага усилия за да докаже увереността си в ползата от членството на Турция в Европейския Съюз.

Егемен Багъш от своя страна подчерта че е много радостен и доволен от факта че един легендарен полски лидер се обявява в защита на членството на Турция в ЕС.
Report Spam   Logged

Share on Bluesky Share on Facebook

Atilla Blazhev
Hero Member

Севлиево

« Reply #1 on: April 17, 2010, 05:25:33 pm »

Добре че е полемиката за пресъйденяването на Р. Турция към ЕС, че да даде хляб на шовенистичните среди в българия да имат за една две години напред възможност с какво да се занимават, какво да дъвчат, защото рейтингът им инак умира безславно. Доказаха се че са агенти на комунистическата ДС. Доказаха се че са потомци на терористи и възродители, сега се доказват всъшност колко са нехуманни и крайно предубедени в стремежът си да охулят една държава, която със сигурност е триста пъти по развита в каквото и да е отношение, но инак не се свенят да се нарекат демократични. Уж не ги е интересувало за Р. Турция, но инак не могат без нея. Обсъждат и вътрешните и проблеми, кюрдите са им мили братя черногалви славяни, арменците са им скъпи на сърцето им, а бе фалш и демагогия пълна. Но те нека да се благодарят на тази държава Р. Турция че им дава хляб, да имат с какво да преживяват от популистко-демоагогските си инициативи, защото инак никои не ги е чувал тези мишоци, умиращи като кучета без история. Лидер на МВРО потомствен комунист, зам. председател на МВРО откровен психично болен пациент на 4 километър, зам. на зам председателя солката му, ангел джамбазки, който имайки нещастието да го познавам лично, този батановско-пернишки психопат, си е откровен пендел, криещ се зад интриги, създавани от него, ето това е великата патриотично-националистическа картина в тази шовенистична партия МВРО. За атаката няма какво да се говори, там е видно и от сателит, какви хора съществуват и тикат мизерното си съществуване пак за сметка на полемиката Турция в ЕС. Защото инак умират безславно, добре че е btv за да им повдигне инак умрелият им рейтинг, защото инак никакви ги няма. Но и този медиен балон взе да се пука на места и ще се спука окончателно, но ще поживеем и ще видим. Сега им викат ОСАННА, но след това ще им викат РАЗПНИГИ, но всичко с времето си.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member

Севлиево

« Reply #2 on: April 21, 2010, 03:53:04 pm »

И нека след това разни толеранти да ми говорят че няма анти-Турска изстерия в българия и че славяните в българия са били изключително толерантни. Ами нека да се изгледа този видео материал и да се види с каква цинична гордост бива афиширана подписката, която тече в цяла българия от шовенистите на МВРО и нека след това да си говорим че Юзеирови били провокатори. Чисто и просто, Юзеирови за белият кахър на българия. Юзеирови не са по опасни от тези водачи на ултра-радикални политико-националистически секти, който имат определено влияние в държава като българия. Ами на този етап, пговорката каквото повикало, такова и се е обадило си е много на място. Като отправят провокация от страна на шовенистичните среди в българия, всичката тази какафония минава за демократични процеси непрестанните им провокации, а хора като Юзеирови само защото се опитват да образуват партия ОТОМАН биват осмивани и осъждани за мега провокатори на етническият мир, а постоянните заигравания с етническата карта от страна на партии като МВРО атака и подобни недоразумения на политическата сцена, минават незабелязани и нико му ненужни УЖ. Ами добре че търпението на малцинствата в българия е волско и не се подават на постоянните провокации, защото успеят ли да постигнат целта си разните пара патриотични партии и партиики, то със сигурност ще стане много страшно в тази географска ширина. Не можеш ти да вменяваш на едно утвърдило се население с Турски етнически произход вина за исторически процеси изминали от преди 200 - 300 г. постоянно да го обиждаш като етнос под пъти и над път, да го псуваш като каруцар и да настояваш пред тези хора че псувните ти били за негово добро и след това да твърдиш че това население не било дискриминирано и да искаш нужното уважение от тях. Повярваи те ми малко са им били тези 500 г. Трябвало е да се вършат всичките тези неща която официалната историография твърди, за да си държат устата си затворени разни шовенистични посерковци, защото явно не им се е случило, за да са така нагли и предизвикателни. Не са си патили изглежда за да приказват свободно. Защото на един изстрадал човек от един геноцид или холокост, не разсъждава така за отмъщение и нови сребреници, а разсъждава мъдро и разумно, да не се забравя, но и да не се отмъщава. А сега какво е? разни отрепки комунисти, представящи се за българи, Турци и Цигани, нагнетяват обастановката с безумните си цели и винаги другият излиза че е виновен и защо е виновен? ами защото е жертва на псхичните им заболявания! манията им за величие. Ето я истинската причина за етническите проблеми, комплексарската мания за величе на някои хора, който в последно време се умножават в хиляди, десетки хиляди изродили се пишман патриотари.
Report Spam   Logged

balkanturk
Guest
« Reply #3 on: April 24, 2010, 09:45:24 am »

Sevast, varni se v ludnicata be chovek i prati pozdravi na fyurera si Siderov  Kiss Kiss Kiss
Report Spam   Logged
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member

« Reply #4 on: April 24, 2010, 01:36:41 pm »

Sevast, varni se v ludnicata be chovek i prati pozdravi na fyurera si Siderov  Kiss Kiss Kiss

Rabotata na Mustafa nikak ne e leka. Tezi ot shovinistichniqt kazan otkydeto se e izmyknal s pomoshta na Allah shte pravyat vsichko vizmojno da go vkarat obratno tam. Dano uspee da izbyaga ottyah zavinagi.
Report Spam   Logged
Atilla Blazhev
Hero Member

Севлиево

« Reply #5 on: April 24, 2010, 04:19:20 pm »

Rabotata na Mustafa nikak ne e leka. Tezi ot shovinistichniqt kazan otkydeto se e izmyknal s pomoshta na Allah shte pravyat vsichko vizmojno da go vkarat obratno tam. Dano uspee da izbyaga ottyah zavinagi.

Не знам дали е по темата това което искам да кажа като коментар, ще се постарая да влезна в контекста на самата тема и да обясня на хората тук че не само тук ми се налага да слушам подобни нападки и обиди, но и в реалният живот е така. Тук при мен в Севлиево като разбраха някои хора, който ги познавам от преди, хора от шовенистичните среди, не ме приеха никак радушно заради решението ми и що упреци и критики ми отправиха, че не искам да ги споменавам за да не занимавам хората с излишни неща който само ги натоварват. Дори вчера вечерта ми се наложи да отбивам упреци и откровен натиск заради решението ми че искам да прима Исляма като моя религия. Да приема Турското самосъзнание и да сменя името си и да искам да живея в държава като Р. Турция. Трябваше да слушам колко е било лошо да се живее в Турция, защото хората там били диваци с някакъв средновековен манталитет и подобни на нищо не почиващи неща. Обосновах се че диваците си ги има на всякаде и че за простотията няма етноси, държави и религии и че като отидат някои хора от тук да живеят в Р. Турция и си мислят че са в българия и че могат да си бушуват като природни бедствия там и че могат да се държат както си искат с останалите хора както го правят тук. И че по тази причина, Турците в Турция са враждебно настроени към подобен тип провокативни хора. На всичкото това отгоре, постоянно ми се напомня за старите ми драсканици, от който съм се разграничил ясно и категорично поемайки си отговорноста за тях и съм отказал признвайки си че не съм бил прав. Да! писал съм крайни изказвания срещу Р. Турция, срещу Турците, но все пак в живота има моменти когато човек разбира заблудите в който е живял и се отказва от тях доброволно, но изглежда че на някои хора това не им изнася и гледат да те върнат пак от там от където си се махнал. За тях няма опция човек наистина да се промени, за тях има опция това какво е било и не съществува промяна на убежденията на даденият човек и само него цитират от лошите му изказвания. Прекрасен приемр е че, този провокатор цитира избирателно. Защото не ми извелче стари мои изказвания, от форума на онези психично болни пациенти на 4 км. от вестник атака форума от 2006 г. че още тогава призовавах да не се обиждат Турци и Цигани, защото така предизвикват обратна реакция, че и Турците и Циганите започват да псуват в отговор на обидите и така се нарушава етническият баланс в българия който никои няма за цел да се наруши, освен такива партийни провокатори като атакаджийте, депесарите и разните там шовенистични партий и партийки. Още тогава бивах обиждан на рязана карабина, на мазен Циганин, гарнирани със всякакви цинизми от сексуално естество. Но тогава изглежда лутайки се без посока изпаднах в тази крайна расистка ксенофобия за радост на същите тези който сега ме нападат така злостно. С времето разбрах, че в крайна сметка живея в един град, в един квартал, на един етаж дори с Турци, няма смисъл защо да ги мразя хората като нищо не са ми направили. Обидите си валяха като из ведро над мен. Влезнах в затвора и там същото от страна на "българите" не само от затворници, но и от надзиратели ми се налагаше да чувам доста неприятни изказвания, обиди и цинизми по мои адрес, защо съм бил приказвал с Цигани и Турци и ги уважавах хората, а от тези хора дори и в затвора виждах добро отношение и уважение. Значи трябва да мразя хората който ме уважават и ме ценят като човек, а да обичам хората който ме правят на маймуна и ме нямат за живо същество. Това само един умопобъркан човек може да го направи, да обича враговете си който го унищожават, а да мрази благодетелите си който му помагат не само материално, но и морално. За това, според мен лично ако ме пита човек, за да влезна в контекста на темата, Р. Турция не и трябва никаква европа. Не и трябва никакъв ЕС. Тази държава си има предостатачни световни лобита от Турската диаспора по света, за да си постига националните си интереси в която и да е точка на света. За това наистина не и трябва ЕС. ЕС единственно и само ще се грижи да асимилира Турците, което е практически невъзможно, но и въпреки това ще се опитва да карат Турците да се чувстват хора втора ръка, за това наистина не и трябва ЕС. Има ресурси, има човешки потеницал, да образува един могъщ собствен Сребърен Съюз със всичките Тюркски народи от Адриатика до Китайската стена, така че, колкото и да се опитват да представят Турция в отрицателна светлина, нищо няма да постигнат озлобените и завистливи шовенисти. Не казвам че Р. Турция е идеална държава, има си кусури и тя, но разликата е че там се полагат усилия да се променят тези недостатаци в манталитета на Турците, ясно разграничавайки се от тях, а тук на балканите и особенно в българия, това е национална добродетел, човек да е със супер огромни кусури и да е омразно настроен към хората който са в пъти повече се издигнали над него. Така че наистина който каквото и да говори, това е израз на отчаяна завист и злоба че не могат да се докоснат до величето на тази нация и държава, с която за щастие и Българите имат кръвна връзка.
Report Spam   Logged

balkanturk
Guest
« Reply #6 on: April 24, 2010, 11:33:14 pm »

Tova koeto napisah se otnasyashe za nyakakav haho na ime Sevast koyto napadna Mustafa. Sega vijdam che adminat go e pratil pojivo pozdravo tam otkadeto beshe dosahal  Smiley
Report Spam   Logged
deniz
Full Member

« Reply #7 on: April 30, 2010, 02:35:08 am »

Здравейте отново на всички! Живи и здрави! С общи усилия ще победим национал-комунистите от атака и дпс и темподобно паплач!
Report Spam   Logged
Atilla Blazhev
Hero Member

Севлиево

« Reply #8 on: May 01, 2010, 05:09:12 am »

Поредното ми доказателство, за разните шовенисти от МВРО и от Батака който най-редовно се намесват във вътрешните работи на една суверенна съседна държава като Р. Турция. Вземат отношения по въпроси който по никакъв начин не засягат българия и българските интереси ако изобщо има такива интереси отнасящи се за арменският геноцид. Вземат отношение спрямо вътрешните работи на Р. Турция относно кюрдският проблем, събират някаква безумна подписка срещу членството на Р. Турция в ЕС но инак реагират остро когато Анкара им обърне внимание и им напомни чрез генералният консул на Р. Турция или някои Турски министър да си гледат техните си вътрешни проблеми и да оставят на мира проблемите на Р. Турция да си ги решават самите Турци, а не някакви си странични натрапници който и на хабер си нямат от реалноста в тази съседна държава но инак изказват "компетентни" мнения държащи да бъдат разглеждани на сериозно. Значи постоянната намеса във вътрешната политика на Р. Турция е балканска политика, според болните представи на разни самообявили се за политици комунистически пачаври на москва, но като им се покаже обратната страна на медала, е груба намеса във вътрешните работи на българската държава. Това само един психично нестабилен човек с доста тежки психически отклонения може да го върши и да вярва че делото им е право, а всъшност те са едни палячовци скачащи според свирката на по големи политически риби от тях вярвайки си е водят независима национално отговорна политика. Аз като приказвам че на славяните единственната им движеща сила която им дава стимул да живеят и да се чувстват значими поне за самите себе си и мегломанските им амбиции че, единственни те най-разбират от политика, а другите са джагатайци, е омразата. Когато няма кого да мразят, те сами си създават омраза държейки се супер провокативно, неадекватно и цинично за да има кой да ги мрази и те да му отвръщат с омраза, за да живеят и да се движат. Просто тези хора според логиката на природата изобщо не би трябвало да съществуват, сами трябва да се самозатрили, защото те нищо друго не знаят освен да рушат установените закони и норми подменяйки ги със някакви си свои измислени и само от тях разбираеми, за да живеят и да се движат, то то се дължи точно на омразата. те живеят за сметка на страданието на много хора. Обожават да нараняват хора който с нищо не са заслужили да бъдат наранявани, но те го правят с единственната цел е да се чувстват щастливи и удовлетворени от живота. Но научили им човек оръжията и тяхната ефективност и наранили ги по абсолютно същият начин, ето го резултата, безумна изстерия как така някакъв си генерален консул може да взема отношение във връзка със техните изцепки който застрашават да разбутат добрите между съседки взаимоотношения и да насадят трайна ксенофобска омраза към малцинствата в аморфната маса наречена общество в българия. Но ете че полека полека взеха думите ми да се доказват на практика и в реалноста, че славянина ако не мрази някои, то той се чувства нищожен и малък какъвто е по принцип, хора изплетени от комплески и страхове. Така че точно този пернишки бег джамбазки трябва и най-малко да взема отношение, а да си наляга парцалите защото инак става досаден с опитите си да блесне чрез намесата във вътрешните работи на една съседна държава. НЕ ПРАВИ ТОВА! КОЕТО НЕ ИСКАШ НА ТЕБ ДА ТИ НАПРАВЯТ трябва да им стане основен девиз на тези МВРОвски малоумници.
-----------------------------------------------------------------------------------
Консулът на Р.Турция в Пловдив, срещу подписка на ВМРО

Според Джунейт Явузджан воеводите не трябва да се занимават със страната му. Подписката на ВМРО-БНД за свикване на референдум против членството на Турция в ЕС е на път да спретне дипломатически скандал. Острата реакция от действията на воеводите дойде от Генералния консул на република Турция в Пловдив Джунейт Явузджан. Провокиран от подписката, която инициира партията против влизането на южната ни съседка в ЕС, консулът заяви, че ВМРО- БНД търси само събиране на гласове. Той определи подписката като политически популизъм. “В България, както и по целия свят има много проблеми – с безработицата, с икономическата ситуация. Защо те не търсят начин да разрешат проблемите, а се занимават с Турция”, реагира остро Явузджан. “Ние смятаме, че като граждани на България трябва да бъдем попитани дали желаем Турция да е част от Еврозоната. Тя е единствената мюсюлманска страна, всички в ЕС са християни. Ако влизането на Турция стане факт, те ще дойдат в страната ни, ще има икономическа имиграция и ще ни стопят. Да не забравяме, че те са 70 милиона, ние сме 7”, заяви от своя страна областният координатор на воеводите в Пловдив Александър Сиди. Подписката, която стартира преди 10 дни, е събрала до момента 3000 подгласници. Пунктове ще бъдат разкрити във всички областни градове. Идеята е да се предизвика референдум, чрез който да се наложи вето върху влизането на Турция в Еврозоната.
Report Spam   Logged

Kartal
Guest
« Reply #9 on: May 01, 2010, 01:13:37 pm »

Не ги слушай Мустафа, тяхнята няма да я бъде и те го знаят. Само джавкат  Smiley

Трябва да се помни историята и да се мисли стратегически.

24 ОКТОМВРИ 2002 Г.

Четиристранна среща на началниците на Генералните щабове на България, Румъния, Турция и Гърция в резиденция "Бояна". Гърция и Турция изразиха пълна подкрепа за присъединяване на България и Румъния в НАТО.
http://infocenter.bnt.bg/content/view/full/420/(gallery)

Който може да мисли стратегически пък и се чувства българин и се гордее с това би трябвало първо да си помисли за Македония.
За влиянието на Турция в Македония. За силата на Турция за която Гърция е просто една "мухичка" така да се каже.. и да не прави прибързани изказвания които само могат да навредят на интересите на България. В крайна сметка нищо не зависи от България - Европа няма да приеме Турция в близко време то се знае. Но прибързаните действия тук с цел печелене на одобрение в обществото вредят единствено на интересите на страната но шматките от ВМРО и Атака надали ще го проумеят. Бай Ганьовщина  Smiley

Турският външен министър Ахмет Давутоглу се срещна с кмета на Битоля днес Владимир Талески, както и с представители на медиите, предаде македонското електронно издание Кирилица.

Той направи изявление относно актуалните отношения между Македония и Гърция и тяхното отражение на Балканите, уточнявайки, че по правило не трябва да коментира отношения между други две държави.
"Турция е на страната на Република Македония още от деня на обявяване на независимостта й и подкрепя нейното членство в НАТО и други институции под конституционното й име. Тази подкрепа ще продължи и занапред с надежда, че отношенията между Република Македония и Гърция ще се развият и достигнат добро ниво", каза Давутоглу.
Давутоглу пристигна днес на двудневно посещение в Македония, предаде македонската агенция Макфакс. Давутоглу посети Охрид и Битоля. В Охрид турският първи дипломат откри почетно консулство на Турция, а в Битоля ще посети къщата паметник на Мустафа Кемал Ататюрк.

Утре Ахмет Давутоглу ще се срещне в Скопие с македонския външен министър Антонио Милошоски и ще бъде приет от премиера Никола Груевски и президента Георге Иванов.
http://balkani.actualno.com/news_291254.html

Ангел Джамбазки: И турският консул започна да се държи като колониален представител

....Ние от ВМРО пък се чудим дали е работа на едно дипломатическо лице от втори разряд да коментира политическия процес в България и да си позволява да дава съвети по отношение на дейността на конкретни партии.

http://vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=187:2010-04-30-09-24-48&catid=3:blog&Itemid=6

Интересно ми е защо самите тези (от ВМРО) се намесват във вътрешните работи на Турция?  Smiley  но както казах - Бай Ганьовци
Report Spam   Logged
Atilla Blazhev
Hero Member

Севлиево

« Reply #10 on: May 01, 2010, 02:55:25 pm »

Не ги слушай Мустафа, тяхнята няма да я бъде и те го знаят. Само джавкат. Трябва да се помни историята и да се мисли стратегически. Който може да мисли стратегически пък и се чувства българин и се гордее с това би трябвало първо да си помисли за Македония. За влиянието на Турция в Македония. За силата на Турция за която Гърция е просто една "мухичка" така да се каже.. и да не прави прибързани изказвания които само могат да навредят на интересите на България. В крайна сметка нищо не зависи от България - Европа няма да приеме Турция в близко време то се знае. Но прибързаните действия тук с цел печелене на одобрение в обществото вредят единствено на интересите на страната но шматките от ВМРО и Атака надали ще го проумеят. Бай Ганьовщина. Интересно ми е защо самите тези (от ВМРО) се намесват във вътрешните работи на Турция?  Smiley  но както казах - Бай Ганьовци

Kartal аз не ги слушам, но подобно дебелоко поведение от хора който с нищо не са заслужили уважението на обикновеният човек ме дразни, че вместо да се концентрират върху социалните проблеми в тази държава което по нещастно стечение на обстоятелствата сме и поданици, те се концентрират върху проблемите на съседни държави само и само да избегнат супер неудобните им въпроси и критики който им се отправят за изключително импотентната им политика която водят, политика на омраза и яростна ксенофобия прикрити зад фалшива фразеология защита на демократичните цености а истината е че всичкото го правят от тясно партийни интереси, да се подмажат на европата, видите ли, ние сме с вас, а на европа ако е въпрос не и пука за българия, но върви и го обясни на тези малоумни същества. В едно мое мнение изказах мнение че ако не е Р. Турция братче тези са си политически трупове. Бил съм им член и ги знам колко хора са на яве и колко са по техни списаци. Един файтон хора, който сега чрез тази демагогска политика на евтин популизъм се опитват да се надигнат от земята, защото пак го казвам, тези нямат никакво доверие и сами никога не биха влезнали в парламента ако не се коалират със сулю и пулю, защото хората ги смятат за несериозна организация и партия. От година, година и половина се цепят на множество ВМРОта по подобие на БЗНС на хиляди БЗНСта който само задръстват политическото пространство и го разводняват със сбъркан генетичен материал, та каква сериозна партия са тези политически палячовци който за малко рейтинг са способни и родните си майки да продадат. Вярно! Р. Турция си има вътрешни проблеми за разрешаване, но ще е по справедливо да се остави тази държава сама да си реши собствените си проблеми, защото всяка една намеса е нежалателна, защото на никого не му е приятно да му се месят във вътрешната политика, но те най-редовно го правят. Има една поговрка, КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ПОМОГНЕШ! ПОНЕ НЕ ПРЕЧИ. И има едно друго нещо! Съвсем умишленно не им поместих линковете връзки към тяхната страница, спазвам уважение към форума да не помествам линкове към партий и организации който не заслужават по никакъв начин да ги обсъжда човек и рекламира със линкове или с каквто и да е било. Поместих тази публикация и въпреки всичко, за да се даде нагледно с какво сме длъжни ние самите тук да живеем и да се съобразяваме, че такива нахални хора постоянно вземат отношение по едни или други проблеми, но не приемат да им се вмесват в нещата им подлагайки постоянно търпимоста на проверка и ние трябва да им търпим лудостите. Те много добре се знаят какви мухи са, но самочувстеието им е на великан, ето това е цялата истина тук в BG и всъшност от точно от това произтича проблема на балканите, че едни джуджета са тръгнали политика да правят.
Report Spam   Logged

Deli kurt
Jr. Member
**

« Reply #11 on: May 01, 2010, 03:13:11 pm »

Maj za tezi muhi stava na vapros. Niama da e zle, muhobojko da vzeme i da si ozapti nesakomite, che stavata dosadni kato konski muhi Muhahahahaa. Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

И турският консул започна да се държи като колониален представител

Турският консул в Пловдив си позволи да коментира като популизъм подписката на ВМРО за свикване на национален референдум против членството на Турция в ЕС. Посъветва ни да правим политика, с която да възстановим страната и да не се занимаваме с Турция. Също така и да откриваме нови работни места. Политическото съветничество на турския консул не спира само до коментарите за политиката на ВМРО, но недопустимо отправя коментари и критики към вътрешните дела на нашата държава. Прави впечатление, че подобни „вмешателства” във вътрешните работи на България от страна на чужди „дипломати” зачестиха в последно време – припомняме изявленията на посланик Уорлик, които се вживя в ролята на търговски представител и рекламен агент на ГМО-индустрията или напъните на гръцкия консул в Пловдив по повод плакатите на ВМРО, посветени на националния ни празник 3 март.

Консулът наблюдателно заключи, че България има икономически и социални проблеми и не може да се адаптира към Европейския съюз. Все едно Турция няма. Все едно из Анадола не се живее като в 14-ти век …

Ние от ВМРО пък се чудим дали е работа на едно дипломатическо лице от втори разряд да коментира политическия процес в България и да си позволява да дава съвети по отношение на дейността на конкретни партии. И дали Явузджан е разбрал, че Доган вече не „реди” министрите в България, за да си позволява да коментира и мъдрува по този начин.

Ако си позволим да говорим в стила на Явузджан, и ние бихме дали някои полезни съвети на Турция по отношение на нейните вътрешни проблеми.

Турция има проблеми с човешките права – кюрдското малцинство е унищожавано от десетилетия, християнските общности срещат редица пречки при изповядване на своята религия, българското малцинство няма елементарни права.

Турция има проблем с Армения - Турция категорично не признава, че е убила милион и половина арменци през 1915 г., въпреки че хората по целия свят наричат това геноцид и го осъждат.

Турция има проблем със свободата на словото - закриват се медии, журналисти са преследвани, осъждани и дори ликвидирани заради убежденията си. И нобеловият лауреат Орхан Памук получава смъртни заплахи заради свободомислието си. Всеки, който дръзне да разсъждава върху турската държавност, рискува.

Турция има проблем с тероризма. И днес човекът, който стреля срещу папата – Али Агджа – е на свобода, а неговата терористична организация „Сивите вълци” е една от най-влиятелните обществени групировки в Турция.

Турция има проблем със спазването на международното право. Вече повече от 85 години Турция не изплаща на България близо 20 млрд. долара по силата на Ангорския договор.

Ако консулът прочете внимателно мотивите, с които се организира подписката, то той щеше да знае, че те засягат именно социално-икономическите проблеми в България. Тъкмо това е нашата тревога и загриженост по отношение на евентуално турско членство в ЕС, защото то на практика би унищожило българската икономика и би подложило на съмнение крехкия социален баланс у нас. Ние не изхождаме от някакви „абстрактни” исторически препратки, а от конкретни и лесни за назоваване проблеми, които са във връзка тъкмо с ежедневието на българите, за което толкова се е загрижил консулът.

Интересен е фактът, че консулът дебне пред масите, на които момчета и момичета от ВМРО събират подписите. Това показва само едно – страх и притеснение в средите на управляващите ислямисти в Турция, че гражданското начинание на ВМРО обърква техните планове за промъкване в ЕС. И да улесним консула, за да не брои иззад някой ъгъл – в неделя подписите ще надминат 100 000. Още на 15-тия ден от началото на подписката. Имаме още два месеца и половина, за да съберем необходимите 500 000 подписи. Задача – видимо изпълнима. Интерес и подкрепа за това начинание на ВМРО от българските граждани има. Каквото и да си говори и пише под индиго към Анкара консулът Явузджан.

Не на последно място не е работа на един консул да се произнася по една гражданска инициатива. Изобщо не му е работа. При това инициатива по новоприет и очакван с големи надежди закон, какъвто е Законът за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. С подобни изявления, които свидетелстват за липса на демократична политическа култура и практика, Явузджан само потвърждава тезата на ВМРО, че Турция нито културно, нито цивилизационно принадлежи към европейския континент.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member

Севлиево

« Reply #12 on: May 01, 2010, 03:31:17 pm »

Maj za tezi muhi stava na vapros. Niama da e zle, muhobojko da vzeme i da si ozapti nesakomite, che stavata dosadni kato konski muhi Muhahahahaa. Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

И турският консул започна да се държи като колониален представител

Турският консул в Пловдив си позволи да коментира като популизъм подписката на ВМРО за свикване на национален референдум против членството на Турция в ЕС. Посъветва ни да правим политика, с която да възстановим страната и да не се занимаваме с Турция. Също така и да откриваме нови работни места. Политическото съветничество на турския консул не спира само до коментарите за политиката на ВМРО, но недопустимо отправя коментари и критики към вътрешните дела на нашата държава. Прави впечатление, че подобни „вмешателства” във вътрешните работи на България от страна на чужди „дипломати” зачестиха в последно време – припомняме изявленията на посланик Уорлик, които се вживя в ролята на търговски представител и рекламен агент на ГМО-индустрията или напъните на гръцкия консул в Пловдив по повод плакатите на ВМРО, посветени на националния ни празник 3 март.

Консулът наблюдателно заключи, че България има икономически и социални проблеми и не може да се адаптира към Европейския съюз. Все едно Турция няма. Все едно из Анадола не се живее като в 14-ти век …

Ние от ВМРО пък се чудим дали е работа на едно дипломатическо лице от втори разряд да коментира политическия процес в България и да си позволява да дава съвети по отношение на дейността на конкретни партии. И дали Явузджан е разбрал, че Доган вече не „реди” министрите в България, за да си позволява да коментира и мъдрува по този начин.

Ако си позволим да говорим в стила на Явузджан, и ние бихме дали някои полезни съвети на Турция по отношение на нейните вътрешни проблеми.

Турция има проблеми с човешките права – кюрдското малцинство е унищожавано от десетилетия, християнските общности срещат редица пречки при изповядване на своята религия, българското малцинство няма елементарни права.

Турция има проблем с Армения - Турция категорично не признава, че е убила милион и половина арменци през 1915 г., въпреки че хората по целия свят наричат това геноцид и го осъждат.

Турция има проблем със свободата на словото - закриват се медии, журналисти са преследвани, осъждани и дори ликвидирани заради убежденията си. И нобеловият лауреат Орхан Памук получава смъртни заплахи заради свободомислието си. Всеки, който дръзне да разсъждава върху турската държавност, рискува.

Турция има проблем с тероризма. И днес човекът, който стреля срещу папата – Али Агджа – е на свобода, а неговата терористична организация „Сивите вълци” е една от най-влиятелните обществени групировки в Турция.

Турция има проблем със спазването на международното право. Вече повече от 85 години Турция не изплаща на България близо 20 млрд. долара по силата на Ангорския договор.

Ако консулът прочете внимателно мотивите, с които се организира подписката, то той щеше да знае, че те засягат именно социално-икономическите проблеми в България. Тъкмо това е нашата тревога и загриженост по отношение на евентуално турско членство в ЕС, защото то на практика би унищожило българската икономика и би подложило на съмнение крехкия социален баланс у нас. Ние не изхождаме от някакви „абстрактни” исторически препратки, а от конкретни и лесни за назоваване проблеми, които са във връзка тъкмо с ежедневието на българите, за което толкова се е загрижил консулът.

Интересен е фактът, че консулът дебне пред масите, на които момчета и момичета от ВМРО събират подписите. Това показва само едно – страх и притеснение в средите на управляващите ислямисти в Турция, че гражданското начинание на ВМРО обърква техните планове за промъкване в ЕС. И да улесним консула, за да не брои иззад някой ъгъл – в неделя подписите ще надминат 100 000. Още на 15-тия ден от началото на подписката. Имаме още два месеца и половина, за да съберем необходимите 500 000 подписи. Задача – видимо изпълнима. Интерес и подкрепа за това начинание на ВМРО от българските граждани има. Каквото и да си говори и пише под индиго към Анкара консулът Явузджан.

Не на последно място не е работа на един консул да се произнася по една гражданска инициатива. Изобщо не му е работа. При това инициатива по новоприет и очакван с големи надежди закон, какъвто е Законът за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. С подобни изявления, които свидетелстват за липса на демократична политическа култура и практика, Явузджан само потвърждава тезата на ВМРО, че Турция нито културно, нито цивилизационно принадлежи към европейския континент.

Хайде да видим кой се сега вмесва във вътрешните работи на една суверенна съседна държава. В цялото интервю, на неизброими места се споменават съвсем неща който не са свързани по никакъв начин със BG реалноста, но се предявяват претенции че има намеса във вътрешната политика на българия, а това се прави постоянно както се вижда от изказването. Това изказване си е предостатачно доказателство за лошите намерения на тези от МВРО който явно им се плаща незнайно от къде да сипят бисери като от водопад, за да се отклонява общественното внимание от истинските проблеми. Но като ги засипят със същите бисери и света е длъжен да слуша изстериите на хора със здравословни в главата проблеми. То бива бива наглост, но това тяхното си минава честно казано всякакви морални граници и се казва политически цинизъм да обвиняваш други хора със собствените си отрицателни качества, който ги демонстрираш постоянно пред хората, но не умееш да си поемаш отговорноста за стореното и изреченото. Макар да не си заслужава да им се обръща внимание на тези хора и техните писаници, но има моменти когато на такива неконтролируеми хора трябва един път завинаги да им се покаже, че няма да е на тяхната и че трябва да се съобразяват с някои неща колкото и да не искат, но това е реалноста за тяхно съжаление.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member

Севлиево

« Reply #13 on: May 23, 2010, 07:24:06 am »

Настъпи време разделно, по този подобен начин започнаха да изстерясват някои хора.

Прекрасна картинка на хора който нищо си нямат в живота, освен една злоба и напразна омраза която ги задушава в безмилостните си прегръдки.

Защо го казвам всичкото това?... Казвам го, защото няма как да не отблежеа вълненията на някой хора относно успехите на Турската дипломация относно пресъйденяването на Р. Турция към ЕС о последвалата дива завист и омраза спрямо Р. Турция.

То не би приказки, то не би жлъч, то не би пропаганда от сорта че Китай бил щял да разкаже играта на Р. Турция със военна сила, и поради тази причина, Р. Турция се натискала за ЕС да се била спасяла от седмете милиона армейски ориза неправелно наречени китайска народна армия, че техните черноглави празноглави събратя кюрдите, били се съюзили със комунистически китай и тем подобни умотворения на литературното изкуство, но това мнение си е парадният гвоздей на атакаджийското изкуство да творят постоянни бисери.

Дипломатическите победи на Ердоган в Атина и Мадрид  налагат общ европейски фронт срещу турския поход към ЕС
Един месец след началото на националната подписка на ВМРО и ТВ СКАТ за свикване на референдум срещу турското еврочленство, постигнахме първата победа – събрахме 200 000 подписа. Но тази победа е недостатъчна, даже рискована, тъй като изцяло зависи от волята на управляващото мнозинство. За всеки средноинтелигентен гражданин е ясно: Имаме ли само 200 000 валидни подписа, ГЕРБ и подкрепящите ги Атака и Синята коалиция няма да гласуват за провеждането на референдум против членството на Турция в ЕС.

Вече 20 години сините са официалните резиденти на турската външна политика. За АТАКА е излишно да говорим, след като Сидеров поиска коалиране с ГЕРБ на следващите избори. За да не се пилеели гласовете.
   При този политически разврат е илюзия да вярваме, че НС ще се съобрази с волята на 200 000 българи и ще свика историческия референдум. България може да бъде спасена, само ако съберем 500 000 подписа, принуждаващи парламента да насрочи първото допитване до народа.
   Агресивната османска политика винаги е разчитала на продажните български политици – както от ляво, така и от дясно. Но в последните дни турската дипломация постигна успехи и в доскоро непристъпната гръцка крепост. Възползвайки се от гръцкия финансов фалит, турският премиер отиде в Атина, за да сломи гръцката съпротива срещу турското еврочленство. Само ден преди да стъпи на гръцка земя, Георгиос Папандреу даде пространно интервю за турския вестник „Заман”, в което каза нещо безпрецедентно за гръцки премиер: Гърция твърдо подкрепя желанието на Турция да влезе в европейската общност!
   При други обстоятелства гръцката опозиция би разкъсала министър-председателя за подобно изявление. Но самочувствието на гордите елини е смачкано от липсващите милиарди в хазната. Затова гърците изслушаха със стиснати зъби лукавите слова на Ердоган за взаимно намаляване на въоръженията, което ще спести на Атина 30 милиарда евро. Турският гост не само не се извини за незаконните полети на турската авиация над гръцките острови в Егейско море, но по същество оспори гръцкия суверенитет над тях. Искайки реципрочност в разоръжаването на т. нар. егейски ескадрили, той сложи знак на равенство между турските териториални претенции и международноправния статут на островите.
  Объркаността на гръцката страна пролича и от пасивното поведение на Папандреу при официалните разговори. Той дори не репликира дежурните приказки на Ердоган за нови преговори за разделения остров Кипър. Предлагайки „взаимност при отварянето на пристанищата и летищата на Турция и Кипър”, турският премиер се подигра с гръцките си домакини. Тъй като не Кипър, а Турция отказва конструктивен диалог по въпроса.
  Видима илюстрация на турското превъзходство бе срещата при закрити врати между оглавяваната от Ердоган правителствена делегация и т.нар. Консултативна комисия на турците от Западна Тракия. Среща, с която турските ислямисти предупредиха балканските държави и им изпратиха това открито послание: Турските малцинства на Балканите са свещен приоритет за Анкара!
   Ако в Гърция Ердоган победи по точки, в Испания той триумфира. На проведената в Мадрид среща на високо равнище „ЕС-Латинска Америка” испанският премиер Сапатеро покани турския премиер, въпреки че Турция не е член на ЕС. В присъствието на европрезидента Херман ван Ромпой, председателя на ЕК Барозу и европейския външен министър Катрин Аштън ислямистът бе представен като бъдещ член на европейското семейство.
  Турската дипломатическа интервенция в Мадрид донесе и  академична титла за Ердоган. Той бе удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза” от Европейския университет. Което си е фалшива протоколна любезност, без реално научно съдържание. Но мотивите за присъденото научно звание са уникални: „...Заради неговите усилия и големи заслуги в развитието на диалога и сближаването между различните култури и етноси"...
   Трябва да си пълен дилетант, за да оправдаеш така докторска титла на премиер, ратуващ за възраждане на Османската империя. Защото само дилетантите в науката и агентите на Анкара не се интересуват от докладите на Европейския съюз и правозащитните организации, критикуващи потъпкването на човешките права в Република Турция. Залагайки именно на дилетантско-агентурното си лоби, Ердоган осребри симпатиите на испанските социалисти и нахълта неканен в европейското семейство в Мадрид.
   И докато в Анкара разливаха шампанското от гръцко-испанската победа, турската дипломация реализира нов десант - на българска земя. На 19, 20 и 21 май в София се проведе Десетият конгрес на Председателския съвет на Световния съюз на турската младеж. Финансиран от крайно дясната организация „Тюрк оджакларъ” (Турски огнища), от Правителствената агенция за сътрудничество и развитие и от Специалния държавен фонд за задгранична пропаганда и реклама на Турция, този съюз ни избра за домакин по една проста причина: При управлението на ГЕРБ България е най-уязвимата за турската експанзия балканска държава. И понеже подчиненото на Анкара ДПС не е във властта, то повече от всякога се нуждае от подкрепата на родината-майка.
   Но да изчакаме края на конгреса, да прочетем написаните доклади и импровизираните изказвания, да видим лицата на участниците във форума, за да коментираме софийската провокация на Ердоган и безгръбначната политика на Борисов.
   Едно обаче е ясно: Атакистите окончателно капитулираха пред туркофилите от ГЕРБ, след като не посмяха да излязат с протестна декларация срещу конгреса на турската младеж.
  Впрочем, има ли още наивници, незнаещи кой ни управлява и кой играе ролята на опозиция. Затова ако оставим на тази власт и на тази опозиция решението за турското еврочленство, значи сме зачертали България като държава.

Текст към снимка 1: Над 200 000 българи изразиха своето "Не на Турция в ЕС" чрез националната подписка, организирана от ВМРО и телевизия СКАТ.
Report Spam   Logged

silvia
Guest
« Reply #14 on: May 25, 2010, 07:37:09 am »

http://www.librev.com/index.php/bg/prospects/world/911-2010-05-23-12-34-14

Report Spam   Logged
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: