Serbest Forum
December 09, 2023, 10:49:23 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
  Home Help Gallery Staff List Login Register  

Събитията по света - Анализ

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Събитията по света - Анализ  (Read 815 times)
Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« on: January 30, 2013, 10:58:29 am »

Ердоган явно е много ядосан

Турският премиер Ердоган е явно доста ядосан на ЕС. В едно телевизионно интервю той заяви, че ако бъдат приети в Шанхайската петорка, турците съвсем спокойно ще кажат довиждане на Общността и няма да съжаляват.

Турция се заиграва с мисълта да се присъедини към т.нар. Шанхайската петорка, която включва Китай, Русия и няколко централноазиатски държави. Защо ли? От яд на ЕС. Съпротивата, която оказват някои европейски държави срещу присъединяването на Турция в Общността, просто вече изнервя Ердоган. В едно телевизионно интервю той заяви: "Съвсем наскоро казах на Путин: Вземете ни в Шанхайската петорка и ние ще кажем довиждане на ЕС!".

Според турския премиер, Шанхайската петорка е по-добра и по-могъща от Евросъюза. В нея първоначално членуват Китай, Русия, Казахстан, Киргистан и Таджикистан. През 2001 година към тях се присъедини и Узбекистан и тогава организацията беше преименувана на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС). От миналата година Турция е "партньор в диалога" на организацията.

Заиграване с огъня

Изявлението на Ердоган отново разпалва дебата за евентуално откъсване на Турция от традиционната й обвързаност със Запада. Ако Турция действително се откаже от дългогодишните си амбиции за присъединяване към клуба на западноевропейските демокрации, това ще доведе до преориентация със значителни геостратегически последствия.

Според политолога Берил Дедеоглу, изявлението на Ердоган е по-скоро послание към ЕС, отколкото сигнал за предстояща смяна на външнополитическия курс на Анкара. Той смята, че турският премиер просто иска да покаже на европейците, че няма нужда от тях. Миналата седмица Ердоган заяви в интервю за "Канал 24", че Европа от години държала Турция настрана, защото не искала да приеме в редиците си мюсюлманска държава. Поради застоя на присъединителния процес, той бил принуден като премиер на държава с 75 милиона жители да потърси алтернатива.
Нима Ердоган е готов с лека ръка да захвърли дългогодишните евроамбиции на Анкара?

Политическите наблюдатели в Турция не смятат, че Ердоган иска да се откаже от кандидатурата за членство в ЕС. Не е тайна обаче, че в страната се надига все по-голямо недоволство от мъчителния напредък на присъединителния процес. Някои държави като Германия и Франция, както и нерешеният кипърски конфликт спъват напредъка на присъединителния процес.

"Турция дълбоко се заблуждава"

Европейските дипломати в Анкара се опитват да омаловажат изявленията на турския премиер. Представител на една европейска страна заяви, че за Турция Шанхайската петорка в никакъв случай не е от по-голямо значение, отколкото ЕС. "И Турция дълбоко се заблуждава, ако смята, че със заплахата си за преориентация ще стресне ЕС", допълва той.

Политологът Берил Дедеоглу обаче призовава европейците да вземат насериозно изявленията на Ердоган. "Очевидно той не вижда никакъв вътрешнополитически риск да говори открито за подобна стъпка, дори да няма намерение да обръща гръб на ЕС", казва Дедеоглу. Според последните социологически проучвания, само 33 процента от турските граждани се обявяват "за" пълноправно членство на Турция в ЕС. Преди десет години поддръжниците на членството бяха 70 на сто.
Report Spam   Logged

Share on Facebook Share on Twitter

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #1 on: January 30, 2013, 11:08:01 am »

Като премине към шанхайската тройка, тогава ще се установи кой се заблуждавал. Turkiye ли, или точно тези който от години не искат Turkiye при себе си, налагат и някакви абсурдни ограничения, ограничения застрашаващи не само сигурността и на тази държава, но и териториалната и цялост. Но им ги налагат тези ограничения на хората, знаейки че няма да бъдат приети от турска страна, и сега и въпреки всичко пак омаловажават стремежа на Turkiye да бъде градивна част от съюз, който не я иска упорито. Но инак иска активно да се възползва от преимуществата на тази държава. Просто ЕС има какво да загуби, но Turkiye със сигурност няма какво да загуби. И какво се сърдят европейците? Ами нормална реакция е това. Където не те искат, логично е да се обърнеш и да си заминеш, и да намериш място където да те оценят по достойнство, а не по заслуги към този или онзи, който като искаш да му станеш партньор, той те гони, не те иска, а като му обърнеш гръб, и те заплашва как си си го позволил да му обърнеш гръб. Що за безумие е това, като те иска и му отказваш, но не му отказваш предимствата му, а като не те иска повече за партньор, и да му държиш сметка защо така си се отнесъл с даденият човек, или групата от хора. Не казвам че въпросната тройка е по добрата възможност за тази съседна на нас държава Turkiye, а само казвам. Че където не те искат, ами не им се натискаш повече бе, и спираш да им досаждаш, логично.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #2 on: February 01, 2013, 03:11:14 pm »

Унгарец получи условна присъда заради отричане на ХолокостаУнгарец бе признат за виновен в отричане на Холокоста и осъден на 18 месеца затвор условно. Той освен това е задължен да посети бившия концлагер в Аушвиц или някой от мемориалите на Холокоста, предаде Франс прес.

Съдът в Будапеща му нареди след посещението да представи в писмен вид впечатленията и чувствата си.

Осъденият 42-годишен програмист има избор между Мемориала на Холокоста в Будапеща, бившия концлагер при Аушвиц в Южна Полша или мемориала Яд Вашем в Ерусалим.

Това е първата присъда по такова дело откакто през 2010 г. влезе в сила новият закон срещу отричането на Холокоста. От февруари 2010 г. отричането на геноцида на евреите от нацисткия режим е наказуемо с до три години затвор в Унгария.

Обвиняемият освен това вече няма право да участва в политически събития и митинги.

На политическа проява в Будапеща през 2011 г. той размаха надпис на иврит "Холокостът не се е състоял". Надписът бе на показ в продължение на 15 минути преди да се намеси полицията.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #3 on: February 01, 2013, 03:24:47 pm »

ХМ! до сега и аз го отричал този т.н. Холокост, в който не вярвам. Но в коментарите под тази публикация, срещам един доста логичен коментар.

Quote
Е едно е сигурно от Фамилиите Родшилд и Рокфелер няма нито един загинал а в техните банки няколко милиона евреи никога не потърсват депозитите си които ако днес се смятат с лугите може да саи няколко трилиона !

Коментар който наистина ме навежда на мисълта, че може и много повече т.н. евреи да са убити, но само шест милиона да са огласили официално, а неофициално да са много по вече убитите, защото не е невъзможно да унищожиш няколко милиона в рамките на няколко години, при положението, че много над 60 милиона само за пет години война са унищожени по един или друг начин. Защото и другото което действително ме навежда много силно в тази наосока, че от ционистката тогава върхушка, като Ротшилд и Рокфелер, няма нито един убит във въпросните нацистки концлагери, като се знае че и самият Хитлер е бил с еврейско потекло по майчина линия, и цялата върхушка около Хитлер са били все с еврейско потекло, като жертвите са били предимно от средните слоеве на тогавашното еврейско население.
А се знае че беден евреин е нямало, и няма дори и сега в съвременността, и че евреите имат безрезервно доверие на собствените си по кръв, от колкото на чужди банки, а като се знае, че самата банкова схема и система и създадена пак от евреи, като в нея доминират изцяло от този хазарски произход и до днес, и от непотърсените влогове след войната, влогове който автоматично остават за банките, защото реално няма кой да ги потърси, понеже липсват, нито близки, нито роднини, и наистина е съвсем логично да са убити толкова милиони, за да им бъдат присвоени парите им който не са били в хартийки, а в злато, а се знае че евреите си държат спестяванията си в злато, като най-сигурното и разумно разменно средство от дълбока древност до наши дни.

Но тук има и друго нещо...

Че този Холокост, се оказва крайъгълният камък около който вече толкова години ционистката държава се захранва със буквално готови финансови средства всяка една година от данъците на попадналите в схемата им нации, и тук може да се открие скоропостижната смърт на цар Борис III защото в изковаването на този Холокост, се намесва спестявайки на месомелачката на Хитлер няколко хиляди евреи, а те са живи по този факт, като парите им остават в спестяванията им, и BG след 09.09.1944 година, най-жестоко е наказана от тогавашните силни на деня, явно по тази причина, че не са станали съучастници в това грозно престъпление на световната олигархия, а именно убийството на милиони техни сънародници, с цел вземането им на златото което са притежавали, и са го пренесли в ционистката държава, което злато си има живи собственици, и не може да бъде присвоено безконтролно от тази върхушка, и цялата работа е според мен, извършва се едно престъпление, обвиняват се цели народи за тяхното убийство, понеже са били съучастници в този геноцид, и сега се източват такива астрономически суми пари от тези нации, като болката по загубата на близки от страна на случайно оцелелите евреи, оцелели, за да разказват с огнен патос преживяванията си, и насилниците да се крият зад гърбовете на собствените си оцелели жертви, в случай че някой реши да им потърси действително сметка, и единствени жертвите от кървавата месомелачка си остават с болката си, изцяло за тяхна си сметка, от която болка, сега същите тези престъпници си прикриват грозните си престъпления, по угрозата на присъди за отричане на тези престъпления решили някой да го отрече.

Но честно казано. Не ме интересуват икономическите им интереси на някой, от смъртта на толкова милиони човешки живота. Мен ме интересува че същият този дивашки Холокост си продължава и до ден днешен в земите на Палестина, като местоположението му само се е преместило, и участниците със съучастниците са различни на официалната театрална сцена, но задкулисно са си същите онези, по точно техните наследници, който са извършили това дивашко престъпление, в унищожаването на милиони свой единоверни събратя, по кръв и вяра, за да им присвоят златните им резерви, като сега Ивицата Газа и Западният бряг на река Йордан са превърнати в едни огромни концлагери от ционистката военна машина, със активното съучастничество на същото това световно общество, обединено пак под знамената на ционизма, но само че в различен контекст на дейност, дейност наречена накратко ООН.

Но нека все пак паметта на абсолютно всеки да почива в мир, включително и на милионите загинали евреи, но дразнещото в случаят е. Да се акцентира само върху едни жертви, като се отрича правото на покой на други жертви, набеждавайки ги в смъртта на първите жертви, и по конкретно сега в днешният ден, жертвите на ционисткият Холокост над коренното семитско население в Палестина, който не само че не се изобщо споменава, но и се оправдава че е било право на защита. Това да отидеш в чужда земя. Да се само настаниш, и да изтребваш истинските Авраам и Исаакови юдеи приели през седми век Исляма от Арабският халифат, и на това трябва действително да му се сложи край, на яростните претенции на убийците на милионите свой сънародници, с цел финансова облага от жертвите им, носещи тяхната кръв, тяхната им религия, и т.н и т.н. и зад тези грозни престъпления да си крият амбициите за завладяване на света, просто всеки нормален човек на тази планета наречена Земя, трябва много силно да извика! НЕ НА ЦИОНИСТКИЯТ ХОЛОКОСТ...
Report Spam   Logged

teo
Jr. Member
**

Karma: +2/-0
Posts: 56


Turkum ve gururduyuyorum!


« Reply #4 on: February 03, 2013, 09:43:54 am »

Искам да Поздравя Атила за мястото където пише!Всеки човек е една индивидуалност и се отличава със своята характеристична даденост!Докато превърнем България в една нормално място за живеене....докато има много хора които нямат работа и са в безисходица,гладни и не могат да платят за отоплението си,за лекарствата ...докато има срасване на ДС със мафиотски среди....докато има неравенство...докато има деца които си нямат никого и имат нужда от топла човечност и усмивка.....ние трябва да пишем и трябва да говорим !Ако мълчим...сме изгубили всичко ,защото ще бъдем мачкани!Ако пишем може да наклоним везните на доброто и човечноста !
Report Spam   Logged
Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #5 on: February 03, 2013, 10:16:10 am »

Искам да Поздравя Атила за мястото където пише!Всеки човек е една индивидуалност и се отличава със своята характеристична даденост!Докато превърнем България в една нормално място за живеене....докато има много хора които нямат работа и са в безисходица,гладни и не могат да платят за отоплението си,за лекарствата ...докато има срасване на ДС със мафиотски среди....докато има неравенство...докато има деца които си нямат никого и имат нужда от топла човечност и усмивка.....ние трябва да пишем и трябва да говорим !Ако мълчим...сме изгубили всичко ,защото ще бъдем мачкани!Ако пишем може да наклоним везните на доброто и човечноста!

Много ти благодаря за хубавите думи teo и мога да те уверя, че от мен каквото зависи, ще го направя специално за осъществяването на националният идеал, за чистата и свята република. Където всички населяващи я етноси и народи, да живеят на едно, и с равни права пред Всевишният Амин.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #6 on: February 03, 2013, 10:22:12 am »

Седмица преди Националната конференция на ДПС и покушението срещу него, Ахмед Доган е бил бесен и изключително ядосан на поведението на премиера Бойко Борисов, заради колаборация с турската страна. Доган не можел да си намери място и директно пред тесния си вътрешен кръг, предвид информацията, с която е разполагал, е негодувал: „Защо аз трябва да им казвам, че трябва да пазят националните интереси на България?!”, разкри ..... от свои брилянтни източници.

Съзнавайки това, че е сатанизиран и публично пропагандно обругаван, едва ли не като „предател”, „дявол” и какъв ли не още, Ахмед Доган обаче е бил абсолютно категоричен пред най-близките си: „Да знаете, ще ударя Турция и няма да позволя да поставят крак на България! Никога няма да простя на премиера Бойко Борисов, че се заиграва с нечистите интереси на турската страна и спира европейското развитие!”.

В първоначалният вариант на доклада, четенето на който по-късно бе прекъснато от покушението срещу лидера на ДПС, Ахмед Доган е бил изключително остър и директен за предаването на интересите на България на турската страна от страна на правителството на Бойко Борисов. Той обаче е бил умоляван от своите най-близки в партията да омекоти тона. В крайна сметка, Доган го прави и в доклада знаковата част, където сочи непознаването на историята от страна на Бойко Борисов и заиграването му с турския премиер, е смекчена. Въпреки това посланието обаче е пределно ясно.

Очевидно Ахмед Доган е разполагал с конкретна информация, оставаща табу за обществото, която го е докара до бяс.

“Колкото и абсурдно да звучи за всички онези, които плюят лидера на ДПС, той е изключително твърд и ще отиде докрай за да спре турската инвазия, която се подготвя”, коментира близък до Сокола източник на АФЕРА. И допълва, че Доган има два портрета, пред които свежда глава, на две личности, които боготвори – Левски и Ататюрк.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #7 on: February 03, 2013, 10:29:45 am »

Признали си го най-накрая Доган за кой интереси работи. Че не е определено за на малцинствата, а за на онези който тормозеха, и все още продължават да тормозят хората заради вярата им, заради народността им, заради езикът им. Защото сега това с Октай, му е жълт картон от страна на Анкара към този самозабравил се московски агент и скапан продажник. Още един път да се изрази по подобен остър тон, и ще стане заек накрая. А турските националисти, изобщо не си по плюват с такива като тези катил. Ще си го гръмнат, че никой не може ги спря. Когато бай-тюрк се ядоса, и руснака стой настрана. И на Доган явно от Анкара много са му набрали в последно време. На който не му се вярва, ами нека да пита Йоджалан как работи турското разузнаване.
Report Spam   Logged

e_fatihan
Newbie
*

Karma: +2/-0
Posts: 34


« Reply #8 on: February 03, 2013, 03:04:22 pm »

"Покушението" срещу Ахмед Доган, най-вероятно е свързано с българските служби. Доган е по-скоро символа от колкото мишената в "атентата". Възможно е посланието да се отнася и до самия лидер на ДПС, но същевременно е предупреждение до отделни среди и извън ДПС. Не случайно е избран етническият турчин - Октай Енимехмедов, като по този начин се маскира обратната страна на медальона.

Report Spam   Logged

اولاد فاتحان
Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #9 on: February 06, 2013, 05:48:54 pm »

Това с Доган, според мен е дело на Доган, но само че с едно Ер пред Доган. С това от Анкара му показват на Доган, да се отмести от пътя на именникът му по фамилия, за да не бъде пратен там, където са заминали много като него, много преди него. А се знае, че турските националисти, изобщо на такива комунистически парцали и червени пачаври, не им цепят басмата и най-малко. Ако не му се вярва на Доган, да се поразходи до остров Имралъ, да поиска час за свиждане с колегата му по лява резба Йоджалан, и да му обясни Йоджалан, на неграмотният дръндарски мангал, турските тайни служби как действат с такива катъри като Доган.

Защото и тук играят енергийни интереси на балканите. И Доган е един вид известна пречка, пред турските интереси на балканите. Като турската държава явно през тези години е използвала Доган, макар да са знаели миналото идеално какво му е било на Доган, но са го използвали за да успеят в крайна сметка да си прокарат интересите си на балканите съседите ни, в което изобщо не ги виня, и не виждам абсолютно нищо лошо в това.

Като имат силна икономика която се развива с бурни темпове, ами много ясно че ще се търси жизнено пространство, където да се разшири съвсем логично турската икономика. А тук като няма икономика, а има само едни чифтета пищови на голи тумбаци, и свръх самочувствие без абсолютно никакво покритие. Много ясно че това е благотворна почва за развитие.

Използвали са го Доган гьок-турците от Turkiye. Защото явно друга алтернатива са нямали хората освен Доган. И най-лошият икономически партньор с известно влияние, е по добър, и от най-върлият, но с нищо неполезен приятел. Но изглежда че това алкохолизирало се парче Доган, е станал прекалено нагъл, че си е позволил да се из цепи че щял бил да спрял Turkiye в инвазията и спрямо BG, и по тази причина basbakan-а на Turkiye му показва жълт картон чрез Октай, казвайки му да си мери приказките и действията, че следващият Октай Енимехмед, ще е със револвер който не засича, и с бойни патрони. А и има и съвсем друго нещо.

Защото някой да е чул някаква реакция от страна на Русия (СССР) за провалилият се Референдум?! Не нали. Путин може да е глупак, което е сигурно. Но със сигурност не е Ахмак което е още по сигурно, че да чака на капризни госпожици като Станишев, да си намандахерцат, тясно партийните си предизборни интереси, в полза на руската държава енергийно.

Защото Turkiye иска на Резово да построи АЕЦ. Сърбите и те искат да строят АЕЦ. Румънците в Черна Вода усилено строят и те АЕЦ с руско участие, Turkiye и тя ще строй както вече казахме АЕЦ-Резово, а там е сигурно че ще се строи, и кой смятате че ще чака такива като Станишев и Доган, да се наканят за да се строи АЕЦ-Белене. А и този ток, на кого ще го продаваме в крайна сметка? на къртиците, за да се осветляват със сигурност. Цял мандат време имаше Станишев за да пусне в ход АЕЦ-Белене. Но не я пусна тази пуста АЕЦ централа. Сега ми се е сетил да иска референдуми да прави главанака му с главанак. Белене да подновявал строежът и, за да си прави скъпо платените си социологии, колко дръвника го подкрепят мишката ми с мишка за изборите, за да си прави сметка как да играе, за да иска пак да е на власт, и да си краде безконтролно финансови ресурси и средства, и накрая да каже че тези след него са виновни за на творените от него икономически бакии, още в първият месец на управлението им.

Така че това с Доган си беше чисто предупреждение, да не се пречка на батко си Ердоган, че ще го издуха заека му със заек накрая...
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #10 on: April 08, 2013, 04:25:16 pm »

Почина Маргарет Тачър

Бившият премиер на Великобритания Маргарет Тачър е починала на 87-годишна възраст, предаде АФП.

"С голяма тъга Марк и Керъл Тачър обявяват, че тяхната майка – баронеса Тачър, тази сутрин почина спокойно след инфаркт", съобщи говорителят й Лорд Бел, цитиран от Би Би Си.

Бившият премиер на Великобритания Маргарет Тачър беше изписана от болница в края на 2012 година.

През 1992 г. Тачър се оттегля от активната политика. 87-годишната баронеса пише своята автобиография в два тома. Миналата година тя отново влезе в новинарските емисии с първия биографичен филм за нея - „Желязната Лейди".

Маргарет Тачър (Маргарет Хилда Тачър или Баронеса Тачър от Кестевен) е британски политик и първата жена, изпълнявала функциите на министър-председател в Обединеното кралство — позиция, която тя заема от 4 май 1979 до 28 ноември 1990 г.

Тя е лидер на Консервативната партия от 1975 г. до края на премиерството си. Още преди да дойде на власт, тя е наричана Желязната лейди в съветската пропаганда — прозвище, останало до днес. Носител е на титлата „Орден на жартиера“.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #11 on: April 08, 2013, 04:28:46 pm »

Един от гробокопачите и гробарите на комунизма, е починал днес.

Мога само да кажа, нека душата и да почива в мир, и повече такива политици като нея да има по-света, който да погребват останките на комунизма все така сърцато. Защото за разлика от злобните червени селяндури, които винаги търсят да оцапат и да омърсят с нечистотиите си хората, които не са като тях мръсници, Маргарет Тачър, е политик и личност, от огромна величина, който сами са постигнали всичко в живота си, а не са чакали нищо на случайността и на готово, или някой да им подари каквото и да е било в живота им.

Нашите работническо-селски, чугунено червени "интелектуалци", нямат нито морала, нито идеологията, нито способността за да постигнат това което една крехка жена е успяла да постигне в живота си. А именно благоденствието на народът си. А комунистите са постигнали едно единствено нещо, а тя е само една примитивна самоцел, към лесно забогатяване на другите на гърбът им.

Злобните комунистическо-червени дегенерати, драпат към заветните привилегии със всички възможни методи и средства, и нищо не може да ги спре, и няма нищо свято за тях, пред жаждата им за власт, и пладнешки грабеж. Маргарет Тачър, дъщеря на магазинер, успява да завладее една държава с работа и упоритост, а не само с обаянието и харизмата си, и най-вече го е постигнала успехът в живота си, с всичко друго, но не и с пълзене и подлизуриковщина.

И за това на нея и отредено достойно място в пантеона на великите и непреходни политици. Каквито са Ейбрахам Линкълн, Мустафа Кемал - Ататюрк, Уйнстън Чърчил, и много други политици, и най-вече държавници, и комунистическите отпадъци, колкото и да злобеят по адрес на паметта и. Тя винаги ще си остане една светла и непреходна личност в съзнанието не само на британците, но и на цяла една Източна Европа. Спомогнала за разпада на Империята на злото СССР. И нека да и почива душата и в мир, на Желязната Лейди! Уважаемата госпожа Маргарет Тачър. Амин...
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #12 on: April 11, 2013, 06:06:05 pm »

АМЕРИКАНСКИТЕ СЕНАТОРИ ПОСТИГНАХА СЪГЛАСУВАНОСТ ЗА РАЗШИРЯВАНЕТО НА ПРОВЕРКИТЕВ САЩ бе постигнато важно споразумение по въпроса за задълбочаването на контрола над огнестрелните оръжия.

Американските сенатори, които се вслушаха в гласа на 90 % от населението на страната постигнаха съгласуваност по въпроса за разширяването на обхвата на проверките на лица, желаещи да купят огнестрелни оръжия.

Постигната бе съгласуваност да се правят задължителни проверки за съдебно минало и вменяемост на лицата искащи да закупят оръжие от интернет или от специализирани изложения и магазини.

Проектозаконът обаче не обхваща продажбата на оръжия осъществявана между членовете на едно семейство.

Близките на жертви на нападения с огнестрелни оръжия посрещнаха със задоволоство единодушието постигнато между републиканците и демократите.

Национална асоциация на притежателите на огнестрелно оръжие на свой ред съобщи, че заклеймява въпросния проектозакон и че въвеждането на задължителни проверки за съдебно минало и вменяемост няма да успее да възпрепятства убийствата.

От друга страна днес сената отново ще постави на обсъждане законопроекта за контрол върху оръжията.

За влизането в сила на законопроекта е необходимо да бъде одобрен и от двете камари на конгреса.
Report Spam   Logged

Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« Reply #13 on: April 11, 2013, 06:06:54 pm »

Насам народеее, пистолети на килограм, който разбира, тук се спира. Наистина че тези американци, това огнестрелното бойно оръжие, накратко казано, пистолети. Определено че за нищо го нямат. Купуват в неусвест оръжие янките, все едно че купуват детски водни пистолети, или бонбони за децата си. А бе тези родители, сигурно вместо бонбони, подаряват на децата си, кутии с патрони на празниците и на важните им семейни събирания. Направо невероятно, че не съм се родил в САЩ, а съм се родил прецакан от наистина гадният живот в BG.

Да съм там море жено. Че да си напазарувам една пазарска чанта с пистолети някой петъчен ден, че да си дойда тук в BG, че да видим тогава ще може ли да се разговаря с мен нормално. Ще наводня с американско оръжие тук пазара, подбивайки смешните цени на руските Макарови, и разните измислени чешки тенекии от сорта на сброьовки, и тям подобни чезета, мезета, и измислени, желязо-гърмящи простотии, наричани накратко, бойни огнестрелни пушкала. Че тогава на комунистите, космите и на най-интимните им места ще им се изправят от страх и ужас тогава за властта им. Пистолетна революция ще си спретнем тогава, или по елегантно казано. Ще постреляме по живи мишени, откривайки ловният сезон, за едър и дребен политическо-червен, пернат и рогат дивеч, че да видим кой кого тогава. Те или ние...
Report Spam   Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy