Жена от Силистра бита от служител в Центъра за спешна помощ
36-годишна жена от Силистра се оплака пред медиите, че е била бита от служител в Центъра за спешна медицинска помощ в града. По случая е започнала проверка.
Вечерта на 8-и март тригодишната дъщеря на Росица получава спазъм и се задушава. Жената се обажда в "Бърза помощ" с молба да изпратят линейка.
Нямаше с какво да я закарам до "Бърза помощ", обадих се, поисках, беше ми отказано първия път, втори път помолих и така от втория път ми пуснаха линейка.
След като пристигнали в спешното отделение жената поискала да разбере защо линейката не е тръгнала веднага и отишла при диспечера на "Бърза помощ".
Когато влязах в стаята, фелдшерът си лежеше преспокойно, после се обърна и ми каза "ти какво искаш, аз съм болен". Аз също реагирах остро, след което той стана, един път ме хвана за елечето, имахме и диалог двамата, оттам нататък втория път просто не можах да усетя как стана, като освирепял скочи и ме наби. Успях да избутам детето вън в коридора.
Тя видя част от започването, вече навън само плачеше. След което успях да се отскубна от него, взех си детето и слязох долу на първия етаж.
Жената е сигнализирала полицията. На детето е оказана медицинска помощ в детското отделение на Силистренската болница. Директорът на Центъра за спешна помощ д-р Фанка Пачева обясни, че в момента тече вътрешна проверка по случая.