Serbest Forum
July 22, 2024, 05:48:15 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
  Home Help Gallery Staff List Login Register  

Истината VS Лъжата! за Герба на България

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Истината VS Лъжата! за Герба на България  (Read 386 times)
Atilla Blazhev
Hero Member
*****

Karma: +7/-1
Posts: 996


Севлиево


« on: February 11, 2013, 04:04:04 pm »

За да се онагледи че историята на България е тотално изопачена, и се използват чисти митове и легенди, за сериозна научна основа, може би следното определение, би доказало ясно и недвусмислено за безогледните кражби на тукашните пишман историци, на история, на семантика, и на много други неща свързани с държавните символи на третата българска държава и нейното и развитие, кражба винаги осъществявана от нейните и съседи и врагове.

Мнозина в тази тук географска ширина наречена правилно България, но погрешно интерпретирана политически след това, някой по любознателен човек, задавали ли си е въпроса за следното несъответствие.

В Герба на държавата България, от стои и кусур години, доминира едно животно, което не само не е характерно като животински вид за тези тук географски ширини, но и никога не е живяло като животински вид, понеже това животно е изключително топло устойчиво, и непригодено за да живее на много ниски температури каквито падат тук по тези географски ширини в дадени периоди на годината. И това животно просто няма биологичният шанс за да оцелее тук на балканите, а ще умре видът му от студа, и за това то вирее предимно в тропическите, и полупустинни региони на централна и средна Африка. И пак по тази причина, това животно изцяло е доминантно в Африка, и части от Азия, предимно в Индия, и по топлата част на този регион на света Азия.

Но и въпреки това географско несъответствие, това могъщо в характерът си животно от семейството котки, доминира в гербовата семантична символика на третата българска държава, и до ден днешен.

За кое животно става на въпрос? ще бъда попитан съвсем логично.

Ами именно за Лъвът става на въпрос, че е най-изобразяваното животно в гербовата символика на България, и така незапознатите с географското разположение на България, зад океански нации като американската, съвсем резонно ще ни вземат за някоя много бедна африканска държава, поставяйки ни в третият свят, което почти не е далеко от истината за бедността, само където териториално спадаме в Източна Европа, а не в Африка. Но по останалите показатели, сме си направо абсурдна африканска бананова държава.

Но това не съответствие с реалност и семантика, и най-малко не спира разни исторически хейтъри, да ни го натрапват това животно за национален символ, че дори и валутната единица на тази държава България, да е наречена на това животно от семейството на видът котки ЛЪВ/ЛЕВ. По нашите гори и балкани, кой силни традиционни студено устойчиви животни живеят? който идеално да стават за гербова символика. Именно такива животни са мечките и вълците.

Не могат да бъдат сложени тези животни в гербът като характерни животински видове, отговарящи на условията и на разбиранията на тукашното човешко общество, ами са пляснали някакъв си лъв, понеже искат да се чувстват на най-силните в света, и дай да си сложим и наложим лъвът за наш символ и герб, а се вижда колко им е силата в реалността на някой среди и представители на дадени среди.

Една демографска политика като хората не могат си оправи с висока раждаемост. А вместо това заместват раждаемостта с непрестанни опити за асимилация на чужди народи и етнически групи, населяващи тук тези земи от векове. Превърнали се в неделима част от човешкият геном на балканите. Но инак били най-силните на света.

Поне да бяха наистина като лъвовете. Да си оставят ДНК-то, грижейки се за неговото му оцеляване, а те какво правят? точно обратното. Сами си заличават геномът си, но инак няма по силни от тях на света. И всеки им е бил длъжен, да се съобразявал с тях, а те с никого не са длъжни да се съобразяват.

Защото с чуждата сила, много ясно че всеки може да се хвали, наричайки я че е негова. Но реалността съвсем друго нещо говори. Налагат си някакви си измислени символи, който са изгодни за една Ботсвана например, от колкото за България, но не можеш да ги убедиш, че са едни жалки крадци, а не сериозно издържани хора.

Но върви да им го кажеш на такива същества неразбиращите какво им казваш, че не само история крадат от съседите си, но и символиката я крадат от съседните континенти, без да рискуваш да бъдеш оплют и омаскарен, само защото им казваш истината, че са едни жалки крадци, и не са нищо друго.

И цялото това написано до тук, Господа и Братя, Дами и Сестри, какво искам да акцентирам с него.

Че е време за радикална промяна, не подмяна, а промяна на абсолютно всичко което е на творено през последните 130/140 години, като историческа лудост, и семантологична шизофрения...
Report Spam   Logged

Share on Facebook Share on Twitter

tana68
Sr. Member
****

Karma: +3/-0
Posts: 397


« Reply #1 on: December 22, 2013, 04:15:12 pm »

Бях го написала вече  : Лъвът е символ на Персия и тъй като , колкото и да не е удобно на някои тази част от  нашите предци , която е дошла с Аспарух е имала за символ лъвът , тъй като ирано-персийският им произход им е давал право и задължение да се отъждествяват с това тотемно животно .
Друго тотемно животно е мечката , то е символ на славяните , но е с много по-ранно може да се каже първо . Преди  ок. 8 000 г. има един разрив между останалите след Всемирната катастрофа потомци на хипербореите . На протославяни чиито тотем остава мечката и на протохуни , чиито герб става вълкът . Много по късно деление между  протославянските племена има тотеми като : орел , бик , козел и т.н. А при протохунските : лъв , барс , елен , кон и т.н.

Ето едно филмче от което продължава става ясно , че всички проблеми , които се стоварват на България са в следствие козните на Ватикана . Та те не били доволни от политическата сила на империята на Атила и го очернили много лошо заедно с цялата хунска общност . А всъщност дядото на Атила се казвал Владимир , а самият Атила се е казвал Ростислав и е бил блондин и вътре във филма има текст на възхвала в  която се казва : лицето му е бяло като луна , а очите му са две сини звезди ...
Территория заблуждений с Игорем Прокопенко №29 (28.05.2013)
Report Spam   Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy