Serbest Forum
February 10, 2025, 10:35:51 am
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Home Help Gallery Staff List Login Register  

IYI

Pages: 1 2 3 [4] 5   Go Down
  Print  
Author Topic: IYI  (Read 7797 times)
Atilla Blazhev
Hero Member

Севлиево

« Reply #45 on: March 25, 2012, 07:32:54 am »

На базата на тази идея идва тоталното объркване историята на народите. Но хубавото е че в последните десетилетия, с напредването на науката, това няма как да се скрие факта, произходът на хората.

ДНК генеалогията, изследва геноми от преди хиляди и милиони години, и им установява с точност произходът и видовете на животните, и на хора на по късен етап, живели тогава.

Така че мавре, ОПС фалшиво Gagauz'че. Кой по скоро ще трябва да си променяте коренно историческите си възгледи? от колкото хора трябва да си променят етническият си идентет, за да си подпълните празнините, останали, след автогеноцода, на който се самоподлагате.

Направи си ДНК изследвания, че тогава лансирай, подобни невероятни, панславянски хипотези и идеи за произходът на българите.

И да крадете не умеете...
Report Spam   Logged

Gagauz
Newbie
*

« Reply #46 on: March 25, 2012, 12:24:41 pm »

Прозиходът на булгурите, единствено и убедително може да се докаже на 100% след като всеки и вземе да си направи ДНК изследвания на геномът си, и се построи един голям етнически пъзел, и тогава може да се говори убедително кой от какво е по потекло.

Защото сега всякакви теории и шизофрении се лансират, за произходът на българите.

Аз вече го сторих това, и се доказа че съм тюрк. Хайде сега тези твърдящи че булгурите са славяни, да вземат и да си направят ДНК изследвания, и да се види, те какъв мелесак ще излезнат в гените си, размесени с много други гени, особенно пък тук на балканите.

Всеки минал, оставил си семката, и след това си говорим за чистота.

Най-забавни са ми били разните турбо-национаистически ненормалници като кажат. Аз съм чист българин, и същевременно твърди че е и славянин, но инак е чист българин бил.

Лечение майка, лечение им трябва на тези чисти и неопетнени българи, а не само вразумление.

В днешно време никой не може да докаже че чистокръвен било българин, тюрк, руснак, американец, китаец, грък или германец.Чисти народи няма, всичко е домкъръщарма. Но за едно нещо си прав, независимо от религиите и убежденията, всички народи могат да живеят в разбирателство. Стига управляващите да го поискат, така поне мисля аз. Smiley
Report Spam   Logged

IYI Дуло нека Тангра бди над нас
OTTOMAN
Hero Member

« Reply #47 on: March 25, 2012, 01:11:59 pm »

В днешно време никой не може да докаже че чистокръвен било българин, тюрк, руснак, американец, китаец, грък или германец.Чисти народи няма, всичко е домкъръщарма. Но за едно нещо си прав, независимо от религиите и убежденията, всички народи могат да живеят в разбирателство. Стига управляващите да го поискат, така поне мисля аз. Smiley

Uvajaemi Gagauz,

Obrashtam se kam teb uvajitelno, zashtoto vijdam che ima problyasak na razvitie v tvoite dumi.

V dneshno vreme moje s absolyutna tochnost da se dokaje koi sa bili tvoite dedi chak do satvorenieto na sveta no ne tova e temata tuk.

mnogo poznata duma si napisal samo che tya se pishe DONkaristirma. tova veche e na gagauzki no e tipichno za ALEVIITE. Te sa ya uprajnyavali tazi lyubovna igra.

A za poslednoto ne sam saglasen s teb. Ne Upravyavashtite shte reshavat kakvo da pravi naroda a naroda tryabva da reshava kogo shte postavi kato upravlyavasht. A horata naistina mogat da jiveyat v razbiratelstvo. Naroda ne biva da se manipulira. Naroda tryabva da si reshava a ne upravlyavashtite nachina mu na jivot.
Tova tvoe pismo naistina mi dava povod da mislya che vse pak si proumyal dori i da e malko (dano da se laja) che vraga na tozi narod ne e mejdu nas koito sme jiveli zaedno 1300 godini.

Pozdravyavam te za tova. 

Report Spam   Logged
Suleyman
Full Member

« Reply #48 on: April 15, 2012, 07:11:18 am »

Гагаузите са си българи, а не турци както и да го въртите. Най добре ние гагаузите си знаем какви сме, а ние се смятаме за българи. А това че говорим тюркски език, подчертавам тюркски не турски не доказва нищо. Езика ни е наследство от предците ни прабългари ,кумани, печенеги последните два народа са възприели тюркския език, от поробените тюркси племена над които сме властвали с векове. Между-другото нямаме нищо общо с Делиорманците и Читаците, едните са турски цигани, а другите потурчени българи и езика даже не ни е общ .Иначе и аз говоря няколко езика но не съм нито Испанец ,сърбин, руснак, англичанин или германец а съм си гагауз.БЪХЪТЛЕ БУЛ
Изобщо не "въртим" нищо. Ти тука влизаш като "гагузин" и въртиш наляво и надясно.
Личи си по стила ти на писане, че си от така наречените "националистически" форуми.
Аз от години съм по форумите и ви "надушвам" по стила ви на писане. Престани да ни правиш на идиоти като пускаш някоя и друга дума на "гагаузски" която няма нищо общо с тоя език.
Ако беше гагаузин нямаше да цитираш "памирските" тъпотии на българските псевдо-историци които през десет години променят своите възгледи за произхода на българите.
Нека оставим Гагаузите сами да се определят какви са.

Burada bir Gagauz varsa o ben olabilirim çünkü en azından Gagavuzca(Türkçe) biliyorum ama sen yalancı ve provokatörün birisisin.
Report Spam   Logged
Suleyman
Full Member

« Reply #49 on: April 15, 2012, 09:13:56 am »

"Гагауз" виж как си противоречиш:
Да уточним тюрките и турците ,може са казвали „Танръ“ но прабългари ,хуни ,маджари и кумани са казвали Тангра ,а не „Танръ“ има разлика.
А сега част от обещания списък с български думи, които имат съвпадение с такива от памирския край. Само част защото вече са около 1000.(пояснение-след тирето е памирската дума)
 майка - май или мой
 татко - тат
 дущеря - дъшд и духтар
 девер - девар и левар
 брат - бра и врай (от там и брайно)
 жена - жен и жинка
 мъж - монж
 стрина - стри
 вуйчо - вуй
 кум - кум и каум
 кака - кака
 булка - вула и от там сватба - вола
 хъш - хъш
 дойка - дойя
 кушле - кушне
 леля - лалай и ийа
 чичана - чачи
 чана - чона
 буля - буа
 шаяк - шай
 сая (носия) - сай (обличам се)
 антерия - андрика
 пелерина - пелер
 потури - пот
 цървули - цармин
 келепош(балканджиите така казват на кърпата за глава) - келепош
 пош - пош
 таке - таке
 обеци - обоца
 юнак - левент
 дрехи - дреши
 гетри - гетрай
 пендари - пендарай
 коприна - копра (тънък плат)
 къща - къшт, къждий, къжда и каоща
 кочина - коче
 търла (овчарска сграда) - тарло
 яхър - ахор
 бачия(мандра по македонски ) - бачия
 път - понд
 почит - чит
 хубав - хуб и хуби
 лош - лош
 тичам - тич
 вик - вик (тази е персийска)
 вървя (хорезмийска) - кар (движа, работя)
 кокиче - кукича (малко цвете)
 цветя - кука и коко
 джоджен - джоджен(осетинска от аланите които са дошли от памир)
 мента("нане" в някои села) - нане
 целувам - бацам
 храня се - хран (храна)
 чук - чук
 лост - лост
 гайда - гай и джай
 свирня - гайга
 кавал - кав (пея)
 кавал се наричат кюрдските певци на религиозни химни
 тъпан - дъп
 гъдулка и цигулка - чунгурпищялка - пиштак
 цафара - сафар
 кукуряк - кукурай
 риган - риган
 тамбура - тамбур и дамбур
 дръмбой - дръмб
 аз - аз
 ти - ти
 ние - мих и мие
 кой - куой
 не - не
 умирам - мър, мар
 казвам - каз
 лафя - лаф
 пия - пив
 жълт - жърд
 сур(червен) - сурх
 драс (дълъг, висок човек) - драз
 черва - чарв (коремна тлъстина)
 кожа - пост и от там постули(кожени гащи)
 малък - ситен, къс

Когато нещо не ти е угодно има разлика а когато ти харесва няма разлика .

Езика ни е наследство от предците ни прабългари ,кумани, печенеги последните два народа са възприели тюркския език, от поробените тюркси племена над които сме властвали с векове.
Не е ли по логично поробените да възприемат езика на поробителите а не обратното както ти твърдиш?

Между-другото нямаме нищо общо с Делиорманците и Читаците, едните са турски цигани, а другите потурчени българи и езика даже не ни е общ.
Е как "вие" нямате нищо общо с "потурчените българи" нали твърдиш, че гагаузите били българи..следователно и "потурчените българи" са гагаузи или обратното.
 Grin Grin Grin Grin
Както и да е продължавай да пишеш поне да убиваме скуката с "мъдростите ти"  Grin
Report Spam   Logged
Suleyman
Full Member

« Reply #50 on: April 15, 2012, 11:01:34 am »

БЪХЪТЛЕ БУЛ
Оказа се, че такава дума БЪХЪТЛЕ БУЛ не съществува. Или я произнасяте неправилно или просто такава дума няма.

Търсих в татарската Уикипедия и в Гугъл на татарски но без резултат.

Четох малко за Гагаузкият език в Уикипедия на татарски там също пише, че гагаузкият е клон от езика на Огузите.

Това е татарски сайт и повечето думи са разбираеми за мен. Аз влизам и в азербейджански сайтове защото езика не ми е чужд:

Гагауз, нали си гагауз уж защо ползваш татарска дума тук която всъщност се оказва, че даже я няма в татарския език.
Report Spam   Logged
Atilla Blazhev
Hero Member

Севлиево

« Reply #51 on: April 15, 2012, 01:34:57 pm »

Имам една молба. Ако има някой възможност. Да пусне исторически хроники, за произходът на българите, че са с тюркски произход, а не със арийски, нека да се подразбира цигански. Защото арийците не са германските арий. А са точно много белите цигани, по познати в BG като монови цигани.

Тук от два дни. Съм влезнал в такъв невиждан епичен диспут, с даден човек, и ми вади някакви си исторически хроники, че българите били арийци с индо-европейски произход, а не с тюркски, и ми писна да му обяснявам, че тези хроники много лесно човек може да ги пренапише, или да ги прередактира.

Обяснявам му че ДНК науката, е точна наука, и че тя е тази наука, която ще потвърди или опровергае, една или друга историческа версия или хипотеза, но като се е хванал като удавник за сламка, ама хронологии та хронологии.

Цитирах му на г-н Стоян Динков негови извори и източници, за туркофил го обяви.

Цитирах му Патрик Хоуърд, и неговата книга! Атила - Вождът на хуните. Не бил разбирал от българистика, понеже е ирландец по произход г-н Патрик Хоуърд.

Та молбата ми е. Да ми се пуснат автентични исторически хроники и извори. Но упорито отказва да приеме тезата за ДНК изследвания, и настоява на славянската версия на историята, че българите не са славяни, но не са и тюрки. А междинното, че са индо-европейски арийци, демек цигани.

Как пък някой хора не осъзнаха. Че колкото и да се дъвчи произходът и миналото на един народ, от това няма никаква полза за този народ, икономически сега в съврменността. Но върви и го обясни на хора нямащи си работа, и говорят ли говорят глупости. Глупости, базирани на базата на някакви си извори и хронологии, писани от не по малко предубедени автори, и като включим и допълнението исторически фалшификации сега в съвременността от историци и археолози, и кашата в главата на някой става пълна, и върви и обяснявай, че ДНК науката ще осветли абсолютно всичко свързано с пройзходът на човечеството и на отделните народи сега в съвременността.

И че тя е тази точна математическа наука, която ще опровергае или докаже една или друга историческа версия.

И на базата на тази точна наука. Много т.н. хронологични извори, ще отпаднат като манипулативни и пренаписани извори, и историята буквално ще се пренапише, и поради тази причина, сега някой хора изпадат в тази безподобна истерия, че ДНК науката не е безспорна наука, а е лична нечия прищявка, както ми се изразиха в прав текст.

Ами да не публикувам лични чатове, защото все пак не искам да злепоставям човека с когото съм си писал в Skype: но страшно много заблудени души има за съжаление.
Report Spam   Logged

e_fatihan
Newbie
*

« Reply #52 on: April 16, 2012, 09:33:59 pm »

Гагаузите са си българи, а не турци както и да го въртите. Най добре ние гагаузите си знаем какви сме, а ние се смятаме за българи. А това че говорим тюркски език, подчертавам тюркски не турски не доказва нищо.

Gagauz, знаеш ли какво !
Имал съм работа с хора от Молдовия повечето от които гагаузи и една част българи. Вярно, доста от тях са със смесени бракове по между си, но се саморазграничават като народности едни от други. Говорят почти еднакво като турците в северна България, обаче с по-меко звучение. Доста думи обаче са навлезли в езика им от руския, а може и от това да им е омекнал говора. Като изключим това, езика им си е направо турски.

А това че говорим тюркски език, подчертавам тюркски не турски не доказва нищо
Обаче това че ти не говориш тюркски, доказва нещо:

Ако това което казваш за себе си е истина, ще те поздравя: Браво, ти си истински българин-патриот, успешно интегриран и славянизиран. Невъзможността ти да комуникираш с нас на турски /добре де-тюркси, не е врат а шия/ е силно показателна. Твоите разсъждения са типични за агресивно шовенистичния булгаристански манталитет, доказателство за което е:
едните са турски цигани, а другите потурчени българи
Такива обръщения не ни учудват. Ние турците сме си изградили инстинкт и е една реплика е достатъчна за да си изградим мнение. По този начин се очаква да свием уши и да се интегрираме като тебе към "висшата цивилизация". Нищо че Аспарух, Асеневци‎, Тертеровци‎, Шишмановци и Османци които са говорили тюркси са я водили за носа тая "цивилизация" през цялото и съществуване.
Report Spam   Logged

اولاد فاتحان
e_fatihan
Newbie
*

« Reply #53 on: May 27, 2012, 08:38:37 am »

Гагаузите сме българи за нас е обидна думата турчин.Даже жена ми си смени името и вярата,у дома жената на турски не обелва дума. Причината е че гагаузите мразим турците и циганите. В  ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ гагаузите са ги броили към българите как мислиш защо. Защото не са турци, както не са турци и бошняци,албанци,черкези,кюрди,татари,чуваши,зази, хървати, араби и прочее.

Никой нормален турчин не разсъждава по такав начин. Турците и Турция ХИИИЧ не ги е грижа кой какъв е, и кого мрази. Да не говорим че е невъзможно туркиня дори и християнка от Р.Турция да се омъжи за някой си от мизерна държава с пропаднала душевност. Преставата за Булгаристан е като съвсем малка, бедна и опасна за преминаване държавичка, каквато всъщност си е.

Обаче си прав де. Просто нямаш друг избор, за което те разбирам. Жалко че имаш акъл в главата и си любознателен. Сегашните "българи" да не би да са булгари. Това че се наричат с името на някогашните си господари за мен не ги прави "наши хора".

А ти като не говориш гагаузки /турски/тюркски/ и си от християнски произход но вероятно атеист-безбожник. Българин си, разбира се. От битата страна си. От вечно слугувалият на тюрките отбор си.

Логично е човек да търси  душевна опора. Като няма ориентир обаче е лошо. Ами така де. Прегръщаш чужди имена и идеологии. Ставаш панславист, нацист, комунист, ариец. Всичко друго но не и себе си. То няма и как, като си никой. Стискаш юмруци и се зъбиш. Душата ти се къса от омраза и яд, но света е равнодушен и те подминава.

"Българче да се наричам пълна травма е за мене"
А аз турчето го местя у другия крачол.

Като мразиш грабваш автомата със своите събратя и почваш да трепиш,  а не да хленчиш като бабичка.  Време е да ускорите нещо което трябваше да стане преди 20 години, наред с Югословия, Чехословакия и СССР.

Успех и ще ви стискаме палци!
Report Spam   Logged

اولاد فاتحان
Suleyman
Full Member

« Reply #54 on: May 27, 2012, 03:02:20 pm »

Аз лично не мразя никого няма значение какъв е произхода му. Жена ми може да е българка, негърка, циганка и не бих й забранил нито да говори с детето ни на друг език нито пък да й забраня да си изповядва вярата.
Мразя лицемерите и особено хората които ме лъжат или използват и не са искрени с мен няма значение от какъв произход са тези хора.
Подкрепям мнението на e_fatihan - щом гагаузци или каквито са мразят други хора заради религиозни и етнически различия да вземат автоматите и да се разправят с тях вместо да ги гложди злобата и омразата.
Защото е вредно да таиш злоба в душата си. Рано или късно ще се разболееш.
Report Spam   Logged
Atilla Blazhev
Hero Member

Севлиево

« Reply #55 on: June 10, 2012, 02:26:48 pm »

"Българче да се наричам пълна травма е за мене" щом е травма за теб,има лесно отиди да живееш и работиш в Турция, или в някоя друга европейска държава.Да не мислиш че там ще ти постелят.

Я само ми кажи кой си ти че ще казваш кой къде да бил ходел бе? като не ти изнася мнението на хората, набивай си камшиците на където ти видят очите, и не наглей търтей такъв.

В много хубава държава живуркаш! няма защо.

Тяхната милиция ги пази нали

Проблемите си не сте си оправили, а тръгнали хората да гонят от родината им. И се научи да не говориш от името на хора който не ги познаваш отпадък славянски. Защото нито знаеш туркините как разсъждават, нито някой ти е дал правото да се изказваш от тяхно име.

И много ясно, че с подобни славянски, гнойни цирей като теб, няма да се омъжат. Да не са полудели в крайна сметка, да живеят със човекоподобни маймуни.

Защото ела и ме изгони от родината ми. Че тогава гарантирам ти го, извиването на вратът ти, плужек такъв.

И да и аз го казвам.

Словено-болгарин да се наричам, пълна травма е за мене. Някакви претенции да имаш?

На теб като не ти е травма, да те считат за човек от трета категория, като отидеш в чужбина, и като чуят че си от BG и да поставят табелки на касите си ВНИМАНИЕ БЪЛГАРИ!!! си е твой проблема, но не си позволявай да гониш хора от родината им, че не е забравено какво е извършено заради тази славянска лудост, че да си позволяваш да наглееш, че този път ти и такива като теб ще си тръгнат от тук, а не който и да е било друг ЯСНО ли ти е бе? проста псевдо гагузка мутро.
Report Spam   Logged

tana68
Sr. Member

« Reply #56 on: May 03, 2014, 02:33:34 am »

И по този въпрос мислих . И ще се опитам да дам мое тълкуване до момента на информираност до който съм стигнала :
1. Очевидна е разликата между IYI и IVI
2. Не трябва да ги бъркаме с латиницата , защото имаме една доста голяма  разлика и в културата и във времето ...сама по себе си латиницата представлява адаптирана гръцка азбука
от това следва , че
3.  IYI и IVI са между  йероглифна и буквена писменост т.е. пиктография
4. Доказано е , че не се казва Дуло , а Доа = Сокол . И всъщност напълно е възможно Кайъ де е Лебед , а не Кайа - Камък .
Защото си приличат и няма как да е Сокол и Камък  ...най- ще да е Сокол и Лебед . Като това си отнася за Y и V , а I I отстрани може да е всичко ...
5. Вземаме сега т.н. Розета от  Плиска . Какво знаем за нея . На седемте и края са изобразени знаците на седемте познати тогава небесни тела : Слънце , Венера , Марс , Меркурий , Луна , Плутон и Сатурн .
В средата IYI . Обаче в краищата имаме и Y и V (Отговарящи на планети) и нешо подобно на F и др. знаци в същият стил .
6. Тогава   I I  нама да са стрели , най-вероятно скоби .
Например ( СОКОЛ ) = IYI т.е "Сокол се казва " 
7. Старите българи и изобщо племената , които со живеели в този регион са носили задължително колани . Те са били нещо като паспорти . Там е пишело до девето коляно , кои са ти роднините , за кого си женен/омъжена и подобни .
8. Най-вероятно Розетата представлява нещо от рода на религиозен символ , а тамгата в средата родовият произход на човека по мъжка линия или още по-долеч да отидем в предположенията си , че това е главата на рода ... и не всеки е носил розета или пръстен-печат
9. Задаваме си и въпроса : Защо аджеба Сокол и Лебед и кои са другите символи ?
Това може да е : Сокола - символ на бързина , Лебеда - символ на красота , Совата - на мъдрост и т.н.
10. Кой от кого бил крал и кой от кого бил взаимствал : Трябва да знаете , че е доказано , че сме петата цивилизация от както Еволюцията е успяла да създаде Човека ( е може и да не сме еволюирали сами , може да е имало помощ от Космосът )...
На кратко след последният Потоп сме останали група хора потомци на 800 жени . Такаче както и да я мислим най-далечните сме осемстотни братовчеди ...И понеже е доказано , че всички в тази част на света произлизаме от хиксосите ( сегашните кюрди ) , то няма как да сме друго племе  Grin
Скандинавците са руси поради причина на намалените ултравиолетови лъчи на север  . А по причина на ъгълът под който падат лъчите на слънцето  съответно имаме бадемовидна или кръгла форма на очите
11. Така , че след като се знае , че произхождащите от хиксосите шумери са  предци едновременно и на българите и на огузите какво странно има , че са използвали едни и същи пиктограми ; едни и същи системи ; едни и същи звезди ...и т.н.
12. В Древността никой не е имал право да използва чужди родови символи ...най-вече от страх от божие наказание ...Това , че сега са се навъдили мошеници и могат да преместят един артефакт от Памир в Анадола или в пустинята Наска или във Лувъра е едно , това е не жива материя няма как да се докаже кой и кога го е правил . Също нямало е преди време и ДНК анализ ...
13. Как са доказали на човек живеещ на Балканите - трак  , че е персиец  Huh
Няма начин само са му взели париците  Grin : ДНК се изследва по женска линия , мъжката наследственост на всяко две поколения се изменя ... т.е за 1300 г. ако не са дошли жени българки съотношението няма да е 40 % траки /40% българи / 10% славяни , щеше да е 100% траки . Съответно и за огузите , след като не са дишли жени-гузи какви огузи са турско говорящите  Huh който каза 0% позна . Ами то във Турция огузкото ДНК е 1% ...какво да говорим повече ?
Едно е да докажеш , че баща ти ти е баща , съвсем друго е да докажеш , че имаш общо с Кайъ Хан .
14. Съвпадението във думите .
Думите указват , че въпросното понятие в даденият език го има и ако в два или три езика те са с еднакво звучене то означава или  че са ги взаимствали от едно и също място или че са ги взаимствали един от друг
Ако аз не съм виждала лебед например и човек , който е виждал ми каже , че тази птица е кайъ , то много ясно , че така ще я запомня ...но аз съм виждала много птици ... и така птица ще е на моя език , а видът на птицата на чуждият ... но ако две племена са виждали лебеди , то много ясно , че всяко ще си има и дума и пиктограма .
 Wink
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member

« Reply #57 on: May 08, 2014, 10:52:45 am »

Shocked Странни работи се случиха за 5 дни .
Точно започвам да чета трудът на Н. Гомильов за хуните и прочитам , че не е вярно , че китайците не са писали нищо за тях : от II до I в.пр. н.е. трима са опитвали , но и тримата са били убити ...
Та за това нямаме никакви сведения ...
Обаче какво е интересното в случая : първият от тях Съма Цян се е запитал : " Защо водим толкова години война с хуните и никой не е победил ? " и си отговаря ...представете си II в. пр. н.е. никой не е чувал за Дарвин , нито за ДНК -  " Дали не е за това , че във нас има нещо заради което не можем да живеем във хунските земи и във хуните има нещо  заради което те не могат да живеят по нашите земи ? ..." Wink
И тъкмо го написвам и се изви буря и  ми ...умря компа  Angry
Както и да е има ли проклятие или не е отделна работа ....Важното е , имах време да размисля по въпроса IYI и IVI на спокойствие ...
Разглеждах розетата , знаците , четох тълкованието на много народ ... и стигнах до следният извод това са чертежи на антени .
1. Всички произлизаме от група излязла от Древен Египет . За този група най важни са били Пирамидите , това са антени триъгълни , четириъгълни , петоъгълни ...т.е. древните шумерски богове Енил и Енки , които всъщност има вероятност да са пришълци или представители на предшестващата цивилизация , какво са показвали друго освен космическо-астрологични знания - нищо . Грижили са се за собственото си удобство ...И какво друго освен храна , жени и свръзка им е трябвало ?
2. Минават векове някакъв чарк подобен на розета остава ...и както и сега има шарлатани - веднага са и намерили приложение : едни ще държат розети и ще  викат " Еди си каква си е волята божия " - тарикатите , а будалите ще тичат да я изпълняват ...
3. IYI и IVI това при голяма фантазия може да мине за стрели и лъкове , при средна може да мине за хурка и мотовилка  Grin , обаче на мен  това си ми прилича на радиоантена ... На места видях знаци с доста длъжка долна част ... А иначе то си има астрологична зависимост съответният ден от  дадено небесно тяло ...Даже сега като има магнитни бури пречат на навигацията и на интернет-а ...
Ако в неделя - ден на Слънцето използваме антена с IYI - форма може да имаме успех да се свържем с Марс примерно без проблем  Wink
4. Като как Доа и Кайъ са се урéдили за тези специални знаци , а останалите не са   Huh ... Grin ами то и сега е така ...може ли сульо и пульо да имат специални работи
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member

« Reply #58 on: May 17, 2014, 03:03:08 pm »

Я какво се изнамери  Shocked
I = 1 и V=7 и най-вероятно IVI = 171  Wink
А какво ще рече 171 е вече много интересно : победи ли , жени ли , деца ли , коне ли , крепости ли .... Huh
Но едва ли ще е живял 171 години .
Може да е 171-ят хан  Huh Обаче само на огузите или на Персия
Обаче от друга страна , ако V е число тогава Y , F и другите какво са  Huh
Y слабо прилича на 2 . Но тогава 121 какво е
Report Spam   Logged
tana68
Sr. Member

« Reply #59 on: May 17, 2014, 04:44:21 pm »

Имам продължение на теорията : Има една тибетска цифрова мантра за пари : 77351
т.е. като заменим празните цифри със съответните планети

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%BE%D1%82_%D0%9F%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0
Розета от Плиска

Ае/Ая - Луна (понеделник) 1
Те/Ти - Марс (вторник),2
Хе/Хя - Меркурий (срядя)3
Аншър/Анишър-Юпитер (четвъртък)4
Уо - Венера (петък)5
Сан - Сатурн (събота)6
Сон - Слънце (неделя)7

Става  : сон сон ти уо ая
И понеже мантрата за пари се повтаря 77 пъти . " сон сон ти уо ая " трябва да се каже 77 пъти
Тогава 171 . Ще е "ая сон ая "  въпросът е колко пъти трябва да се повтори ...Но луна-слънце -луна е какво = живот т.е. това ще е цифрова мантра за дълъг живот 
А 121 . " ая ти ая " . луна-марс-луна ще е за военна победа .
Кой каквото е мислил за важно демек ... Още шумерите са имали дванадесетична система за разлика от арабите и това , че на розетата има 14 знака които могат да изпърняват и функция на числа и на схеми и на планети или букви не е странно ...жреците като са отмъкнали космическата джаджа  , не са искали простолюдието да разбира всичко ...както пише в Уикипедия-та и до ден днешен гадателите в Иран си вадят хляба с тази джаджа...И у нас много производители и продавачи  на сувенири си вадят доходи с това ...
Report Spam   Logged
Pages: 1 2 3 [4] 5   Go Up
  Print  

Jump to: