Serbest Forum
February 07, 2025, 09:16:10 am
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Home Help Gallery Staff List Login Register  

КУРБАН БАЙРАМ В БЪЛГАРИЯ

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: КУРБАН БАЙРАМ В БЪЛГАРИЯ  (Read 873 times)
asker
Global Moderator
Sr. Member

« on: December 01, 2010, 06:57:11 am »

КУРБАН БАЙРАМ В БЪЛГАРИЯ

В родния си край и Северна България съм за един от свещенните празници на всички Муслумани -Курбан Байрам.
Пустите и обезлудени преди Курбан Байрам улици и града  ни  гъмжи  предимно от изселници, които също като мене бяха дошли в родния си край за празника, и съживиха  за седмица  "умрялата" икономика  на града ни и може би донякъде на България. Зарадваха и напълниха джобовете на малките биснеси и най вече на паспортна служба,която откак голямато и принудително изселване, сигурно не е видяла такъв наплив на хора за нови паспорти

Срещнах се с приятели  и разговарях със хора or различни религии и националности.
Трябва да си призная че не всички България са негативно настроени срещу Турците и Малцинствата в БГ, и бях много поласкан когато на две три различни места, като правех покупки (като разбраха че съм Турчин) може би "Интереса клати феса"но  Българи на развален Турски ми честитиха празника казвайки "Курбан Байрам Олсун" "Байрам Гелдин" Честит Курбан Байрам" и т.н.

Никога не трябва и не слагам всички хора под един знаменател.У всички нации има  добри и лоши-така е били така и ще бъде, но като оставим лошото настрана колко е хубаво всички да са си в България и да празнуваш Байрам с роднини и приятели като преди.
Report Spam   Logged

Share on Bluesky Share on Facebook

samvoin
Guest
« Reply #1 on: December 01, 2010, 09:17:06 pm »

КУРБАН БАЙРАМ В БЪЛГАРИЯ

В родния си край и Северна България съм за един от свещенните празници на всички Муслумани -Курбан Байрам.
Пустите и обезлудени преди Курбан Байрам улици и града  ни  гъмжи  предимно от изселници, които също като мене бяха дошли в родния си край за празника, и съживиха  за седмица  "умрялата" икономика  на града ни и може би донякъде на България. Зарадваха и напълниха джобовете на малките биснеси и най вече на паспортна служба,която откак голямато и принудително изселване, сигурно не е видяла такъв наплив на хора за нови паспорти

Срещнах се с приятели  и разговарях със хора or различни религии и националности.
Трябва да си призная че не всички България са негативно настроени срещу Турците и Малцинствата в БГ, и бях много поласкан когато на две три различни места, като правех покупки (като разбраха че съм Турчин) може би "Интереса клати феса"но  Българи на развален Турски ми честитиха празника казвайки "Курбан Байрам Олсун" "Байрам Гелдин" Честит Курбан Байрам" и т.н.

Никога не трябва и не слагам всички хора под един знаменател.У всички нации има  добри и лоши-така е били така и ще бъде, но като оставим лошото настрана колко е хубаво всички да са си в България и да празнуваш Байрам с роднини и приятели като преди.Аз първо, пак ще те попитам, след като толкова много българите и масово мразели турците и били нетърпими към тях, в коя друга страна била под Османско владичество, живеят днес толкова туркоезични, колкото в България, че и имат новини на свой език в национален ефир и това не предизвиква никакви стълкновения?
После, защо толкова прогонвани и изтребвани народи от едно време, като циганските и чергарските общости, арменците и евреите са предпочели масово "нетолерантна и мразеща" България, а не "толерантните" Испания, Албания, любимата ви Сърбия, Хърватска, Франция?...
Нали там - на Запад, са "свръхтолерантните", както и останалите заобикалящи ни балкански страни и нации?
Защо ли откакто палестинците са избивани и прогонвани в своята Родина, също десетилетия наред избират България?
После, странно как един българин, когато попадне например в сръбска или руска среда, както и в румънска, той спира да е българин, а поколението му стават завършени великоруски, великосръбски и великорумънски шовинисти и фашисти, освен сърбомани и русомани, докато примерно когато един влах или влахкиня вземат българин или българка, както и един сърбин или руснак, техното потомство насред България се определя и "гордее" със своите руски, сръбски или румънски корени?
Това сигурно пак става чрез "нетолерантността" на българите и "толерантността" на останалите посочени нации, а?
Сърбина - с баща българин, носи тениски с Караджич и е член на шешеловата партия. Не слави Васил Левски или Тодор Александров...
Българина - с дядо, прадядо или прапрадядо - сърбин, носи също така насред България тениски с Караджич и счита Шешел за свой кумир и вее на "български националистически" митинги сръбски знамена, както и оревава "сръбско" Косово...
Как става това? Пак ли заради "българската нетолерантност" и "склонност към асимилация"?
Германеца, с един родител - германец, продължава да бъде "германец" и когато е расъл тук и е ял български хляб, държейки се пренебрежително и назидателно към българската нация. Докато българина отишъл в Германия, бързо става "германец" и направо забравя своите български корени, само за няколко години, че и майчиния си език /Същото не важи разбира се за еврейна и англичанина, които са истински робовладелци и господари в днешната бивша Германия - ФРГ и демонстративно унижават германеца в страната му... Не важи и за турчина, който почти е на път да наложи своята култура и бит в Германия днес. Докато въпреки много голямото присътвие на германски военачалници в Османската империя, днес там германци не знам да са останали.../.
Report Spam   Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: