Serbest Forum
March 22, 2025, 07:31:43 pm
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Home Help Gallery Staff List Login Register  

POMИ (Цигани)

Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: POMИ (Цигани)  (Read 5050 times)
samvoin
Guest
« on: November 25, 2010, 08:03:42 am »

Темата не цели никаква провокация,тъй като аз не съм нито националист Българин,нито член an Атака или други подобни националистически организации и партии.
Циганите или Ромите(наричайте ги както си искате)  харесвате или не харесвате,са реалност и част от населението на Бг, или една от големите етнически групи в Бг

Българи като вас само да имахте магическа пръчка и можехте да направите така че Турците и Малцинствата от Бг да изчезнат за винаги -бихте го направили без да му мислите,но в реалния Свят магии май не стават?

Ромите са факт,реалност и наши сънародници и може би голям проблем за Българите или България?

1.Не можем да слагаме всички малцинства под един знаменател.
Имаше малцинства, които бяха по - привилигировани от българите и по - скоро те дискриминираха българите в собствената им страна, като този процес продължава и до днес.
Продължава и асимилацията на българи, освен в съседство от нас и в собствената им страна.
Тези малцинства разбира се, не са циганите, тъй като циганите нямат властово представителство, както виждаме.
Циганите имат ли новини на цигански по БНТ?
Имат ли кметове, общиски съветници, министър?...
Нали Боко Тиквата ги излъга, че ще сложи техен министър?
Положението на българи, не зависи от цигани в тази страна, но зависи от някои по - малобройни от циганите малцинства, с повече предимства и от българи, и отцигани, при това малцинства - обичащи чужди страни и лоялни към чужди страни и национални каузи - за сметка на бългаската нация.

2. Не съм казвал харесвам или не харесвам ромите, защото не съм длъжен да ти давам обяснение кого харесвам и кого не. Разсъждавам на базата на фактите. А и не мога да обобщавам всички хора от една група.
Не, ромите не са заплаха за България и истерията е изкуствена дето се създава, с това как ставали мнозинство и пр.

3. Научи понятията.
Българският национализъм, може да има нещо срещу представители на чужди нации, които превземат или задушават и унищожават българската.Които изкупуват и разграбват България - ставайки едри собстеници в нея и превръщайки българите, посредством активите и имуществото което притежават в роби.
Може да има против тези, които за сметка на българската нация - облагодетелстват чужди и я подкопават.
Които подкопават българската териториална цялост и национално единство.
Ромите от кога са нация и от кога служат на чужда страна, че национализма трябвало веднага да бъде свързван с антициганизъм?
Това че българският национализъм е антициганизъм, го измислиха такива като теб - етносепаратисти, в един глас с комунистите и пишмандемократите /Покрай митовете и легендите за "хитлеровите сапуни" и приравняването  българският национализъм до фашизма на Мусолини и национал социализма на Адолф Хитлер./ - вие за да привлечете циганите за вашите етносепаратистки амбиции, а комунягите и другите интернационалисти - за да ги плашат с нас и да манипулират вота им вечно, защото само истински националистическо правителство, ще ги освободи от вас и тях ище гинаправи независими и пълноценни граждани на България - право от което такива като вас ги лишиха и ги превърнаха във вечната "периферия" на българското обществоинация, внушавайки им, че ние не ги щем и те не трябва да ни щат.
Но и нещо повече, вашите световни централи и вие, си отгледахте и създадохте "националисти" като Боян Боянов и Емил Антонов - четвърти километър, които да потвърдат вашата пропаганда и им дадохте медийна трибуна у нас за това, за да уплашите още повече ромите от българският национализъм и да увековечите ДПС.
За да започнете и пълзящата турцизация на ромският етнос, също така и на всички мюсюлмани у нас.
А от турцизацията, крачката към етносепаратизма и антибългаризма - ще е малка, нали?
Сигурно утре ще ми кажеш, че и идеята за 80% бюджет за Шоплука и София и пълно "кастрене на туската и циганска провинция" също е наш "патент" и изказване на български националист? И че и Левски за това се е борил, както и Илия Минев?

3. Не знам българите колко мразели циганите, ама сред турците които познавам, антициганският "синдром" е отчетлив за да не ги сравняват с тях.
Айде да не вада цитати на баш турци от групата във вибокс /Сайт на ДПС./ за турско - българско приятелство и да не се връщам на историята, дето един "етнически толерантен" турски изселник, искаше да идва в Пловдив да коли дъщеря си, щото искала да вземе съпруг - имам от "Столипиново".
Спомням си и на Турция през 1989 - а година, колко"ласкаво" беше отношението към туркоезичния "миллет"и как ги наричаха и връщаха, преценявайки ги по цвета на кожата и турския говор /Както и по местоживеенето им тук - в България.../, дали са турци или не, а не по етносамоопределянето им.
За това с вашето лицемерие, колко "обичате" циганите и баш вие дами говорите за етническа толерантност, недейте.
Щото в България, циганите не се страхуват да се наречат цигани, както в Турция...
Защо не сравним бройката на циганите в България, с тази в Турция и защо ли циганите са предпочели България пред "етнически толерантната" Турция?
Ясно мие какво целиш да подклаждаш с тази тема, но няма да успееш.
Не и при мен.
Опитваш се да ми вмениш думи, които не съм изрекъл или написал...
Целите си можеш даги постигеш на некой олигофренски форум, като тоя на МВРО, БНС и пр., защото тука ще трябва да си пишете сами по нея.
Темата за мен - приключи.
А за това, че наричаш "Атака" българска и националистическа организация, просто няма какво друго да отговоря, освен това -  Grin
Report Spam   Logged

Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: