Samotni voine vsichko li e v takava kasha v glavata ti? Ot koy klas si napusnal uchilishte?
Obyasni ni kakvo razbirash pod naimenovanieto "Turtsi". Koi sa spored teb turtsite i kade jiveyat. Ako iskash da pishesh po tazi tema naka da pochnem s opredeleniyata.
Ами предполагам че към днешна дата, трябва под турчин да разбираме човек който говори турски и се определя като етнически турчин. Друг е въпроса че една част от туркоезичните и определящи се като такива, не припознават друга част, като част от същия етнос, които също се определят като такива и говорят турски?!
В същото време, някои опитват да внушат на хора незнаещи и дума на турски, че били "турци", само защото били мюсюлмани по - вероизповедание /все едно на мен някой да ми каже, че като съм православен християнин и съм грък, византиец или руснак, а нямам никакво право да бъда българин, ако искам?!/...
На темата колко днешните турци обаче, имат генетична връзка и в какъв процент, с древните тюрки, няма да се спирам, антропологичните данни мисля че говорят.
Мисля че е факт обаче, че след като значителен брой български жени и деца са отвличани в първите векове на Османското иго у нас /кръвния данък - "ангария"?!/, няма начин да не е влезнала в много от турците родени в България - българска кръв, да не говорим че по - всяка вероятност, така наречените тюрки, вероятно произхождат от прабългарите, наистина.
A za 3 mart koy kakvo e chestval neka da ne govorim zashtoto komshiyata bay Stoyan sashto chestvashe KURBAN BAYRYAM vapreki che beshe hristiyanin da kajem li che toy e stanal TURCHIN? Chestvashe zashtoto znaeshe che ima meze kam ichkiyata si.
Да, чествал е вероятно, в знакна солидарност и поканен от своите комшии - мюсюлмани, което е чудесно.
В много села все още, в които съм бил на гости - мюсюлманите честват в храмовете на християните, заедно с тях - православните празници, а християните правят същото заедно с мюсюлманите и съвместно участват в своите религиозни служби и после празнуват на общи трапези, събират се в селата на всеобщи увеселения.
Мисля че точно тези явления, "са трън в очите" на нашите вековни врагове и техните ракови клетъчни разсейки по - нашите територии - тия последни "оазиси".
Само че по - твоите думи, българи в Рибново не би трябвало да има, защото няма православни християни там, доколкото знам. Така че с кого са били солидарни "небългарите" - мюсюлмани, като са чествали Трети март?
Май твоето понятие за българин, е много неизяснено, объркано и изпадаш в шизофренични постове ми се струва, несъответстващи си по - между си, освен всичко останало.
А в интерес на истината, виждат ми се доста искрени в честването на тази дата и не ми се струва, че има логика да са били изкарани насилаи под конвой да я честват, защото все пак Янев няма властовите позиции най - малкото да го направи, предполагам?
Как така като са с небългарско етническо, че и национално съзнание, честват национален празник на България, а не на Помакистан, Азербейджан, Босна, Турция, Иран и пр.?
A za balgarite? Mnogo skoro shte razberesh po DNK koyto v momenta se obrabotva che ti nyamash nishto obshto s tezi balgari. Che godini nared sa te lagali. Che si se poddal na asimilatsiya. Taka che pochuvstvay se oshte malko kato takav izjivey udovolstvieto ot tova.
Samo da ti kaja posle mojesh pak da si ostanesh balgarin no znay che balgarite sa musulmani. I govoryat edin ot turkskite ezitsi. Taka che shte ti tryabva da go nauchish za da bade gordostta ti na 100%.
Така ли? А ти като се "обработват" тия ДНК анализи, как вече знаеш резултатите им и знаеш и моя ДНК анализ, лично? Да не си нещо врачка или ДНК - анализатор, който прави анализи със сканирания по - интернет, че знаеш с такава точност и сигурност, първо моето ДНК и после въпросните резултати от незнайо кои обработващи се ДНК анализи и къде?
Това аз какъв ще се наричам и чувствам, не си ти лицето което ще определя /понеже се навъдиха и много други твои - себеподобни кандидати в тая насока, напоследък... Макар че уж се плюете с тех, по - между си/, както и какъв съм и какъв имам правото да се наричам по - народност, религия или каквото и да било, ако не съм и аз лицето което ще определя на останалите, както вече каза ти за мен.
Дбре де, има българи - мюсюлмани и мисля че наличието им се отрича само от теб и приятелите ти тука, но не и от мен.
Не считам мюсюлманина с българско национално самосъзнание за по - малоценен от християнина с нищо и ако някой го счита, то той е враг - осъзнат или не, на българският род и обединението му и на българското национално единство и сплотяването му около общ национален идеал и градивни цели, както и вървенето напред - към прогрес!
uspehi priyatelyu
В какво? Още не съм се захванал с нищо конкретно.
Това може да стане и да има успехи, когато достатъчно хора "дозреят" до моето мислене, но и имат достатъчна готовност за действия, в неговата посока и реализация на дело.
До тогава е безсмислено да се планира, каквото и да било.