Serbest Forum
March 20, 2025, 03:25:45 am
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Home Help Gallery Staff List Login Register  

Добре дошли в RIBNOVO

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Добре дошли в RIBNOVO  (Read 1611 times)
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member

« on: July 27, 2010, 11:39:15 am »

Аз в Рибново не знам да има друг етнос освен българският, както и някой да говори друг майчин език, освен българският /родопски диалект/.Както не знам и в някое туркоезично село, да се празнува с особено въодушевление 3 - и март, с каквото тази година се празнува в Рибново, където е видимо че редом с останалите българи считат че на този ден е настъпило тяхното Освобождение и са припознавали Османската империя като поробител /иначе не биха си оставили толкова българи - мюсюлмани  костите край Одрин/.
Ако на ДПС и Доган му е много удобно в Рибново да има някакъв небългарски етнос, защото така много по - лесно и трайно ще стане негов електорат и е най - добре за него тоя етнос да бъде турски, който етнос вече е обсебил и опасал в железо - бетонена хватка, било посредством страх, параноя, покупко - продажба или разиграване на етническата и национална карта.
Ако пък на интересите на Сорос отговаря измислянето на някакъв нов - трети "мюсюлмански" или "помашки" етнос /с дума - обидна и пренебрежителна за българите - мюсюлмани, поне за онези които познават истинското и значение/.
Ако за тази цел си и имат едни услужливи "националисти" като Сидеров, които умишленосе опитват да пренебрегнат това население и да не го припознаят като българско по - етнос, само защото не било православно и опитват да ни внушат идиотизма че всеки българин трябвало да е православен, или пък че всеки православен бил "наш брат" /аз въобще примерно не считам гърците за православни и поставям Православието на сърбите под съмнение, но както и да е това. То можем силно да спорим и колко от турците са баш мюсюлмани, особено у нас които съм срещал и се определят като такива, ама хайде.../. Това не значи че в тази посока са постигнали цялото това съзаклятие такива успехи, каквито си въобразяват, щом в Рибново все още се тачи 3 - и март и така ще бъде во веки веков!
Знаем че вековния комплот срещу нас на англичаните и евреите, редом с техните тогавашни роби - османизираните турци, много искаха векове наред да изменят съзнанието на българите - мюсюлмани и с тази цел ги ислямизираха, но това и беше техния сериозен "автогол".
Във видеото коетосъм сложил тук, в моята тема, ясно се вижда самосъзнанието на така наречените "помаци". На някои не им се ще да го признаят, ясно е, но е факт.
Какво като има ислямизирани българи? Има и християнизирани /каквито не винаги са били/, но те не са престанали да са българи и както има добри българи - православни, така имаи не по - малко добри българи - католици, мюсюлмани и паганисти!

Помаците, които аз ги познавам гордо твърдят, че са помаци и се обиждат, ако им кажа , че са българи-мюсюлмани. Казват, че не са каури и ако са били такива нямало да има нужда 10 пъти да ги "възраждат". Само българите се опитват да представят думата помак за обидна, като по този начин искат да отблъснат хората от тяхната идентичност. Това са трикове от миналото.

Тези хора са заставали пред танковете за правото да се наричат помаци и никой неможе да ме убеди, че тази дума е обидна за тях.
Report Spam   Logged

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: