Каква арогантност лъха само от авторката. Нарича хората така както те не искат да бъдат наричани и след това се чуди защо са викали "ние" и "вие". Да беше попитала преди това какви са и така да ги нарече.
Откакто съществува Третата Българска Държава от 1878 година е тероризирала тези хора и ги насилвала да са българи. Няма защо всичко да се прехвърля на комунистите. Така наречената кръстилка през 1913 гоина не е извършена от тях. Насилствената асимилация е била цел на почти всички български правителства. Тези хора обаче на инат си държат на своето и се затварят в себе си. Госпожата авторка на този материал явно нищо не разбира от междуетнически отношение. Язък, че троши народната пара.
П.П-Много хора включително пишещият тук Самвоин , не знае какво е ислямски фундаментализъм. Фундамент-основа е завръщането към чистият ислям от времето на пророка ни Мохамед (с.а.с.) и няма нищо отрицателно в него. Българите трябва да престанат веднъж завинаги да натрапват българщина на другите етноси в страната, ако искат да бъдат уважавани оттях и да няма деление на ние и вие.
За да не се чудите защо има ние и вие да ви обясня. Ние означава ние жертвите, Вие означава вие насилниците.
Аз в Рибново не знам да има друг етнос освен българският, както и някой да говори друг майчин език, освен българският /родопски диалект/.Както не знам и в някое туркоезично село, да се празнува с особено въодушевление 3 - и март, с каквото тази година се празнува в Рибново, където е видимо че редом с останалите българи считат че на този ден е настъпило тяхното Освобождение и са припознавали Османската империя като поробител /иначе не биха си оставили толкова българи - мюсюлмани костите край Одрин/.
Ако на ДПС и Доган му е много удобно в Рибново да има някакъв небългарски етнос, защото така много по - лесно и трайно ще стане негов електорат и е най - добре за него тоя етнос да бъде турски, който етнос вече е обсебил и опасал в железо - бетонена хватка, било посредством страх, параноя, покупко - продажба или разиграване на етническата и национална карта.
Ако пък на интересите на Сорос отговаря измислянето на някакъв нов - трети "мюсюлмански" или "помашки" етнос /с дума - обидна и пренебрежителна за българите - мюсюлмани, поне за онези които познават истинското и значение/.
Ако за тази цел си и имат едни услужливи "националисти" като Сидеров, които умишленосе опитват да пренебрегнат това население и да не го припознаят като българско по - етнос, само защото не било православно и опитват да ни внушат идиотизма че всеки българин трябвало да е православен, или пък че всеки православен бил "наш брат" /аз въобще примерно не считам гърците за православни и поставям Православието на сърбите под съмнение, но както и да е това. То можем силно да спорим и колко от турците са баш мюсюлмани, особено у нас които съм срещал и се определят като такива, ама хайде.../. Това не значи че в тази посока са постигнали цялото това съзаклятие такива успехи, каквито си въобразяват, щом в Рибново все още се тачи 3 - и март и така ще бъде во веки веков!
Знаем че вековния комплот срещу нас на англичаните и евреите, редом с техните тогавашни роби - османизираните турци, много искаха векове наред да изменят съзнанието на българите - мюсюлмани и с тази цел ги ислямизираха, но това и беше техния сериозен "автогол".
Във видеото коетосъм сложил тук, в моята тема, ясно се вижда самосъзнанието на така наречените "помаци". На някои не им се ще да го признаят, ясно е, но е факт.
Какво като има ислямизирани българи? Има и християнизирани /каквито не винаги са били/, но те не са престанали да са българи и както има добри българи - православни, така имаи не по - малко добри българи - католици, мюсюлмани и паганисти!