Serbest Forum
February 10, 2025, 10:08:27 am
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Home Help Gallery Staff List Login Register  

По света и у нас !

Pages: 1 [2] 3 4 ... 29   Go Down
  Print  
Author Topic: По света и у нас !  (Read 15470 times)
samvoin
Guest
« Reply #15 on: August 01, 2010, 10:17:07 am »

Съжалявам, че пак се налага да пиша. С риск господин Сербест да ме обвини, че лижа задника на Ахмед Доган (ако защитаваш турците Сербест смята, че лижеш гъза на Доган) искам да отговоря на господин самотния войн който смята, че българите били арийци.
Така. Вие не сте арийци господа. Вие сте една мешавица от най различни племена. Няма да ви поствам тука снимки на известни българи които едните са черни като араби а другите са със светла кожа и светли очи.
Булгар - идва от думата buğlamak тоест вие сте една момалига. Не казвам, че ние турците сме "чисти". Ние също сме най различни. Татари, черкези, цигани, помаци, кюрди и т.нт.
Но е много смешно да твърдите, че сте се появили преди нас. Ако наистина го твърдите това трябва да признаете тюркския си произход.
Аз като един турски националист мога да потвърдя - да ние асимилирахме много народи но ние сме си турци.
Аз се гордея, че съм турчин.

Когато бях малък (аз съм сравнително млад човек) гледах предавания за децата по телевизията. Едното от тях се именуваше "Като Лъвовете". Там повечето деца пееха на английски език. Защо ли?
Аз се чудя защо пееха на английски.
Защо не пееха на български. Ами вие си отговорете господа българи.
Вие си помислете и разберете защо!
Аз само ще кажа, че трябва да си такъв какъвто си. Не бива да се оприличаваш на този който е "на мода в момента". Господин самотния воин би трябвало да разбере какво се опитвам да кажа.

Нека не забравяме словата на Ататюрк - Ne mutlu Türküm diyene! "Горд е този който се нарича турчин".
Не този който е турчин а този който се нарича турчин.
Има разлика. Та нека господата наречени "Български Националисти" да се поучат от тези слова и да разберат какво е имал предвид Ататюрк.
Сегашният "национализъм" е пагубен и вреден за България. Нека националистите (ако ги има) да поразсъждават над тоя въпрос.
Не визирам онези от Атака. Чета им форума и вече разбрах, че форумът им е ционистки форум.
Там пишат двама българи и всичко останало са крипто-евреи.

П.С:
Админът може да изтрие текущият ми постинг и после да напише:
"аз не разбрах какво иска да каже този човек".

...той ще разбере

Аз казах че прабългарите са арийци и това показва самото наименования - бългАРИ.
А ако произхождаме от некви тюрки, дай да видим документ, че тези тюрки са съществували преди да са споменати българи, в древни летописи - византийски, китайски, римски и пр.? Пак повтарям че по - скоро може да е обратното.
Е, радвам се че поне признаваш че днешните турци, не са несмесени и не са 100% старите тюрки.  Както и че не смяташ че има несмесен народ и че твоя е първи в това отношение.
Радвам се и че си видял истината за форума на "Атака", тук спор нямаме и сме на едно мнение. Само ще те поправя, че български национализъм, като организиран обществен и политически субект и в публичното или интернет форумното пространство, няма в момента, а е под въпрос имало ли го е и последните 20 години, въобще!...
А относно това че си турски националист, добре, лошо няма. Но след като си турски националист, не можеш да претендираш че трябва да си български гражданин, според мен лично.
Бъди си турски националист, на територията на днешна Турция и моите уважения за това, там може и да те подкрепя, за разлика от тебе - такива като мен, на наша територия, видимо.
Report Spam   Logged
OTTOMAN
Hero Member

« Reply #16 on: August 01, 2010, 10:30:04 am »

Уважаеми КАРТАЛ

Не съм съгласен с теб по един въпрос.

Ние ТУРЦИТЕ може да сме много различни но нас ни обединява именно онова арийското което е в нашата кръв. 
Забележи че именно хората с арийската кръв са запазили ТУРЦИЯ до днес.
Именно там никога не са разделяли хората по произхода си.
Именно на нея не и трябваха и не и трябват предатели от тази мешавица за която споменаваш.

Ето какво казва Ататюрк

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı!
 İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen;
Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret,
damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

Report Spam   Logged
OTTOMAN
Hero Member

« Reply #17 on: August 01, 2010, 10:54:52 am »

CANAKKALE

Report Spam   Logged
OTTOMAN
Hero Member

« Reply #18 on: August 01, 2010, 10:56:22 am »

HEPIMIZ TURKUZ

Report Spam   Logged
samvoin
Guest
« Reply #19 on: August 01, 2010, 02:59:48 pm »

Уважаеми КАРТАЛ

Не съм съгласен с теб по един въпрос.

Ние ТУРЦИТЕ може да сме много различни но нас ни обединява именно онова арийското което е в нашата кръв. 
Забележи че именно хората с арийската кръв са запазили ТУРЦИЯ до днес.
Именно там никога не са разделяли хората по произхода си.
Именно на нея не и трябваха и не и трябват предатели от тази мешавица за която споменаваш.

Ето какво казва Ататюрк

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı!
 İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen;
Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret,
damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

Да де, ама тая мешавица не я ли предизвика именно твоята Османска Турция?
Report Spam   Logged
OTTOMAN
Hero Member

« Reply #20 on: August 01, 2010, 03:38:40 pm »

Уважвеми КАРТАЛ

мисля че примера го разбра. Веднага се обади. Лошото е че говорят без да мислят. Не знам дали има Османска Турция но там винаги са живели хората с арийска кръв. Народа който е успял да организира една могъща империя. Как мислиш Картал ако тази империя е била решила да асимилира народа си дали щеше да просъществува толкова време?
Една комунистическа система която с смяташе че е бъдещето на човечеството много бързо се разпадна. Но Тази Османска Турция все още си продължава да си съществува. Въпреки че целият свят се бори срещу нея. Значи Османците добре са определили народа с който могат да продължат съществуването си.
Така че уважаеми Картал такива ще ги има. И нека да ги има и да се изказват свободно, нали трябва да ги знаем. Те могат да са гладни и жадни но трябва да плюят срещу вятъра без да подозират че плюнката може да се върне обратно.

Report Spam   Logged
samvoin
Guest
« Reply #21 on: August 01, 2010, 07:09:43 pm »

Уважвеми КАРТАЛ

мисля че примера го разбра. Веднага се обади. Лошото е че говорят без да мислят. Не знам дали има Османска Турция но там винаги са живели хората с арийска кръв. Народа който е успял да организира една могъща империя. Как мислиш Картал ако тази империя е била решила да асимилира народа си дали щеше да просъществува толкова време?
Една комунистическа система която с смяташе че е бъдещето на човечеството много бързо се разпадна. Но Тази Османска Турция все още си продължава да си съществува. Въпреки че целият свят се бори срещу нея. Значи Османците добре са определили народа с който могат да продължат съществуването си.
Така че уважаеми Картал такива ще ги има. И нека да ги има и да се изказват свободно, нали трябва да ги знаем. Те могат да са гладни и жадни но трябва да плюят срещу вятъра без да подозират че плюнката може да се върне обратно.

Grin Grin Grin
Това май трябва да ми звучи като заплаха, а?
Report Spam   Logged
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member

« Reply #22 on: August 01, 2010, 11:29:50 pm »

Уж свободна Европа ограничава свободата на движение на мургавите европейци. Унищожи местните икономики на новите страни членки чрез свободно движение на стоки и капитали, но не иска свободно движение на хора. Що за лицемерие е това.

Когато целият свят се движи напред Европа се движи назад. Докато страни като Турция,Китай,Индия,Индонезия, Виетнам ,Бразилия,
Малайзия ускорено се развиват модернизират и укрепват икономикити си Европа се търтеизира. Прекалено много социализъм има в Европа. Социалните придобивки учат хората на мързел и те се деградират. Такъв проблем има САЩ с африкано-американците, но тъй като те са малък процент, то не се отразява на цялата икономика.

В следващите години Европа ще има все по малък дял в световната икономика.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/08/01/940798_fotogaleriia_romskite_lageri_koito_sarkozi_naredi_da/?pic=7#picture
Report Spam   Logged
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member

« Reply #23 on: August 01, 2010, 11:55:56 pm »

Съжалявам, че пак се налага да пиша. С риск господин Сербест да ме обвини, че лижа задника на Ахмед Доган (ако защитаваш турците Сербест смята, че лижеш гъза на Доган) искам да отговоря на господин самотния войн който смята, че българите били арийци.

Не съжалявай, че пишеш в форума, който сам създаде. Колкото и различия да имаме напоследък винаги си добре дошъл в този форум. За мен е странно че за 5 % различия се разквища като девойка  Wink и напусна форума. Аз нисля ,че по около 90-95 % от нещата мислим подобно.

За останалото дай доказателство с цитати, че когато  ти си защитавал турците аз съм те обвинил в лизач на задника на Ахмед Доган.

Така. Вие не сте арийци господа. Вие сте една мешавица от най различни племена. Няма да ви поствам тука снимки на известни българи които едните са черни като араби а другите са със светла кожа и светли очи.
Булгар - идва от думата buğlamak тоест вие сте една момалига. Не казвам, че ние турците сме "чисти". Ние също сме най различни. Татари, черкези, цигани, помаци, кюрди и т.нт.
Но е много смешно да твърдите, че сте се появили преди нас. Ако наистина го твърдите това трябва да признаете тюркския си произход.

Тук съм съгласен на 100 %.

Аз като един турски националист мога да потвърдя - да ние асимилирахме много народи но ние сме си турци.
Аз се гордея, че съм турчин.

Аз мисля , че турците са консервирали и създали много повече народи отколкото са асимирали. Погледнете на карата земите на османците преди тях и след тях за да се убедите в правотата на моите думи.

Нека не забравяме словата на Ататюрк - Ne mutlu Türküm diyene! "Горд е този който се нарича турчин".
Не този който е турчин а този който се нарича турчин.
Има разлика. Та нека господата наречени "Български Националисти" да се поучат от тези слова и да разберат какво е имал предвид Ататюрк.
Сегашният "национализъм" е пагубен и вреден за България. Нека националистите (ако ги има) да поразсъждават над тоя въпрос.
Не визирам онези от Атака. Чета им форума и вече разбрах, че форумът им е ционистки форум.
Там пишат двама българи и всичко останало са крипто-евреи.

Картал радвам се, че си разбрал за форума на Атака. Аз когато ти казвах да не губиш времето си там сигурно си помислил ,че съм предател на турците  Cheesy . Разбра ли най после, че не си заслужава да си губиш времето с изкуфели хора. Остави ги да се задяват в тяхната си жлъчна омраза. Те са една шепа човекомразци, от които нищо не зависи. Колко циганина успя да направи Болният на сапун ? Колко турци изпрати в Анадола ? Атака са кучета, които лаят от страх. Те са безобидни, не хапят.
Опасно за нас турците и за България са ДПС и БСП тези не лаят хапят и откъсват. Превърнаха се в мултимилиардери на гърба на бедстващият народ.

П.С:
Админът може да изтрие текущият ми постинг и после да напише:
"аз не разбрах какво иска да каже този човек".

Grin  Явно много слабо познаваш Админа.

...той ще разбере

Това пък какво е ? Заплаха за физическа разправа ли е ?  Cheesy Не говори като Шейтан Доган де ? Аз не обичам и не разбирам говерене с завъртулки. Wink
Report Spam   Logged
Serbest Korkmaz
Global Moderator
Hero Member

« Reply #24 on: August 02, 2010, 01:17:39 am »

Сербест много е лесно да се каже "Aз, турчина върна ли се в България мога да ги съборя " но съвсем е друго e да се направи или осъществи? Хайде направи го, не само на думи но на дела?Едно е да се говори и пише, а съвсем друго е да се нправи.
Аз го заявявам публично аз съм насреща и готов на всичко,но аз не съм политик
Нито ти  нито az имаме милионите,  дето ги ги имат Доган и другите  Политиците ,които работят заедно и подкрепят и делят печалбата и властта със ДПС и Доган

Аскер, никак не е лесно да се каже даже. Аз пак повтарям : Аз турчина върна ли се в България мога да съборя ДПС и даже да го кажа по ясно без мен (моите уважения към хората,които ще ги спомена ) нито Бойко Борисов, нито Цветанов, нито Октай , нито Вежди, нито Мехмед Дикме поотделно или зедно ще могат да нанесат някаква съществена вреда на сатанинската партия ДПС.

Абсолютно съм сигурен в това. Ахмед Шейтан има ционистко мислене. Гази, лъжи, владее, вдига ръце за молитва на Аллах в същото време го псува отвътре. Прави всякакви имитации само и само кражбата да върви, парата да пада. Това е логика на сатана грабител и затова аз го наричам сатана. На него му е през оная работа за турците и мюсюлманите или за България. Това е и ционистката грабителска логика тук в САЩ.

Аз намерих начин да правя сечено на ционистите тук, които са много по-силни от  Дръндарският хитрец. Затова с увереност мога да кажа без мен само могат да пръднат на оная работа на Шейтана.

Друг е въпроса дали искам да го направя. Защо с големи лишения и опасности за мен си да помогна на хора, на една общност, която сама си докарва белята, която е толкова заблудена, че не е успяла да разбере откъде й идват бедите ? Аз ли дадох 610 000 гласа за партията на сатаната на предишните парламентарни избори ?

Турците във България и Малцинствата  чакат от 20 години да се появи такив човек,но скоро няма да е,защотото ДПС са по голяма Мафия отколкото хората си представят и за да не изгубята власт и контрол над Малцинтвата и Tурците са готови буквално на всичко

"Турците" нищо не чакат. За кои "турци" става въпрос ? Извинявай, но напрактика тези, които системно и съзнателно са нарушлили думите на Ататюрк бащата на турците, че "Ние (турците) не сме комунисти и болшевики и не можем да бъдем нито едното нито другото " за мен не са турци.
Турчин не се става само с носене на арабско-мюсюлманско име.

Османските турци са били смел в същото време въздържан, мъдър и спокоен народ. Уважавали са различното и за управлявали на три континента над 5 века. Никой друг не е повторил това в новата история на света. Турците в България до комунистиическият преврат през 1944 година винаги са били с демократичните сили. Даже след червеният терор през 1944 масово са гласували за БЗНС Никола Петков.

Макар, че след това червените фашисти са им заменили изборните урни с предварително подготвени. Тези турци са били на уважение, защото винаги са били честни,чисти и достойни хора.

Сегашните "турци" масово са продали душата си на шейтан Доган и гласуват за регреса на България. През последните 21 години няма друга партия нанесла  повече вреда на турците и мюсюлманите, на демокрацията в България , на целият български народ извън ДПС.
От стотици хиляди "турци"  и милиони "българи" в Българи не се намери един да го гръмне този сатана защо, аз трябва да спасявам тези страхливци ? Немогат да гърмят Живков , немогат да гърмят Шейтана ... могат да се натягат за пари и служба нали ? Могат да лъжат, че обраборват стотици декари, в които въобще не са стъпвали ...

Кои "турци" искаш да спася Аскер ? Има ли съществена разлика в бутилките алкохол падащ се на един гост в българска и турска сватба ? За кои мюсюлмани говорим ?

Ако комунистите не бяха въвели Шейтан Доган в играта ние турците и мюсюлманите в България щяхме да бъдем една супер градивна сила. Червените фашисти въведоха сатаната, именно, за да си измият криминалните си задници чрез своите си жертви.

Българите също са един много страхлив народ. ДС  гръмна десетки свои, но не намериха сили да изпратят сатаната в ада.

На Турците и Малцинствата във БГ им е омръзнало от Палячовци като Узеир Узеиров,които уж се правят на  Турци и големи Муслумани, пък са със Християнски имена и само правиaт циркове и се подиграват със чувствата и вярата на Турците и Малцинствата, унижават ни и оставят у  хурата впечатление че всички Турци са тъпи и глупави,хора които не знаят какво искат

Никога не съм казал, че таково мащабно нещо мога да направя сам. Пак казвам без мен нищо няма да могат да направят, защото не знаят как. Но аз ако се върна ще трябва изключително много хора да се организират. В борбата временно си бих се съюзил и с останалите дяволи, защото Ахмед Шейтан е най-вредният от тях. Той се евреизирал в мисленето си . Такива гадове много трудно се остраняват от политиката. Срещу този хитрец в никакъв случай не трябва да се играе честно и достойно, а долно и сечене. Както той прави.

Що са отнася до Юзеир, моите спороеве с него са известни даже от страниците на елитният вестник Култура. За съжаление Юзеир пропиля много време,усилия и пари за нищо. Какво градивно се получи от неговата дейност - нищо. Какво спечели обществото в България - нищо. Вие бяхте свидетели на моята препоръка към него да помогне за създаване на универсална демократична партия.

Той избра цирка ... Днес всички виждаме резултатите.

P.S.- Аскер турците и мюсюлманите в България са започнали да мислят прекалено чалгаджийски както българите. През последните 21 години "турците" и мюсюлманите са двигатели на регреса в страната и напълно зслужено заради ДПС спечелиха още повече омрязата на здравомислещите. Уважавам Вежди, Дикме, Октай и другите турци демократи, както и Борисов и Цветанов. Майстори са на големите приказки в интервютата. Но на всички тях им липса некомпреметираният, ерудиран, естествен лидер. Човека зад когото хората загубили турско-мюсюлманкото си държание могат да застанат и да се върнат към достойството. Аз бих могъл да бъда този лидер. Но те сами трябва да осъзнаят това. Те за моите позиции знаят... Аз никога за нищо нито съм молил някого, нито съм се натягал за постове.

Турците и мюсюлманите в България трябва да изживеят своят катарзис. Трябва да престанат да говорят глупости от рода на :Аллах е един и Ахмед Доган е неговият пророк" за да може някой да им помогне. Неможе сатана номер едно да е пророк. Огромно мнозинство от хората в нашите райони са с политически махмурлук. Аз вярвам, че тази криза ще им помогне да отрезвеят.

Затуй моля да сме реалисти и да пишем и кажем това на което сме способни и сигурни че можем да го направим.

Мисля, че с годините и в форумите съм доказал, че съм един реалист и стратег, на който прогнозите се сбъдват. Никога не обещавам неща, които немога да направя. Най лесният начин  България да се оттърве от Ахмед Доган е Борисов ме назначи Заместник-Министър Председател в това правителство. Не ламтя за постове, но в момента друго по-разумно спасения няма. Сам казваш те(ДПС) разполагат с милиони, аз не съм ахмак да изляза срещу гаубиците на  ДПС с прашка.

Ако Борисов иска да откъсне  Доган от властта ще даде власт на  кадърен интелигентен турчин, който знае зулумите на ДПС да го направи. Ако Борисов не даде такава власт, на следващите президенстки избори ще разберем всички защо не го е направил.

Нека бъдем реалисти Аскер  Wink ! Като реалист пак ти казвам :Без мен и да искат няма да могат да се преборят с Шейтана поне в следващите осем-десет години. Вече друг е въпроса дали наистина искат да го направят.

P.S.-Сербест не е глупак, а един реалист Аскер. Не ще запуши капандури . Доган не е мой личен проблем, той е проблем на цяла България.
Българската държава въоръжи Шейтана с тежка артилерия. Ако искат да се освободят от него и за опонента трябва да има адекватно оръжие. Ако ли не да му берат гайлето. Аз не искам да се преборя едновременно и с Доган и новото ДС, което все още планирано се бори срещу опонентите на Ахмед Доган.
Report Spam   Logged
OTTOMAN
Hero Member

« Reply #25 on: August 02, 2010, 02:57:14 am »

Grin Grin Grin
Това май трябва да ми звучи като заплаха, а?

Защо да е заплаха бе Самотни воине.
Това е закон на физиката. Не разбираш и не виждаш ли че трезво мислещите хора излязоха от България? Света усилено върви ъм глобализация срещу която глобализация не може да устои нито един национал-фашизъм. Рано или късно и България ще разбере това и вместо да вярват на болни фантазии че някои хора ще спасят България превръщайки някои хора на сапун а други изпращайки в анадола. Ти като набеден националист който даже не си знае откъде произлиза кръвта му мислиш ли че в този глобален свят ще можеш да просъществуваш? Икономиката се прави със знаещи и можещи хора а не с лаещи. Защото бъди сигорен че здравия разум няма да работи с лаещи хора. Поради простата причина- същият закон на физиката. - Днес против други утре против мен.-

Искам само да допълня. ТУРЦИ като етническа ерупа. Турци са всички тюркско говорящи народи. В Азия ги има много. Именно обединяването под името ТУРЦИ им дава силата. Именно това е показал Ататюрк в своята реч към Турската младеж. Както беше писал Картал, в Турция живеят много етнически групи. Живели са векове заедно. И тук най фрапиращото е че въпреки че са били толкова време заедно те не са се асимилирали. Всяка етническа група си живее по своите разбирания за света. Понякога между тях има вражда и кавги както е винаги между хората но те винаги се обединяват когато става въпрос за благото на всички.
Ако Османската империя беше си поставила за цел да асимилира определени етнически групи нямаше да може да го направи по простата причина че османците никога не са били хомогенен народ т.е. никога не са били само една етническа група.
Много изкривено ти е обяснено понятието ТУРЦИ и както виждам ти поддържаш изкрвеното без да се замисляш.
Знай веднъж завинаги ТУРЧИН  не означава определен етнос а смесица от етноси. И поради тази причина Османците нямаше да могат да асимилират защото нямаше еталон както примерно при немците.
Имкнно това е уникалното на Турция. Не можеш да обиждаш на етническа основа първо няма да те разберат и второ всички знаят че всички са равни помежду си. Затова самотни воине не си гради мисленето върху само една етническа група турци както ти е втълпено в България. В България също няма чиста етническа група ТУРЦИ. Както разбра не може и да има. Но каквито и да са различията те всички са турци. И ти ако си истински БЪЛГАРИН трябва да си ТУРЧИН защото рода ти е от тюркоезичните.
ИМЕННО ТАЗИ ИСТИНА СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ НЯКОИ КОГАТО СЕ ГОВОРИ ЗА ПОТУРЧВАНЕ.
Не можеш да си прромениш кръвта слагайки си фес нали? Това е смешно и трагикомично. Нито да си смениш вярата влизайки в църква. В Турция има много църкви където ходят и мюсюлмани но от това те не си променят вярата. Ако прочетеш поне малко от КОРАНА ще разбереш за какво става въпрос.

И помни в ТУРЦИЯ всички са ТУРЦИ. Но има много етнически групи които се наричат ТУРЦИ когато става въпрос за общото благо. А поотделно те си живеят по своите правила и между тях винаги има толерантност.
Последен пример, знаеш ли че помаците са си помаци там. Има помашки села. Говорят си свободно езика продължават си традициите. Запитай са как са се съхранили ьлокова време. Как не са се асимилирали?

А това е Българската църква св. Стефан в Истанбул ако си истински христианин ще тряба да я посетиш нали?

http://www.panoramikistanbul.com/bulgar-kilisesithe-st-stephen-church.html

http://www.svetistephan.com/index.html         

Report Spam   Logged
KARTAL
Full Member

« Reply #26 on: August 02, 2010, 04:51:08 am »

Grin  Явно много слабо познаваш Админа.

Това пък какво е ? Заплаха за физическа разправа ли е ?  Cheesy Не говори като Шейтан Доган де ? Аз не обичам и не разбирам говерене за завъртулки. Wink

Ирония. Иронизирах това, че един мой постинг ето тук е изтрит а на неговото място Админа написал, "че не ме разбрал какво искам да кажа".

Та като казвах "Админа ще разбере" имах предвид, че ще разбере иронията ми.
Както и да е..
Report Spam   Logged

KARTAL
Full Member

« Reply #27 on: August 02, 2010, 05:41:40 am »

Аз казах че прабългарите са арийци и това показва самото наименования - бългАРИ.
А ако произхождаме от некви тюрки, дай да видим документ, че тези тюрки са съществували преди да са споменати българи, в древни летописи - византийски, китайски, римски и пр.? Пак повтарям че по - скоро може да е обратното.
Българи се наричате вие. Bulgarians или Bulgaria ви наричат чужденците. Ама всъщност вие сте си Bulgar. Това ari е добавено по късно.
Ако в една страна живеят унгарци тя ще се нарече Унгария.
Ако живеят българи ще се нарече България и т.нт.
Няма нужда от безсмислени спорове.

Към средата на 9 век България е могъща държава, но и липсва равнопоставеност по отношение на другите европейски държави, тоест тя се излага на международна и културна изолация. Тя е считана за варварска държава и страна на езичници и варвари. Нуждата от приобщаване към процеса на развитие на европейската духовна и материална култура, изградени върху християнството налагат приемането на новата вяра.

Българи посичат византийци, миниатюра от Менологията на Василий II, 10-11 век.Библиотека на Ватикана. (История на България. Том 2. Първа българска държава. Изд. на БАН, София, 1981. стр. 143)

Тюркски надпис (средна Азия)

Прабългарски надпис

Report Spam   Logged

KARTAL
Full Member

« Reply #28 on: August 02, 2010, 06:00:38 am »

А относно това че си турски националист, добре, лошо няма. Но след като си турски националист, не можеш да претендираш че трябва да си български гражданин, според мен лично.
Бъди си турски националист, на територията на днешна Турция и моите уважения за това, там може и да те подкрепя, за разлика от тебе - такива като мен, на наша територия, видимо.
Нима в Западните Покрайнини няма български националисти - сръбски граждани? Имат си даже интернет форум но не съм си запазил отметка и сега не можах да го открия.
Национализмът не е опасен. Национализмът е едно достойнство. Разбира се този национализъм какъвто си го представям аз.
Аз никога не съм мечтал за откъсване на територия на България или на други страни.
Моят национализъм е любов към всичко турско. Не само към положителните ни привички. Обичам и простащината ни и ориенталщината ни защото е наше.

„На външната политика в България й трябва не Калфин, не калфи, а майстори."

Това каза лидерът на „Атака" Волен Сидеров на събралите се близо стотина привърженици на партията пред представителството на ЕС у нас.

Митингът на симпатизантите на Атака е по повод 89-та годишнина от подписването на „Ньойския диктат".

В тази връзка от политическа партия „Атака" излязоха със специална декларация, в която е записано, че териториите, населени с хора с българско самосъзнание, намиращи се в пределите на днешните държави Сърбия и БЮР Македония, следва да бъдат предадени обратно във владения на България.

ето този национализъм вече е опасен.
Report Spam   Logged

KARTAL
Full Member

« Reply #29 on: August 02, 2010, 06:17:14 am »

Уважвеми КАРТАЛ

Аз мисля, че във всяка страна има някакъв процент "арийци".
Това са хората които са здрави, добри интелигентни да речем.
Османската държава си беше повече религиозна държава - халифат. Империята не беше национална държава.
Има голяма разлика между сегашна Турция и Османската Империя.
Френската Революция дава тласък на Национализма и това е една от причините Империята да се разпадне.
Всяка общност в империята желае да си създаде своя национална държава и подпомагани отвън - успяват.
Report Spam   Logged

Pages: 1 [2] 3 4 ... 29   Go Up
  Print  

Jump to: